Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai iš bulvių

QUOTE(bea @ 2005 01 27, 18:59)
Aš darau taip: sutarkuoju bulves, įmušu vieną kiaušinį, įdedu nedidelį šaukštą miltų, porą šaukštų riebios grietinės. Jei turiu, įdedu pertrintos varškės. Tada dar svogūnų (jei mėgstat), druskos.


Pasiskaičiau,kaip Jūs visos darot, tai aš katik panašiai dariau:

Man reikėjo:

Bulvių
1 Morkos
1 svogūno
1 skiltelės česnako
2 valgomųjų šaukštų miltų
1,5 šaukšto grietinės
Pipirų
Druskos
Bulvių priekonių


Su tarkavimo mašina sutarkavau, bulves, svogūną, česnaką ir morką. Suplakiau kiaušinį, idėjau miltų ir grietinės į p-laktą kiaušinį ir vėl išplakiau kartų suprieskoniais. Sudėjau įdideli puodą ir viską išmaišiau ir kepiau. Ir galiausiai pusvalandį visus puodus šveičiau biggrin.gif
Bet gavosi skaniai.
thumbup.gif
Ačiū už patarimus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skersvėjis: 08 gruodžio 2009 - 22:40
Mielos šeimininkės,
ką darote, kad kepami bulviniai blynai keptuvėje "nesproginėtų"? Na, kad aliejus nešaudytų? Žinojau, kad kažko reikia į tešlą įmaišyti, bet kas tas kažkas - jau nepamenu doh.gif Pagelbėkite, nes jau nusibodo po kiekvieno blynų kepimo šveisti plyteles.
Atsakyti
QUOTE(I love Lucy @ 2009 12 15, 16:15)
Mielos šeimininkės,
ką darote, kad kepami bulviniai blynai keptuvėje "nesproginėtų"? Na, kad aliejus nešaudytų? Žinojau, kad kažko reikia į tešlą įmaišyti, bet kas tas kažkas - jau nepamenu  doh.gif  Pagelbėkite, nes jau nusibodo po kiekvieno blynų kepimo šveisti plyteles.

Mane nuo blynu sproginejimo isgelbejo, tarkiu nusunkimas thumbup.gif Dabar kad ir kas dien galiu kept bulvinisu blynus, nes po to virtuves pusdieni nereikia sveist biggrin.gif
Atsakyti
priskaiciau temele,kepsiu zemaitiskus blynus
Atsakyti
Ir as zemaitiskus ruosiuosi kepti, bet dar pirma paskaitinesiu, o jau tada i virtuve biggrin.gif
Atsakyti
kA duoda ipiltas virintas pienas ar ideta grietine?
siandien dariau, kazkaip nepajutau skirtumo 4u.gif
viskas siaip egrai gavosi. tik va man ju ta forma vis noretusi normalesne islaikyti, nes kartais verciant issidraiko blush2.gif matyt perskysta, daugiau miltu reikia
Atsakyti
Mergytes, gelbekit blush2.gif Nestumo norai oho kaip mane uzvalde blush2.gif Noriu zemaiciu blynu, tokiu, kaip duodavo mokykloj, atsimenat??? Jie tokie gal orkaitej kepti? Nenusiraminsiu, kol tokiu nesuvalgysiu blush2.gif Padekit, jei kuri zinot ju receptuka, busiu be galo dekinga ir labai laiminga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(karstakosyte @ 2010 07 06, 20:42)
Mergytes, gelbekit blush2.gif  Nestumo norai oho kaip mane uzvalde blush2.gif Noriu zemaiciu blynu, tokiu, kaip duodavo mokykloj, atsimenat??? Jie tokie gal orkaitej kepti? Nenusiraminsiu, kol tokiu nesuvalgysiu blush2.gif  Padekit, jei kuri zinot ju receptuka, busiu be galo dekinga ir labai laiminga 4u.gif

Zemaiciu blynus darau taip:
Isverdu bulves su lupenom, nulupu ir sumalu mesmale. Imusu kiausini ir idedu krakmolo ir isminkau. krakmolo dedu tiek kad galeciau formuoti. Tada formuoju blynus i vidu dedu norimo idaro, pvz. virtos maltos mesytes (bet turi buti sultinga o ne sausa), kopustu troskintu, grybu ir t.t. Paskui kepu keptuveje. labai gerai zemaiciu blynus ussaldyti saldiklyje ir visada tureti , ypac tokiais atvejais nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 11 21, 15:29)
zemaiciu blynai. nuskustas bulves isviriau,kai atsalo sumaliau,idejau krapu,1 kiausini ,iberiau krakmolo,viska suminkiau ir dariau blynus,i vidu dejau virta mesa. tesla isejo labai  thumbup.gif ,visai nelipo prie ranku.

Pabandysiu ir as siandien siuos zemaitukus ax.gif
Atsakyti
Nesuprantu, kas nutiko, viska dariau, kaip reikia, dejau ka reikia, bet minkle zemaiciu lipo prie ranku ziauriai doh.gif mirksiukas.gif beveik visa paki sudejau krakmolo doh.gif , niekaip nesuprantu, ko taip man verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 09 21, 20:18)
Nesuprantu, kas nutiko, viska dariau, kaip reikia, dejau ka reikia, bet minkle zemaiciu lipo prie ranku ziauriai  doh.gif  mirksiukas.gif  beveik visa paki sudejau krakmolo  doh.gif , niekaip nesuprantu, ko taip man  verysad.gif




as ne krakmola, o miltus dedu, tiek, kol nelimpa prie ranku
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Kas liecia bulviniu blynu skoni ax.gif manau, kad labai daug priklauso nuo paciu bulviu, ju veisles mirksiukas.gif
O mano receptas labai paprastas rolleyes.gif as nededu jokiu miltu mirksiukas.gif kam jie?
Darau taip:
Sutarkuoju bulves ir tuo paciu viena galvute svoguno mirksiukas.gif beriu siek tiek juoduju pipiru, druskos ir viskas smile.gif kepam ir valgom thumbup.gif nu labai skanu biggrin.gif

O zemaitiskus darau, kaip ir dauguma: su lupynemis issiverdam bulvytes, kai atvesta sumalam, viena kiausinuka, druskytes, miltu, krakmolo, na limpa kazkiek prie ranku, bet jas po tekancio vandens srove suvilgau vis rolleyes.gif ir viskas, o.k.
o i vidu megstu pakepintas, sutarkuotas morkas su svogunu deti, vadinam juos kokorais mirksiukas.gif padaziuka skanu pasidarom ir niam, niam... biggrin.gif
Skanaus!
Papildyta:
QUOTE(miga79 @ 2009 11 26, 23:14)
noriu pasigamint bulvinius bln. su kiauliena gal patarsit

g.gif
I vidu norit det mesyte?
Tai tarkius pasiruoskit ir i vidu dekit paruosta farsa, as siek tiek i farsa vandenuko ipilu, kad mase butu skystesne, lengviau ant blyno paskirstyti mirksiukas.gif
I ikaitinta keptuve, dekit tarkius suformuokit blyno forma ir paskui dekit farsa, o ant jo vel bulviu tarkiu, tada uzdengiu keptuve, baigiant kept atidengiu, kad graziai apskrustu! Nepamirskit apverst blynuko biggrin.gif
Na, sie blynai rolleyes.gif ko gero mano skaniausi smile.gif
Atsakyti