as norejau paklausti, kokio laiko naujagimi jau galima i lauka isivezti? nes mes gimsim pavasary balandy, tai jau nebebus salta
QUOTE(Airida Jenko @ 2010 01 20, 17:29)
as norejau paklausti, kokio laiko naujagimi jau galima i lauka isivezti? nes mes gimsim pavasary balandy, tai jau nebebus salta
ziurekit pagal ora, balandis dar toli sesele be to pasakys. o siaip, turbut, kokiu 5d mazyli 15min tikrai galima isnesti
QUOTE(Airida Jenko @ 2010 01 20, 16:29)
žiūrint kokia bus temperatūra lauke... jei tokia pat kaip ir namuose, tada lauke gali būti kiek tik širdis geidžia, jei žema bus, tada mažiau...
mes pvz vasarą gimėm, tai pirmas išėjimas į lauką buvo 2 val. ir šiaip po dieną išbūdavo kaime pvz....
La,
o as gal permazai einu i lauka? mums dar tik pusantro menesio, tai salta dabar, jei -8C ar -10C as jau neinu i lauka, prie -6C kokiom 30min iseinam, tai mazai? na kad labai vaikiukas mazas, bijau susaldyt, si ziema tikrai saltoka. O balkone as nemigdau, nes jie stiklinti plius laikausi nuomones, kad su vaiku elgtis kaip su zmogum suaugusiu, jei pati balkone nemiegu, tai ir vaiko nera ko ten migdyti...
o as gal permazai einu i lauka? mums dar tik pusantro menesio, tai salta dabar, jei -8C ar -10C as jau neinu i lauka, prie -6C kokiom 30min iseinam, tai mazai? na kad labai vaikiukas mazas, bijau susaldyt, si ziema tikrai saltoka. O balkone as nemigdau, nes jie stiklinti plius laikausi nuomones, kad su vaiku elgtis kaip su zmogum suaugusiu, jei pati balkone nemiegu, tai ir vaiko nera ko ten migdyti...
QUOTE(Tikaram @ 2010 01 20, 20:38)
La,
Mes i lauka einam jei temperatura buna iki -10C. Bunam valanda. jei lauke maziau nei -5 bunam ilgiau 1,5 - 2 val. Tiesiog vaikuti labai siltai aprengiu ivinioju i koldryte, adijaliuka ir dar i vilnoni vokeli idedu, tai taip prirengtas tirai nesusala.
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 20, 20:58)
MAne oro rtemperatura jau erzinti pradeda... Vel saltes orai, be sausio pacios pabaigos gali nesigauti i laukuti su vauku eiti... Vel nusimato -20. Kzkoks namu arestas...
mane irgi baisiai erzina. kai minus 11 migdau balkone
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 20, 19:58)
MAne oro rtemperatura jau erzinti pradeda... Vel saltes orai, be sausio pacios pabaigos gali nesigauti i laukuti su vauku eiti... Vel nusimato -20. Kzkoks namu arestas...
Mane irgi žiauriai erzina tai Seniai su vaiku lauke nebuvom. Kai buvo mažiau nei -10, tai jis tuo metu kaip tik sirgo. O dabar vis didesnius šalčius žada Jei vaikas ilgai lauke nebuvo, taigi nevesi jo iš karto į -10 arba kai dar šalčiau Manyčiau, vėl iš naujo prie šalčio reikia pratinti pradedant iki -5 ir kokio pusvalandžio
QUOTE(Nekantruolė @ 2010 01 20, 21:48)
ivinioju i koldryte, adijaliuka ir dar i vilnoni vokeli idedu, tai taip prirengtas tirai nesusala.
o gal kas pasakytu, ar verta tada isvis eit i lauka, kai taip daug buna prirengtas vaikiukas? Kai jo tik nosyte kiso, o kartais ir jos net nesimato (vakar maciau taip einancia mama su vaiku vezimely), tai ar cia skaitosi, kad vaikas buvo lauke? Gal tik pledukas su adijaliuku ir buvo...
as todel neinu i lauka, kai salta, nes kam prirengt tiek daug? tik i kombinzoniuka ir pleduka dedu, nes manau, kad tiek prirengtas vaikas jokio lauko oro nepajaucia. Arba patarkite, jei klystu.
Nekantruole, jums specialiai netaikau, tik patogu buvo pacituot
Mano vaikui už 10 dienų bus 6 mėnesiai. Šiandien lauke pas mus - 10. aprengiau kaip visada-jau rašiau kaip rengiu...na, pakartosiu "bodis ilgom, vilnonės kojines dar vis nešiojam, pėdkelnytės, šliaužtai medvilniniai, megztas šiaužtas, avikailio kombis, šalikas, kiepka...ir į vokelį bet nevilnonis, nekailinis, paprastas toks...ir į vežimą " ir ji balkone išbuvo 2 val 15 minučių... jau kalba, einu nešt namo....tai ką norėjau prieš tai parašyt niekada neužkloju vaikui veido, nosies burnos.... jis ten prikvėpuotų, pasidarytų šlapia ir tada blogai-galimas dalykas sušaltų. o visa kita, kiek mamos pritūlioja tai jau.... man tai bile tik veidas neuždengtas, kad kvėpuotų grynu oru, ne per šaliką. Žiauriai man vaikai atrodo uždengtais veidukais...
QUOTE(Fėja* @ 2010 01 21, 17:49)
Mano vaikui už 10 dienų bus 6 mėnesiai. Šiandien lauke pas mus - 10. aprengiau kaip visada-jau rašiau kaip rengiu...na, pakartosiu "bodis ilgom, vilnonės kojines dar vis nešiojam, pėdkelnytės, šliaužtai medvilniniai, megztas šiaužtas, avikailio kombis, šalikas, kiepka...ir į vokelį bet nevilnonis, nekailinis, paprastas toks...ir į vežimą " ir ji balkone išbuvo 2 val 15 minučių... jau kalba, einu nešt namo....tai ką norėjau prieš tai parašyt niekada neužkloju vaikui veido, nosies burnos.... jis ten prikvėpuotų, pasidarytų šlapia ir tada blogai-galimas dalykas sušaltų. o visa kita, kiek mamos pritūlioja tai jau.... man tai bile tik veidas neuždengtas, kad kvėpuotų grynu oru, ne per šaliką. Žiauriai man vaikai atrodo uždengtais veidukais...
Karta, kai saulutei svieciant, o i lauka isejus pasirode, kad gerokam vejeliui puciant isejom pasivaiksciot. Temp buvo apie -12. Vaikas eme verkti, o ir man paciai zandus iskaudo nuo vejo. Uzdengiau veiduka marliuku ir vaikas uzmigo.
Siaip paprastai niekada nedengiu. Bet i lauka, esant tokiai temp nebeinam (arba maximum iki pardes), nes jokio malonumo is tokio pasivaiksciojimo, o ir nauda abejotina...