Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie namų tvarkytojas

Noreciau namu tvarkytojos butui Vilniuje ~50 kvadratu, du kambariai, baldu ir pavirsiu nera daug, reiketu atlikti standartinius namu tvarkymo darbus: dulkiu valymas, siurbimas, grindu plovimas, vonios ir wc tvarkymas, virtuves tvarkymas, jei yra indu, ju plovimas (nera indaploves) ir pan. Tvarkyti reiketu karta per savaite. Gal galite ka nors rekomenduoti?
Atsakyti
Pasidalinsiu savo patirtimi ir šiek tiek pakviesiu jus į dirskusiją. Nors žiūriu tema apmirus.
Mūsų namas - 250 kvm, mokame valytojai 80-90 lt už visos dienos darbą, aišku, viso namo nesutvarko pilnai, langus valome atskiromis dienomis, bet atlieka nemažai darbų. Yra darbų, kurių jai negalima patikėti, nes su jais tiesiog nesusidoroja, nors ir pakankamai lengvi. Pačioje darbo pradžioje dar ir apgadino ir sudaužė keletą brangių daiktų. Patys kalti, nes dėl savo neapdairumo paėmėme nepatyrusią, neseniai šį darbą pradėjusią dirbti moteriškę. Bet klausimas - ar ir patyrusioms taip nenutinka??? Ar visos moka valyti medines grindis, ar visos žino, kad prie kaip kurių tapetų kietu daiktu, tokiu kaip siurblys, liestis negalima, nes gali tiesiog plyšti. Ar žino kaip elgtis su tamsiais paviršiais? Ar moka dirbti su eko produktais? Ar tikrai moka pasirinkti tinkamą valymo priemonę iš išrikiuotų??? Ar taupiai dirba? (Nes būna, kad pila priemones be proto) ir t.t.
Bandžiau ieškotis geriau - bet įkainiai dar didesni, o darbo, kol išaiškini ko nori iš darbuotojo, irgi daug. Tiesiog daug laiko reikia investuoti doh.gif O samdau juk ne tam, kad praloščiau, o kad išloščiau laiko, kurio taip trūksta.

Tvarkytojų atlyginimai gerokai perpūsti. Kas nustatė tokius įkainius - Lt už kv??? Jūs maždaug įsivaizduojate kiek realiai žmonės, dirbantys panašų fizinį darbą, uždirba??? Tarkim sandėlininkai mūsų ir gretimoje įmonėje uždirba po 50 - 60 lt per dieną. Vasarą ėmėme į talką savo sandėlininkus padirbėti sode ir prie namo, reikėjo atlikti su statybomis susijusius darbus - vyrai su džiaugsmu karštyje, netgi saulėkaitoje, gerokai kenksmingesnėmis sąlygomis, dirbo už 40 lt, kuomet valytoja tuo pat metu tikrai nepersidirbo su eko priemonėmis gerokai švelnesnėmis darbo salygomis už 80 lt. O tokių fizinį darbą dirbančių vyrukų darbas gerokai sunkesnis už valytojos / tvarkytojos ir kvalifikuotesnis, daugiau rizikos, dažnai tokie darbai reikalauja pažymėjimų, sertifikatų. Na nebent norite primokėti už 'riziką', kurią atseit prisiima tvarkytojos už tai, kad jas, kaip svetimą asmenį, žmonės įsileidžia į savo namus ir t.t. biggrin.gif Nenormalus pretekstas.
Netgi žmonės, dirbdami intelektualius, kvalifikuotus, protinius darbus, turintys normalias profesijas, tokias kaip gydytojai, žurnalistai, vertėjai ir pan., dažnai uždirba mažiau nei mano valytoja. Ir dažniausiai daug senkesnius darbus. Tarp šių žmonių ir aš esu. Ir laikau tai labai neteisingu dalyku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovido: 27 gruodžio 2011 - 19:50
QUOTE(dovido @ 2011 12 27, 20:46)


Man taip pat išgirdus, kiek imama už tvarkymą, akys išsipūtė. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dovido @ 2011 12 27, 20:46)
Tvarkytojų atlyginimai gerokai perpūsti. Kas nustatė tokius įkainius - Lt už kv??? Jūs maždaug įsivaizduojate kiek realiai žmonės, dirbantys panašų fizinį darbą, uždirba??? Tarkim sandėlininkai mūsų ir gretimoje įmonėje uždirba po 50 - 60 lt per dieną. Vasarą ėmėme į talką savo sandėlininkus padirbėti sode ir prie namo, reikėjo atlikti su statybomis susijusius darbus - vyrai su džiaugsmu karštyje, netgi saulėkaitoje, gerokai kenksmingesnėmis sąlygomis, dirbo už 40 lt, kuomet valytoja tuo pat metu tikrai nepersidirbo su eko priemonėmis gerokai švelnesnėmis darbo salygomis už 80 lt. O tokių fizinį darbą dirbančių vyrukų darbas gerokai sunkesnis už valytojos / tvarkytojos ir kvalifikuotesnis, daugiau rizikos, dažnai tokie darbai reikalauja pažymėjimų, sertifikatų.


Na, ne visai sutikčiau su Jūsų nuomone, kadangi namų tvarkytojos darbas, tai ne statybininko darbas smile.gif Priimkite tą statybininką, pažiūrėsite, kas gausis biggrin.gif Rasite prigėrusį, miegantį Jūsų lovoje ir dar su kompanija biggrin.gif Būta pas mus tokių patirčių...

O dar - jokie sertifikuoti statybininkaiprofai, išmanantys savo darbą, nedirbs už skatikus, nes turi pilna užsakymų už normalius pinigėlius, bent jau visi pažįstami - taip. O kas džiaugiasi dėl 40lt per dieną, tas nematęs didesnio pinigo, tokie jo ir sertifikatai...Valytojos darbas irgi nėra lengvas - kai pati nuodugniai išvalau namuose vonią, tai sugaištu 3 valandas ir po jų nieko nebenoriu lotuliukas.gif Kam lengva? Pakelkite ranką smile.gif Tad tai valytojai lygiai tiek pat kartų reikia lankstytis, tik ji moteris, ne vyras, todėl 100 kg plytų nekilnoja...

Aš turiu patirties su tvarkančiomis įmonėmis ir privačiai samdomomis moteriškėmis - firmos ima brangiau, o valo...na, paviršutiniškai, tad šiuo atveju privačiai labiau apsimoka, nors ir su savom priemonėm.

Anyway, visuomet būna ir bus skirtingų nuomonių. 4u.gif
O kad yra protingesnių, kur dirba už mažesnius pinigėlius - yra, bet tai jų reikalas...aš taip nenoriu biggrin.gif


Atsakyti
Labuka, visoms, paskaitinejau jusu tema, nes aktuali pries sventes buvo, norejom generalini valyma pasidaryti 3 kambariu butui. Tai ir cia temoj ieskojau ir pazystamu pasiklausinejau (gi kainas ir atsiliepimus tai reikia palyginti biggrin.gif ), tai samdziau moteri, kuri mano draugei nuolatos tvarko nama (namas nemazas 200 kv.m., o ji su mazais vaikais niekaip nesuspeja pati susitvarkyti doh.gif ). Kadangi drauges atsiliepimai buvo geri, buvo patenkinta namu valymu, tai surizikavau ir as, pries tai drauges issiklausinejusi ko reikalauti galiu biggrin.gif Tai zinokit likau patenkinta, tikrai kruopsciai ir atidziai dirba, ir maloni tokia, zodziu thumbup.gif namus tikrai gerai sutvarke.
Jei kam reikia: valytoja Jurga, tel.:867099081
O del kainu, kaip cia mamyte rase, tai jo, reikia ziureti, kad kaina atitiktu kokybe mirksiukas.gif Mane tai aukliu reikalaujami DU uzmusa doh.gif Zmones tiek dirbdami sunku fizini darba neuzdirba, o jos mat irgi praso uz tai, kad rizika prisiima doh.gif Nu bet as cia ne i tema...
Atsakyti
QUOTE(dovido @ 2011 12 27, 19:46)
1. Tarkim sandėlininkai mūsų ir gretimoje įmonėje uždirba po 50 - 60 lt per dieną. 2.Vasarą ėmėme į talką savo sandėlininkus padirbėti sode ir prie namo,
dirbo už 40 lt,

1. bet tie sandėlininkai tikriausiai dirba legaliai? Ir soc. garantijas gauna? Valytojai juk draudimo nemokat kai ją samdot, nebent pati patentą išsipirkus ir pati už save susimoka.
2.tai labai super pigų darbininką radot. Mums mažiau už 50 nepavykę yra rasti (dabar jau įtariu be 60 niekas neis dirbt). Ir dar pamaitint tą darbininką reikia. Įsivaizduokit, kiek toks valgo blink.gif tai dar priskaičiuokit pietų kainą.
Atsakyti
smile.gif mano pažįsatma dviejų aukštų butą, su dviejais vonių kambariais tvarko už 100 litų, nes ją kviečia tada, kai būną kapitalinis bardakas. Tvarko visą dieną smile.gif . Kaina normali, manau, nes tvarkoma ne dažnai, o kai dulkių sluoksnis nemažas ax.gif .
Atsakyti

Aš irgi norėčiau susirasti namų tvarkytoją, nes nebespėju visko susitvarkyti pati.
Veiksmas Vilniuje, Pašilaičiuose. Butas per 2 aukštus, plotas 140 m2. Bute gyvena šuo, todėl plaukų marios, darbo sočiai. Labai reiktų pagalbos. Gal galite ką rekomenduoti? Galima ir į AŽ.
Atsakyti
as asmeniskai imu uz kv 1lt paprasto tvarkymo ir nemanau kad cia daug.buvo situacija kad reikejo nama sutvarkyt virs 200kv per 6val<neturejau as daugiau laiko>,tai taremes uz atlikta darba sumokes 150lt.pradzioj atrode paprasta 4vonios kambariai,5miegamieji,virtuves zona ir svetaine.sazinigai pasakysiu tuos pinigus uzdirbau kruvinai,nes per 6 val neturejau laiko net mirkseti,bet tai nebuvo darbas belekaip nes zinojau jog kita syki gali ir nekviest<o pinigai tikrai nemazi kaip per 1 diena>,dabar ta nama tvarkau i menesi karta,bet jau po 8val normalesniu tempu.
Atsakyti
QUOTE(vaine @ 2011 12 28, 11:29)
Labuka, visoms, paskaitinejau jusu tema, nes aktuali pries sventes buvo, norejom generalini valyma pasidaryti 3 kambariu butui. Tai ir cia temoj ieskojau ir pazystamu pasiklausinejau (gi kainas ir atsiliepimus tai reikia palyginti biggrin.gif ), tai samdziau moteri, kuri mano draugei nuolatos tvarko nama (namas nemazas 200 kv.m., o ji su mazais vaikais niekaip nesuspeja pati susitvarkyti doh.gif ). Kadangi drauges atsiliepimai buvo geri, buvo patenkinta namu valymu, tai surizikavau ir as, pries tai drauges issiklausinejusi ko reikalauti galiu biggrin.gif Tai zinokit likau patenkinta, tikrai kruopsciai ir atidziai dirba, ir maloni tokia, zodziu  thumbup.gif namus tikrai gerai sutvarke.
Jei kam reikia: valytoja Jurga, tel.:867099081
O del kainu, kaip cia mamyte rase, tai jo, reikia ziureti, kad kaina atitiktu kokybe mirksiukas.gif Mane tai aukliu reikalaujami DU uzmusa  doh.gif Zmones tiek dirbdami sunku fizini darba neuzdirba, o jos mat irgi praso uz tai, kad rizika prisiima  doh.gif Nu bet as cia ne i tema...


O cia kokiam mieste??? Man Kaune reiketu patikimos, kruopscios rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidulė @ 2012 01 04, 14:50)
O cia kokiam mieste??? Man Kaune reiketu patikimos, kruopscios  rolleyes.gif

Laba, as pati taip pat esu is Kauno mirksiukas.gif o ta moteris tai Kauno priemestyje gyvena, atvaziuoja i kur reikia su savo automobiliu. Vardas jos Jurga, tel.:867099081. Siaip tai man ji pasirode is tiesu patikima ir kruopsti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaine: 04 sausio 2012 - 15:10
QUOTE(Benice @ 2011 12 27, 23:39)
Na, ne visai sutikčiau su Jūsų nuomone, kadangi namų tvarkytojos darbas, tai ne statybininko darbas  smile.gif 


O as nesutikciau su jusu nuomone biggrin.gif
Pati ne per seniauisiai ieskojausi tvarkytojos ir domejausi paslaugu kainomis. Dauguma is ju be 100 lt uz 120 m2 namo tvarkyma net nejo i kalbas. Namas naujas, baldu mazai. tvarkymo apie 2 val.
Taigi paskaiciuokime. Jei ikainis 100 lt uz 3 val (cia labai grubiai) uz karta, tai valandos ikainis 30 Lt. Padauginikime is 8 val., gauname 240 lt uz diena. Padauginkime is 22 darbo dienu, gauname 5280 Lt per menesi blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Ok, atimkime kokias nors soc garantijas, tai grynu gauna apie 4000 lt blink.gif blink.gif blink.gif
Atsiprasau, bet rimtose firmose, aukstas ir atsakingas pareigas uzimantys zmones ne visada tiek uzdirba.
As suprantu, kad kiekvienas kalba is savo varpines ir visada gins savo darba, kad ir koks jis bebutu. Bet fizini darba kiekvienas zmogus sugebes padaryti jei netinges, taip kad nesiskuskit ir nesilygiuokit i "procius", kuriu darbas nepalyginamai sunkesnis, svarbesnis, labiau sveikatai kenkiantis ir ji sugeba dirbti tik isskirtinai protingi zmones.
Atleiskit, bet dulkes valyti ir grindis plauti, tikrai nereikia isskirtiniu sugebejimu ir dideliu pastangu, todel tos tvarkytoju kainos tikrai yra ZIAURIAI ispustos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vanilla_ice: 04 sausio 2012 - 20:15