Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

Nu žinokit nutiko toks dalykas man, prieš porą savaičių pradėjau gerti vitaminus, gal ir apetitas pasitaisė, vakar man atsirado pieno, nesuprantu kaip po trijų mėnesių pertraukos vėl krūtys pilnos, bėga čiurkšlėm doh.gif nesuprantu ar man čia liga ar dar kažkas g.gif vaikui bijau duoti sako negerai kai jau nutraukus vėliau pradedi, na vienu žodžiu kažkokios nesamonės blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jogė @ 2007 09 24, 16:32)
Nu žinokit nutiko toks dalykas man, prieš porą savaičių pradėjau gerti vitaminus, gal ir apetitas pasitaisė, vakar man atsirado pieno, nesuprantu kaip po trijų mėnesių pertraukos vėl krūtys pilnos, bėga čiurkšlėm doh.gif  nesuprantu ar man čia liga ar dar kažkas g.gif  vaikui bijau duoti sako negerai kai jau nutraukus vėliau pradedi, na vienu žodžiu kažkokios nesamonės blink.gif

as neseniai ziurejau tokia laida per tv mamytems (Prancuzijoje), tai cia kalbejo apie vaistukus, kuriu duoda mamytem, kurios nemaitino arba buvo nustojusios maitinti, bet po kiek laiko nusprende vel pacios maitinti. tai va duoda isgerti tabletyte ir po poros valandu jau pienelis bega smile.gif tai gal ir tau panasiai, tik naturaliu budu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jogė @ 2007 09 24, 17:32)
Nu žinokit nutiko toks dalykas man, prieš porą savaičių pradėjau gerti vitaminus, gal ir apetitas pasitaisė, vakar man atsirado pieno, nesuprantu kaip po trijų mėnesių pertraukos vėl krūtys pilnos, bėga čiurkšlėm doh.gif  nesuprantu ar man čia liga ar dar kažkas g.gif  vaikui bijau duoti sako negerai kai jau nutraukus vėliau pradedi, na vienu žodžiu kažkokios nesamonės blink.gif

tai vadinama relaktacija. tau labai pasisekė, nes taip nutinka nedažnai. relaktaciją galima iššaukti dažnai dedant kūdikį prie krūties, psichoterapija ir kt metodais. o tau pasisekė be jokių pastangų. nebijok ir maitink savo vaiką 4u.gif . juk tai dievo dovana, nesąmonė kad negalima duot. galima ir net būtina thumbup.gif
Atsakyti
vau cia tai geras vel atsirado, tai aisku duok savo mazyliui jei tik nieko neesi uzvalgius ar kokiu vaistuku isgerus kurie pakenktu mazyliui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(questa @ 2007 09 25, 07:58)
vau cia tai geras vel atsirado, tai aisku duok savo mazyliui jei tik nieko neesi uzvalgius ar kokiu vaistuku isgerus kurie pakenktu mazyliui  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 24, 15:33)
as ant tiek zalia buvau (saziningai i kursus ejau, kaip jau minejau - i kaikurias paskaitas - po du kartus) kad net nezinojau kad pati turiu keist sauskelnes - galvojau pakanka kad keicia ryte ir vakare.
apie maitinima - net nekalbu... israse is ligonines su irasu ,,maitinimo problemos" vaikas geltonas, numetes 15 proc svorio... nu zodziu...but ir numires gal taip sad.gif krutys - kai statines pilnos. o vaikas zyst visai nenori...
na, is kitos puses - pilna gimdyviu, atrodo - kaip cia nezinai naturaliu dalyku... bet kaip zinot, kai jie pirma kart nutinka. gi kai mmm aplanko pirma kart  irgi nezinok ka daryt smile.gif terorija - dar ne viskas

Nu cia tai bajeris blink.gif

QUOTE(jogė @ 2007 09 24, 17:32)

Zinoma, kad duok thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 25, 10:05)
Nu cia tai bajeris  blink.gif

labai uzkliuvo?
jei as klausiu ka man daryt ir pan, o nieks nesako, tai ka as zinau? man aplamai vaikai mazi buvo neidomu ir nemacius tokio mazo.
matai kokia as bloga mama biggrin.gif nezinojau nieko, nemaitinau pienu ir pan...
o kodel? todel, kad sakiau ne karta kad NIEKO nezinau apie maza vaika ir prasiau kad sakytu ka man daryt, kaip vaika tvarkyt ryte namie ir pan - NIEKAs NIEKO nepasake, zadejo papasakot veliau ir veliau.
galu gale gryzus namo ta pati vakara samdoma sesele issikvieciau ir viska isaiskino man.

o tu viska visose srityse zinai? as tepala masinai pakeist galiu, rata pakeist ir daug ivairiu dalyku kas su masina susije, o motinyste buvo visiskai naujas dalykas. ir nemanau kad tai turi but gedinga, kad nezinojau. nors tu paboldinai tai lyg sakant - kaip tu sitaip nezinai nieko... tai gali issaukt kitu nepasitikejima tavim, nes kaip jos gali apie zindyma nezinot wink.gif
zodziu - vis randi ka uzkabint many biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 25, 13:28)
as tepala masinai pakeist galiu, rata pakeist ir daug ivairiu dalyku kas su masina susije, o motinyste buvo visiskai naujas dalykas. ir nemanau kad tai turi but gedinga, kad nezinojau.

drinks_cheers.gif nei vienas negimem mokedami ir žinodami. gyvenam ir mokomes. Geda tada kai isvertus akis sakai kad moki o ištikro nemoki. O motinyste yra labai sunkus mokslas ir darbas ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 25, 10:05)

dar paprasysiu vieno dalyko. ir pati padarysiu ta pati tavo atzvilgiu.
nematyk manes ir nekomentuok - isvengsim nesusipratimu. aciu.

QUOTE(daisi @ 2007 09 25, 15:32)
drinks_cheers.gif  nei vienas negimem mokedami ir žinodami. gyvenam ir mokomes. Geda tada kai isvertus akis sakai kad moki o ištikro nemoki.  O motinyste yra labai sunkus mokslas ir darbas  ax.gif  mirksiukas.gif

tas tai taip... kazkaip as nelinkus girtis mokanti jei nemoku blush2.gif o jei nemoku - klausiu...tik gaila, kad nesugeba atsakyt o dar pasiepia kad nemoki...
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 26, 08:53)
tas tai taip... kazkaip as nelinkus girtis mokanti jei nemoku  blush2.gif  o jei nemoku - klausiu...tik gaila, kad nesugeba atsakyt o dar pasiepia kad nemoki...

tikra tiesa, kad niekas negimė mokėdamas, aš lygiai taip pat, kaip tu,nežinojau turbūt milijono dalykų, ką, kaip, kiek, kur, kada daryti su tuo mažyliu, ką tik atsiradusiu ant mano rankų,nors nėščia, atrodo, perskaičiau šūsnį knygų, o gimus sūneliui, viskas kaip išgaravo... gerai, kad turėjau mamą, kuriai bet kada galėjau paskambinti, ir paklausti, kas neaišku...
negalima smerkti jaunų mamų, nei jų pašiepti- joms padėti reikia. juk ne visoms motiniškas istinktas gali pakuždėt, kaip, pvz, valyti nosytę, keisti pamperį, maudyti- jei nė sykio to nesi dariusi, o jei dar vaikelis neramus, nuolat verkia, jei MP mažai, jei sergi, jei namie yra bėdų, jei... gali būti dar milijonas JEI, kurie gali trukdyti jaunai moteriai, ką tik tapusiai mama, žinoti viską... pagaliau ir medikų aplaidumas, ką jau čia apie jį bekalbėti... vienas sako viena, kitas- kita...
linkėčiau nekreipti dėmesio į replikas, smerkiančias jauną motiną. juk svarbiausia- mylėti savo vaiką ir juo rūpintis, stengtis dėl jo, o klysti yra žmogiška, iš klaidų mokomės. pagalvokit, kur jau būtų sustojusi žmonija, jei iš savo klaidų nebūtų mokiusis...
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rikutis @ 2007 09 26, 09:41)
negalima smerkti jaunų mamų, nei jų pašiepti- joms padėti reikia. juk ne visoms motiniškas istinktas gali pakuždėt, kaip, pvz, valyti nosytę, keisti pamperį, maudyti- jei nė sykio to nesi dariusi, o jei dar vaikelis neramus, nuolat verkia, jei MP mažai, jei  sergi, jei namie yra bėdų, jei... gali būti dar milijonas JEI, kurie gali trukdyti  jaunai moteriai, ką tik tapusiai mama, žinoti viską... pagaliau ir medikų aplaidumas, ką jau čia apie jį bekalbėti... vienas sako viena, kitas- kita...
mirksiukas.gif

nors nuklydome nuo temos, bet visiskai sutinku su tuo, kas pasakyta. Moteris, ne informacijos prikimstas kompiuteris, kuris bet kokiu atveju zino ka, kaip ir kur daryti. be to moksliskai irodyta, kad tokio dalyko, kaip 'motiniskas instinktas' is tikruju nera, cia tik visuomenes per amzius ikaltas dalykas, kad jei moteris gimdo, tai ji automatiskai ir viska zino ka daryti. jei egzistuotu 'motiniskas instinktas', tai nebutu vaiku namai perpildyti paliktu vaiku!! kiekvieno darbo reikia mokintis, auginti leliuka - taip pat ir ko nors nezinoti yra visiskai normalus dalykas.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 25, 13:28)
labai uzkliuvo?
jei as klausiu ka man daryt ir pan, o nieks nesako, tai ka as zinau? man aplamai vaikai mazi buvo neidomu ir nemacius tokio mazo.
matai kokia as bloga mama biggrin.gif nezinojau nieko, nemaitinau pienu ir pan...
o kodel? todel, kad sakiau ne karta kad NIEKO nezinau apie maza vaika ir prasiau kad sakytu ka man daryt, kaip vaika tvarkyt ryte namie ir pan - NIEKAs NIEKO nepasake, zadejo papasakot veliau ir veliau.
galu gale gryzus namo ta pati vakara samdoma sesele issikvieciau ir viska isaiskino man.

o tu viska visose srityse zinai? as tepala masinai pakeist galiu, rata pakeist ir daug ivairiu dalyku kas su masina susije, o motinyste buvo visiskai naujas dalykas. ir nemanau kad tai turi but gedinga, kad nezinojau. nors tu paboldinai tai lyg sakant - kaip tu sitaip nezinai nieko... tai gali issaukt kitu nepasitikejima tavim, nes kaip jos gali apie zindyma nezinot wink.gif
zodziu - vis randi ka uzkabint many biggrin.gif

Oi, kokios emocijos blink.gif Tu geriau isiskaityk, ka as paboldinau.
Sutinku, kad neimanoma visko zinot, bet bent elementariausius dalykus suzinot mes turim net 9men. ax.gif Nebent tuo metu domejaisi, kaip keisti tepalus masinai.
Nors niekas taip nesako, bet tu PATI nuolat kartoji, kokia bloga mama esi tongue.gif Matyt, pati sau ir isikalbi doh.gif O paskui kaltini kitus.
Papildyta:
QUOTE(vetra72 @ 2007 09 26, 10:58)
nors nuklydome nuo temos, bet visiskai sutinku su tuo, kas pasakyta. Moteris, ne informacijos prikimstas kompiuteris, kuris bet kokiu atveju zino ka, kaip ir kur daryti. be to moksliskai irodyta, kad tokio dalyko, kaip 'motiniskas instinktas' is tikruju nera, cia tik visuomenes per amzius ikaltas dalykas, kad jei moteris gimdo, tai ji automatiskai ir viska zino ka daryti. jei egzistuotu 'motiniskas instinktas', tai nebutu vaiku namai perpildyti paliktu vaiku!! kiekvieno darbo reikia mokintis, auginti leliuka - taip pat ir ko nors nezinoti yra visiskai normalus dalykas.

Turbut mane vel kasnors uzsipuls, bet del motinisko instinkto nesutikciau su tavim. Gal ir ne visos ji turi, bet manau, kad jis visgi yra ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 26 rugsėjo 2007 - 10:28