Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai iš bulvių

QUOTE(pukiena @ 2005 04 27, 11:15)
Pasidalinkit patirtim kaip iskepti gerus zemaitiskus blynus.
Kadangi Ispanijoj bulves vienas vanduo tai visai nieko nesigauna  cry.gif  Help!

Nabage tu.
Matyt ėmei šviežias bulves, jų jau esama, tai jos tikrai kaip vanduo, ir tikrai nieko nesigaus, nei žem.blynai nei cepelinai. Kai mes vaikai mamos prašydavom vidurvasary cepelinų, ji sakydavo, kad "bulvės kaip vanduo", taip kad ne tik ispaniškos. Aš surašiau visą litaniją prie netradicinių cepelinų apie virtų bulvių tešlą, pasižiūrėk gal ką sau pritaikysi.
Atsakyti
QUOTE(rosenda @ 2005 04 27, 16:02)
Krakmola i mase reikia deti o ne miltus.O,kad baltuciai butu,truputuka bulviu mase verdanciu vandeniu uzplikyti tongue.gif

TIKRAI NE KRAKMOLĄ REIKIA DĖTI,KRAKMOLAS DEDASI Į VIRTŲ BULVIŲ CEPELINUS tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2005 04 29, 09:46)
TIKRAI NE KRAKMOLĄ REIKIA DĖTI,KRAKMOLAS DEDASI Į VIRTŲ BULVIŲ CEPELINUS tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif


I zemaicius taip pat tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
o ka manot apie soda dedama i tarke? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(angellina @ 2005 02 11, 12:24)
O as kartais tarkuodama bulves itarkuoju ne tik svoguna, bet ir kelias morkytes. Tada tie blynai buna  thumbup.gif


aš irgi smile.gif nuo jų spalvytė daug gražesnė būna. dar labai skanu į tešlą įmest saujelę moliūgų sėklų
Atsakyti
Va aš Anglijoj "atkasiau" bulvių rūšį iš kurios visi bulviniai patiekalai gaunasi lux. "King Edward" jos krakmolingesnės, baltos su vietomis rausva luobele. Rekomenduoju.
O mano tėčio kaimiškų bulvinių blynų receptas -tai kuo daugiau kiaušinių..
Tarkim kiek valgančių tiek deda kiaušų. Truputėlis druskos, apsunkia skysčius ir viskas. Gaunasi geltoni, traškūs.. ir labai sotūs biggrin.gif Kaip kam, vieni l. giria, kitiem liesesni skalsesni.
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2005 01 28, 01:29)
Bulvinius blynus musu namuose kepa tik vyras, tai jo receptas-bulves, itarkuotas svogunas, kiausiniai, verdantis pienas ir siek tiek manu kruopu. Mmmmm, labai geri gaunasi smile.gif . Ai, ir dar pipru ideda, taip nepagailint.



niu labai skanus gavosi. o beja gal galetumete tikslesnes proporcijas parasyti?ir ar reikia kokiu nors prieskoniu? nes as tai idejau bulviu prieskoniu ir siek tiek vegetos...ir ar reikia miltu?
Atsakyti
Pameginkit i bulviu mase itarkuot cukinijos, dar siek tiek miltu ir kelis kiausinius, prieskoniu. tikrai skanu, ypac su varskes padazu. Grietines ar pieno i mase nereikia.

aciu uz auksciau skaitytus patarimus!
Atsakyti
BULVINIAI BLYNAI SU DARŽOVĖM IR MOLIŪGŲ SĖKLOM smile.gif
tešlai sutarkavau ne tik bulvių, bet ir morkų bei aguročio (cukinijos neturėjau), įbėriau žiupsnelį moliūgų sėklų, įmušiau kiaušinį ir dėjau pora šaukštų sojos miltų (paprastai tik 1 dedu, bet tešla skystoka išėjo). dar dėjau smulkiai pjaustytų porų, svogūnų ir petražolių, druskos ir pipiriukų. kepiau nedideliam aliejaus kieky ir valgiau su pomidoru ax.gif (draugas sakė kas per erezijos tongue.gif ir lapnojo su grietine, bet blynus gyrė blush2.gif)
tiesa, agurotį patarčiau tarkuot atskirai ir nupilt susidariusį skystį, nes tešla ir taip skystoka išeina
Atsakyti
Gerb. mamytės, parašykite prašau kaip iškepti skanius bulvinius blynus?
kartą viename prospekto pub`e ir "Fortas" valgiau bulvinius blynus su lasiša - tikrai žiaaaaauriai skanu thumbup.gif
Šiaip blynai buvo pateikti su lašišos gabaliukais ir grietinės-varškės-krapų padažu.
Kaip pastebėjau patys blynai buvo sutarkuoti kažkaip stambiai ir kiek kartų juos valgiau visada jie buvo kažkokie šviesesni nei lietuviški tradiciniai bulvyniai blynai. rolleyes.gif
Gal kas žinote kaip skaniai (tokius, ar panašius) iškepti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolia @ 2005 02 25, 15:21)
Mamytes,jus dar pabandykit pasidaryti toki,kaip padaziuka.
1. pertrinta varske,truputukas druskytes ir grietine.

biggrin.gif O aš varškę visada trinu su kefyru ir įspaudžiu česnako skiltelę

QUOTE(aily @ 2005 09 21, 13:03)
Pameginkit i bulviu mase itarkuot cukinijos

Dar galima įtarkuoti kopūsto. Skaniai išeina - bulvės, morkos, svogūnas, kopūstas,cukinija.
O mano teta kepdavo su kepeninės įdaru, o ant viršaus uždėdavo grietinės ir riekę pomidoro biggrin.gif
QUOTE(dianullka @ 2006 01 21, 13:26)
Kaip pastebėjau patys blynai buvo sutarkuoti kažkaip stambiai ir kiek kartų juos valgiau visada jie buvo kažkokie šviesesni nei lietuviški tradiciniai bulvyniai blynai. rolleyes.gif
Gal kas žinote kaip skaniai (tokius, ar panašius) iškepti? 4u.gif

Greičiausiai bulvės buvo burokine tarka sutarkuotos g.gif O šviesūs gal nuo vitamino C g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pinery: 26 sausio 2006 - 18:32
QUOTE(angellina @ 2005 02 11, 12:24)
O as kartais tarkuodama bulves itarkuoju ne tik svoguna, bet ir kelias morkytes. Tada tie blynai buna  thumbup.gif

aš ir morką būtinai dedu, spalva būna gražesnė smile.gif
Atsakyti