kaip aprenkti mazyle einant darganotu oru i kiema?
QUOTE(Irina 1984 @ 2009 03 12, 11:44)
Sveikos mamites,o kada pirma karta isvezet savo lialiu i lauka po gymdymo namu,ir kiek laiko vaikstinejot?????
As savo mazyli,gryzus is gimdymo namu nesiau jau kita diena i lauka,kokiai 10 min.ir taip paskui kas diena vis ilgiau isvesdavau.
QUOTE(viktorija22 @ 2009 03 12, 20:00)
kaip aprenkti mazyle einant darganotu oru i kiema?
tokią mažą kruopytę vilkčiau bodžiuku ilgom rankovytėm, megztinuku, pėdkelnytėm, kelnytėm šiltesnėm, aišku, kepurę ir į šiltą kombinezoną svarbiausia, kad mažiukė nesukaistų, nes tai dar blogiau nei kad truputį vėsoka vaikiukui pasidarytų...
mes tai visą žiemą be kombinezono pragyvenom... turim tokį paltuką ir šiltas kelnytes, o kai einam į lauką tiesiog apkloju... o namuose tai būnam su bodžiuku ilgom rankovėm arba bodžiuku trumpom rankovėm ir palaidine ilgom rankovėm ir su pėdkelnėm, na ir dabar jau batukus apsiaunam, nes jau stotis reikia
Dažnai mamos pasižiūri į termometrą ir nusprendžia tinkamas oras eiti į lauką ar ne. Vis dėlto temperatūra ne visada yra tas rodiklis, į kurį reikėtų kreipti daugiausia dėmesio. Labiau reikia būti atsargesnėms dėl vėjo, jis daug pavojingesnis už šaltį. Kartais ir esant pliusinei temperatūrai vėjuotą dieną galima nužvarbti ar nušalti. Nereikia užmiršti ir to, kad mes mamos einame, judame, mums šilčiau, o mažylis juk lieka nejudrus.
O aš noriu pasiteirauti ar kam taip yra buvę?Jau man net į lauką baisu eiti Kai tik išeinam vaikas pastoviai verkia,namie nieko,o lauke kol užmiega tai verkia 15-20min,neįsivaizduoju priežasties
QUOTE(Agniska @ 2009 05 07, 15:14)
O aš noriu pasiteirauti ar kam taip yra buvę?Jau man net į lauką baisu eiti Kai tik išeinam vaikas pastoviai verkia,namie nieko,o lauke kol užmiega tai verkia 15-20min,neįsivaizduoju priežasties
Gal vaikiukui nepatinka vezimukyje,neprates gal.Musiskis irgi zirzdavo labai Bet po to pradejau deti i auto kedute(ji kudikiam nuo gimimo tai tokia labai gulscia padetis) ir ant vezimuko remo ir visai liuks jam,aukstai sau isitaises ponulis ir mane mato O dabar jau pusiau sedom vezimuki kai uzmiega nuleidziu i gulscia padeti
As ir mastau kaip cia rengti i lauka, ar reikia dar silto kombenzono ar pledu isklot uztenka...
QUOTE(Agniska @ 2009 05 07, 15:14)
Nu nemanau, kad vaikutis galėtų bijoti lauko Gal jis būna pavargęs ir sunkei sekasi užmigti, mum irgi kartais taip būna, bet jau kai lūžta tai ilgam Dar maniškis labai nemėgsta rengtis, ypač kai kepurę reikia dėtis, tai dar ir į lauką su dūdom išeinam
Ar vaikui silta ar salta patikrinkite pakisusi ranka po vaiko drabuziais (nugara per kaklo iskirpte). Ji buna slapia kai vaikas perkaites.
Neverskite vaiku i lauka kai yra minus 10 (su mazesniais atsargiau) ir renkite taip,kad butu lengva judeti. Ziema nevilkite medvilniniais drabuziais, rinkites vilnonius apatinius. Dabar yra tokiu kur yra medvilne arba speciali sintetika is vidines, o vilna is isorines puses. Tokie apatiniai leidzia ir prakaitui pasisalinti ir sildo.
Beje, labai daznas dalykas, kad mamos pacios sala ir nenori i lauka eiti
Neverskite vaiku i lauka kai yra minus 10 (su mazesniais atsargiau) ir renkite taip,kad butu lengva judeti. Ziema nevilkite medvilniniais drabuziais, rinkites vilnonius apatinius. Dabar yra tokiu kur yra medvilne arba speciali sintetika is vidines, o vilna is isorines puses. Tokie apatiniai leidzia ir prakaitui pasisalinti ir sildo.
Beje, labai daznas dalykas, kad mamos pacios sala ir nenori i lauka eiti
QUOTE(cadilac @ 2009 05 21, 13:18)
Nu nemanau, kad vaikutis galėtų bijoti lauko Gal jis būna pavargęs ir sunkei sekasi užmigti, mum irgi kartais taip būna, bet jau kai lūžta tai ilgam Dar maniškis labai nemėgsta rengtis, ypač kai kepurę reikia dėtis, tai dar ir į lauką su dūdom išeinam
Dabar aiški prižastis-tai rengimasis,vakar buvo labai šilta,tai išnešiau į balkoną kaip buvo aprengtas namie,tai patenkintas vežime gulėjo,žaidė ir galiausiai užmigo Nevaržė nei kepurė,nei kita apranga,jam matyt buvo laisviau