Įkraunama...
Įkraunama...

Mažai pienuko. Ką daryti?

QUOTE(Jura_j @ 2009 03 25, 11:23)
Na va, siandien buvom matuotis ir pasveres gyd. naziurejo, kad priaugom tik 200 g liepe primaitinti vaika misiniu..  verysad.gif  Tai kaip susinervijau... Pirma menesi priaugom 1,5 kg, antra - 1 kg, tai del tu 200 g man jau reikia vaikui kist misini.. Po dvieju savaiciu vel eisim svertis, tai reiskia, kad turiu per dvi savaites "atpeneti" kudiki  biggrin.gif
Gal kas kokiu patarimu duosit? 4u.gif

Galeciau patarti stai ka: man labai padeda AVENT gaubtuveliai beganciam pienui surinkti. Tai labai patogu, tiriausiai daug kam pasitaiko, kai bega pienas is kitos kruties kai jus maitinat. Taigi ji galima ko puikiausiai panaudoti damaitinimui. As asmeniskai taip ir darau ir nereikia misinuku. Netgi neturintiems daug pienelio jis vis vien siek tiek varva kai maitinat. Tai galima per kelis kartus sutaupyti kad ir vienam primaitinimui. O dar vienas jo didelis patogumas, kad speneliai pastoviai kvepuoja o neprilimpa prie ikloteliu. Mano dukrytei greit 1,5 men. ir as pastoviai su jais - diena ir nakti, taip pripratau kad be ju niekur. Beje, siuos gaubtuvelius kai idedi i liemenuka tai ju visai nesimato. Taigi, tai puiki galimybe sutaupyti savo pienuko net nenutraukinejant jo. Pas mane jau ir saldyklyje kelios porcijos - pririnkau savo pasivaiksciojimams, kai kur prireiks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfinė @ 2009 03 26, 12:33)
Galeciau patarti stai ka: man labai padeda AVENT gaubtuveliai beganciam pienui surinkti. Tai labai patogu, tiriausiai daug kam pasitaiko, kai bega pienas is kitos kruties kai jus maitinat. Taigi ji galima ko puikiausiai panaudoti damaitinimui. As asmeniskai taip ir darau ir nereikia misinuku. Netgi neturintiems daug pienelio jis vis vien siek tiek varva kai maitinat. Tai galima per kelis kartus sutaupyti kad ir vienam primaitinimui. O dar vienas jo didelis patogumas, kad speneliai pastoviai kvepuoja o neprilimpa prie ikloteliu. Mano dukrytei greit 1,5 men. ir as pastoviai su jais - diena ir nakti, taip pripratau kad be ju niekur. Beje, siuos gaubtuvelius kai idedi i liemenuka tai ju visai nesimato. Taigi, tai puiki galimybe sutaupyti savo pienuko net nenutraukinejant jo. Pas mane jau ir saldyklyje kelios porcijos - pririnkau savo pasivaiksciojimams, kai kur prireiks  ax.gif

Aciu uz minti 4u.gif Su pirmaja naudojau tuos gaubtelius thumbup.gif, tik truputi kitiems tikslams - vedinau nugrauztus spenelius. Bet buvau perskaicius, kad ju visa diena nesioti negalima.. Tai keliom valandom dedavaus. Gal verta ir si karta pabandyt g.gif
Kol kas tai maitinu ir maitinu: is kaires, paskui desines, tada vel kaires, tada vel desines, kol mazoji pradeda raukytis, tipo, motin, gana... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 26, 12:50)
Bet buvau perskaicius, kad ju visa diena nesioti negalima.. Tai keliom valandom dedavaus. Gal verta ir si karta pabandyt  g.gif

Zinai, as tai nesioju pastoviai ir nieko neatsitinka, o kas gali atsitikti? Man drauge patare - jai irgi nieko neatsitiko, metus nesiojo.
O kaip maitini, taip ir maitink. Butinai turi susireguliuoti pieno gamyba. Mes irgi panasiai mazai priaugome per 1 menesi, bet as neskubu duoti misiniu jokiu. Nezinau, man tai mano vaikas neatrodo alkanas ir jeigu daktare sako reikia primaitinti tai kur as kisiu ta damaitinima, jei vaikas jo ne praso o ramiai miega pavalges is kruties. g.gif
Atsakyti
gamta taip sutvarkė, kad žindomas kūdikis nepriaugtų tiek svorio, kad taptų "burbulu".Antsvoris, nutukimas nėra kūdikio sveikatos rodikliai mirksiukas.gif jie mažyliui tik kenkia, nes mažina judrumą t.y. kūdikis gauna iš aplinkos mažiau įspūdžių, kurie padeda bręsti ir tobulėti centrnei nervų sistemai. Tokie kūdikiai vėliau ima sėdėti ir vaikščioti.
ką daryti jei trūksta MP, atsakymas- duoti PM (pieno mišinio)
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2009 03 29, 13:22)
ką daryti jei trūksta MP, atsakymas- duoti PM (pieno mišinio)

schmoll.gif
Ieškoti klaidų, jas pripažint- taisyt. Arba rinktis lengviausią variantą, bet ne geriausią vaikui.
MP galima gausinti, galima mažinti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mane tai tokia situacija,kad pirma menesi normaliai priaugo svorio mazyle,o antra menesi 400g ir 4cm,tai ir susinervinau,kad truksta pieno nors pozymiu,kad ji alkana nebuvo jokiu. Susinervinau ir pieno pradejo mazeti. Anksciau viena maitinimaa maitindavau is vienos kruties,kita-is kitos. O pastaruoju metu vienu maitinimu abi duodavau zysti ir ka vakar visa diena tokia nerami buvo,kad siandien tik atsikelus islekiau misinio pirkt.
Duosiu abi krutis zysti ir toliau per viena maitinima,o jei bus vistiek nepatenkinta-turesiu atsargini varianta-primaitinima,kad man paciai butu ramiau.
O kokios tos bado ismatos,gal kuri zinot?
Maniske anksciau po kiekvieno zindymo pakraudavo,o dabar per diena kokius 4 kartus ir skystokai zalsvai arba i ruduma unsure.gif
Atsakyti
Man irgi idomu, kaip nustatyti, ar vaikas neprivalgo? Tik pagal svori? Mazaja maitinu ir maitinu, bet pati nejauciu, kad mazoji butu pasunkejus.. unsure.gif Po savaites eisim svertis, jeigu nebus teigiamu pokyciu lieps vaikui misini kist cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 31, 11:50)
Man irgi idomu, kaip nustatyti, ar vaikas neprivalgo? Tik pagal svori? Mazaja maitinu ir maitinu, bet pati nejauciu, kad mazoji butu pasunkejus..  unsure.gif  Po savaites eisim svertis, jeigu nebus teigiamu pokyciu lieps vaikui misini kist  cry.gif

Pirmiausia pagal šlapimą: ne mažiau 6 kartų ir ne koncentruotas.
Po to pagal vaiko savijautą ir sveikatą: sveikas, guvus, turi miego ir būdravimo periodus.
Po to pagal svorį: MP valgantys vaikučiai vidutiniškai gali priaugti ~500 g/mėn. + turi augti į ilgį ir didėti galvytės apimtis. Bet visada reikia atsižvelgti, koks buvo augimas nuo gimimo (pvz., jei nuolat priauginėjo po truputį ir yra sveikas, reiškia, jo svoris 'auga lėtai' ir tiek), kokie tėveliai. Ir atsiminti, kad vaikai auga šuoliais. Dėl to neverta sverti kas savaitę, nes vieną savaitę gali visai nepriaugti, o kitą - šoktelt dvigubai.
Atsakyti
QUOTE(krig @ 2009 03 31, 11:14)
Pas mane tai tokia situacija,kad pirma menesi normaliai priaugo svorio mazyle,o antra menesi 400g ir 4cm,tai ir susinervinau,kad truksta pieno nors pozymiu,kad ji alkana nebuvo jokiu. Susinervinau ir pieno pradejo mazeti. Anksciau viena maitinimaa maitindavau is vienos kruties,kita-is kitos. O pastaruoju metu vienu maitinimu abi duodavau zysti ir ka vakar visa diena tokia nerami buvo,kad siandien tik atsikelus islekiau misinio pirkt.
Duosiu abi krutis zysti ir toliau per viena maitinima,o jei bus vistiek nepatenkinta-turesiu atsargini varianta-primaitinima,kad man paciai butu ramiau.
O kokios tos bado ismatos,gal kuri zinot?
Maniske anksciau po kiekvieno zindymo pakraudavo,o dabar per diena kokius 4 kartus ir skystokai zalsvai arba i ruduma  unsure.gif

Nemanau, kad reikėtų su tais mišinukais skubėti, nebent norite pasilengvinti gyvenimą. Nes pieno pasigamina pagal vaiko poreikius, jau ne kartą buvo rašyta duokite duokite, kad ir abi... nuo to tik pieno daugės. Ir man taip būdavo, atrodo ir pienelio nėra, ir abi išvalgo, bet kažkaip jo stebuklingai atsiranda smile.gif Buvo toks etapas, kad gydytoja liepė nusitraukti ir pasižiūrėti kiek jo yra, bet nesutikau ir to nedariau... o per paskutinį 4 mėn. net 900 g. užaugo, o atrodė pradžioje, kad svoris sunkiai auga. O dėl kakučio, vaikui augant kakojimų skaičius mažėja, gali pradėti daryti vieną kartą į parą, ar rečiau. Jeigu kakutis nekoks gali padėti Bifolac gerosios bakterijos (reikėtų su gydytoju pasikonsultuoti), bet reikia žiūrėti ar tikrai, ar tik jums atrodo. Nes maitinamu MP spalva gali būti įvairaus diapazono, predadant švieciai geltona, baigiant žalia, rusva...
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 03 31, 21:41)
Pirmiausia pagal šlapimą: ne mažiau 6 kartų ir ne koncentruotas.
Po to pagal vaiko savijautą ir sveikatą: sveikas, guvus, turi miego ir būdravimo periodus.
Po to pagal svorį: MP valgantys vaikučiai vidutiniškai gali priaugti ~500 g/mėn. + turi augti į ilgį ir didėti galvytės apimtis. Bet visada reikia atsižvelgti, koks buvo augimas nuo gimimo (pvz., jei nuolat priauginėjo po truputį ir yra sveikas, reiškia, jo svoris 'auga lėtai' ir tiek), kokie tėveliai. Ir atsiminti, kad vaikai auga šuoliais. Dėl to neverta sverti kas savaitę, nes vieną savaitę gali visai nepriaugti, o kitą - šoktelt dvigubai.

Su visais kitais ismatavimais ir parametrais, isskyrus svori pas mumis ok. Dabar pasisveriau su vaiku ir be jo.. 6200 g cry.gif
Dar galvoju, kad sesute galejo apsirikti sverdama antra menesi (siaip nustebau, kai pasake, kad kila priaugo, as kazkaip nepajauciau, kad tiek daug).. Viena karta vyresnelei ugi buvo "numatavus" - po menesio vaikas kazkokiu budu sumazejo biggrin.gif
Ar gali vaiko svoriui tureti itakos mano dieta? Mazaja nuo pirmo menesio smarkiai bere, tai pieno produktus tik dabar po truputi pradejau ivedinet.. unsure.gif
Atsakyti
4u.gif tai va,nusipirkom misinuka, o sumaitinom tik viena porcija.Daugiau kaip ir poreikio nebuvo,atrode pavalgiusi mazyle. 4u.gif Tikiuosi viskas susitvarkys
Atsakyti
QUOTE(krig @ 2009 04 02, 12:43)
4u.gif tai va,nusipirkom misinuka, o sumaitinom tik viena porcija.Daugiau kaip ir poreikio nebuvo,atrode pavalgiusi mazyle. 4u.gif Tikiuosi viskas susitvarkys

O kada maitinot? Po MP, pries miegeli ar siaip - vidury dienos??? Ar labai valge?
Atsakyti