tinginiu bulviniai blynai:
nusipirkti sausos bulviu koses (dezutese), galima kur cepelinams ar zemaiciu blynams misinys.
pora kiausiniu imust, daryt blynukus, ir kept ant aliejaus.
na aisku, nesigaus kaip tikras bulvinis blynas - bet siaip visai nieko.
QUOTE(dianullka @ 2006 01 21, 14:26)
Gerb. mamytės, parašykite prašau kaip iškepti skanius bulvinius blynus?
kartą viename prospekto pub`e ir "Fortas" valgiau bulvinius blynus su lasiša - tikrai žiaaaaauriai skanu
Šiaip blynai buvo pateikti su lašišos gabaliukais ir grietinės-varškės-krapų padažu.
Kaip pastebėjau patys blynai buvo sutarkuoti kažkaip stambiai ir kiek kartų juos valgiau visada jie buvo kažkokie šviesesni nei lietuviški tradiciniai bulvyniai blynai.
Gal kas žinote kaip skaniai (tokius, ar panašius) iškepti?
kartą viename prospekto pub`e ir "Fortas" valgiau bulvinius blynus su lasiša - tikrai žiaaaaauriai skanu
Šiaip blynai buvo pateikti su lašišos gabaliukais ir grietinės-varškės-krapų padažu.
Kaip pastebėjau patys blynai buvo sutarkuoti kažkaip stambiai ir kiek kartų juos valgiau visada jie buvo kažkokie šviesesni nei lietuviški tradiciniai bulvyniai blynai.
Gal kas žinote kaip skaniai (tokius, ar panašius) iškepti?
Jei stambiai sutarkuota tai matyt buvo per burokine tarka, o dėl spalvos tai manau irgi, kad nuo vitamino C buvo šviesesni
Aš irgi noriu pasidalinti savo nerealių bulvinių blynų receptuku, tikiuos, tokio dar nebuvo ir nepasikartosiu..
Taigi, mano bulviniai blynai...
Reikės: žalių bulvių, didelės morkos, didelio svogūno, poros riekelių karšto rūkymo kumpio, 2 kiaušinių, miltų, druskos, pipirų.
Gaminimas: Šiaudeliais burokine tarka sutarkuoti žalias bulves ir morką, smulkiomis juostelėmis supjaustyti kumpį ir susmulkinti svogūną. Įmušti du kiaušinius, suberti miltus, pipirus ir druską. Viską išmaišyti, blynus kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Skanaus!
Galiu pasakyti, kad kai paragavau šitų, kitokius gaminti nekyla rankos
Taigi, mano bulviniai blynai...
Reikės: žalių bulvių, didelės morkos, didelio svogūno, poros riekelių karšto rūkymo kumpio, 2 kiaušinių, miltų, druskos, pipirų.
Gaminimas: Šiaudeliais burokine tarka sutarkuoti žalias bulves ir morką, smulkiomis juostelėmis supjaustyti kumpį ir susmulkinti svogūną. Įmušti du kiaušinius, suberti miltus, pipirus ir druską. Viską išmaišyti, blynus kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Skanaus!
Galiu pasakyti, kad kai paragavau šitų, kitokius gaminti nekyla rankos
mano mazius labai megsta zemaiciu blynus, bandau gaminti, tik kaskart vis prasciau gaunasi Su idaru viskas aisku, o vat pacios bulviu mases man nepavyksta padaryti tokios,kad gerai suliptu bulves isverdu, sumalu kombainu, idedu kiausini, kartais -miltu, bet nelimpa ir tiek bandziau malti bulves paprastu grustuvu - tas pats...
patarkit, gal ka kitaip daryti, ar bulviu rusis kazkokia tinkamesne yra, ar ideti dar ka nors... aciu
patarkit, gal ka kitaip daryti, ar bulviu rusis kazkokia tinkamesne yra, ar ideti dar ka nors... aciu
QUOTE(SuperDuper @ 2006 04 19, 19:04)
mano mazius labai megsta zemaiciu blynus, bandau gaminti, tik kaskart vis prasciau gaunasi Su idaru viskas aisku, o vat pacios bulviu mases man nepavyksta padaryti tokios,kad gerai suliptu bulves isverdu, sumalu kombainu, idedu kiausini, kartais -miltu, bet nelimpa ir tiek bandziau malti bulves paprastu grustuvu - tas pats...
patarkit, gal ka kitaip daryti, ar bulviu rusis kazkokia tinkamesne yra, ar ideti dar ka nors... aciu
patarkit, gal ka kitaip daryti, ar bulviu rusis kazkokia tinkamesne yra, ar ideti dar ka nors... aciu
Gal bulves be lupenu verdi?
QUOTE(Danguole55 @ 2006 04 19, 20:45)
Gal bulves be lupenu verdi?
na taip kaip supratau, reikia su lupenom?
QUOTE(SuperDuper @ 2006 04 19, 19:52)
na taip kaip supratau, reikia su lupenom?
Aga, su lupenom. Tada jose krakmolas taip neišsiplauna. Dar, kad geriau liptu, galima krakmolo paskui į sumaltą bulvių masę įdėti.
QUOTE(Asta @ 2006 04 19, 21:47)
Aga, su lupenom. Tada jose krakmolas taip neišsiplauna. Dar, kad geriau liptu, galima krakmolo paskui į sumaltą bulvių masę įdėti.
Aciu,mamos rytoj pabandysiu su lupenom issivirti, itariu, turi pavykti
Aš tai bulvinius blynus labai paprastai kepu:
bulves sutarkuoju smulkia tarka
įmušu kiaušinį
įberiu miltų
druskos
Visą tešlą (ji turi gautis nelabai tiršta) - į keptuvę ir kepam blynus Ga;lima dar įdėt keptų bulvių prieskonių. Psio. Labai skanu
bulves sutarkuoju smulkia tarka
įmušu kiaušinį
įberiu miltų
druskos
Visą tešlą (ji turi gautis nelabai tiršta) - į keptuvę ir kepam blynus Ga;lima dar įdėt keptų bulvių prieskonių. Psio. Labai skanu
Sveikos mamos, norejau paklasuti, o kaip jus darote Zemaiciu blynu idara ?
QUOTE(SuperDuper @ 2006 04 19, 16:04)
mano mazius labai megsta zemaiciu blynus, bandau gaminti, tik kaskart vis prasciau gaunasi Su idaru viskas aisku, o vat pacios bulviu mases man nepavyksta padaryti tokios,kad gerai suliptu bulves isverdu, sumalu kombainu, idedu kiausini, kartais -miltu, bet nelimpa ir tiek bandziau malti bulves paprastu grustuvu - tas pats...
patarkit, gal ka kitaip daryti, ar bulviu rusis kazkokia tinkamesne yra, ar ideti dar ka nors... aciu
patarkit, gal ka kitaip daryti, ar bulviu rusis kazkokia tinkamesne yra, ar ideti dar ka nors... aciu
as zemaiciu blynus tik is kokio 3 karto padariau tinkamus, kai apsilankiau pas vyro senelius zemaitijoj ir juos taip paprasta padaryti, tai juokiausi is saves, kad taip vargdavau. Taigi: isverdamos bulves su lupena, isvirtas bulves as sumalu su mesmale, i ta mase nieko kito nededu tik krakmola. Krakmolo pasirinktinai, priklausomai nuo to koks mases tasumas jums patinka. Mano vyras labai megsta tasius tai as krakmolo dedu visa pakeli(didiji), na ir siaip jo reikia deti tiek , kad nekiptu prie ranku.
QUOTE(jurgita:) @ 2006 07 26, 07:45)
zemaiciu idaras tradicinis butu toks, isverdama mesa, patarciau riebesne, nes sausa mesa zemaiciams man nelabai patinka, tai vienu zodziu renkuosi pusriebe kiauliena, ja isverdu, sumalu su mesmale, tuo paciu sumalu ir svogunus, na ir viskas. Dar visai nieko yra plauciuku idaras, vistienos kepeneliu, dar kiti daro netradiciskai, deda varskes. Cia paprasciausiai skonio reikalas
Vakar kepiau bulvinius blynus su cukinija- mažiau kalorijų
Gavosi . Taigi:
Imam tarkuotų bulvių ir cukinijos (per burokinę tarkuokit) 1:1 dalimis.
Įmušame kiaušinį (ar 2),
Sudedame smulkiai pjaustytą svogųną;
Dedame miltų kiek daugiau nei įprastai, nes kitaip skysti bus...
Na, ir ruskytės.
Viską gerai sumaišome ir kepame. Valgome su grietinyte 12 proc.
Labai skanūs, tokie 'lengvi' blyneliai
Gavosi . Taigi:
Imam tarkuotų bulvių ir cukinijos (per burokinę tarkuokit) 1:1 dalimis.
Įmušame kiaušinį (ar 2),
Sudedame smulkiai pjaustytą svogųną;
Dedame miltų kiek daugiau nei įprastai, nes kitaip skysti bus...
Na, ir ruskytės.
Viską gerai sumaišome ir kepame. Valgome su grietinyte 12 proc.
Labai skanūs, tokie 'lengvi' blyneliai