Įkraunama...
Įkraunama...

Mažai pienuko. Ką daryti?

QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 09, 18:36)
Donata24,  4u.gif
Per paskutinius 1.5m4n. nesirguliavo?
Svarbu: kiek cm. per 1.5 ūgtelėjo??? Gal daug juda? Kojytėm ir rankytėm "dirba"?
Vidurkis- puikus - 871gr. +natūralu, kad svoris ne taip ženkliai po 3mėn. auga. + rugpjūtis buvo karštas.  mirksiukas.gif

per tuos 1,5men ugtelejo 4cm...ne, nesirgo, viskas kaip ir anksciau, valgo taip pat, sakau, nepajutau jokiu pokyciu, del to ir issigandau kai pamaciau svarstykliu parodymus. unsure.gif
Atsakyti
Aha, Donata24, Ne pirmas "gegužiukas" rugpjūtį nepriaugo svorio.. Manasis per 4 mėnesį tik 260 gramų priaugo. Man vsi atrodo, kad jis po labai mažai valgo, argi normalu, jei kūdikis pasisotina per 2 minutes? Ir naktimis atsibunda valgyti kas 2 valandos. O dieną valgo tik kas 3 ar 4 valandas. Iš ūgio labai daug paaugo per mėnesį, kažkur 3-4 cm. Kaip manote, ar gali jam trūkti pieno ir ar reikia duoti papildomai mišinuko?
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2010 09 10, 12:04)
Aha, Donata24, Ne pirmas "gegužiukas" rugpjūtį nepriaugo svorio.. Manasis per 4 mėnesį tik 260 gramų priaugo. Man vsi atrodo, kad jis po labai mažai valgo, argi normalu, jei kūdikis pasisotina per 2 minutes? Ir naktimis atsibunda valgyti kas 2 valandos. O dieną valgo tik kas 3 ar 4 valandas. Iš ūgio labai daug paaugo per mėnesį, kažkur 3-4 cm. Kaip manote, ar gali jam trūkti pieno ir ar reikia duoti papildomai mišinuko?

Labas mamytes,mes valgom MP, jungiames i Jusu gretas 4u.gif
mes gimem 3430kg,
1 men-4400kg (+970)
2men-5000kg(+600)
3men-5800kg(+800)
skaiciai neispudingi,ypac dabar, kai trys menesiai, krutines rodos supliuskusios, tustokos g.gif ...Beje naudoju tas biciu tabletes, lyg ir padeda, su pirmaja irgi naudojau, tai iki 1,5 metu pratraukiau ax.gif .... dabar maitinu tik viena krutimi, nes is kitos tik 2kart per para pieno tera.. pasekmes is pirmojo menesio nugrauzimo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eturib9: 10 rugsėjo 2010 - 18:34
QUOTE(vega2 @ 2010 09 10, 12:04)

as nusprendziau nebestresuoti irnesakyk.gif matau, kad mano mergyte neirzli, linksma, energinga, tai ir nebesuku sau galvos- gi visi mazuciai yra individualus 4u.gif gi jei matyciau, kad verkia, nervojasi, nepasisotina, tada kitas reikalas, o dabar viskas tvarkoj. manau, kad svarbiausia, jog nors kiek priauga, kad nekrenta svoris blush2.gif tad jei matai, kad ir tavo lialia puikiai jauciasi, tai neskubek su tuo misineliu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donata24: 11 rugsėjo 2010 - 10:55
Iki pusmečio užtenka 500g/mėn. vidurkio, vėliau svorio augimas lėtėja, kaip ir po trečio mėnesio- NORMALU, kad nepriauginėja po kilogramą. Ne žaliavą auginat, o VAIKĄ mirksiukas.gif

eturib9, 4u.gif
Skaičiai įspūdingi, gerai priaugo mirksiukas.gif
Jei krūtyje "nėra" pieno, tai reikėtų dažniau stimuliuoti, gausinti, kad jo "atsirastų"
(dažniau siūlyt, maitint, neribot laiko prei krūtinės, nešiot, miegot ir maudytis kartu, kuo daugiau nuogo odods kontakto, neduot čiulptuko;- per savaitėlę pasireguliuotų) nes maitinant tik kelis kartus per parą- jo nedaugės.

Donata24, 4u.gif
Gerai augat, būk rami mirksiukas.gif

vega2, 4u.gif
Normalu, kad vyresnis vaikas greičiau pasisotina. Dabar dažniau tavo vaikas valgo naktin, kaip bus ryt- past vaikas duos žinią kada jam reikai ir kiek reikia mirksiukas.gif Apie surogatinį maitinimą net negalvok, kai pati gali duot savo vaikui tai, kas jam geriausia.
Jei neramu, ar užtenka mp- skaičiuok kiek sykių per parą šlapinasi- jei 6 ir daugiau- viskas ok.
Atsakyti
QUOTE(Donata24 @ 2010 09 11, 11:52)
as nusprendziau nebestresuoti  irnesakyk.gif matau, kad mano mergyte neirzli, linksma, energinga, tai ir nebesuku sau galvos- gi visi mazuciai yra individualus  4u.gif gi jei matyciau, kad verkia, nervojasi, nepasisotina, tada kitas reikalas, o dabar viskas tvarkoj. manau, kad svarbiausia, jog nors kiek priauga, kad nekrenta svoris  blush2.gif tad jei matai, kad ir tavo lialia puikiai jauciasi, tai neskubek su tuo misineliu  4u.gif

Paskutines 10 dienų nepriaugo nė trupučio. bet irgi ramiakas, visai neirzlus. Anksčiau toks riebulis buvo ir gime dičkis, o dabar žandukai jau nebe tokie.. Gal sakau į ilgį smarkiai auga, o paskui dadės ir lašinukų. nenoriu aš mišinuko jam duoti. Norisi viską kas geriausia atiduoti savo mažiukui. Už savaitės eisim pas gydytoją, pažiūrėsiu ką ji pasakys.
Papildyta:
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 12, 12:31)
Iki pusmečio užtenka 500g/mėn. vidurkio, vėliau svorio augimas lėtėja, kaip ir po trečio mėnesio- NORMALU, kad nepriauginėja po kilogramą. Ne žaliavą auginat, o VAIKĄ  mirksiukas.gif

eturib9,  4u.gif
Skaičiai įspūdingi, gerai priaugo  mirksiukas.gif
Jei krūtyje "nėra" pieno, tai reikėtų dažniau stimuliuoti, gausinti, kad jo "atsirastų"
(dažniau siūlyt, maitint, neribot laiko prei krūtinės, nešiot, miegot ir maudytis kartu, kuo daugiau nuogo odods kontakto, neduot čiulptuko;- per savaitėlę pasireguliuotų) nes maitinant tik kelis kartus per parą- jo nedaugės.

Donata24,  4u.gif
Gerai augat, būk rami  mirksiukas.gif

vega2,  4u.gif
Normalu, kad vyresnis vaikas greičiau pasisotina. Dabar dažniau tavo vaikas valgo naktin, kaip bus ryt- past vaikas duos žinią kada jam reikai ir kiek reikia mirksiukas.gif Apie surogatinį maitinimą net negalvok, kai pati gali duot savo vaikui tai, kas jam geriausia.
Jei neramu, ar užtenka mp- skaičiuok kiek sykių per parą šlapinasi- jei 6 ir daugiau- viskas ok.

Dėkui už patarimus, bandysiu skaičiuoti kiek šlapinasi, jei pavyks. Pampersai tai nėra pas jį pilni...
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 12, 12:31)
Iki pusmečio užtenka 500g/mėn. vidurkio, vėliau svorio augimas lėtėja, kaip ir po trečio mėnesio- NORMALU, kad nepriauginėja po kilogramą. Ne žaliavą auginat, o VAIKĄ  mirksiukas.gif

eturib9,  4u.gif
Skaičiai įspūdingi, gerai priaugo  mirksiukas.gif

Aciu uz patarimus, stengsiuos ax.gif
Atsakyti
sveikos,

maitinu savo mažyli tik MP, niekada nesu davusi nei vandens, nei mišinuko, tik MP. Maitinu dieną ir naktį, kas 2-3 val., išimtinais atvejais būna ilgesnė pertruauka, bet dažniausiai neišmiega tiek sūnelis.
Šlapinasi jis gerai, galima sakyti, kad po kiekvieno maitinimo.

BET man atrodo, kad per mažai pienuko suvalgo. Pasiskolinau svarstykles, tai iš vieno (.) nuo 25 iki 50 ml išciunkina, per vieną maitinimą vidutiniškai 55ml. išgeria. Svoris jo 4 kg., skaičiuojant pgl formulę 4000/6=667ml. per dieną reikia. Mes vosvos įsipaišom į šią normą, pusę maitinimų tenka iš abiejų krūtų valgyti. Per pirmą mėnesį priaugome 1kg., žinau, kad tai normalu. bet gimėm mažesni - 3kg., norisi pasivyti bendraamžius svoriu,ūgiu. Ar aš jau kliedžiu? Čia gal labai individualu ir ne visi vaikai putlūs, kaikurie ir liekni auga'? biggrin.gif

Prašau labai nekritikuoti, bet aš žiūriu į žirnį ir taip norisi, kad jis paaugtų ir tvirtesnis būtų (ar bent atrodytų).

PėEs artėja mano paskaitų sesija, reikia užsišaldyti pienuko, bet nelabai kas lieka nusitraukimui.. ką pasiūlysit? Sėdėt su pientraukiu po valanda apsikabinųs? Nes gali tekt kokį vieną kitą maitinimą praleisti. Kuo pamaitinti vaiką, kol manęs nebus?
Atsakyti
QUOTE(tindiriushka @ 2010 09 21, 18:46)
sveikos,

maitinu savo mažyli tik MP, niekada nesu davusi nei vandens, nei mišinuko, tik MP. Maitinu dieną ir naktį, kas 2-3 val., išimtinais atvejais būna ilgesnė pertruauka, bet dažniausiai neišmiega tiek sūnelis.
Šlapinasi jis gerai, galima sakyti, kad po kiekvieno maitinimo.

BET man atrodo, kad per mažai pienuko suvalgo. Pasiskolinau svarstykles, tai iš vieno (.) nuo 25 iki 50 ml išciunkina, per vieną maitinimą vidutiniškai 55ml. išgeria. Svoris jo 4 kg., skaičiuojant pgl formulę 4000/6=667ml. per dieną reikia. Mes vosvos įsipaišom į šią normą, pusę maitinimų tenka iš abiejų krūtų valgyti. Per pirmą mėnesį priaugome 1kg., žinau, kad tai normalu. bet gimėm mažesni - 3kg., norisi pasivyti bendraamžius svoriu,ūgiu. Ar aš jau kliedžiu? Čia gal labai individualu ir ne visi vaikai putlūs, kaikurie ir liekni auga'? biggrin.gif

Prašau labai nekritikuoti, bet aš žiūriu į žirnį ir taip norisi, kad jis paaugtų ir tvirtesnis būtų (ar bent atrodytų).

PėEs artėja mano paskaitų sesija, reikia užsišaldyti pienuko, bet nelabai kas lieka nusitraukimui.. ką pasiūlysit? Sėdėt su pientraukiu po valanda apsikabinųs? Nes gali tekt kokį vieną kitą maitinimą praleisti. Kuo pamaitinti vaiką, kol manęs nebus?

Hm, nera ko pergyventi smile.gif Vaikas ciulpia tiek, kiek jam reikia. Manoji gime 2870 g. Per pirma menesi buvome 3840 g, antra 4900 g, trecia 5400 g. Man atrodo, kad visai normalu, kad vaikas maziau priauga, nes daug juda, maziau miega smile.gif man ir gydytoja pasake, kad geriau jau maziau svorio, negu virsvoris. Ir man stori vaikai ne labai grazus, tokie riebuliai kaip amerikonai smile.gif
Atsakyti
Ko aš tik nedariau, viską išbandžiau,kad būtų pieno ir nieko, niekas nesuveikė, įsitikinau, ką nori gali daryti, jei pieno nėra jo ir nebus
Atsakyti
donna bella,
Jei reikia pagalbos- sakyk mirksiukas.gif
Atsakyti
Reikalingas patarimas, ieskau visur info ir visur vis skirtingai smile.gif Situacija tokia; leliukui jau 4 men, yra didelis, nes ir gime i didziaja puse, dabar sveria 7.300, maitinu savo pienuku tik, kaip suprantu nebeprivalgo, nes valgo kas 1.50val, nakti anksciau prabusdavo 2 k, dabar 4-6 kartus, jau nebespeja krutine tiek pieno pagaminti, pati be miego jau kaip zombis doh.gif tai ir tas pienukas gal nebekoks gaminasi. Tai dabar reikia patarimo, ka Jus patartumete daryti, ar ivesti arbateles ir kokiu laiku duoti po kiek ml? Ar pradeti koseles, ar papildomai damaitinti misinukais? klausiau gydytojos ka daryti, misinuka, arbatele ar kosele, sako jei neprivalgo tai i diena 1k tik kosele duoti. Jau 2d taip pabandziau, nieko panasaus, niekas nesikeicia. Mama pataria, naktimis geriau arbatele duoti, tada ir pienuko man prisigamins daugiau, bet ar jis privalgys, ar nesikelines vel kas 1-1.5val. Tai prasau patarkite. Is anksto dekoju. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bambute888: 10 spalio 2010 - 13:56