Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie ėjimą į lauką

Sveikutes,

Noreciau paklausti ar einate i lauka, kai temp.-10 ar pan??? Ir kiek privelkate vaika?
Atsakyti
Kad šią žiemą dar nepastebėjau -10 C smile.gif . Na šiandien šalta, bet išnešiau į balkoną 1 valandai. Apvelku storą kombinezoną, mažutį dekiuką pridengt kaklui ir šiek tiek veidukui, į didelį dekį ir į lopšį smile.gif . Nemanau, kad reikia veiką laikyt namie, juk gera grynu oru pakvėpuot tongue.gif
Atsakyti
Na o mes kadangi vaziuojam i lauka miegot, tai apsivelkam gana siltai - megztuka, siltas klenytes, vilnones kojines, tada i stora stora silta silta kombinzona, kepure-salmas, kapisonas ir parpiam pora valandu. O i vezima ikloju silta dekiuka ir truputi kojytes uzkloju. O vezimas musu uzsidaro kaip lopsys.
Kai budavo apie 0 tai tik i kombinsona ilsokdavom, batai, kepure ir i trasa. thumbup.gif

Atsakyti
mes irgi šiandien eisim nors pusvalandukui - šiltai aprirengsim, veiduką kremu patepsiu, užklosiu taip, kad vėjas nepūstų ir pirmyn biggrin.gif Manau, aš daugiau sušalsiu nei mažė tongue.gif
Atsakyti
[FONT=Times][COLOR=blue]
Ka tik parsitempiau savo maziuka (8 men.) is kiemo. 4u.gif Siuo metu atostogaujam Zemaitijoje ir siandien 7 salcio doh.gif , bet namie miegoti kai sviecia saule, butu nuodeme. Mano Meritas ismiega kieme po tris valandas, zinoma siltai aprengtas ( kombinezonas ir vilnone kaldra - tai kol kas pats geriausias sprendimas, koki pavyko rasti biggrin.gif ). Grizes is kiemo visada buna geros nuotaikos ir daug valgo. Tiesa, mano vaikas gal is viso namie popiecio tik kokia savaite bendrai sudejus per savo gyvenimeli miegojo tongue.gif . Draugai juokauja, kad jis "laukinis" vaikas. Bet nerekomenduociau neuzgrudinto mazylio is karto ilgam i kiema isvesti. Vis tik ziema. 2.gif
Atsakyti
Nors mums 6 mėn., bet mes irgi ką tik iš laukučio grįžom.Mažyliui tai nešalta, šiltai aprengtas miegojo kuo puikiausiai thumbup.gif O vat man tai šaltoka pasirodė sad.gif
Atsakyti
Kazkur skaiciau, kad iki -10 -12 drasiai galima vaziuoti i lauka, aisku atitinkamai apsirengus ir pasitepus zandus riebiu kremuku.Jei ne laukas, tai nezinau ar mes is vis miegotumem diena biggrin.gif Ismiegam maziausiai po 2 valandas lauke. Ir i laukeli einam 2 kartus.
Atsakyti
man atrodo, kad galima tik iki -5 visai mažus vežt, aš tai tik iki -2 vežu, o šiaip įstiklintam balkone, manau, kad galima būtų ir tokią dieną kaip šiandien (pas mus ryte rodė -11), bet ne 1-2 val, o kokį pusvalandį, reiktų paklaust pediatrės, kad ir mūsų forume rolleyes.gif , maniškė sloguoja, tai šiaip ar taip nevešiu schmoll.gif
Atsakyti
Man seselė buvo pasakiusi, kad naujagimį iki -5 galima o kūdikį iki -10. taigi pas mus rodo -10, į lauką neisiu wub.gif
Atsakyti
Musu gydytoja mums rekomendavo po 4 val. isbuti kasdien, su pertrauka aisku. Jeigu 2.gif dar tik kokio menesio ar poros savaiciu tai ir as nevezciau, jei butu zemiau -5. Jei labai stiprus vejas ar didele dregme, tai bunam tik po valandele arba visai neinam.
Atsakyti
Na, šiaip kiek domėjausi, iki 3 mėnesių amžiaus vaiką galima vežt į lauką kai temperatūra ne žemesnė nei -10, o paskui ar ne iki -15... Aš saviškę vežiau kasdien, tik porą dienų ne, kai buvo baisus vėjas, kai lijo. O šiandien iš ryto pas mus rodė -12, bet per pietus mažoji išmiegojo lauke 2 valandas. Juk šiltai užklota, vežime ax.gif
Atsakyti
Sūnus lauke išmiegodavo ~3val prie -20 laipsnių. Kiek jam ten tebuvo mėnesiukų g.gif , kadangi rugsėjinukas, tai 3-4mėn. Šalta žiema tais metais buvo unsure.gif ... Į kailinukus įsupdavau, užklodavau pūkine kaldryte kojytes ir thumbup.gif . O prie -10 tai išvis - zuikio dainos rolleyes.gif ... Prie tokios temperatūros mes ir į baseiną eidavom. Keliaudavo nešioklėj po mano striuke thumbup.gif . Žmonės pagalvodavo, kad nestuke.gif eina, kol įsižiūrėję pamatydavo kepurytės bumbulą išlindusį biggrin.gif ...
Atsakyti