Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

nezinau ar cia i tema, bet as papasakosiu savo istorija: po gimdymo pieno turejau i valias, turbut buciau dar 5 kudikelius pamaitinus, bet nuo to gausumo po 5sav. prasidejo bedos ir pasidare uzdegimas, pakilo temperatura iki41 doh.gif ir isveze mane i ligonine verysad.gif ten pradejo mane gyditi didelemis dozemis antibijotiku ir liepe vaika maitinti toliau savo pienuku. keleta dienu ligonineja taip ir dariau matinau dukryte, bet pastebejau, kad vaiko ismatos pazaliavo, todel nebedaviau vaikuciui krutines, o piena nusitraukinejau pientraukiu ir pyliau lauk. Mano pienas buvo nebe baltas, bet salotu spalvos (zalsvas doh.gif ). tai kaip toki piena duoti vaikui lotuliukas.gif
Finalas buvo toks, kad po gydimo kurso mano fabrikelis zlugo, pienelio nei kvapo ir savo mazyle teko pradeti maitinti misinukais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 06, 19:29)
Nieko nesmerkiu, tiesiog turejau omeny, kad misinuko reiktu griebtis tada, kai jau viska padaret, ka galima, o ne iskilus pirmam sunkumui blush2.gif

o ka jus laikot pirmu sunkumu? as po gimdymo praejus savaitei atsiguliau i ligonine, leido antibiotikus, taciau gydytoja leido maitinti kudikeli, tai ir maitinau. Bet kai jau pradeda mazeti pienukas, o galiausisi visai dingsta, tai cia jau nieko nebepadarysi ir labai noredama wub.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2007 09 06, 23:30)
o ka jus laikot pirmu sunkumu? as po gimdymo praejus savaitei atsiguliau i ligonine, leido antibiotikus, taciau gydytoja leido maitinti kudikeli, tai ir maitinau. Bet kai jau pradeda mazeti pienukas, o galiausisi visai dingsta, tai cia jau nieko nebepadarysi ir labai noredama  wub.gif

Pirmu sunkumu as pavadinciau nugrauztus spenelius,del neteisingos zindymo technikos ir primaitinimo mazejanti piena,ir panasiai.
Atsakyti
manau vienoms maitinti sekasi labai lengvai ir einasi viskas sklandziai, tai cia reikia tik dziaugtis, o kitos mamytes susiduria su daugybe problemu: pradedant nugrauztais speneliais ir baigiant masitais ir kitokiomis ligomis. Zindymas sudetingas dalykas ir nevisoms pavyksta... g.gif o dar jei pieno mazai arba visai nebelieka kas tada? Todel belieka misinukai, ir nieko cia blogo. Juk ir misinuka galima su didele meile gaminti.
Atsakyti
QUOTE(cate @ 2007 09 06, 23:41)
manau vienoms maitinti sekasi labai lengvai ir einasi viskas sklandziai, tai cia reikia tik dziaugtis, o kitos mamytes susiduria su daugybe problemu: pradedant nugrauztais speneliais ir baigiant masitais ir kitokiomis ligomis. Zindymas sudetingas dalykas ir nevisoms pavyksta... g.gif o dar jei pieno mazai arba visai nebelieka kas tada? Todel belieka misinukai, ir nieko cia blogo. Juk ir misinuka galima su didele meile gaminti.

Mastitas ir mazas kiekis pieno yra ne priezastis,o pasekme. Bet neverta kapstyti ta pati s... po simta kartu. Visos savo vaikus mylim ir tas svarbiausia.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 06, 23:46)
Mastitas ir mazas kiekis pieno yra ne priezastis,o pasekme. Bet neverta kapstyti ta pati s... po simta kartu. Visos savo vaikus mylim ir tas svarbiausia.

Sutinku (taip pat ir su kitom Mylimukės pastabom šitoj temoj).
Vis tik liūdnas man atrodo tas variantas, kai mama nori ir, svarbiausia, gali (čia nekalbu apie tuos atvejus, kai tikrai negali) maitinti, o pieno nėra ar jis dingsta tiesiog iš nežinojimo, dėl įvairių "gerų" 20 metų senumo patarimų... (man, pvz., sakė, kad trūks pieno, nes maža krūtinė! gerai, kad žinojau, kad tai visiška nesąmonė).
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 06, 23:35)
Pirmu sunkumu as pavadinciau nugrauztus spenelius,del neteisingos zindymo technikos ir primaitinimo mazejanti piena,ir panasiai.

man tik nuo vienos kruties nugriauze speneli, o is kitos valgydavo normaliai, tai toj kur nugrauze, tai as paskui nutraukinedavau is tos skaudamos kruties pienuka , kol uzgijo ir paskui vel sekmingai valgem is abieju krutu, kol nepradejo mazeti pienas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lady king @ 2007 09 07, 13:09)
Sutinku (taip pat ir su kitom Mylimukės pastabom šitoj temoj).
Vis tik liūdnas man atrodo tas variantas, kai mama nori ir, svarbiausia, gali (čia nekalbu apie tuos atvejus, kai tikrai negali) maitinti, o pieno nėra ar jis dingsta tiesiog iš nežinojimo, dėl įvairių "gerų" 20 metų senumo patarimų... (man, pvz., sakė, kad trūks pieno, nes maža krūtinė! gerai, kad žinojau, kad tai visiška nesąmonė).

na tie patarimai 100metu senumo tai beveik is tos pacios serijos, kai istikus bedai ir trukstant informacijos neistaisoma padetis ar padaroma dar blogiau. O apie tas, kurios gali ir turi pieno, o maitint nenori, nu atsiprasau, as apie jas neturiu zodziu.
Atsakyti
taip taip tie patarimai visiska nesamone, mano krutine buvo nemaza, o pienukas vistiek po keliu menesiu pasibaige unsure.gif mano gydytoja is karto perspejo, kad nei negalvociau samdyti masazistes, kad masazuotu krutis, kad butu pienuko, sake, kad tai tik zalops pridaro blink.gif
Atsakyti
savo panele maitinau iki paskutinio pieno laso, nors ir speneliai buvo nugrauzti vos ne iki kraujo ir pati nervavausi, bet misinukas buvo tikrai paskutine iseitis. Patarimu nei senu, nei nauju deja nebuvo kam duoti, tai gal tai ir pakenke. gydytoja tik specialu kremuka nuo mastito israse ir tiek... teisingai pastebeta, kad kartais pienukas baigias del nezinojimo, bet kartais nera is kur ir kaip gauti tinkama informacija ir pagalba.
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2007 09 07, 20:38)
taip taip tie patarimai visiska nesamone, mano krutine buvo nemaza, o pienukas vistiek po keliu menesiu pasibaige  unsure.gif  mano gydytoja is karto perspejo, kad nei negalvociau samdyti masazistes, kad masazuotu krutis, kad butu pienuko, sake, kad tai tik zalops pridaro  blink.gif

Ziurint kokia masaziste. As pati masazavausi visalaik, tai ir pienas geriau begdavo, ir guzu nebuvo.

QUOTE(vetra72 @ 2007 09 07, 20:58)
savo panele maitinau iki paskutinio pieno laso, nors ir speneliai buvo nugrauzti vos ne iki kraujo ir pati nervavausi, bet misinukas buvo tikrai paskutine iseitis. Patarimu nei senu, nei nauju deja nebuvo kam duoti, tai gal tai ir pakenke. gydytoja tik specialu kremuka nuo mastito israse ir tiek...  teisingai pastebeta, kad kartais pienukas baigias del nezinojimo, bet kartais nera is kur ir kaip gauti tinkama informacija ir pagalba.

Oi informacijos pilna kur tik nori, tik netingek ieskot.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 09 07, 20:44)
Oi informacijos pilna kur tik nori, tik netingek ieskot.

kartais situacija susiklosto taip, kad net ir labai noredama negali nieko pakeisti. Kai mazylei buvo 6 savaites mes su vyru persikraustem is Lietuvos i Prancuzija, po keliu dienu mire jo tevas, gyvenom menesi prisiglausdami pas jo broli - nei darbo, nei pinigu, nei interneto, kur pilna informacijos tik daug streso, kuris irgi pienelio gaminti nepadeda. tiesiog liudna kad negalejau ilgiau maitint dukrytes, bet zinau, kad ji visada buvo ir yra gerai priziureta, mylima ir tai manau yra svarbiausia...

nemanau, kad mamytes, kurios nustojo maitinti savo mazylius, kad ir del nezinojimo ar pan. yra blogesnes, tiesiog kiekvienos istorija kitokia...
Atsakyti