[quote=Tikaram,2010 01 21, 12:35]
o gal kas pasakytu, ar verta tada isvis eit i lauka, kai taip daug buna prirengtas vaikiukas? Kai jo tik nosyte kiso, o kartais ir jos net nesimato (vakar maciau taip einancia mama su vaiku vezimely), tai ar cia skaitosi, kad vaikas buvo lauke? Gal tik pledukas su adijaliuku ir buvo...
as todel neinu i lauka, kai salta, nes kam prirengt tiek daug? tik i kombinzoniuka ir pleduka dedu, nes manau, kad tiek prirengtas vaikas jokio lauko oro nepajaucia. Arba patarkite, jei klystu.
Mano supratimu vaikas i lauka nesamas tam, kad pakvepuotu grynu oru, o ne kunelis pajustu saltuka
Mano supratimu vaikas i lauka nesamas tam, kad pakvepuotu grynu oru, o ne kunelis pajustu saltuka
[/quote]
Pritariu . Juk nosiukas lauke, i kokona vaiko juk nesusuki.
QUOTE(Ryški @ 2010 01 24, 10:35)
Va turiu pažystamą, kuri savo vaiko į lauką neišvežė jau du mėnesius. Normalu čia? O kai porą kartų buvo išvežus tam, kad nuvežt į polikliniką į TA tai ir susirgo abu kartus. Nes laikomas gi šiltnamio salygom. Ir kiek kviečiau eiti kartu pasivaikščiot, neina, matai jos vaikas sušals.
Na, nebuvom ir mes lauke jau kokį mėnesį ar dar ilgiau Buvo bjaurūs orai: tai snigo su vėju, tai šlabdriba. Paskui sirgom 2 savaites Tai negi aš dabar vaiką po ligos iš karto kad ir į -15 vešiu? Tuo labiau, kad mes jau nebe lopšy gulim, o sėdim. Gydytoja po ligos sakė dar kokią savaitėlę nemaudyt, o į lauką tokiu oru tai turbūt tuo labiau nepatartų eiti. Jei bus taip šalta, tai ir dar kokias 2 savaitėles neisim Bet negi aš dėl to bloga mama? Pasakykit, jei klystu Negi tikrai turėčiau ilgai lauke nebuvusį vaiką iš karto į -15 vežti?
QUOTE(Jurmila @ 2010 01 24, 18:36)
Gydytoja po ligos sakė dar kokią savaitėlę nemaudyt, o į lauką tokiu oru tai turbūt tuo labiau nepatartų eiti.
O kodėl negalima maudyti?
QUOTE(eda9 @ 2010 01 24, 18:42)
O kodėl negalima maudyti?
Na, šokinėjo dar temperatūra - tai yra, tai nėra, tai ir patarė gydytoja geriau palaukti savaitėlę, kad neatkristų, blogiau nebūtų Nežinau, ar čia teisinga ar ne, bet gydytojos tai reik klausyt
Merginos, tik nepradėkim-kuri gera mama, kuri bloga... mes visos geroos mamos, jei rūpinamės, tariamės, domimės kitų nuomone, kitų patirtimi kaip čia daryt su tuo lauku ... mes pačios geriausios mamos savo vaikiukams greičiau ta vasara ateitų...........
QUOTE(Anema @ 2010 01 24, 18:11)
geras neapmuturiavimas su dviem pledais
Tai kaip siūlote man jį apvilklti prie -15 ? Be to vienas nestoras
QUOTE(Jurmila @ 2010 01 24, 18:36)
Negi tikrai turėčiau ilgai lauke nebuvusį vaiką iš karto į -15 vežti?
Aš vežčiau, tik ne valandai. Pratinčiau vėl kaip naujagimį
Žodžiu - nesipykim.
Aš vaiką vežu į lauką visada išskyrus temperatūrą, kurios dar nesam turėję - tfu tfu tfu.
QUOTE(Jurmila @ 2010 01 24, 18:48)
Na, šokinėjo dar temperatūra - tai yra, tai nėra, tai ir patarė gydytoja geriau palaukti savaitėlę, kad neatkristų, blogiau nebūtų Nežinau, ar čia teisinga ar ne, bet gydytojos tai reik klausyt
Aš tai nevisada klausau tų gydytojų . Kaip tik sergantį maudžiau ir po ligos tuo labiau
Ir tikrai, visos mamos daro kaip nori, kam čia ką aiškinti, tik užtenka savo patirtimi dalintis
o mes buvom nuplanave snd pas gyd lekt, pasitikryt profilaktiskai. bet taip salta, bijau vestis, turbut atidesim kitam kartui, arba gyd pati paskambys. nes pas mus -28, isejau y lauka tai nosis uzsiklijavo
Mes einam į lauką nors trumpam, kad ir į balkoną, apsirengiam ir einam pavaikštinėjam kol nosys šalti pradeda (čia kai labai šalta lauke taip darom). O kai -10 - -15 tai einam normaliai į lauką, po valandą ir ilgiau jei užmiega... Aprengiu vilnones kelnes, kombinzona paprastą ir į vežimą kur įtiestas vilnonis vokelis, gan šiltokai apmūturiuoja, bet veidukas visas išlindęs, ir vaikas niekad nebuvo pašąlęs...
Aš vaiką maudžiau kai turėjo temperatūros, juk jis suprakaituoja ir pan... Žinoma, numaudžius reikia sausai iš luostyt nepadaryt kokių skersvėjų... Bet čia kiekvienos mamos apsisprendimas. Nežinau ar aš darau teisingai labai, bet man atrodo, kad net vaikiukui geriau kai išsiprausia
QUOTE(Jurmila @ 2010 01 24, 19:36)
Na, nebuvom ir mes lauke jau kokį mėnesį ar dar ilgiau Buvo bjaurūs orai: tai snigo su vėju, tai šlabdriba. Paskui sirgom 2 savaites Tai negi aš dabar vaiką po ligos iš karto kad ir į -15 vešiu? Tuo labiau, kad mes jau nebe lopšy gulim, o sėdim. Gydytoja po ligos sakė dar kokią savaitėlę nemaudyt, o į lauką tokiu oru tai turbūt tuo labiau nepatartų eiti. Jei bus taip šalta, tai ir dar kokias 2 savaitėles neisim Bet negi aš dėl to bloga mama? Pasakykit, jei klystu Negi tikrai turėčiau ilgai lauke nebuvusį vaiką iš karto į -15 vežti?
Aš vaiką maudžiau kai turėjo temperatūros, juk jis suprakaituoja ir pan... Žinoma, numaudžius reikia sausai iš luostyt nepadaryt kokių skersvėjų... Bet čia kiekvienos mamos apsisprendimas. Nežinau ar aš darau teisingai labai, bet man atrodo, kad net vaikiukui geriau kai išsiprausia
o dėl ėjimo į lauką ir apkutojimo... aš pati eidama apsikutoju kaip reikalas, apkutoju ir vaikus-mano manymu esmė yra įkvėpti gryno oro.... o ne kęst šaltuką, mažiau rengtis... tipo grūdintis....
QUOTE(jolanta003 @ 2010 01 25, 09:49)
Žinoma, kad geriau, kai išsiprausia, bet jei kambaryje 14 laipsnių šilumos... Vakar jau maudėmės, vonioj nusišluostėm, apsirengėm. Vonioj tai 23-24 laipsniai, o va iėjus iš vonios į 14 tikrai nėra labai malonu Net ant žemės vaikučio neleidžiu, nes baisiai šalta ant laminato, o kilimų per visą butą nepritiesiu gi