QUOTE(vetra72 @ 2007 09 26, 12:07)
nu matai, tai yra irodyta moksliskai, tai yra dalykas, kuris ikalamas moterims jau nuo pat mazu dienu tevu, aplinkiniu, vyru ir visos visuomenes ir didele dalis merginu tikrai naturaliai domisi visais motiniskais dalykais jau nuo mazu dienu, nori tureti vaiku ir jais tikrai labai gerai rupinasi tikedamos, kad ju stiprus 'motiniskas instinktas'. Gincytis aisku, kad galima. Cia tas pats, kaip gincytis ar homoseksualizmas liga, ar ne? Irodyta, kad tai ne liga, bet vis tiek daugybe zmoniu tuo netiki ir priestarauja. butu neidomu jei visi sutiktu su viskuo kas pasakyta ar parasyta
niu bet cia jau visai ne i tema mes.... sorry
QUOTE(rikutis @ 2007 09 26, 19:40)
yra yra tas instinktas, tikrai, tiesiog mamos labiau jaučia savo kūdikį, nei kas kitas- nes visą parą yra su juo... štai pvz MB kartais klausia- "O iš kur tu žinai, kad jis verkia BŪTENT TODĖL, kad alkanas, ar kad apsikakojo
, ar kad nori ant rankų" ir tt, o aš tikrai nežinau, iš kur, bet... na žinau ir vsio. manau tai ir yra vadinama tuo motinišku instinktu
o as pvz pradejau dometis viskuo apie vaikus tik kai gime manasis... visa nestuma ka besidomejau - nieko nepavyko isigilint.
o kiek ir kada keist pampersus... kazkaip niekas niekur nesake. valio kad yra mylimuke, kuri nesugeba but protinga ir nekreipt demesio - nu vis noras komentuot nu
o va tas isnstinktas...taip - pamaitint, paglostyt, glaust...bet nemanau kad instinktas sako kada subine plaut...
zodziu - as su tais pampersais tik norejau pasakyt, kad zalia buvau ir man visiskai nebuvo idomu mazi vaikai. nuo mazens nemegau maziuku - man jie snargleti reksniai buvo... drauges eidavo kaimyniu vaikus vezint po kiema su vezimeliais , o as su chebra zaidziau 12 pagaliuku
o va kai gime... atsirado noras dometis viskuo...ta ir dariau...igijau daug ziniu, tiek teoriniu, tiek praktiniu, dabar visiskai kitaip i vaikus ziuriu, gal net daugiau zinau nei kaikurios pazistamos mazius augindamos... bet tai ne instinktas
o tiesiog nestumo metu ziurejau i nescias, bet vaikai vis dar buvo visiskai visiskai neidomu
gryztant prie maitinimo. zmones - tie patys gyvuliai kaip sunys, vilkai ir pan. visi gamtoj stengias zindyt savo vaikus tik iki tol, kol jie patys pajegia maista paprasta valgyt
o zmones va kitaip... nezinau kaip yra geriau. vieni vienaip masto kiti kitaip... nezinome kas yra vaiko psichologijai geriau. ar greitas atitraukimas nuo kruties ar ilgas zindymas
sako - kai zindai - artimesne mama su vaiku... as pakankamai artima ir nezindydama
zodziu, cia nieko naujo - ta pati pikta kabinetojasi, kuri pati rekia, o kitu negirdi
gero vakarelio visoms