Paisgirsiu ir as savo zemaiciu blynais, vakar kepiau Kadangi neturime mesmales, tai virtas su lupena bulves (aisku nuvalytas) sutryniau su smulkintuvu, gal kiek per skysta gavosi, imusiau du kiausinius, prieskoniu ir dejau miltu. Nebuvau paskaicius, kad reik krakmolo deti, tai su miltais visai prasikeikiau . Lipo tesla baisiausiai prie ranku, sunku minkyti buvo, tai i pagalba stojo vyras, mat as jau buvau pasiryzus trenkt lauk tokia tesla Nezinau kiek ten tu miltu pridejom, bet kai lipo maziau, suslapine rankas darem blynus ir kepem, kepe visai puikiai, nelipo prie keptuves.
Idarui dejau Panevezio file supjaustyta juostelemis, ir rukyto lydyto surio ritinelius (suris, kuris kaip kepenine ar kaip desra buna supakuotas). Padaza dariau sviestuko, grietines ir svoguniuko smulkiai pjaustyto. Zinokit blynai gavosi super , vargom daug, bet rezultatas vykes. Linkiu ismeginti idariuka, tikrai kitoks, bet laaabai skanus
QUOTE(doovka @ 2009 01 07, 00:05)
viska cia perskaiciau, bet neradau visu atsakymu i man rupimus klausimus
noriu daryt zaliu tarkiu blynus su mesa, farsu, zaliu manau, bet ar jis iskeps viduj kol blynai iskeps?
noriu daryt zaliu tarkiu blynus su mesa, farsu, zaliu manau, bet ar jis iskeps viduj kol blynai iskeps?
tikrai iskeps, mano tetis juos kepdavo superiniai blynai, kaip tik issiemiau farso, tai juos ir bandysiu kepti
QUOTE(ingali @ 2009 05 11, 11:55)
Paisgirsiu ir as savo zemaiciu blynais, vakar kepiau Kadangi neturime mesmales, tai virtas su lupena bulves (aisku nuvalytas) sutryniau su smulkintuvu, gal kiek per skysta gavosi, imusiau du kiausinius, prieskoniu ir dejau miltu. Nebuvau paskaicius, kad reik krakmolo deti, tai su miltais visai prasikeikiau . Lipo tesla baisiausiai prie ranku, sunku minkyti buvo, tai i pagalba stojo vyras, mat as jau buvau pasiryzus trenkt lauk tokia tesla Nezinau kiek ten tu miltu pridejom, bet kai lipo maziau, suslapine rankas darem blynus ir kepem, kepe visai puikiai, nelipo prie keptuves.
Idarui dejau Panevezio file supjaustyta juostelemis, ir rukyto lydyto surio ritinelius (suris, kuris kaip kepenine ar kaip desra buna supakuotas). Padaza dariau sviestuko, grietines ir svoguniuko smulkiai pjaustyto. Zinokit blynai gavosi super , vargom daug, bet rezultatas vykes. Linkiu ismeginti idariuka, tikrai kitoks, bet laaabai skanus
Idarui dejau Panevezio file supjaustyta juostelemis, ir rukyto lydyto surio ritinelius (suris, kuris kaip kepenine ar kaip desra buna supakuotas). Padaza dariau sviestuko, grietines ir svoguniuko smulkiai pjaustyto. Zinokit blynai gavosi super , vargom daug, bet rezultatas vykes. Linkiu ismeginti idariuka, tikrai kitoks, bet laaabai skanus
Taip atsitiko todėl, kad bulvės buvo ne maltos, o smulkintuvu smulkintos. Man ir taip buvo Kad prie rankų neliptų- jas visada aliejumi patepu
QUOTE(čikuraku @ 2009 05 11, 12:30)
as kepiau irgi bulvinukus, tai sumaisiau per puse virtas bulves su svieziom, o virtas sutarkavau per tarkele, labai neblogai gavosi ir nuo lietiniu buvo like virtos mesos tai ir ta suejo i blynukus.
darau taip pat tik verdu
Mano teta ismoke si patiekala.Labai skanu,tai noriu pasidalint su jumis.Gal ir jums patiks:
Troskinti bulviu kukuliai
5-6 bulves,200g.varskes,2 kiausiniai,2 saukstai krakmolo,druskos,pipiru,2-3 saukstai grietines,aliejaus.
Bulves nuskutame,sutarkuojame burokine trintuve.Varske sumaisome su kiausiniais,krakmolu,prieskoniais,imaisome bulves.Is mases padarome kukulius,apkepame keptuveje su aliejumi,sudedame i puoda,uzpilame truputi vandens,idedame grietines,prieskoniu ir troskiname apie 15-20 min.
Troskinti bulviu kukuliai
5-6 bulves,200g.varskes,2 kiausiniai,2 saukstai krakmolo,druskos,pipiru,2-3 saukstai grietines,aliejaus.
Bulves nuskutame,sutarkuojame burokine trintuve.Varske sumaisome su kiausiniais,krakmolu,prieskoniais,imaisome bulves.Is mases padarome kukulius,apkepame keptuveje su aliejumi,sudedame i puoda,uzpilame truputi vandens,idedame grietines,prieskoniu ir troskiname apie 15-20 min.
QUOTE(Triuska @ 2009 05 20, 11:24)
Troskinti bulviu kukuliai
5-6 bulves,200g.varskes,2 kiausiniai,2 saukstai krakmolo,druskos,pipiru,2-3 saukstai grietines,aliejaus.
Bulves nuskutame,sutarkuojame burokine trintuve.Varske sumaisome su kiausiniais,krakmolu,prieskoniais,imaisome bulves.Is mases padarome kukulius,apkepame keptuveje su aliejumi,sudedame i puoda,uzpilame truputi vandens,idedame grietines,prieskoniu ir troskiname apie 15-20 min.
5-6 bulves,200g.varskes,2 kiausiniai,2 saukstai krakmolo,druskos,pipiru,2-3 saukstai grietines,aliejaus.
Bulves nuskutame,sutarkuojame burokine trintuve.Varske sumaisome su kiausiniais,krakmolu,prieskoniais,imaisome bulves.Is mases padarome kukulius,apkepame keptuveje su aliejumi,sudedame i puoda,uzpilame truputi vandens,idedame grietines,prieskoniu ir troskiname apie 15-20 min.
kažkodėl laaaabai norėtųs išbandyti šį receptėlį.... o kokio dydžio tie kukuliai turi būt,k ad ažkeptuvėj gerai apkeptų????
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 20, 10:11)
kažkodėl laaaabai norėtųs išbandyti šį receptėlį.... o kokio dydžio tie kukuliai turi būt,k ad ažkeptuvėj gerai apkeptų????
Jau parasiau i a.z.
Butinai isbandyk ir parasyk atsiliepimus Musu seimai tai tikrai patiko labai jie.
Tai va,tie kukuliai buna tokie kaip kotletai.Ir tikrai jie nebus zali,nes apkeps keptuvej ir dar troskinsis su padaziuku 15-20 min.
Nesisekė man vakar su tais kukuliais.. gal klaidą padariau varškę išsukdama su kiaušiniais blenderiu? nes po to labai jau skysta ta masė gavso.. tai krakmolo dėjua, dėjau ir dėjau ir galiausiai nusunkiau.. bet vistiek kukuliukų forma man nesidarė, nes bulvių drožlės lindo lauk... iškepę visai skaniai atrodė, tik vidurys dar žalias buvo.. o patroškinus viska priminė kugelį... o vyrui pradžioj buvo panašu į žuvį tešloje
ne kokia iš manęs eksperimentatorė.... aišku būt geriau,, jei prei recepto ir foto bent dvi būtų į ką orientuotis...
ne kokia iš manęs eksperimentatorė.... aišku būt geriau,, jei prei recepto ir foto bent dvi būtų į ką orientuotis...
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 21, 06:38)
Nesisekė man vakar su tais kukuliais.. gal klaidą padariau varškę išsukdama su kiaušiniais blenderiu? nes po to labai jau skysta ta masė gavso.. tai krakmolo dėjua, dėjau ir dėjau ir galiausiai nusunkiau.. bet vistiek kukuliukų forma man nesidarė, nes bulvių drožlės lindo lauk... iškepę visai skaniai atrodė, tik vidurys dar žalias buvo.. o patroškinus viska priminė kugelį... o vyrui pradžioj buvo panašu į žuvį tešloje
ne kokia iš manęs eksperimentatorė.... aišku būt geriau,, jei prei recepto ir foto bent dvi būtų į ką orientuotis...
ne kokia iš manęs eksperimentatorė.... aišku būt geriau,, jei prei recepto ir foto bent dvi būtų į ką orientuotis...
Na kita kart pasistengsiu su foto,nors seip nepatinka man fotkyt,o ir vyras paziuretu kaip i kokia
O kiausiniu su varske nereikejo issukt su blenderiu.As paprasciausiai viska sudedu i dubeni ir su rankom minkau.Ir gaunasi tikrai O skonis tai tikrai primena kugeli
QUOTE(Triuska @ 2009 05 21, 11:27)
Na kita kart pasistengsiu su foto,nors siaip nepatinka man fotkyt,o ir vyras paziuretu kaip i kokia
laikui begant apsipras cia is patirties zinau
kaip uzsimaniau bulviniu blynųųųų