Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(mylimuke @ 2007 09 26, 10:30)
Turbut mane vel kasnors uzsipuls, bet del motinisko instinkto nesutikciau su tavim. Gal ir ne visos ji turi, bet manau, kad jis visgi yra  ax.gif

nu matai, tai yra irodyta moksliskai, tai yra dalykas, kuris ikalamas moterims jau nuo pat mazu dienu tevu, aplinkiniu, vyru ir visos visuomenes ir didele dalis merginu tikrai naturaliai domisi visais motiniskais dalykais jau nuo mazu dienu, nori tureti vaiku ir jais tikrai labai gerai rupinasi tikedamos, kad ju stiprus 'motiniskas instinktas'. Gincytis aisku, kad galima. Cia tas pats, kaip gincytis ar homoseksualizmas liga, ar ne? Irodyta, kad tai ne liga, bet vis tiek daugybe zmoniu tuo netiki ir priestarauja. butu neidomu jei visi sutiktu su viskuo kas pasakyta ar parasyta mirksiukas.gif
niu bet cia jau visai ne i tema mes.... sorry blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 09 26, 12:07)
nu matai, tai yra irodyta moksliskai, tai yra dalykas, kuris ikalamas moterims jau nuo pat mazu dienu tevu, aplinkiniu, vyru ir visos visuomenes ir didele dalis merginu tikrai naturaliai domisi visais motiniskais dalykais jau nuo mazu dienu, nori tureti vaiku ir jais tikrai labai gerai rupinasi tikedamos, kad ju stiprus 'motiniskas instinktas'. Gincytis aisku, kad galima. Cia tas pats, kaip gincytis ar homoseksualizmas liga, ar ne? Irodyta, kad tai ne liga, bet vis tiek daugybe zmoniu tuo netiki ir priestarauja. butu neidomu jei visi sutiktu su viskuo kas pasakyta ar parasyta mirksiukas.gif

Moksliskai tai moksliskai. Bet tai dar ne viskas, kartais SM tenka tokiu "mokslininku" straipsniu pasiskaityt, kad ojojoi blink.gif
Bet visgi yra kazkoks rysys tarp vaiko ir motinos, ypatingas, stipresnis nei tarp kitu giminaiciu. Tik matyt kiekviena ji skirtingai suprantam ir vis kitaip vadinam ax.gif
Atsakyti
yra yra tas instinktas, tikrai, tiesiog mamos labiau jaučia savo kūdikį, nei kas kitas- nes visą parą yra su juo... štai pvz MB kartais klausia- "O iš kur tu žinai, kad jis verkia BŪTENT TODĖL, kad alkanas, ar kad apsikakojo ax.gif , ar kad nori ant rankų" ir tt, o aš tikrai nežinau, iš kur, bet... na žinau ir vsio. manau tai ir yra vadinama tuo motinišku instinktu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 09 26, 12:07)

QUOTE(rikutis @ 2007 09 26, 19:40)
yra yra tas instinktas, tikrai, tiesiog mamos labiau jaučia savo kūdikį, nei kas kitas- nes visą parą yra su juo... štai pvz MB kartais klausia- "O iš kur tu žinai, kad jis verkia BŪTENT TODĖL, kad alkanas, ar kad apsikakojo  ax.gif , ar kad nori ant rankų" ir tt, o aš tikrai nežinau, iš kur, bet... na žinau ir vsio. manau tai ir yra vadinama tuo motinišku instinktu  mirksiukas.gif

o as pvz pradejau dometis viskuo apie vaikus tik kai gime manasis... visa nestuma ka besidomejau - nieko nepavyko isigilint.
o kiek ir kada keist pampersus... kazkaip niekas niekur nesake. valio kad yra mylimuke, kuri nesugeba but protinga ir nekreipt demesio - nu vis noras komentuot nu biggrin.gif

o va tas isnstinktas...taip - pamaitint, paglostyt, glaust...bet nemanau kad instinktas sako kada subine plaut...

zodziu - as su tais pampersais tik norejau pasakyt, kad zalia buvau ir man visiskai nebuvo idomu mazi vaikai. nuo mazens nemegau maziuku - man jie snargleti reksniai buvo... drauges eidavo kaimyniu vaikus vezint po kiema su vezimeliais , o as su chebra zaidziau 12 pagaliuku lotuliukas.gif

o va kai gime... atsirado noras dometis viskuo...ta ir dariau...igijau daug ziniu, tiek teoriniu, tiek praktiniu, dabar visiskai kitaip i vaikus ziuriu, gal net daugiau zinau nei kaikurios pazistamos mazius augindamos... bet tai ne instinktas smile.gif o tiesiog nestumo metu ziurejau i nescias, bet vaikai vis dar buvo visiskai visiskai neidomu smile.gif

gryztant prie maitinimo. zmones - tie patys gyvuliai kaip sunys, vilkai ir pan. visi gamtoj stengias zindyt savo vaikus tik iki tol, kol jie patys pajegia maista paprasta valgyt wink.gif o zmones va kitaip... nezinau kaip yra geriau. vieni vienaip masto kiti kitaip... nezinome kas yra vaiko psichologijai geriau. ar greitas atitraukimas nuo kruties ar ilgas zindymas smile.gif sako - kai zindai - artimesne mama su vaiku... as pakankamai artima ir nezindydama blush2.gif

zodziu, cia nieko naujo - ta pati pikta kabinetojasi, kuri pati rekia, o kitu negirdi smile.gif

gero vakarelio visoms wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 26, 20:12)
zmones - tie patys gyvuliai kaip [B]sunys, vilkai [/B]ir pan. visi gamtoj stengias zindyt savo vaikus tik iki tol, kol jie patys pajegia maista paprasta valgyt smile.gif

tikrai ne biggrin.gif schmoll.gif . daugelis žinduolių žindo vaikus dar ilgai po to kai jie ir normalų maistą jau valgo biggrin.gif . netgi, sakyčiau, dauguma g.gif . dabar jau net negaliu atsiminti nei vieno gyvūno kuris nutrauktų žindymą tada kai jauniklis ima suaugusiųjų maistą valgyt. visi žindo ilgiau.

šunys ir vilkai žindo šuniukus kur kas ilgiau nei jie ima valgyt kitą maistą, kiek žinau natūraliai 3-4 mėn, netgi iki 6 mėn (tiesiog šuniukas mes dažniausiai anksčiau atskiriam ir nutraukiam žindymą dirbtinai). o suaugusių maistą šuniukai pradeda ragaut labai anksti ~ 3 sav., pilnai viską valgo ką ir suaugę - nuo 6 sav. taip kad, klysti tu čia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingalp: 26 rugsėjo 2007 - 19:29
QUOTE(ingalp @ 2007 09 26, 20:26)
tikrai ne biggrin.gif  schmoll.gif . daugelis žinduolių žindo vaikus dar ilgai po to kai jie ir normalų maistą jau valgo biggrin.gif . netgi, sakyčiau, dauguma g.gif . dabar jau net negaliu atsiminti nei vieno gyvūno kuris nutrauktų žindymą tada kai jauniklis ima suaugusiųjų maistą valgyt. visi žindo ilgiau.
šunys ir vilkai žindo šuniukus kur kas ilgiau nei jie ima valgyt kitą maistą, kiek žinau natūraliai 3-4 mėn, netgi iki 6 mėn (tiesiog šuniukas mes dažniausiai anksčiau atskiriam ir nutraukiam žindymą dirbtinai). o suaugusių maistą šuniukai pradeda ragaut labai anksti ~ 3 sav., pilnai viską valgo ką ir suaugę - nuo 6 sav. taip kad, klysti tu čia mirksiukas.gif

o *****, o zinok tada pas mane kales buvo anomalines... suniukai kartu augo prie ju (3 vnt kaliu) ir visos labai trumpai maitino biggrin.gif apie kales sunu kalbu blush2.gif nu suniuku kalaites smile.gif

o mylimukei dar karta asmeniskai prasyma pakartosiu : nebekomentuok manes, jei proto bent kiek turi. tiesiog nematyk. prasau jau antra karta.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 26, 20:43)
o *****, o zinok tada pas mane kales buvo anomalines... suniukai kartu augo prie ju (3 vnt kaliu) ir visos labai trumpai maitino biggrin.gif apie kales sunu kalbu  blush2.gif  nu suniuku kalaites smile.gif

hm, šiaip naminiai gyvunai gali but iš dalies praradę savo instinktus. bet žinok tu galėjai ir nepastebėt, kad jos dar žindo, nes pieno nebedaug jau, o maitina pagrinde kai miega ir retai jau. todel lengva nepamatyt.
mes čia jau oftopikus varom blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 09 26, 20:52)
hm, šiaip naminiai gyvunai gali but iš dalies praradę savo instinktus. bet žinok tu galėjai ir nepastebėt, kad jos dar žindo, nes pieno nebedaug jau, o maitina pagrinde kai miega ir retai jau. todel lengva nepamatyt.
mes čia jau oftopikus varom blush2.gif

nu apie zindyma biggrin.gif
siaip nepagalvok - as ne pries, gink dieve smile.gif man aplamai tos kas zindo atrodo didvyres...todel, kad zinai, kitus matuoju pagal save - man ziauruma buvo, daug bedu, tai va galvoju - tiek patiria ir zindo smile.gif
cia kaip broliene us uzuosusizavejimu, nes net ir gimdyt pati vaziavau su masina...

siaip tai mane tik viena kazkaip neramina cia - kad jei jau mama tikrai negali/nesugeba/nenori maitint ir nebemaitinama, ieskoma vienoj vietoj smegenu ir aiskinama ka jai reikejo daryt... ale dazniausiai saukstai po pietu sad.gif

abejoju kad didelis procentas nesciu (nors tikrai yra tokiu) ateina paskaityt ka daryt kad sekmingai zindyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 26, 20:43)
o mylimukei dar karta asmeniskai prasyma pakartosiu : nebekomentuok manes, jei proto bent kiek turi. tiesiog nematyk. prasau jau antra karta.

Ka noriu, ta komentuoju. Cia laisva salis ir laisvas forumas. Pati mane komentuoji ir vis nori parodyt, kokia as bloga, nesupratinga ir besirde. Jei jau taip viska imi giliai i sirdi, tai gal pati pasistenk nematyt mano komentaru?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 27, 10:47)
Ka noriu, ta komentuoju. Cia laisva salis ir laisvas forumas. Pati mane komentuoji ir vis nori parodyt, kokia as bloga, nesupratinga ir besirde. Jei jau taip viska imi giliai i sirdi, tai gal pati pasistenk nematyt mano komentaru?

sekmes komentuojant biggrin.gif
as galvoju nu kas jai yra... gi pacanke lotuliukas.gif
sekmes, mergaite wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 27, 10:59)
sekmes komentuojant biggrin.gif
as galvoju nu kas jai yra... gi pacanke  lotuliukas.gif
sekmes, mergaite wink.gif

Pati irgi nesielgi kaip suaugus ir protinga moteris. Vis tas noras ikast, nu wink.gif
Atsakyti
oi jau tos kavenskos mergos... lotuliukas.gif (dabar tai jau aš gausiu)
mylimuke, ruta_vyshnia, susitikit abi kada, ir išsišnekėsit, sorry, bet jau tikrai nervas ima, kaip jūs čia tą patį per tą patį viena ant kitos varot, ir visai ne į temą, offtopic, turėtumėt sąžinės bent per až susikoliot, tikrai neatrodot 'kietesnės" čia viešai purvais besidrabstydamos... doh.gif
santarvės, mergytės, SANTARVĖS... 4u.gif
Atsakyti