Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai iš bulvių

QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 09 21, 19:18)
Nesuprantu, kas nutiko, viska dariau, kaip reikia, dejau ka reikia, bet minkle zemaiciu lipo prie ranku ziauriai  doh.gif  mirksiukas.gif  beveik visa paki sudejau krakmolo  doh.gif , niekaip nesuprantu, ko taip man  verysad.gif


Bulvių masę dubenyje padalink į keturias dalis, vieną dalį išimk ir į jos vietą pripilk krakmolo, kad susilygintu su bulvėm. Trumpiau tariant krakmolo turi būti ketvirtadalis bulvių masės. Visada gaunasi smile.gif Gaila, nepamenu, kur šį patarimą radau. Kažkokiam bloge smile.gif O tada jau kaip ir visos daro, kiaušinis, druskytė ir lipdom rankas šiek tiek padrėkinant vandeniu smile.gif


QUOTE(pempe @ 2010 09 22, 18:46)
as ne krakmola, o miltus dedu, tiek, kol nelimpa prie ranku


Ne ne. Jokių miltų. Kai pirmą kartą žemaičius dariau draugė patarė miltų dėl, kol nelips. Kiek bedėjau, vis lipo. Tai valgėm miltinius žemaičius doh.gif lotuliukas.gif Po tokios "sėkmės" kelis metus nesiryžau vėl bandyti, kol neradau patarimo dėl krakmolo. smile.gif
Atsakyti
as kai kepu blynus tai nededu nei miltu nei manu...kazkada apsiziurejau kad kiausiniu neturiu tai idejau pora saukstu majonezo thumbup.gif ...gavosi labai skanus bulviniai blynai
Atsakyti
Manau,visu pirma,nuo bulviu viskas priklauso,kartais pagal ta pati recepta darai is vienu bulviu,gaunasi,skanumelis,is kitu padarai,fe,ne skanu..
As darau taip:sutarkuoju bulves(man skaniau kai ranka tarkuoji)Nupilu kiek gaunasi skysciu,sauksta tiesiog ant teslos padedu ir kai prisipildo,ispilu,ir taip n-kartu,dedu tik kiausinio tryni,(sieip i kotletus irgi tik tryni rolleyes.gif nuo baltyno kieti buna)tada kupina sauksta grietines,druskos,itarkuoju diiideli svoguna,ir kepu smile.gif Be jokiu miltu...
Atsakyti
QUOTE(ceburashka @ 2010 10 09, 16:42)
Manau,visu pirma,nuo bulviu viskas priklauso,kartais pagal ta pati recepta darai is vienu bulviu,gaunasi,skanumelis,is kitu padarai,fe,ne skanu..


Taip, taip. Turguje rinkausi bulves, tai pardavėja sakė jog blynams raudonos netinka (o aš jas būčiau ėmusi, nes lygios, be akučių, skusti patogu doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2010 10 10, 17:35)
Taip, taip. Turguje rinkausi bulves, tai pardavėja sakė jog blynams raudonos netinka (o aš jas būčiau ėmusi, nes lygios, be akučių, skusti patogu  doh.gif  )


O kodėl netinka? blink.gif Pagrinde tik raudonas perku ir iš jų viskas gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eneira7 @ 2010 10 13, 19:31)
O kodėl netinka?  blink.gif  Pagrinde tik raudonas perku ir iš jų viskas gaunasi smile.gif



Pardavėja man sakė, kad jose krakmolo mažiau nei geltonose ar baltose ir kad blynams jos netinka
Atsakyti
QUOTE(Eneira7 @ 2010 10 13, 20:31)
O kodėl netinka?  blink.gif  Pagrinde tik raudonas perku ir iš jų viskas gaunasi smile.gif




geras, ir as pirma karta girziu, kad raudonos netinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oleja @ 2010 10 09, 16:59)
as kai kepu blynus tai nededu nei miltu nei manu...kazkada apsiziurejau kad kiausiniu neturiu tai idejau pora saukstu majonezo  thumbup.gif ...gavosi labai skanus bulviniai blynai


as visada idedu kelis saukstus majonezo i bulvinius blynus, ypac kj juos tarkuoju per burokine tarka smile.gif dar labai skanu i tesla ideti siek tiek tarkuoto fermentinio surio smile.gif
Atsakyti
niu as darau taip- sutarkuoju buves, nusunkiu vandeliuka, atgal grazinu krahmola, itarkuoju ir dar smulkiai supjauscius idedu svoguno, kiausiniai, druska, pipirai, grietine smile.gif
dazniau darau kedainiu blynus (bulviniai su farsu) tai idarui- farsas, svogunas, prieskoniai smile.gif gaunasi labai skanus blynai bigsmile.gif kepu daugiau, nes jei darau tam kartui visada pritruksta lotuliukas.gif o kita diena tp skanu pasisildzius mirksiukas.gif butinai prie blynu padarau padaziuka- sviesto- grietines- svogunu, spirguciu- svogunu- grietines, pievagrybiu- svogunu- grietines... na jei ir be padaziuko, skanu su grietine thumbup.gif
Atsakyti
aš,sutarkuotas bulves nusunkiu užplikinu pienu ir įdedu keletą šaukštų moliugo tarkiu ,įberiu gliaudytų saulėgrąžų ,įberiu supjaustyto svogūno{kartais lengvai apkepu svieste} į mušu kiaiušinių įberiu prieskonių ir kepu alieju sumaišious su svietu


Gaunasi labai skanūs blynai.

Padažą darau įvairiai skaniausias naminis jogurtas+įspaustas česnakas+pipiriukai+druskytė.

Arba spirgiukai +svogūnas+pienukas{pasirtoškina niam ,niam}
Atsakyti
QUOTE(vaidullee @ 2010 10 21, 02:22)
niu as darau taip- sutarkuoju buves, nusunkiu vandeliuka, atgal grazinu krahmola, itarkuoju ir dar smulkiai supjauscius idedu svoguno, kiausiniai, druska, pipirai, grietine smile.gif
dazniau darau kedainiu blynus (bulviniai su farsu) tai idarui- farsas, svogunas, prieskoniai smile.gif  gaunasi labai skanus blynai  bigsmile.gif  kepu daugiau, nes jei darau tam kartui visada pritruksta  lotuliukas.gif  o kita diena tp skanu pasisildzius  mirksiukas.gif  butinai prie blynu padarau padaziuka- sviesto- grietines- svogunu, spirguciu- svogunu- grietines, pievagrybiu- svogunu- grietines... na jei ir be padaziuko, skanu su grietine  thumbup.gif



QUOTE(regna @ 2010 10 21, 03:16)
aš,sutarkuotas bulves nusunkiu užplikinu pienu ir įdedu keletą šaukštų moliugo tarkiu ,įberiu gliaudytų saulėgrąžų ,įberiu supjaustyto svogūno{kartais lengvai apkepu svieste} į mušu kiaiušinių įberiu prieskonių ir kepu alieju sumaišious su svietu
Gaunasi labai skanūs blynai.

Padažą darau įvairiai skaniausias naminis jogurtas+įspaustas česnakas+pipiriukai+druskytė.

Arba spirgiukai +svogūnas+pienukas{pasirtoškina niam ,niam}

labai skaniai skamba thumbup.gif butinai pabandysim thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Siandien uzsisakiau bulviu tarkavimo masina,tai laukiu nesulaukiu,kada galesiu kept blynus bigsmile.gif o labai noriu issikepti su mesos ydaru essen.gif
Atsakyti