Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie ėjimą į lauką

Mes būnam kol nosiukas šiltas lotuliukas.gif jei vaikiukas ramiai miega,nesiblaško reiškia viskas gerai,tai ir nevežu namo,tegu kvėpuoja grynu oru bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos,
dabar, kai atšilo oras, kaip dabar rengiat savo vaikus - lauke +22, guli lopšyje, o kaip rengt?
Man čia dabar pagrindinė dilema, nes 3 savaičių vaikelį bijau perkaitint ir sušaldyt...
Papasakokit... smile.gif
Atsakyti
[quote=Vilmoshka,2008 04 28, 20:39]
Sveikos,
dabar, kai atšilo oras, kaip dabar rengiat savo vaikus - lauke +22, guli lopšyje, o kaip rengt?
Man čia dabar pagrindinė dilema, nes 3 savaičių vaikelį bijau perkaitint ir sušaldyt...
Papasakokit... smile.gif
[/quote
Labas.Tikrai atšilus orams man irgi pasidare nelengva su tais drabuželiais.Mano mažiukai viresnis už tavo vaikelį bet irgi dar nemoka vaiksčioti ir pats dar neatsisėdo.Vakar perkaitau,šiandien aprengiau lengviau vistiek visas suprakaitaves.Galvojiu,kad tavo leliukui reikia kokių lengvesnių drabuželių:smeilinukas,šliaužinukai,lengvas miegstynis ,kojinaitės ir apklok lendvu plėdu.Bet žinai kiekvienas vaikas skirtingai reaguoja į karšti,bet mažų vaikų termoreguliacija lietesne ir joms reikia daugiau šilumos.
Atsakyti
Labas 4u.gif
As tai savo mergyte(2 men) aprengiu sliauztinukais , marskinukais, plona kepuryte ir apkloju pleduku. thumbup.gif Kai jai karsta tai ji labai muistosi ir neuzmiega schmoll.gif tai taikiau taikiau kol nutaikiau kaip jai geriau doh.gif
Atsakyti
Šita dilema ir mane kankina doh.gif
Šiandien ryte aprengiau smelinuku trumpom rankovem,palaidinuke ir šliaužtai be rankoviu ir nestora kombinzona užmoviau bei kepuryte.O kai grižom mano vaikas buvo sušiles verysad.gif Tai nebežinau kaip berengt unsure.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vitaskina: 29 balandžio 2008 - 12:35
Bodziukas trumpom rankovem,lengvas megztukas,kelnytes,plonyte kepuryte. Neturetumet sukaist. Pleduku nereikia,nebent vejas yra. Beto,galit bet kada patikrint,ar nesusalo,ar neperkaito- uzkiskite ranka uz kalnieriaus nugaros pusej,jei nesalta ir neprakaituoja,tada viskas gerai.
Dar yra tokia kaipo taisykle,kad mazyli rengti reikia taip pat,kaip save plius dar vienas sluoksnis. Tik vasara tai netaikoma,mat patys maziausieji uz mus daug greiciau sukaista ir susala.
Atsakyti
knygose raso, kad kai vaikas mazutis, nevaiksto, ji reikia rengti vienu drabuzeliu daugiau nei pati apsirengiant. vadinasi jei pati rengiates maikute ir megztini. tai vaikuti:bodziuka, sliauztukus ir koki kombinzoniuka (mes turejom medvilnini) ar megztuka su kelnytem. dar as butinai dedu vilnones kojinytes ir kepuryte, kad ausyciu neperpustu ir tikrinu uz kakliuko ar nesusiles. as stengiuos rengti taip, kad nereiktu kloti kaldrom kaip matau kitos mamos kloja (kazkaip neestetiskai man atrodo (ydomu jos poto ta pacia kaldra miegot kloja vaikeliui?), mes turim nedideli vilnoni megzta pleduka, labai pravercia.
Atsakyti
Noreciau atkreipti demesi,jog manymas,kad nuo vejo (ar vandens) prasideda ausyciu susirgimai,tera mitas. Uzdegimas i ausytes pereina nuo nosiarykles susirgimu. Taciau kepuryte reikalinga,nes mazyliu dideli kuno plota sudaro galvyte,per kuria labai lengva netekti silumos.
Atsakyti
Bodžiukai trumpom rankovytėm,lengvas megztukas ir plonytis bliuzoniukas.Tai gryžtam iš lauko neperkaite schmoll.gif
Atsakyti
Aha, vis tas noras yra apkamsyti, o kai pasiziuri - lauke plius 20 smile.gif)) As tai savo maze rengiu ploniau ir paimu dekuti, jeigu vesiau butu. Siaip is karto jauciasi, jeigu salciau vaikui - zandukai, rankytes, kakliukas atvesta. Tik kad dazniau turbut perkaista, negu atvesta smile.gif Taigi, dabar rengiu - bodziukas trumpom rankovem, plonos kojinytes, palaidinuke, medvilnines kelnytes (tas pats atitiktu sliauztus). ir visada kepuryte - siandien klausiau gydytojos, sake, kad iki plius 20 reikia deti, ir jeigu vejuota - taip pat.

Lauko kostiumo jau turbut menuo kaip nenesiojam...

Tai geriau renk ploniau, nors ir kaip baugiai atrodytu, ir pasiimk pleduku, jeigu per plona butum aprengus smile.gif
Atsakyti
Žandukai, nosytė dar nereiškia, kad vaikučiui šalta. Juk žiemą jie visad atšąla, nes yra nepridengti blush2.gif
Aš saviškę aną pavasarį jau nuo 3mėn vežiau laukan be kepurės rolleyes.gif Tik, kiek pamenu, gegužis jau gan šiltas buvo.
Atsakyti
O mano vaikuciui dar tik savaite ir tik tai ruosiames iseiti i lauka . . .Kaip apsirengti?
Atsakyti