Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai iš bulvių

QUOTE(Wild Flower @ 2006 04 06, 20:33)
Aš irgi noriu pasidalinti savo nerealių bulvinių blynų receptuku, tikiuos, tokio dar nebuvo ir nepasikartosiu.. ax.gif

Taigi, mano bulviniai blynai...
Reikės: žalių bulvių, didelės morkos, didelio svogūno, poros riekelių karšto rūkymo kumpio, 2 kiaušinių, miltų, druskos, pipirų.

Gaminimas: Šiaudeliais burokine tarka sutarkuoti žalias bulves ir morką, smulkiomis juostelėmis supjaustyti kumpį ir susmulkinti svogūną. Įmušti du kiaušinius, suberti miltus, pipirus ir druską. Viską išmaišyti, blynus kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Skanaus! essen.gif

Galiu pasakyti, kad kai paragavau šitų, kitokius gaminti nekyla rankos thumbup.gif

laaaaabai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Mano bulvinių blynų receptas paprastas:

Bulvės + kiaušiniai išplakti su varške. smile.gif

Proporcijos maždaug tokios: 8 vidutinio dydžio bulvės, 3 kiaušiniai, 150g. varškės.

Surarkuotą bulvių masę reik supilti į sietelį, kad truput nuvarvėtų skystis, į ją įmaišyti kiaušvarškę, česnako, druskos, 1-2 šaukštus krakmolo. Aj, dar kartais morkų įtarkuoju biggrin.gif

Niam niam kaip skanu thumbup.gif
Atsakyti
Mano bulviniai blynai elementarūs, kaip, kad kažkuri mama rašė, dar kartais morką įtarkuodavau. O va, kad į blynų tešlą varškę dėt-nesugalvojau. Aš visada šalia blynų varškės padažą pasidarau su česnaku.
Atsakyti
Aš žemaičių blynus darau su mėsytės įdaru.Galima sakyt,kad iškepu mėsos faršą,kartu svogūną,pipiriukus,druskytę.Paskui į atvėsusį įmušu kiaušinuką.ir gaminu blynukus,o kad garantuotai tešla neištižtu,įpilu krakmolo.Labai patiko daugeliui ir mano gaminti cepelinai su kepintu mėsos faršu.Kas nebandėt,pamėginkit,tik nepersivalgykit.Ir dar,kepdama tikrai negailiu saulėgrąžų aliejaus į keptuvę.Na parašiau ir tikrai eisiu virti bulvių essen.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Goldy: 25 rugpjūčio 2006 - 09:44
QUOTE(SuperDuper @ 2006 04 19, 19:04)
mano mazius labai megsta zemaiciu blynus, bandau gaminti, tik kaskart vis prasciau gaunasi  blush2.gif  Su idaru viskas aisku, o vat pacios bulviu mases man nepavyksta padaryti tokios,kad gerai suliptu schmoll.gif  bulves isverdu, sumalu kombainu, idedu kiausini, kartais -miltu, bet nelimpa ir tiek schmoll.gif bandziau malti bulves paprastu grustuvu - tas pats...
patarkit, gal ka kitaip daryti, ar bulviu rusis kazkokia tinkamesne yra, ar ideti dar ka nors... aciu bigsmile.gif

Reikia deti miltu ir krakmolo, kad gautusi tokia mase is kurios jau galima lipdyti zemaiciu blynus.
O del virimo su lupenom tai nezinau, mes visada darom is paprastai virtu bulviu.
(Su lupenom verdam tik misrainei)
Atsakyti
Dariau blynus us mesa, bet tas mesos idaras, vistiek ne toks, kaip buna uzsaldytuose zemaiciu blynuose, ar virtu bulviu cepelinuose, nes jauciasi, kad mesa buvo malama, kazkaip... nezianau gal turite kokiu nors patarimu, kaip pasidaryti toki idara, kai buna virtu bulviu cepelinuose ir zemaiciu blynuose. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita:) @ 2006 10 02, 16:47)
Dariau blynus us mesa, bet tas mesos idaras, vistiek ne toks, kaip buna uzsaldytuose zemaiciu blynuose, ar virtu bulviu cepelinuose, nes jauciasi, kad mesa buvo malama, kazkaip... nezianau gal turite kokiu nors patarimu, kaip pasidaryti toki idara, kai buna virtu bulviu cepelinuose ir zemaiciu blynuose. smile.gif

ten tiesiog yra virta mesa, ji smulkiai permalama ir pakepinama su smulkintu svogunu thumbup.gif
Atsakyti
O kaip jūs padarot vadinamus kėdainių blynus, na bulvinius blynus su mėsos įdaru, kitaip paaiškinti nemoku...
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 10 05, 15:48)
O kaip jūs padarot vadinamus kėdainių blynus, na bulvinius blynus su mėsos įdaru, kitaip paaiškinti nemoku...

Na pirmą kartą girdžiu, kad jie vadinasi Kėdainių blynai blush2.gif bet jeigu tai bulviniai blynai su mėsa, tai viskas labai paprasta, dedi šaukštą bulvinių blynų tešlos ant keptuvės (na kaip ir paprasta bulvinį blyną kepant) tada ant viršaus per vidurį dedi mėsos įdarą (čia jau fantazijos ir skonio reikalas) ir ant viršaus dar uždedi tešlos, kad užsidengtų mėsytė. Po kurio laiko apverti. O kai jau iškepa sėdi prie stalo ir niamnioji essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Eni @ 2006 10 05, 18:46)
Na pirmą kartą girdžiu, kad jie vadinasi Kėdainių blynai  blush2.gif  bet jeigu tai bulviniai blynai su mėsa, tai viskas labai paprasta, dedi šaukštą bulvinių blynų tešlos ant keptuvės (na kaip ir paprasta bulvinį blyną kepant) tada ant viršaus per vidurį dedi mėsos įdarą (čia jau fantazijos ir skonio reikalas) ir ant viršaus dar uždedi tešlos, kad užsidengtų mėsytė. Po kurio laiko apverti. O kai jau iškepa sėdi prie stalo ir niamnioji  essen.gif  essen.gif  essen.gif



O tas įdaras turi jau buti iš anksto apkeptas, ar pvz žalią mėsą? na ji iškept spėja?
Atsakyti
Kėdainių blynai daromi su žaliu faršu. Jis dedamas plonu sluoksniu ant tarkuotų žalių bulvių tešlos ir dar ant viršaus dedama tešlos. Iškepa.
skanaus.
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 10 06, 14:05)
O tas įdaras turi jau buti iš anksto apkeptas, ar pvz žalią mėsą? na ji iškept spėja?

Na kiti deda ir žalią faršą kaip parašė bea, bet aš dedu prieš tai apkeptą su svogūniuku ir prieskoniais arba virtą smulkiai supjaustytą mėsą. mirksiukas.gif
Man kažkaip nesitiki blush2.gif kad ta mėsa normaliai gali iškept per max 5 min būdama blyno viduj, mėsa tik spalvą spėja prarast.
Na, bet čia irgi skonio reikalas tongue.gif
Atsakyti