Nors maniskei jau beveik 11 menesiu, manau per salta tokiu oru eiti i lauka nes vien suaugusiems veida rakina nuo salcio, tai ka jau kalbeti apie vaikucius.... neuzdengsiu as jai juk veido, viska staigiai nusiples tai siandiena taip i lauka neisim...
QUOTE(Raselelyte @ 2009 12 15, 16:29)
Nors maniskei jau beveik 11 menesiu, manau per salta tokiu oru eiti i lauka nes vien suaugusiems veida rakina nuo salcio, tai ka jau kalbeti apie vaikucius.... neuzdengsiu as jai juk veido, viska staigiai nusiples tai siandiena taip i lauka neisim...
Diena pas mus buvo 5 laipsniai salcio. I laukuti islindom, bet pasivazinejom tik ~40 min ir sugrizom.
ar vezat vaikucius, kai dabar 15 minus? mums irgi reikia i poliklinika,bet net su masina pabijojau, bet manau reikia vaziuoti.
truputi mazylei veida susaldziau, nes tik istepus kremu nuo salcio, iskart i balkona vezdavau, reikejo palaukt, kol susigers gerai truputi odyte paraudus
truputi mazylei veida susaldziau, nes tik istepus kremu nuo salcio, iskart i balkona vezdavau, reikejo palaukt, kol susigers gerai truputi odyte paraudus
O as i balkona isvezu pusvalandziui. Po to atnesu i kambari i palieku dar pamiegot su atidarytu balkonu. Manau vaikui reikia gryno oro. Tuo labiau, kad iki kol atsalo kasdien po 2-3 val visada lauke isbudavom. Aisku jeigu bus vidurdieni -20, tai nebevesiu i lauka. Gal tik balkona atidarysiu ir atsaldytam kambari migdysiu.
Aš išbėgau su 4 mėnesių mažyle, bet pabuvau 20 min. ir grįžau. Šaltoka... O mamytės. kokiu kremuku tepat vaikui veiduką kai lauke minusinė temperatūra?
QUOTE(loreciukas @ 2009 12 16, 16:50)
Aš išbėgau su 4 mėnesių mažyle, bet pabuvau 20 min. ir grįžau. Šaltoka... O mamytės. kokiu kremuku tepat vaikui veiduką kai lauke minusinė temperatūra?
Aš savo mažylei tepu Weleda Baby medetkų kremą nuo šalčio ir vėjo.
Šiandien lauke nemigdžiau. Mums gydytoja rekomendavo iki minus 5 važiuot i lauką. Bet net stiklintam balkone buvo minus šeši. Tiesa ryte teko važiuot į polilliniką, tai uždengiau kėdutę apklotėliu, kad šalto oro neprisikvėpuotų.
QUOTE(gedmiliukas @ 2009 12 15, 15:22)
Mano leliukui 7 men., tai as irgi sprendziu dilema ar vesti sian laukan - taip graziai sviecia saule
Radau straipsniuka:
Gydytojai sako:
Jei naujagimis sveikas, vėlų rudenį ir žiemą jį į lauką galima išnešti po 10-20 dienų.
Pirmą mėnesį geriau likti namie, jei temperatūra žemesnė nei 5 laipsniai šalčio.
Antrą ir trečią mėnesį kūdikio į lauką nevežkite, jei temperatūra žemesnė nei 10 laipsniai šalčio.
3-6 mėnesių kūdikio nevežkite į lauką, jei temperatūrą žemesnė nei 12 laipsnių šalčio.
Jei šalta, eikite į lauką dažniau, bet trumpam. Geriau tegul mažylis pabūna gryname ore tris kartus per dieną po 15-20 minučių, negu vieną kartą valandą.
Manau, kad bandysiu sian vesti nors trumpam - kokiai 20 min aplink nama
Radau straipsniuka:
Gydytojai sako:
Jei naujagimis sveikas, vėlų rudenį ir žiemą jį į lauką galima išnešti po 10-20 dienų.
Pirmą mėnesį geriau likti namie, jei temperatūra žemesnė nei 5 laipsniai šalčio.
Antrą ir trečią mėnesį kūdikio į lauką nevežkite, jei temperatūra žemesnė nei 10 laipsniai šalčio.
3-6 mėnesių kūdikio nevežkite į lauką, jei temperatūrą žemesnė nei 12 laipsnių šalčio.
Jei šalta, eikite į lauką dažniau, bet trumpam. Geriau tegul mažylis pabūna gryname ore tris kartus per dieną po 15-20 minučių, negu vieną kartą valandą.
Manau, kad bandysiu sian vesti nors trumpam - kokiai 20 min aplink nama
labai naudinga informacija aš ir galvojau ar eiti , ar ne , bet apsisprendžiau pasėdėti namuose .Nuo šeštadienio lyg oras truputėlį sušils anot sinoptikų .
siandien daktare sake,kad iki -10 galima eiti.
as tepu su Altermed baby winter cream, bet kazi ar jis padeda, gal sakau reikia palaukti kol susigers normaliai
as tepu su Altermed baby winter cream, bet kazi ar jis padeda, gal sakau reikia palaukti kol susigers normaliai
Oi, nebijokit jus tu salciu maniske kasdien miega lauke po 3 val ( siand ir vakar taipogi) prie -11, ir nieko- sveika , linksma, juk svarbiausia- gera apranga.
QUOTE(Anema @ 2009 12 16, 14:44)
ar vezat vaikucius, kai dabar 15 minus? mums irgi reikia i poliklinika,bet net su masina pabijojau, bet manau reikia vaziuoti.
Sveiki,
manau,kad vaikutį nuvežti į polikliniką tikrai galima,juk lauke beveik nebūsite.
Ilgesniam laikui eiti į lauką su vaikučiu esant tokiai temperatūrai mano nuomone nereikėtų,nes tikrai šaltoka.