ir as labai megstu zemaicius bet man niekaip tesla nepasidaro tokia, kad neliptu prie ranku.. as verdu apie 10 bulviu su lupenom, nusilupu, sugrudu, dedu kelis saukstus miltu, kelis krakmolo, druskos..ir vistiek limpa.. jei bandau det daugiau, toks jausmas, kad tesla tik skysteja..o kai reik apverst keptuvej-isvis irt pradeda reiks bandyt kiausini imust-iki siol nemusdavau. bet kazin ar jis problema isspres
QUOTE(Džerimi @ 2008 11 09, 03:33)
ir as labai megstu zemaicius bet man niekaip tesla nepasidaro tokia, kad neliptu prie ranku.. as verdu apie 10 bulviu su lupenom, nusilupu, sugrudu, dedu kelis saukstus miltu, kelis krakmolo, druskos..ir vistiek limpa.. jei bandau det daugiau, toks jausmas, kad tesla tik skysteja..o kai reik apverst keptuvej-isvis irt pradeda reiks bandyt kiausini imust-iki siol nemusdavau. bet kazin ar jis problema isspres
Tesla nelips prie ranku, jei bulves virsi nuskustas, nes jos pasalina dali krakmolo, o virtose jo lieka daugiau ir kai susimaiso virtas krakmolas su sausu, taip ir gaunasi, nors, jei bulves nelabai krakmolingos, gali ir nekibti.As tai miltu i zemaicius nededu, man tai siaip sau bulves ir milto skonis kartu As dedu tik krakmolo, kiausini ir slakeli pieno.
Sveikos mergaites bukit gerutes,papasakokit kaip paruosti farsa bulviniam blynam? is manes nelabai kokia kulinare,niekad dar neteko uzsiimti su farsu noriu pasidaryt bulviniu blynu su farsu viduje.o man daryti bulves lygiai taip pat,kaip be farso? reikalinga greita pagalba,nes Islandijoj parduotuves dirba iki 17h dar turiu keleta valandziuku!
QUOTE(Mešqtė @ 2008 11 13, 19:25)
Sveikos mergaites bukit gerutes,papasakokit kaip paruosti farsa bulviniam blynam? is manes nelabai kokia kulinare,niekad dar neteko uzsiimti su farsu noriu pasidaryt bulviniu blynu su farsu viduje.o man daryti bulves lygiai taip pat,kaip be farso? reikalinga greita pagalba,nes Islandijoj parduotuves dirba iki 17h dar turiu keleta valandziuku!
As pasidarau farsa kaip kotletams, o bulves kaip bulviniams blynams sutarkuoju, o kepu taip dedu sauksta bulviu mases, siek tiek farso, siek tiek pakepu uzdedu sauksta bulviu mases ir apverciam kad apkeptu kita puse
Aš, paruošiu farša,į jį aš įdedu svieste pakepintą porą,papriką ,jaigu turiu pankolio.
tuomet viską gerai išmaisau įdedu mairūno sauso, krapų ir baltų pipirų.
Bulves sutarkuoju ,dažnai įtarkuoju morką ,nusunkiu truputį ir užplikinu šlakeliu pieno.Iš faršo paruošiu mažus paplotelius dedu į įkaitintą keptuvę truputį pakepusi uždedu po gerą virtuvinį šaukštą bulvių,morkų masės.
Čia ,šiam receptuiaš, naudoju vištienos,kalakutienos faršą.
Bet manau,kad galima naudot ir kitokį faršą.
tuomet viską gerai išmaisau įdedu mairūno sauso, krapų ir baltų pipirų.
Bulves sutarkuoju ,dažnai įtarkuoju morką ,nusunkiu truputį ir užplikinu šlakeliu pieno.Iš faršo paruošiu mažus paplotelius dedu į įkaitintą keptuvę truputį pakepusi uždedu po gerą virtuvinį šaukštą bulvių,morkų masės.
Čia ,šiam receptuiaš, naudoju vištienos,kalakutienos faršą.
Bet manau,kad galima naudot ir kitokį faršą.
QUOTE(Song @ 2005 01 31, 18:49)
Aciu, aciu- suzavetas bus, kad moteriskes giria...
aha, aš irgi išbandžiau, superiniai, vyrui linkėjimai
QUOTE(regna @ 2008 11 14, 13:47)
Aš, paruošiu farša,į jį aš įdedu svieste pakepintą porą,papriką ,jaigu turiu pankolio.
jau nepirmąkart pastebiu, kad kažkas kažkur deda pankolį.. Oliveris žinau dažnokai mėgsta jo prikišt kažinkur.. tai galvoju, kokį jis skonį duoda??
juk jei gerai pamenu, tai turėtų būt kartus skonis.... ar aš kažkur klystu?
kur dedat ir ką iš to gaunat - tai norėjau sužinoti
ačiukas
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 11 19, 20:06)
jau nepirmąkart pastebiu, kad kažkas kažkur deda pankolį.. Oliveris žinau dažnokai mėgsta jo prikišt kažinkur.. tai galvoju, kokį jis skonį duoda??
juk jei gerai pamenu, tai turėtų būt kartus skonis.... ar aš kažkur klystu?
kur dedat ir ką iš to gaunat - tai norėjau sužinoti
ačiukas
juk jei gerai pamenu, tai turėtų būt kartus skonis.... ar aš kažkur klystu?
kur dedat ir ką iš to gaunat - tai norėjau sužinoti
ačiukas
pankolio sėklas dedu kai arbatą verdu iš įvairių prieskonių: žvaigždinis anyžis, pankolis, cinamono lazdelė, gvazdikėliai ir pienas, paverdam viską vandenį, užpilam pieno, sukraus, labai niam gaunas
Šiaip tas pankolis specifinis
Oliveris dar visur kalendros deda, o aš jos pakęst negaliu, tai visur vietoj jos dedu petražoles
Čia,aš,dėl pankolio,nežinau ,čia skonio dalykas,bet ,aš pamėgau labai pankolį.
Aš,jį dedu į salotas,į trintas daržovių sriubas,į daržovių troškinius,žuvies maltinius.
Man jis salotoms suteikia malonų skonį.
Aišku,aš nemėgstu salotųsu majonezu ,tuo labiau su grietine.
Man patinka su aliejumi,ar bet su kitais ingridijantais maišytas aliejus,kitaip tariant užpilais.
Papildyta:
Papildau,dėl skonio,jaigu deduį salotas jis man suteikia gaivumą,labai ydomus skonis ,aš tą skonį dievinu.Jis nėra kartus,gal jūs kitą daržovė maišote.Labai patinka žuvies maltiniai su pankoliu.Jaigu, neparašiau parašysiu šįreceptą.
Aš,jį dedu į salotas,į trintas daržovių sriubas,į daržovių troškinius,žuvies maltinius.
Man jis salotoms suteikia malonų skonį.
Aišku,aš nemėgstu salotųsu majonezu ,tuo labiau su grietine.
Man patinka su aliejumi,ar bet su kitais ingridijantais maišytas aliejus,kitaip tariant užpilais.
Papildyta:
Papildau,dėl skonio,jaigu deduį salotas jis man suteikia gaivumą,labai ydomus skonis ,aš tą skonį dievinu.Jis nėra kartus,gal jūs kitą daržovė maišote.Labai patinka žuvies maltiniai su pankoliu.Jaigu, neparašiau parašysiu šįreceptą.
aš pankolį įsivaizdavau kaip kad tą skonį, kur kūdikėliams arbata nuo pilvuko skausmų būna.. jau tokia kartoka.. o gal kad be cukraus tai ir karti buvo??
nu reiks kada kur išbandyt paprieskoniuot pankoliu.. nes tiesą sakant tas kasdeinis prieskonių mišinys namie toks pabodęs
nu reiks kada kur išbandyt paprieskoniuot pankoliu.. nes tiesą sakant tas kasdeinis prieskonių mišinys namie toks pabodęs
.zemaiciu blynai. nuskustas bulves isviriau,kai atsalo sumaliau,idejau krapu,1 kiausini ,iberiau krakmolo,viska suminkiau ir dariau blynus,i vidu dejau virta mesa. tesla isejo labai ,visai nelipo prie ranku.
Bulvių kotletukai su mėsyte
kotletams:800g.bulvių,50g.miltų,
50 g krakmolo,
2kiaušiniai,
sviesto,
muskato,
juodųjų šviežiai maltų pipirų,
druskos
Mėsos garnyrui:600g kiaulienos file,
250g.pievagrybių,
300ml.mesos sultinio,
200ml. grietinėles,
120ml. baltojo vyno,
citrinų sulčių,
aliejaus,
šaukštas maltų raudonų saldžiųjų paprikų,druskos
Puošti žalumynų
Bulves nuskusti,nuplauti,stambiai sutarkuoti.Tarkius nuspauskite per merlę Įmuškite kiaušinius,berkite miltus ir krakmolą.
Gardinkite muskatais,pipirais.,sūdykite ir išmaisykite.Iš masės formuokite kotletus,kuriuos iškepkite svieste
Kiaulieną nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelįmis ,paruoštus pievagrybius padalinkite riekelėmis per visą plotį ir apšlakstykite citrinų sultimis
Svogūną supjaustykite siaurais griežinšliais.
Mėsa apkepkite karštame aliejiuje išimkite paskaninkite saldžiosiomis paprikomis ir druska.
Tame paciame aliejuje paskrudinkite svogūnus berkite pievagrybius,kai apkeps pilkite sultinį,grietinėlę ir vyną
Gardinkite prieskoniais ir druska.Galiausiai sudėkite mėsą .
Troškinkite10min. Ant bulvinių kotletų pilkite mėsos troškinį,puoškite žalumynais. Skanu su raugintais agurkais.
kotletams:800g.bulvių,50g.miltų,
50 g krakmolo,
2kiaušiniai,
sviesto,
muskato,
juodųjų šviežiai maltų pipirų,
druskos
Mėsos garnyrui:600g kiaulienos file,
250g.pievagrybių,
300ml.mesos sultinio,
200ml. grietinėles,
120ml. baltojo vyno,
citrinų sulčių,
aliejaus,
šaukštas maltų raudonų saldžiųjų paprikų,druskos
Puošti žalumynų
Bulves nuskusti,nuplauti,stambiai sutarkuoti.Tarkius nuspauskite per merlę Įmuškite kiaušinius,berkite miltus ir krakmolą.
Gardinkite muskatais,pipirais.,sūdykite ir išmaisykite.Iš masės formuokite kotletus,kuriuos iškepkite svieste
Kiaulieną nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelįmis ,paruoštus pievagrybius padalinkite riekelėmis per visą plotį ir apšlakstykite citrinų sultimis
Svogūną supjaustykite siaurais griežinšliais.
Mėsa apkepkite karštame aliejiuje išimkite paskaninkite saldžiosiomis paprikomis ir druska.
Tame paciame aliejuje paskrudinkite svogūnus berkite pievagrybius,kai apkeps pilkite sultinį,grietinėlę ir vyną
Gardinkite prieskoniais ir druska.Galiausiai sudėkite mėsą .
Troškinkite10min. Ant bulvinių kotletų pilkite mėsos troškinį,puoškite žalumynais. Skanu su raugintais agurkais.