Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(vetra72 @ 2007 09 21, 17:24)
prasau prasau tik nesusipykit del manes  ax.gif  jus abi saunuoles ir abieju patarimai man buvo labai naudingi bei padrasinantys thumbup.gif  Aciu mirksiukas.gif

tai as tai nesipykstu, tik kaip visad jai mane reik komentuot, o as atsisaudyt turiu...

siaip tai sakau - jei vaikas valgo tyreles, koseles, o misinuko - ne, bandyk pienuka. tiesiog vaikui reik duot ka valgo, o ne bandyt po trupini ko jis nenori smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 21, 18:07)
tai as tai nesipykstu, tik kaip visad jai mane reik komentuot, o as atsisaudyt turiu...

siaip tai sakau - jei vaikas valgo tyreles, koseles, o misinuko - ne, bandyk pienuka.  tiesiog vaikui reik duot ka valgo, o ne bandyt po trupini ko jis nenori smile.gif

Kas tave dabar komentavo? Tu visus mano postus priimi kaip izeidima ar kazkoki "akmenuka" i savo darza. Paranoja tau, ne kas kitas... blush2.gif
Atsakyti
As irgi prie jusu jungiuosi ax.gif As savo auksiuka maitinau 2sav schmoll.gif Gimdymas buvo sunkus,negalejau is lovos atsikelti nueiti i tualeta,ka jau kalbeti apie valgi,taigi pienas buvo visai permatomas,maziukas klyke istisai,nemokejo zysti,bandziau nusitraukti,isvis neeme pienuko,todel nutariau nekankinti savo pipiro ir duoti misinio blush2.gif Ir viskas susitvarke,vaikutis buvo sotus,eme miegoti daugiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 21, 22:58)
Kas tave dabar komentavo? Tu visus mano postus priimi kaip izeidima ar kazkoki "akmenuka" i savo darza. Paranoja tau, ne kas kitas...  blush2.gif

tu paklausei ar nepakenks ejimas prie norm maisto. juk as apie tai kalbejau... nu tikrai u man nesuprantama
Atsakyti
labas mamkos,

si tema man labai tinka, kadangi pati maitinau mazdaug 2 su puse savaites verysad.gif tikrai ne delto, kad figura pataisyti ar pan. Mano mama neturejo pieno ir nei manes nei mano seses nemaitino visai, todel ir as nemaitinau...kalti genai..aisku norejau, bet yra kaip yra...
Atsakyti
QUOTE(domomama @ 2007 09 22, 22:44)
labas mamkos,

si tema man labai tinka, kadangi pati maitinau mazdaug 2 su puse savaites verysad.gif tikrai ne delto, kad figura pataisyti ar pan. Mano mama neturejo pieno ir nei manes nei mano seses nemaitino visai, todel ir as nemaitinau...kalti genai..aisku norejau, bet yra kaip yra...

Genai cia niekuo deti, nuo ju tikrai nepriklauso. Tu tiesiog patikejai, kad nebus pieno, tai ir nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 23, 11:51)
Genai cia niekuo deti, nuo ju tikrai nepriklauso. Tu tiesiog patikejai, kad nebus pieno, tai ir nebuvo.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
tas mitas dėl genų yra vienas populiariausių. labai gaila, kad nepatyrusios mamytės juo patiki verysad.gif ir nuleidžia rankas. o dar ir močiutės labai prisideda prie to vis kaldamos į galvą " neturėsi pieno, aš neturėjau ir tu neturėsi" doh.gif . aš taip vienąkart su vienos draugės motina net susibariau. ji vis zyzė ir zyzė mano draugei tai, o draugė vis laukdavo, kada gi to pieno nebebus jau jai doh.gif . tai atlaužiau velnių motinai, kad žlugdo psichologiškai savo dukrą ir varo ją į dar gilesnę pogimdyvinę depresiją. rezultatas toks - maitina draugė jau 8 mėn. sočiai to pieno.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 09 23, 12:38)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
tas mitas dėl genų yra vienas populiariausių. labai gaila, kad nepatyrusios mamytės juo patiki  verysad.gif  ir nuleidžia rankas. o dar ir močiutės labai prisideda prie to vis kaldamos į galvą " neturėsi pieno, aš neturėjau ir tu neturėsi" doh.gif . aš taip vienąkart su vienos draugės motina net susibariau. ji vis zyzė ir zyzė mano draugei tai, o draugė vis laukdavo, kada gi  to pieno nebebus jau jai doh.gif . tai atlaužiau velnių motinai, kad žlugdo psichologiškai savo dukrą ir varo ją į dar gilesnę pogimdyvinę depresiją. rezultatas toks - maitina draugė jau 8 mėn. sočiai to pieno.

na nemanau, kad labai blogai, jei tiki tais mitais. Juk visvien kazka valgydama "uzsiprogramuoja", kad va, kazka valgau, tai pieno turesiu. Ir tiki kad tures rolleyes.gif
Atsakyti
hmmm... tikejimas ziauriai daug duoda - faktas. tai ir gaunas kad genai kalti wink.gif nes va neturejo ta, neturejo ana.

blogiausia, kad apart to kaip pamaitint vaika, kursuose palyginus mazai info duoda sad.gif
bent jau as ejau du kart i paskaita apie maitinima ir kai pagimdziau, pasijutau visiskai nieko nezinanti... liepia klaust per paskaita... ka klaust, jei kolkas nieko nereik klaust, o kai ligoninej po gimdymo paklausi ar galima viena ir ta pacia krutim kelis kart is eiles maitint - pasako kad galima, nieko nenutiks... ziauru...
Atsakyti
cia tai faktas, kad pirmo leliuko susilaukusiai mamytei labai sunku gauti tinkama informacija, zinoti ko ir kur paklausti, kieno patarimais vadovautis, o i kieno nekreipt demesio. net tie patys daktarai visi skirtingai pataria - pavyzdziui man ligoninej liepe valgyti kuo daugiau riesutu ir gert kmynu arbata, kad pienas gamintusi, o grizus i namus gydytoja visa tai uzdraude. zodziu, jauna mamyte tikrai gali greitai pasimesti, sustresuoti ir pienukas savaime gali sumazeti ar net dingti.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 23, 16:15)
kai pagimdziau, pasijutau visiskai nieko nezinanti...  ligoninej po gimdymo paklausi ar galima viena ir ta pacia krutim kelis kart is eiles maitint - pasako kad galima, nieko nenutiks... ziauru...

QUOTE(vetra72 @ 2007 09 23, 18:06)
cia tai faktas, kad pirmo leliuko susilaukusiai mamytei labai sunku gauti tinkama informacija, zinoti ko ir kur paklausti, kieno patarimais vadovautis, o i kieno nekreipt demesio. net tie patys daktarai visi skirtingai pataria

deja deja, visiška teisybė... vat o aš ,gaila, jokių žindyvių kursų nelankiau, nes labai sirgau paskutiniais nėštumo mėnesiais ir daktarai net vaikščioti buvo uždraudę- net į lauką nėjau, grynu oru balkone kvėpuodavau, ką čia apie kursus kalbėt... verysad.gif
o gimė sūnelis- priešpienio mažai, maitindavau po dvi valandas- valanda vieną krūtį, kitą valandą- kitą duodu, o jis po tų dviejų valandų visvien verkia... speneliai įdubę- ačiū palatos kaimynei už info apie antspenius, be jų gal net to mėnesio nebūčiau maitinusi...- leliukas naktį nesikelia valgyti, žadinu žadinu- pačiulpia biškiuką ir vsio, ir nieks nepatarė pabandyt nusitrauk pienuko, kai mažius valgyt nenori (6valandų tarpas tarp maitinimų naujagimiui- seselėms tai atrodė normalu doh.gif ), o va kai verkia- ateina seselė, ir mišinuką siūlo... o ką daryt man, ką tik tapusiai mama, dar nieko nesuprantančiai, nepažįstančiai to mažo žmogaus, kuris verkia?...ir duodi to mišinio... va taip ir dingo pienelis...
labai gaila kad GN taip aplaidžiai personalas į jaunų mamų pagalbos prašymus žiūri verysad.gif
Atsakyti
as ant tiek zalia buvau (saziningai i kursus ejau, kaip jau minejau - i kaikurias paskaitas - po du kartus) kad net nezinojau kad pati turiu keist sauskelnes - galvojau pakanka kad keicia ryte ir vakare.
apie maitinima - net nekalbu... israse is ligonines su irasu ,,maitinimo problemos" vaikas geltonas, numetes 15 proc svorio... nu zodziu...but ir numires gal taip sad.gif krutys - kai statines pilnos. o vaikas zyst visai nenori...
na, is kitos puses - pilna gimdyviu, atrodo - kaip cia nezinai naturaliu dalyku... bet kaip zinot, kai jie pirma kart nutinka. gi kai mmm aplanko pirma kart irgi nezinok ka daryt smile.gif terorija - dar ne viskas
Atsakyti