Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(ingalp @ 2007 09 10, 13:23)
o aš manau, kad jei moteris nežindo dėl šios priežasties, tai jai dar iš vis ne laikas vaikus gimdyt. gi nėštumas irgi sugadina figūrą, odos elastingumą ir t.t.

Siaip jeigu kalbant apie krutine, tai jai labiau kenkia pats nestumas, o ne zindymas...

QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 10, 21:16)
pritariu. taciau tos kurios maitina jaucias didvyrem viska iskentusiom ir menkina tas, kurios neiskente ir tiek... o tos kurios nemaitino - palaiko nemaitinusias ir stengias pasakyt maitinanciom... nu zodziu...

Kas cia ka menkina? Jei tamsta esat nestabilios psichikos ir kiekviena kitokia nuomone/poziuri/nusistatyma laikot izeidimu, tai cia jusu problema.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 10, 21:16)
i tavo pasisakyma taip pat galiu parasyt ka jau rasiau auksciau. tos, kurios islauke tuos 3 men ar kiek - jaucias didvyrem ir jos nesupras wink.gif nepagalvoja kad gali but KITAIP smile.gif

aš žinau, kaip gali būt. ir tikrai galiu suprast. pvz su savo pirmagimiu aš pati neištvėriau tų 3 mėn ir pradanginau per savo nekantrumą, nežinojimą ir nemokšiškumą pienuką. todėl prieš gimdydama 2 vaiką labai domėjausi tuo ir ieškojau savo nesėkmingos patirties priežasčių, o ne tik guodžiausi kad va kokia aš vargšė, kaip man nepasisekė. tik paverkimas ir padejavimas dar niekam nepadėjo. problemoms išspręstį reikalingi konkretūs patarimai ir žinios. va dėl to aš jų ir ieškojau, ir domėjausi.
su 2 vaiku pradžia taip pat buvo sunki. vaikui ištisai pūtė pilvą 2 mėn, klykė dieną naktį. o ir dabar vaikinas ne iš ramiųjų, bet gi ką padarysi - imi, žindai, nešioji, glaudi, ramini, gi savas vaikas, myli jį visokį. bet tikrai, patikėk manim, po 3 mėn viską ir valgyt gali, ir pieno gamyba susitvarko, ir pilvo nepučia, ir žinda vaikas 10-15 min, o ne kabo ant papo po valandą kaip pradžioj. visi sunkumai tikrai yra laikini, todėl man ir gaila tų mamyčių ir jų vaikučių, kurioms neužtenka jėgų išlaukti tą sunkų adaptacinį periodą.
tarp kitko, ir žalios gleivės išmatose dar nereiškia, kad su MP kas nors blogai. tai gali būt kad ir kokia nors bakterija, kurią galima pažaboti gerąsias bakterijas pavartojus. ir dažnas tuštinimasis taip pat nereiškia viduriavimo - maniškis pirmus 3 mėn tuštindavosi po 8-10 kartų per parą. taigi, kiekvienas atvejis individualus, todėl nereikia iškart pult ir nutraukt žindymo. tikrai verta paieškot kitų išeičių.
Atsakyti
as MP maitinau tik 1 menesi verysad.gif
turejau dideliu problemu ir labai nervavaus - tai ir "uzsidare fabrikas" verysad.gif
O taip norejau kuo ilgiau maitinti...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 11, 08:52)
Kas cia ka menkina? Jei tamsta esat nestabilios psichikos ir kiekviena kitokia nuomone/poziuri/nusistatyma laikot izeidimu, tai cia jusu problema.

as tai stabilios psichikos, jau sakiau viena karta wink.gif

zinot, as pasakysiu tik tiek. kokio velnio lenkt galva pries maitinancias mp jei jos nu tikrai nepagarbiai kalba su nemaitinanciom mp? smile.gif

butent forume ir galima verkslent, tokioj temoj. o info ieskot tarp biski protingesniu, o ne ten kur rekiama kad tos kurios nenori maitint isvis nieko vertos biggrin.gif

man atvirai mylimuke tai matos konkreciai pries mane kad nusistacius ir labai jau nervinas skaitydama ka rasau smile.gif o man tai labai juoka kelia wink.gif forumas - ne gyvenimas wink.gif atsipalaiduot reiktu ir galvot apie tai, kad pirmoj vietoj meile vaikui nematuojama pieno mililitrais, kaip ir meile vyrui sexo kartais per savaite wink.gif

beja, del kitokio nusistatymo - niekas nieko nesako. as irgi turiu nusistatyma, kad jei psichologiskai sunku, arba pvz yra aplinkybiu, kurios nu niekaip neleidzia maitint - mokslai ar dar koks velnias, nes tai tik pakenks ir vaikui ir mamai - bus abu pirkti, pavarge.
ir poziuri i maitinancias ir mano manymu - vargstancias (pagal save sprendziu kad vargau, tai man maitinimas - kancia...) - issakiau savo - nei menkinu nei kokiom nezinau kuom vadinu. poziuris yra viena, o apkalbinet tokius zmones - kita.
mes aptarinejam veiksmus o ne zmones.
gero vakaro visoms.
Papildyta:
QUOTE(asariukele @ 2007 09 11, 17:39)
as MP maitinau tik 1 menesi  verysad.gif
turejau dideliu problemu ir labai nervavaus - tai ir "uzsidare fabrikas"  verysad.gif
O taip norejau kuo ilgiau maitinti...

na, bet tai nereiskia kad esi antraruse ar maziau myli vaika wink.gif dauguma norim maitint vaikelius. tai ir patogu ir nekainuoja - visapusiskai tik i nauda. jokiu minusu...kol nesusiduri su problemom del krutu ar vaiko sveikateles sad.gif tada ir prasideda nervai...tai persiduoda vaikui...dingsta pienukas...

cia kaip ir tos kur cezaris darytas...dauguma naturalisciu loja, kad jos negimde pacios ir cia ne gimdymas o tik operacija...taip atrodo kad moteris nenesiojo vaiko savy, o ant palanges augino...koks skirtumas kaip vaikas atejo i pasauli - svarbu atejo, nebuvo nuzudytas, juo rupinamasi ir mylima.

kvailiausia yra mynt ant sazines ir putot, kad cia jau nesveika tie misinukai ir pan...idomu ka pacios valgo - turbut balkone auginamas darzoves ir laiptinej auginamas vistas...sveikuoles... tfu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta_vyshnia: 11 rugsėjo 2007 - 17:00
o aš manau, kad jei moteris nežindo dėl šios priežasties, tai jai dar iš vis ne laikas vaikus gimdyt. gi nėštumas irgi sugadina figūrą, odos elastingumą ir t.t.
tai, reikėjo peržiūrėt savo mitybą, atsisakyti sunkiai virškinamų produktų ir kantriai išlaukt piermus 2-3 mėn. tada viskas būtų susitvarkę ir po to mėgautumeis žindymu. ne kartą jau minėjau - sunki tik pati pradžia, mx 3 mėnesiai. o po to kūdikio žindymas gyvenimą ir buitį tik palengvina.

As maitinausi gydytojos sudaryta dieta irtai nepadejo, vaikas kankinosi, bet matau, kad yra kurios nusistaciusios tai ka cia aiskint tongue.gif
Atsakyti
...skaitinejau skaitinejau ir nutariau ikisti savo trigrasi...

jei as buciau sio skyrelio moderatore, paprasciausiai sia temike uzdaryciau. Labai jau piktas tonas daugelio cia pasisakanciu... ramybes, moterys, kam taip pilt viena ant kitos ?... eikit pasiziurekit i savo vaikelius, kaip linksmai jie juokiasi, nesedi gi pikti ir susirauke ir klavisais netarskina... ir jus, mamkos, taip darykit, kaip vaikuciai daro...

...nu daba galit mane uzmetyt kepurem uz bandyma taikdariauti lotuliukas.gif ...
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 11, 18:03)
as tai stabilios psichikos, jau sakiau viena karta wink.gif
zinot, as pasakysiu tik tiek. kokio velnio lenkt galva pries maitinancias mp jei jos nu tikrai nepagarbiai kalba su nemaitinanciom mp? smile.gif

butent forume ir galima verkslent, tokioj temoj. o info ieskot tarp biski protingesniu, o ne ten kur rekiama kad tos kurios nenori maitint isvis nieko vertos biggrin.gif
man atvirai mylimuke tai matos konkreciai pries mane kad nusistacius ir labai jau nervinas skaitydama ka rasau smile.gif o man tai labai juoka kelia wink.gif forumas - ne gyvenimas wink.gif atsipalaiduot reiktu ir galvot apie tai, kad pirmoj vietoj meile vaikui nematuojama pieno mililitrais, kaip ir meile vyrui  sexo kartais per savaite wink.gif

beja, del kitokio nusistatymo - niekas nieko nesako. as irgi turiu nusistatyma, kad jei psichologiskai sunku, arba pvz yra aplinkybiu, kurios nu niekaip neleidzia maitint - mokslai ar dar koks velnias, nes tai tik pakenks ir vaikui ir mamai - bus abu pirkti, pavarge.
ir poziuri i maitinancias ir mano manymu - vargstancias (pagal save sprendziu kad vargau, tai man maitinimas - kancia...) - issakiau savo - nei menkinu nei kokiom nezinau kuom vadinu. poziuris yra viena, o apkalbinet tokius zmones - kita.
mes aptarinejam veiksmus o ne zmones.
gero vakaro visoms.

Na zinai, man tai ne pyktis, o juokas ima. Sakai svarbiausia laiminga ir patenkinta mama, o tu net "nesikankindama" ir nezindydama vaikelio vis tiek daug pykcio cia prirasei, tai kame tada saknys? g.gif Nesu nusistacius pries tave ar pries kokia kita forumiete, atsakineju i komentarus, o ne tycia su kazkuo susipykt noriu. rolleyes.gif
Ir labai teisingai zuvedra parase... Kartais mums is savo vaikuciu reiktu daug ko pasimokyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 11 rugsėjo 2007 - 20:23
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 11, 21:23)
Na zinai, man tai ne pyktis, o juokas ima. Sakai svarbiausia laiminga ir patenkinta mama, o tu net  "nesikankindama" ir nezindydama vaikelio vis tiek daug pykcio cia prirasei, tai kame tada saknys?  g.gif  Nesu nusistacius pries tave ar pries kokia kita forumiete, atsakineju i komentarus, o ne tycia  su kazkuo susipykt noriu. rolleyes.gif
Ir labai teisingai zuvedra parase... Kartais mums is savo vaikuciu reiktu daug ko pasimokyti  4u.gif

tai kad as pykcio jokio nelieju cia wink.gif pamatytum mane ir mano nuotaika wink.gif viskas super zinok. ir vaikas laimingas (bent jau tikiuos ir stengiuos del to). o va butent tavuosius komentarus skaitant atrodo kad pilna pykcio esi. gal klystu... bet as bent jau galiu parasyt kad arba arba, o tu viena puse ir galimybe tematai wink.gif

beje, jei tau juokas ima - pasijuokim kartu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta_vyshnia: 11 rugsėjo 2007 - 21:03
Mielos mamos, juk čia tema apie negalinčias maitinti pačias ir apie jų patirtį, tai ko dabar kimba tos kurios pačios maitina, tai yra šaunu ir labai gerai, bet ne visom ir visada tai išeina, bet dėlto nereikia nei koliot tų kurios nemaitina, nei dar ką. Papraščiausiai galima susilaikyti nuo komentarų, nesame prastos mamos nei mes nemaitinančios nei tos maitinančios, bet nebūtina sakyti kad mums svarbiau už vaiką "subinė" ar "papai" gražųs, visos mylime savo pupulius ir rūpinamės jais kaip kas gali ir supranta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jogė: 12 rugsėjo 2007 - 23:26
QUOTE(jogė @ 2007 09 13, 00:24)
Mielos mamos, juk čia tema apie negalinčias maitinti pačias ir apie jų patirtį, tai ko dabar kimba tos kurios pačios maitina, tai yra šaunu ir labai gerai, bet ne visom ir visada tai išeina, bet dėlto nereikia nei koliot tų kurios nemaitina, nei dar ką. Papraščiausiai galima susilaikyti nuo komentarų, nesame prastos mamos nei mes nemaitinančios nei tos maitinančios, bet nebūtina sakyti kad mums svarbiau už vaiką "subinė" ar "papai" gražųs, visos mylime savo pupulius ir rūpinamės jais kaip kas gali ir supranta.

zinai, dar sako, kad maitint atsisako nes figura nori taisyt - tipo svori mest... oj kad buciau maitinus... kol maitinau svoris kai ant mieliu krito... ir va kai parasiau kad nutraukiu maitinima, tai viena uzreke kad noriu svori mest biggrin.gif nors maitinant ir valgant koseles ir vandenuka buvo puikiausia dieta...

zinai, argumentai del rasymo i tema bus tokie: maitinancios ateina patart, kad rast beda kodel atsitiko taip kad negali mamos maitint ir tipo nori padet kitoms kurios cia prisiskaitys patarimu ir gal nenutrauks maitinimo... nors yra subrorumas kur apie zindyma pilna prirasyta ir ten info galima rast...
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 09 13, 08:30)
zinai, argumentai del rasymo i tema bus tokie: maitinancios ateina patart, kad rast beda kodel atsitiko taip kad negali mamos maitint ir tipo nori padet kitoms kurios cia prisiskaitys patarimu ir gal nenutrauks maitinimo... nors yra subrorumas kur apie zindyma pilna prirasyta ir ten info galima rast...

Kodel tipo? Galbut tos, kurios negali ar taip mano, kad negali i tuos subforumus net neuzeis... Jei tave taip erzina tokie patarimai, siulyciau neskaityti, sutaupysi ir laiko, ir nervu bigsmile.gif
Atsakyti

Tai kad jau viskas post factum - nebesukiši to vaiko atgal doh.gif , kokia yra mama, tokią ir turės.
Žiūriu, vis ta pati kompanija, tos pačios rietynės. Depresuojanti nežindanti mamytė čia užsukusi turbūt jau eitų virvutės pasieškoti unsure.gif
Atsakyti