Bulvių kotletukai su mėsyte
kotletams:800g.bulvių,50g.miltų,
50 g krakmolo,
2kiaušiniai,
sviesto,
muskato,
juodųjų šviežiai maltų pipirų,
druskos
Mėsos garnyrui:600g kiaulienos file,
250g.pievagrybių,
300ml.mesos sultinio,
200ml. grietinėles,
120ml. baltojo vyno,
citrinų sulčių,
aliejaus,
šaukštas maltų raudonų saldžiųjų paprikų,druskos
Puošti žalumynų
Bulves nuskusti,nuplauti,stambiai sutarkuoti.Tarkius nuspauskite per merlę Įmuškite kiaušinius,berkite miltus ir krakmolą.
Gardinkite muskatais,pipirais.,sūdykite ir išmaisykite.Iš masės formuokite kotletus,kuriuos iškepkite svieste
Kiaulieną nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelįmis ,paruoštus pievagrybius padalinkite riekelėmis per visą plotį ir apšlakstykite citrinų sultimis
Svogūną supjaustykite siaurais griežinšliais.
Mėsa apkepkite karštame aliejiuje išimkite paskaninkite saldžiosiomis paprikomis ir druska.
Tame paciame aliejuje paskrudinkite svogūnus berkite pievagrybius,kai apkeps pilkite sultinį,grietinėlę ir vyną
Gardinkite prieskoniais ir druska.Galiausiai sudėkite mėsą .
Troškinkite10min.

Ant bulvinių kotletų pilkite mėsos troškinį,puoškite žalumynais.

Skanu su raugintais agurkais.