Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie ėjimą į lauką

QUOTE(pukuotukas @ 2009 01 12, 22:47)
o kaip suprasti? cia + - rubelis kaip kambary aprengtas ar kaip ? nesupratau? g.gif  ax.gif

tas +- 1rūbelis tai kaip esi pats apsirengęs.Mamytė turėtų žiūrėt pagal save kaip jai yra gerai,tai kai šalta,prie mamos drabužių sluoksnio pridedi vieną sluoksnį,kai šilta-atimi.Na žodžiu rengi vaiką vienu sluoksniu storiau/ploniau už save mirksiukas.gif
Atsakyti
girdėjus ir aš tą "+1 rūbas" patarimą, tik pagalvoju, kad vienos mamytės ir žiemą laisvai vaikšto su mini sijonėliai, trumpomis striukytėmis ir be šalikų, o kitos prisirengia, kad ohoho, tai kaip tada? smile.gif
tad pas mus dažniau gaunasi "-1 rūbas", nes aš pati nuo mažens, deja, esu pripratinta rengtis gana šiltai...

0-6 mėn vaikui žiemą į lauką ant naminių rūbelių dėdavau vilnones kojinytes, striukinį nesuper šiltą kombinezoną, kepurytę ir kišdavau į tokį kaldrinį vokelį 4u.gif
kartais dar aprengdavau megztinuką
Atsakyti
mes taip pat i lopsi iklojame vilnoni pleduka ir su tuo paciu apkloju, na o ant vaikelio tai kojnytes kelnytes megztukas pirstinytes, kombinzona
Atsakyti
sveikos mamytes, o kai einate i lauka (kai salta) visada veiduka kremuku tepat? ir koki naudojat?
Atsakyti
dabar netepu, kai buvo salta tepdavau...weleda firmos kudikiu veidukams, superinis smile.gif

rengiames mes tuo principu - +1 rubas, nei as pati...
musu kombinezonas nera pats storiausias, tai uzdedu kelnytes,megztuka,
pirstinytes, plona ir megzta kepurytes smile.gif ir aisku apkloju dar...
Atsakyti
as nebezinau kai vaika rengti: tai jam silta, tai jam salta. Aprangiu biski silciau, gristam is lauko vos ne sukaite, nevelku vieno drabuzelio, tai atrodo, kad jam lauke salta, nes tada pabunda ir verkia verysad.gif
O namie tai bodukas, koinytes, kelnytes, marskineliai ir ant virsaus toks siltesnis su pukeliu sliaustas. Taciau daug kas priklauso nuo lauke esancio oro, nes jeigu lauke salta, tai ir namie ne silta, turi vaika silciau rengti.
Atsakyti
g.gif o as vaika teaprengiu bodziuku, uzdedu pedkelnes ir kokius siltus sliauztus arba kelnytes su megztuku blush2.gif paziuriu kad rankytes siltos butu ir gerai rolleyes.gif o drauge stebisi kodel tiek mazai rengiu, nes pas ja mergaite - svogunas doh.gif biggrin.gif ir i lauka einam su siltu kombinzonu, ir pledo nepamirstam ax.gif
Atsakyti
Mano mazylis tai,namie buna su bodziu, sliaustais ir kojnytem o i lauka einam, ant tu naminiu drabuzeliu uzsidedam tikrai ne itin silta kombinzona ir ant virsaus kaldryte 4u.gif tongue.gif
Atsakyti
man su apsirengimu tai zalias miskas, i lauka dar ilgam neinam, dar tik pratinames, bet jau kai reiks tai nzn kaip susitvarkysiu. g.gif namie sedim su boduku ir sliauztais, aisku ir su koinytem. o kuria vieta reik tikrint ar nesalta? sako pagal rankas ir nosi netikrint.
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 22, 06:53)
man su apsirengimu tai zalias miskas, i lauka dar  ilgam neinam, dar tik pratinames, bet jau kai reiks tai nzn kaip susitvarkysiug.gif  namie sedim su boduku ir sliauztais, aisku ir su koinytem. o kuria vieta reik tikrint ar nesalta? sako pagal rankas ir nosi netikrint.

neriukazx susitvarkysi pamatysi irnesakyk.gif dabar taip atrodo...
jei neklystu ,tai geriausia nugaryte tikrinti ax.gif tik ne visuomet būna patogu, tai ir patikrinam pagal rankas ir nosytę mirksiukas.gif

Mes namuose dažniausiai būnam su bodiku + pedkelnes+kojinytes... o kai leidžiu pabūti ant žemės (ropojam ant kilimėlio) tai tada užmaunu dar kelnytes ir marškinėlius...
Labai priklauso ką veikas veikia... jei jis guli ir žaidžia su kokiu žaisliuku, šiek tiek šilčiau, jei intensyviai žaidžia (pvz šokinėja šokliuky) tai reikia kuo mažiau drabužėlių...
Šiaip tai visada vaiką stebiu ir jei reikia apranga pakoreguoju hihihi.gif
O kai einam į lauką (pvz kai būna 0) tada rengiu taip Bodžiukas pėdkelnės kelnės kojinės šiltesni marškiniai arba megstukas (dažniausiai su kapišonu) kepurė pirštinės šalikas naturalaus kailio kombinezonas (vientisas su batukais) , jei važiuojam kur nors netoli su auto... tai rengiu plona kombinezoną ax.gif
Nu ir prirašiau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamites,o kada pirma karta isvezet savo lialiu i lauka po gymdymo namu,ir kiek laiko vaikstinejot?????
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2009 03 12, 10:44)
Sveikos mamites,o kada pirma karta isvezet savo lialiu i lauka po gymdymo namu,ir kiek laiko vaikstinejot?????
Man uz savaites gymdyti,nzn ar kai grisiu is gymdymo namu po kokiu 2dienu galima bus vazti vaika i lauka???

Atsakyti