mano mazei labai gerai tiko aptamil 1,
QUOTE(gugutele @ 2007 10 19, 22:53)
mano mazei labai gerai tiko aptamil 1,
saunuoles
Maniske neeme kruties tai nutraukineju pientraukiu ir duodu is buteliuko, gerai nes zinau kiek suvalgo o ir speneliai liko sveiki . dar pora kartu i para duodu misinuko HUMANA AR
Savo mazosios krutimi nemaitinu jau apie pora menesiu.nesigavo mums deramai ismokti zysti ,o gal ir as nemokejau jos gerai paduoti..net ir nebezinau dabar,kokia padariau klaida.grizus is ligonines maitinau Emilyte pati,iki asaru ji ja "grauzdavo" o as iki asaru kentedavau,kol ji uzvalgys,bet nepavalgydavo,todel likdavo alkana ir pikta,prisidejo pilvelio skausmai,nes taip valgydama prirydavo daug oro,nors pienuko buvo bet jo jau mazejo,krutine supuliavo,atsirado pieno sastovis-temperatura,nusipirkom pientrauki ir iki dabar nutraukineju pienuka ir mazyle maitinu is buteliuko,be pykciu,ir pilvelio skausmu .pieno daug,saldytuve apie 4 butelius laukia savo eiles bet koks vargelis ji nutraukinet,o ypac nakti.bandziau mazajai kada cia tai duoti kruti,bet ne...labai geros nuotaikos turi buti,kad ja paimtu,o kaip busi geros,kai esi alkanas..
sekmes jusu mazyliams
sekmes jusu mazyliams
Mum iš pradžių labai nesisekė maitintis: iš krūties nutraukdavo labai mažai- teko nutraukinėti pientraukiu (pragariškas darbas ) ir to neužtekdavo net iš abiejų krūtų - papildomai gėrėm mišinuką. Spenelius nukramtė mirtinai , tai vėliau naudojau antspenius. Paskui pagalvojau, kad užteks čia žaisti ir daviau žysti tik krūtį. Oi kaip baisu buvo ! Reikėdavo duoti abi krūtis ir kas valandą . Maniau išprotėsiu- taip spenelius skaudėjo . Tai truko dieną ar dvi. Stogas nenuvažiavo vien todėl, kad gėriau valerijonų lašus. Vėliau pieno padaugėjo ir užtekdavo vienos krūties dviem valandom . Bet tik pradedi nervintis, žiūrėk pieno ir sumažėja. Taip su pieno pagausėjimais ir sumažėjimais gyvenom apie du tris mėnesius. Dabar viskas susitvarkė- speneliai sugijo, pienelio yra pakankamai . Maitinu kas dvi tris valandas ir nesuku sau galvos. Svarbiausia nesinervinti, dėl nieko nesijaudinti, būti geros nuotaikos ir gerai maitintis bei gerti pakankamai skysčių.
Visoms pradedančioms maitinti ir abejojančioms linkiu kantrybės ir jum tikrai pavyks . Reikia tik to labai, labai norėti . Ir žinoma nepulti į neviltį, jei nepasisektų
Visoms pradedančioms maitinti ir abejojančioms linkiu kantrybės ir jum tikrai pavyks . Reikia tik to labai, labai norėti . Ir žinoma nepulti į neviltį, jei nepasisektų
o man buvo atradimas (ir gana paveluotas), kad zindyms nera toks paprastas dalykas. kaip ir visom, ir man pradzioje iskilo problemu ir labiausiai todel, kad truko ziniu, bet laiku pasidomejusi, suradusi kompetetinga info, (kad ir cia, supermamose) viska susitvarkiau. zysti reikia ismokinti (kaip kad dabar mokau naudotis saukstuku ), o tam paprasciausiai reikia kantrybes. speneliai irgi buvo nugrauzti, vaikas net mesos pavalgydavo (tskant, mamienos), bet perpykau ant saves ir kentejau dantis sukandus, tiesiog is principo, ir po triju dienu nuo vaiko seiliu ir pieno tie speniai labai staigiai sugijo. ir pieno mazejima sustabdziau pakeitusi vaiko padeti, pradejusi gerti daugiau skysciu, bei duodama valgyt is abieju krutu per viena maitinima. dar suzinojau apie masaza, sildyma, saldyma, nutraukima kada tai galima daryti ir kada nelabai, ir jokiu prietaru, jokiu arbatu ir chalvu ar kazkokio specifinio maisto. ir taip nuo dvieju savaiciu iki siol (jau puse metu) pientraukis dulka po stalu, ir jokiu buteliuku. Taigi, jokiu budu nieko nekaltinu, bet is savo patirties sakau, kad kartais mamos nevisai tinkamai tam pasiruose, o ne vienai pienas dingo deka patareju mociuciu ir tetu .
QUOTE(trr @ 2008 03 06, 14:47)
o man buvo atradimas (ir gana paveluotas), kad zindyms nera toks paprastas dalykas. kaip ir visom, ir man pradzioje iskilo problemu ir labiausiai todel, kad truko ziniu, bet laiku pasidomejusi, suradusi kompetetinga info, (kad ir cia, supermamose) viska susitvarkiau. zysti reikia ismokinti (kaip kad dabar mokau naudotis saukstuku ), o tam paprasciausiai reikia kantrybes. speneliai irgi buvo nugrauzti, vaikas net mesos pavalgydavo (tskant, mamienos), bet perpykau ant saves ir kentejau dantis sukandus, tiesiog is principo, ir po triju dienu nuo vaiko seiliu ir pieno tie speniai labai staigiai sugijo. ir pieno mazejima sustabdziau pakeitusi vaiko padeti, pradejusi gerti daugiau skysciu, bei duodama valgyt is abieju krutu per viena maitinima. dar suzinojau apie masaza, sildyma, saldyma, nutraukima kada tai galima daryti ir kada nelabai, ir jokiu prietaru, jokiu arbatu ir chalvu ar kazkokio specifinio maisto. ir taip nuo dvieju savaiciu iki siol (jau puse metu) pientraukis dulka po stalu, ir jokiu buteliuku. Taigi, jokiu budu nieko nekaltinu, bet is savo patirties sakau, kad kartais mamos nevisai tinkamai tam pasiruose, o ne vienai pienas dingo deka patareju mociuciu ir tetu .
Labai panasiai ir mums buvo . Aiskiai del info trukumo ir nepagelbejimo gimdymo namuose kaip zindyti, kudikis taip "nugrauze" spenelius, kad spardydavau lovos krasta is skausmo, kai zyzdavo . Bet net nezadejau taip lengvai pasiduoti . Spenelius jau teko gydyti, nes jau kraujavo ir laaaabai skaudejo, bet tepdama Garmastan ir dedama antspenius juos susigydziau ir toliau sau sekmingai maitinau. Vienas dar labai ilgai skausmingas buvo, tai irgi "isgelbejo" antspenis ta speneli prisijaukinti . Kai verkdavo pavalgius is vienos kruties, pasiulydavau kita, nes viena krutis nuo pat pradziu gamina maziau pienelio. Svarbu nenuleisti ranku ir paciai imtis ivairios iniciatyvos. Tik isbandzius viska, galima teigti, kad niekas nepagelbejo.
Tiesa, dar buvo toks momentas, kad inirtingai atsisakinejo papulio del slogytes. Kurios, beje, taip plika akimi nesimate (vidine). Supratau tik, kai pradejo neprakvepuoti per nosi ir snopuoti . Tai irgi buvo nelengva zindyti, kai tik apziojus rekdavo ir mesdavo kruti, bet kantriai (per men. laiko) su visokiais pozu keitimais ir kitais bandymais perejom ir ta etapa (nors 100 kartu jau asara kabejo ant blakstienu). Istvermes Jums mielosios!!
QUOTE(mylimuke @ 2007 10 01, 20:51)
Bent jau dėl to sutinku su tavim
QUOTE(amri13 @ 2007 10 01, 20:52)
oooo, kaip seniai buvau cia
*****, paskaitau vis apie maitinima / nemaitinima ir po siai dienai isnyra prisiminimai... gimdymas - nuostabus, nors labai ilgas, bet prisimenu graziai, gydytoju, aplinkos deka. taciau tik pagimdzius vaikas visiskai neieskojo kruties. juokavom kad gime pavalges ir per tas 2 val gimdykloj neime visiskai kruties, nezindo. palatoj po gimdymo sesele atejo, paspaude prie kruties maza ir vel nieko...
ir kaip jau sakius buvau - vaikui baisi gelta (aiskino kad todel kad nevalgo pakankamai), daugiau nei norma nukritusio svorio ir israsant irasiukas popieriuose ,,problemos su maitinimu" ir viso gero...
tai jei taip visom??? o naujagimiams palanki ligonine... prasai pamokyt kaip vaika tvarkyt rytais - apiplaut ir pan. sako ziurek. ziuri, klausi ar ir man taip daryt, atsako ,,ne, cia mes tik daba taip"... tai BBBBB(nu nesikeiksiu) kaip paskuj gali gryzt namo laiminga ir sau rymot vaika maitinant? stebiuos kad nenumarinau mazo ir bent kazkiek maitinau...
Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Tik gimusią dukrytę iškart išnešė į reanimacijos palatą, ten pirmą kartą davę mišinio, paskui kas 3 valandas eidavau maitinti, duodavau krūtį dukrytei, bet ji čiulpdavo ją ir netraukdavo visiškai priešpienio, neturėjo kūdikis jėgų, o ir aš ką tik iškepta mama buvau, verkdavau kai maitindavau, nes tai nebuvo galima pavadinti maitinimu, nes ji tik kabodavo ant krūties... vis prašydavau seselių ir gydytojos kaip teisingai duoti krūtį, o jos atsakydavo: "ko gero nebus pieno" tingėdavo pamokyti, gerai, kad rankų nenuleidau, grįžus į namus 1 mėn su dukryte praleidau lovoj tik maitindama, teisingiau kabančią ant krūties. Vaikas rėkdavo ir rėkdavo. Vėliau atėjusi gyd. į namus liepė primaitinti mišiniu, aš jos neklausydavau mišinio duoti mažiausi 3 kartus dienoje ir duodavau tik 1 kartą prieš miegą, nes buvau girdėjusi, kad kuo daugiau primaitini - mažėja pieno. Tikrindavau nusitraukinėdama, pritraukdavau iš vienos krūties 10 ml ir iš kitos apie 20 ml, vėl verkdavau. Tačiau žinojau, kad pientraukis neištraukia tiek, kiek , kad vaikas. Tačiau suėjus 1 mėn. pasisvėrėm ir žiūrim, kad priaugom 1 kg. 240 g. tai pasirodo pieno kaip ir sočiai buvo...
Dabar dukrytei beveik 4 mėn. valgo MP ir 1 kartą ir tai ne visada dienoje mišinio, o močiutės iki šiol kalba: "duok vaikui arbatėliu, duok obuoliuko ar dar ko nors, juk badu marini tik su savo pienu, vaikui neužtenka..." o kiek vieną mėn priauga apie 1 kg.
Dabar dukrytei beveik 4 mėn. valgo MP ir 1 kartą ir tai ne visada dienoje mišinio, o močiutės iki šiol kalba: "duok vaikui arbatėliu, duok obuoliuko ar dar ko nors, juk badu marini tik su savo pienu, vaikui neužtenka..." o kiek vieną mėn priauga apie 1 kg.
QUOTE(jola24 @ 2008 03 10, 23:10)
Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Tik gimusią dukrytę iškart išnešė į reanimacijos palatą, ten pirmą kartą davę mišinio, paskui kas 3 valandas eidavau maitinti, duodavau krūtį dukrytei, bet ji čiulpdavo ją ir netraukdavo visiškai priešpienio, neturėjo kūdikis jėgų, o ir aš ką tik iškepta mama buvau, verkdavau kai maitindavau, nes tai nebuvo galima pavadinti maitinimu, nes ji tik kabodavo ant krūties... vis prašydavau seselių ir gydytojos kaip teisingai duoti krūtį, o jos atsakydavo: "ko gero nebus pieno" tingėdavo pamokyti, gerai, kad rankų nenuleidau, grįžus į namus 1 mėn su dukryte praleidau lovoj tik maitindama, teisingiau kabančią ant krūties. Vaikas rėkdavo ir rėkdavo. Vėliau atėjusi gyd. į namus liepė primaitinti mišiniu, aš jos neklausydavau mišinio duoti mažiausi 3 kartus dienoje ir duodavau tik 1 kartą prieš miegą, nes buvau girdėjusi, kad kuo daugiau primaitini - mažėja pieno. Tikrindavau nusitraukinėdama, pritraukdavau iš vienos krūties 10 ml ir iš kitos apie 20 ml, vėl verkdavau. Tačiau žinojau, kad pientraukis neištraukia tiek, kiek , kad vaikas. Tačiau suėjus 1 mėn. pasisvėrėm ir žiūrim, kad priaugom 1 kg. 240 g. tai pasirodo pieno kaip ir sočiai buvo...
Nu bet kas toms močiutėms darosi, kaip susitariusios, lipa ant smegenų tiktai taip, kol pagauni save begalvojant, o gal jos ir... Mano sūnui 4 mėn irgi damaitinu maisteliu tik vakare prieš miegą, labai kažkodėl žindant krūtį tampa neramus...ar pienas per liesas, ar apetitas būtent vakare pakilęs...šiaip mes kas mėnesį priaugam 1 500, kaip gydytoja sako - geras mamos restoranas.
QUOTE(sobieska @ 2008 03 14, 23:12)
Nu bet kas toms močiutėms darosi, kaip susitariusios, lipa ant smegenų tiktai taip, kol pagauni save begalvojant, o gal jos ir... Mano sūnui 4 mėn irgi damaitinu maisteliu tik vakare prieš miegą, labai kažkodėl žindant krūtį tampa neramus...ar pienas per liesas, ar apetitas būtent vakare pakilęs...šiaip mes kas mėnesį priaugam 1 500, kaip gydytoja sako - geras mamos restoranas.
as niekaip nesuprantu kodel mamos taip sielojasi jei negali maitinti pacios.mano dvieju savaiciu mergyte kai maitinau pati budavo labai nerami.kas valanda valgyt reikalaudavo.karta sesias valandas vis paciulpia papuly uzsnusta ir vel klykia.nesuprantu kas darosi .papai kaip spygutes bet sakau juk pastoviai pienas gaminasi negali jo tryukt,tuo labiau vandeny kibirais geriau.turejau misinuko namuose galvoju reik padaryti nenores nevalgys bus kazkas kita.tai 120ml vaikas iskart suvalge ir ramiausiai uzmigo.ir nuo tada kai pradejau duoti misinuka vaikas ramu ramiausias.nekty miega ilgai.nereik kankintis su tuo zindymu,zinai kiek suvalge,gali bile kada islekt reikalus tvarkytis nesuki sau galvos kad turi gryzt nes gal jau rekia is alkio.as tik uz AM.bet kiek turejau savo patirties tokios.ir prisimenu zindyma kaip kosmara