Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(vetra72 @ 2007 09 07, 22:09)
kartais situacija susiklosto taip, kad net ir labai noredama negali nieko pakeisti. Kai mazylei buvo 6 savaites mes su vyru persikraustem is Lietuvos i Prancuzija, po keliu dienu mire jo tevas, gyvenom menesi prisiglausdami pas jo broli - nei darbo, nei pinigu, nei interneto, kur pilna informacijos tik daug streso, kuris irgi pienelio gaminti nepadeda. tiesiog liudna kad negalejau ilgiau maitint dukrytes, bet zinau, kad ji visada buvo ir yra gerai priziureta, mylima ir tai manau yra svarbiausia...

nemanau, kad mamytes, kurios nustojo maitinti savo mazylius, kad ir del nezinojimo ar pan. yra blogesnes, tiesiog kiekvienos istorija kitokia...

Tokiu mamyciu niekas nelaiko blogomis schmoll.gif Svarbu nekartoti tu paciu klaidu su kitu vaikuciu 4u.gif
Atsakyti
is tikruju labai labai noriu kad su antru vaikuciu pasisektu ir galeciau maitinti be problemu... na ziuresim, o pakolkas reikia viena lelyte paaugint smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes, sutinku kad isankstinis domejimasis, ruosimasis zindymui yra svarbu, bet visa tai dar priklauso ir nuo gamtos "uzprogramavimo". Labai laukiau savo maziuko ir ne minties nebuvo ,kad pati nemaitinsiu. Pirmas 2 savaites truputi vargom abu kol ismokom taisyklingai maitintis. Ir pati save saugojau,- geras maistas, poilsis, ramybe... bet tai neapsaugojo nuo pienuko mazejimo ir savo leliuka turejau primaitinti misinuku. Pienelis visai nedingo bet maziukiui jo vos uztenka tik troskuliui numalsinti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 07, 18:56)
na tie patarimai 100metu senumo tai beveik is tos pacios serijos, kai istikus bedai ir trukstant informacijos neistaisoma padetis ar padaroma dar blogiau. O apie tas, kurios gali ir turi pieno, o maitint nenori, nu atsiprasau, as apie jas neturiu zodziu.

jos blogesnes net uz tas, kurios i vaiku namus naujagimius pristato wink.gif
yra priezasciu ir turint pienuko kodel nemaitint wink.gif tokie tavo komentarai gali labai izeist ta, kuri kaip tik dabar turedama pieno tiesiog negali maitint... arba nenori del rimtos priezasties wink.gif kaikuriom maitinimas krutim tiek nepatogumu gali sukelt, kad lingiu gink dieve niekada to nesuzinot...kartais gali zinok tai ka kalbi atsisukt pries tave...
Papildyta:
QUOTE(medija @ 2007 09 08, 22:09)
Sveikos, mamytes, sutinku kad isankstinis domejimasis, ruosimasis zindymui yra svarbu, bet visa tai dar priklauso ir nuo gamtos "uzprogramavimo". Labai laukiau savo maziuko ir ne minties nebuvo ,kad pati nemaitinsiu. Pirmas 2 savaites truputi vargom abu kol ismokom taisyklingai maitintis. Ir pati save saugojau,- geras maistas, poilsis, ramybe... bet tai neapsaugojo nuo pienuko mazejimo ir savo leliuka turejau primaitinti misinuku. Pienelis visai nedingo bet maziukiui jo vos uztenka tik troskuliui numalsinti...  verysad.gif

o pas mane pieno buvo - upem varvejo... ir kas is to...kartais ne tai lemia sad.gif
labai labai norejau maitint pati...beprotiskai. buvau garantuota kad pati maitinsiu...o pieno gamyba teko nutraukt vaistu pagalba - va tau ir noras ir pilnos krutys sad.gif
bet (cia ne i sita jau komentara atsakymas) supratau kad mano mazui svarbu ne grauzianti save mamyte, o rupestinga ir rami, todel spjoviau i nerima ir savigrauza ir dziaugiaus kiekviena akimirka - ta darau iki siol wink.gif
Atsakyti
cia manau yra kiekvieno reikalas i rnegalima nei vienu nei kitu smerkti ar maitina krutimi ar misinuku. svarbu vaikas sotus ir laimingas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(medija @ 2007 09 08, 22:09)
Sveikos, mamytes, sutinku kad isankstinis domejimasis, ruosimasis zindymui yra svarbu, bet visa tai dar priklauso ir nuo gamtos "uzprogramavimo". Labai laukiau savo maziuko ir ne minties nebuvo ,kad pati nemaitinsiu. Pirmas 2 savaites truputi vargom abu kol ismokom taisyklingai maitintis. Ir pati save saugojau,- geras maistas, poilsis, ramybe... bet tai neapsaugojo nuo pienuko mazejimo ir savo leliuka turejau primaitinti misinuku. Pienelis visai nedingo bet maziukiui jo vos uztenka tik troskuliui numalsinti...  verysad.gif

Bet pienuko kiekį galima atstatyti,juk kuo vaikelis daugiau ištraukia tuo jo daugiau gaminasi.Gal tavo mažius neištuština krūties iki galo,tai tu pati likutį nusitrauk po kiekvieno maitinimo ir patikėk po kelių dienų pienelio gaminsis daugiau,mišinėlio reikės vis mažiau,Man tas metodas padėjo,visadapienelio turėjau truputį daugiau,kurį nusitraukdavau ir sumaitindavau per kitą maitinimą.Linkiu sėkmės ir nepasiduok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 08, 11:00)
Tokiu mamyciu niekas nelaiko blogomis  schmoll.gif Svarbu nekartoti tu paciu klaidu su kitu vaikuciu  4u.gif

As turiu du vaikus, bet maitinau tik po menesi, ir tada mane reik smerkt, juokinga, ka man daryt jei mano vaikas to pieno negeria, atpylineja ji. tai kam vaika kankint..............
Atsakyti
QUOTE(Anchela @ 2007 09 09, 08:26)
As turiu du vaikus, bet maitinau tik po menesi, ir tada mane reik smerkt, juokinga, ka man daryt jei mano vaikas to pieno negeria, atpylineja ji. tai kam vaika kankint..............

as tai isvis manau, kad jei mama nenori maitint - tam yra priezastys... net jei ji nemaitina nes tiesiog galvoja kad krutys nukars... gi mes esam moterys - pirmoje eileje moterys, o ne robotai auginantys vaikus ir nemiegot galintys savaitem ir pan.
manau cia ateina dauguma ne patarimo o psichologinio palaikymo, nes patarimu daugybe yra tarp temo maitinancioms MP...
man pvz nepriimtina gyvenimas susimetus - to NIEKAD nenoreciau daryt del gausybes priezasciu. taciau tos, kurios taip gyvena man netrukdo - daug tokiu draugiu turiu ir visiskai nesmerkiu, nes jos turi savo priezastis.

taigi, reiktu (gryztant prie nenoro maitint) kad nesuprantu kaip galima del menku priezasciu nemaitint... o ne smerkt taip darancius zmones. viena yra pasakyt kad toks veiksmas nesuprantamas, kita - menkint pati zmogu.

gerbiu moteris, kurios nepaisant nugrauztu speneliu, bemiegiu naktu, krutu guzu ir kitu vargu vistiek maitino. dziaugiuos u tas, kuriom yra visiskai lengva - vaikas ima kruti, geria MP, nera jokiu vargu, tik megavimasis. taciau ir suprantu tas, kuriom maitinimas MP sukelia begale nepatogumu, kurie tom, kuriom viskas lengva, atrodo nesamone, taciau kelia daug blogu emociju, kurios persiduoda mazui. ir pilnai toleruoju tas, kurios kaip minejau del pvz krutu formos pakitimu (nors netikiu kad nuo to butent nukara) atsisako maitint. kiekviena esam suauges zmogus ir galim nusprest pacios.
pieno misinys nera nuodas. ir nesmerkime tu, kas daro tai, kas mum nesuprantama.
Atsakyti
Mylimuke mudvi jau ta tema diskutavom,bet negaliu skaityt kaip tu cia smerki tas moteris,kurios nenori del kazkokiu priezasciu maitint.
kaip ir tu, pacioj pradzioj sakiau maitinsiu iki tok,kol turesiu MP..as vis dar jo turiu ir maitinu galima sakyt tik juo,nes misinuko neima..o bandau jo isiulyt,nes pavargau ypac naktim keltis kas pora val maitint..nes kaip zinoma MP liesesnis uz misinuka..
maitinimas MP is vienos puses man malonus dalykas,bet is kitos puses tai mane jau baigia pacia issunkt..
Atsakyti
QUOTE(balta_triusyte @ 2007 09 09, 10:36)
Mylimuke mudvi jau ta tema diskutavom,bet negaliu skaityt kaip tu cia smerki tas moteris,kurios nenori del kazkokiu priezasciu maitint.
kaip ir tu, pacioj pradzioj sakiau maitinsiu iki tok,kol turesiu MP..as vis dar jo turiu ir maitinu galima sakyt tik juo,nes misinuko neima..o bandau jo isiulyt,nes pavargau ypac naktim keltis kas pora val maitint..nes kaip zinoma MP liesesnis uz misinuka..
maitinimas MP is vienos puses man malonus dalykas,bet is kitos puses tai mane jau baigia pacia issunkt..

Nieko as cia nesmerkiu. Cia mano nuomone, ir as galiu ja turet bet kokia kaip ir jus. ne vienos konkreciai nepavadinau bloga mama, o jei jus sau kazka pritaikot, tai jau cia ne mano reikalas. Visiems neitiksi.
Atsakyti
mes neprisitaikom sau. mes tik galvojam apie tas kurios gali prisitaikyt, nes zinom, kaip gali but sunku tokiu metu tokius bjaurius zodzius skaityt...
Atsakyti
As labai norejau maitint savo pienu...........bet vaikas kankinasi negeria jo jam raizo pilvuka, atpila, viduriuoja, tai pasakykit, man ji vistiek reikejo maitint?
Atsakyti