Įkraunama...
Įkraunama...

Mažai pienuko. Ką daryti?

QUOTE(kristinita @ 2009 03 19, 07:43)
o pas mane tai pieno nesumažėja, bet vaikui jo nebeužtenka blink.gif nzn ką reik daryt...jau kelias dienas vos vos užtenkam verysad.gif

Šiuo metu jam matyt augimo šuolis, tad pieno gamyba dar nepasivijo naujų poreikių. Tiesiog kelias dienas reikėtų žindyti/nutraukinėti dažniau ir tiek. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 03 19, 09:55)
Šiuo metu jam matyt augimo šuolis, tad pieno gamyba dar nepasivijo naujų poreikių. Tiesiog kelias dienas reikėtų žindyti/nutraukinėti dažniau ir tiek.  4u.gif

kaži ar paleidinės mane dažniau g.gif

tiesa, bet tas šuolis-tai matyt labai rimtas, nes vakar taip spiegė kurį laiką-tai su vyru lakstėm aplink ir nežinojom ką daryt.l..krūtį duodu - netinka...buteliukas-netinka,...supavimo nenori...žodžiu kažkas vakar buvo nutikę..tad užtrukom kol prikalbinom krūtį imt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinita: 19 kovo 2009 - 09:16
Kristinita, gal vaikutis nei buteliuko nei kruties neeme del kitos priezasties?? Pilvuko bedeliu, nuovargio, gal skausmu, pvz. ausyciu.. Nes jeigu buvo alkanas, mano galva bent jau is buteliuko tai turejo valgyti... g.gif

Mano vyresnele turejo ausyciu uzdegima, tai irgi ilgai nesupratom, kodel nenori valgyti (ima kruti ir spjauna), kai antroji pradejo taip daryt, tai buvo kita priezastis - pilvuko putimas. Siulyciau patikrinti viska.

Och, kokie jus abu grazus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jura_j: 19 kovo 2009 - 12:05
QUOTE(Darfe @ 2009 03 19, 00:38)
Kažkurioj temoj jau rašiau kas man padeda. Patarimai mano tokie:
- Mityba. Maitintis sooooočiu naminiu maistu, riebesniu padažu. Aš pvz per kartą sukišu 4-5 kotlečiukus su bulbom. Dar valgau chalvą. Pieno ji negausina, bet padaro riebesniu tikrai.O kad augtų vaikučio svoris riebesnio pienelio ir reikia.
- Skysčiai. Daaaaaug gerti. Jau net per negaliu. Kmynų nuoviras, pankoliai, kisielius(žiaaaauriai nemėgstu, bet geriu), kompotas, žindyvių Hipp arbata, giros su pienu kokteilis.
- Miegas. Vaikutis miega, gulk ir tu šalia. Palauks netvarkyti namai, neplautos lėkštės ir tt 
- Kuo dažniau duok vaikui krūtį. Kad ir kas pusvalandį. Paskui laiką tarp maitinimų ilgink. Man pradžioje pavykdavo tik 10 min pertraukėlę padaryti, kuo toliau, tuo daugiau. Dvi valandos būtų geriausiai. Per tą laiką prisipildo krūtys, o vaikas, užpildęs iš karto pilną skranduką nurimsta ir pamiega. Kas 10 min pačiulpinėdamas jis pastoviai alkanas.
- Žindimo laikas. Kad žįstų kuo ilgiau, nešiok ant rankų. Taip vaikutis dairysis ir ilgiau išbus prie krūties.
- Nusitraukinėk. Vaikui pavalgius nusitraukinėk likutį. Nusitrauk nors ir tą lašą, jei jis yra. 
- Mintys. Nesinervink dėl to pieno. Nusiteik, kad reiks palaukti, bet pienas tiiikrai atsiras. Aš dar ir labai norėjau maitint.
- Pabūkit su vaikučiu lovoje nuogi. Kartu miegokit naktį, jei leidžia galimybės. Visa tai irgi stimuliuoja gamybą.
Kai vakare krūtys visai ištuštėdavo, nakčiai aš duodavau mišinio. Mano buteliukas Tommie Tippie( krūties imitacija) ir mišinukas alergiškiem. Jis neskanus labai, todėl vaikutis prie jo neįpranta ir noriai ima krūtį.Vakare normalu, kad krūtys būna tuštesnės, nes organizmas nuvargsta per dieną. Geriausiai gaminasi ryte apie 5-6val.

taip super drinks_cheers.gif thumbup.gif labai geri patarimai-praktiskai viska taip ir darau- tik deja nuejus pasisvert rezultatas apverktinas -prieaugis 400gr, sekanti men.vel tas pats-- na tada rankos ir nusvyra...
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 19, 14:01)
taip super  drinks_cheers.gif  thumbup.gif labai geri patarimai-praktiskai viska taip ir darau- tik deja nuejus pasisvert rezultatas apverktinas -prieaugis 400gr, sekanti men.vel tas pats-- na tada rankos ir nusvyra...

g.gif Bet prieaugis tai yra.. Nesuprantu, kas cia blogo g.gif Va, jei nebutu jokio, tai reiktu galvot kas ne taip.
Su vyresnele visada priaugdavom maziau ir dabar ji tokia smulkute yra. Bet niekada gyd. neliepe primaitinti misiniu. Buvo menesiu, kai nieko nepriaugdavom (tiesa, veliau, kokiu 8 men., berods). Svarbiausia, pagal lenteles zemiausios ribos neperzengdavom ir viskas...
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 19, 13:24)
g.gif Bet prieaugis tai yra.. Nesuprantu, kas cia blogo  g.gif Va, jei nebutu jokio, tai reiktu galvot kas ne taip.
Su vyresnele visada priaugdavom maziau ir dabar ji tokia smulkute yra. Bet niekada gyd. neliepe primaitinti misiniu. Buvo menesiu, kai nieko nepriaugdavom (tiesa, veliau, kokiu 8 men., berods). Svarbiausia, pagal lenteles zemiausios ribos neperzengdavom ir viskas...

g.gif Vat o mums jau po antro menesio priaugus 400gr liepe primaitinti-tai kaip man cia traktuot-kaip jos savivaliavima g.gif (aisku as nedaviau)
Tai jus manot, kad nesvarbu kiek-svarbu kad yra prieaugis? Nesvarbu kad ir tik 100-200gr priaugtu tureciau nesirupint g.gif -kazkaip abejoju..
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 19, 14:43)
g.gif Vat o mums jau po antro menesio priaugus 400gr liepe primaitinti-tai kaip man cia traktuot-kaip jos savivaliavima  g.gif (aisku as nedaviau)
Tai jus manot, kad nesvarbu kiek-svarbu kad yra prieaugis? Nesvarbu kad ir tik 100-200gr priaugtu tureciau nesirupint  g.gif -kazkaip abejoju..

As manau, kad ziurekit kaip vaikelis jauciasi. Jei jis ramus, normaliai valgo, normaliai miega, vystosi pagal savo amziu, tai kad ir koks mazas prieaugis butu, manau primaitinti nereiketu. As ne medike, gal gyd. sprende ir pagal kitus "parametrus", todel ir liepe primaitint.
Man dar viena paguoda buvo ta, kad i vaiko augimo "lentele", ar kaip ji ten, mes tilpome zemiau negu vidurkis, bet ne ant krastutines ribos. Ir dabar mano panelyte budama 2,2 m. yra 82 cm ugio ir 11,5 kg svorio, nors paprastai dvimetinukai buna aukstesni ir sunkesni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jura_j: 19 kovo 2009 - 14:56
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 19, 13:04)
Kristinita, gal vaikutis nei buteliuko nei kruties neeme del kitos priezasties?? Pilvuko bedeliu, nuovargio, gal skausmu, pvz. ausyciu.. Nes jeigu buvo alkanas, mano galva bent jau is buteliuko tai turejo valgyti... g.gif

Mano vyresnele turejo ausyciu uzdegima, tai irgi ilgai nesupratom, kodel nenori valgyti (ima kruti ir spjauna), kai antroji pradejo taip daryt, tai buvo kita priezastis - pilvuko putimas. Siulyciau patikrinti viska.

Och, kokie jus abu grazus  wub.gif

Ačiukas Jūra-i 4u.gif gali būti, kad kažką skaudėjo, gaila, kad mažiukas nemoka pasakyt verysad.gif o dėl valgumo-tai jau dieną vyras pastebėjo, kad vaikas vos ne dvigubai suvalgo blink.gif gerai, kad trumpą dieną dirbau-tai būtų kitaip neužtekęs pieno verysad.gif o gal čia diena tokia pasitaikė...? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 03 19, 16:32)
Ačiukas Jūra-i 4u.gif gali būti, kad kažką skaudėjo, gaila, kad mažiukas nemoka pasakyt verysad.gif  o dėl valgumo-tai jau dieną vyras pastebėjo, kad vaikas vos ne dvigubai suvalgo blink.gif gerai, kad trumpą dieną dirbau-tai būtų kitaip neužtekęs pieno verysad.gif o gal čia diena tokia pasitaikė...? unsure.gif

Na del valgymu tai gali buti, kad pienelio poreikis padidejo. Siulyciau laisvu laiku "pakabinti" vaikinuka ant kruties, kad pienelio gamintusi daugiau. Ir turetu viskas susitvarkyti 4u.gif Beje, savaitgalis pries nosi, tai jau atsivalgykit abudu ir pamatysi, kita savaite problemeles turetu issispresti 4u.gif Laikau kumscius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 19, 15:43)
g.gif Vat o mums jau po antro menesio priaugus 400gr liepe primaitinti-tai kaip man cia traktuot-kaip jos savivaliavima  g.gif (aisku as nedaviau)
Tai jus manot, kad nesvarbu kiek-svarbu kad yra prieaugis? Nesvarbu kad ir tik 100-200gr priaugtu tureciau nesirupint  g.gif -kazkaip abejoju..

Svarbuiausia, kad PRIAUGAT svorio. Vieni mažiau, kiti daugiau- kas būtų, jei visi vienodai priauginėt turėtų? doh.gif Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) puslapis vaikų augimo standartai (anglų kalba) www.who.int/childgrowth/standards
Nuo gimimo PRIAUGTĄ svorį padalint iš turimų mėnesių- (apie 500g. vidurkis turėtų būt iki pusmečio) Dar atsižvelkit į savo ir vyro sudėjimą. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 19, 16:54)
Ir dabar mano panelyte budama 2,2 m. yra 82 cm ugio ir 11,5 kg svorio, nors paprastai dvimetinukai buna aukstesni ir sunkesni.

Vingro kn. radau: dviejų metų mergaitė vidutiniškai yra 87,5 (79,5-96)cm ir sveria 12,6 (10,5-15,8)kg mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sauadsa @ 2009 03 19, 10:20)
Mažajai pusantro mėnesio, tačiau į antrą dienos pusę, o ypač vakare, prašo valgyti kas 15 minučių, patraukia patraukia, pyksta, meta krūtį, arba pažinda kelias minutes, užmiega, atitraukiu nuo krūties, vėl už penkių minučių prašo. Matosi, kad nori tos krūties, bet kaži ar ką ten ištraukia. Gal aš ir bloga mama, bet labai išvargstu nuo tokio maratono, o tai pieneliui gamintis irgi nepadeda... Atsisakyti maitinimo krūtim nenoriu,  kad tai ir maistas, ir "vaistas" biggrin.gif , kai mažoji nerami, duodu krūtį, nors ir truputį patraukia, bet iškart apsiramina. Dar nėščia būdama buvau  nusiteikusi maitinti pati. Nors ir primaitinu mišinuku,bet prieš tai duodu jai krūtį ir vieną, ir kitą, ir tik paskui pasiūlau mišinio, ir tai nesistemingai. Geriu daug skysčių, arbatų, stengiuosi pavalgyti, pailsėti dieną neišeina , nes turiu 4 metukų dukrytę namie  ax.gif

Per para MP keičiasi- LIESIAUSIAS VAKARE, riebiausias naktį ir paryčiais.
Vakarą paskirkit vaikiukui, kuris ir per dieną nuo "darbų" pavargęs būna, liesesnis pienelis dar greičiau suvirškinamas, todėl ir norisi kuo dažniau, o dar paguodos ir "nervus" nuramint reik mirksiukas.gif o pasakyk- dar nemoka.
Gera TU MAMA (tik surogato neduok mirksiukas.gif )
Dažniausia vakariniai irzlumai ir suklaidina mamas verysad.gif
Atsakyti
Mano mazylei 7 savaites. Pastebiu, kad man pienukas po truputi dingsta. Anksciau budavo krutys pries maitinima kietesnes, o dabar atrodo, kad tuscios. Stengiuosi maitinti pati, bet mazyle net pavalgiusi is abieju, dar reikalauja - kai pasiulau misinuko, tai vakare apie 100 ml suvalgo. Baisu, kad svoris nukris, ji ir taip mazute, neisnesiota gime.
Gal ir mano kalte, kad mazeja pienuko, nes labai skaudziai zinda -toks keistas skausmas, per kruties viduri, giliai, atrodo, kad gabaliuka kaskart atsikanda unsure.gif ) - tiesiog dantis sukandusi maitinu.
Atsakyti
QUOTE(electrica @ 2009 03 24, 20:20)
Mano mazylei 7 savaites. Pastebiu, kad man pienukas po truputi dingsta. Anksciau budavo krutys pries maitinima kietesnes, o dabar atrodo, kad tuscios. Stengiuosi maitinti pati, bet mazyle net pavalgiusi is abieju, dar reikalauja - kai pasiulau misinuko, tai vakare apie 100 ml suvalgo. Baisu, kad svoris nukris, ji ir taip mazute, neisnesiota gime.
Gal ir mano kalte, kad mazeja pienuko, nes labai skaudziai zinda -toks keistas skausmas, per kruties viduri, giliai, atrodo, kad gabaliuka kaskart atsikanda unsure.gif ) - tiesiog dantis sukandusi maitinu.

Maitinant krūtinė keičiasi, nebus visą laik tokia, kaip pirmas savaites.
Apie trečią mėnesį susireguliuoja pasiūla-paklausa, krūtinė pamažėja, paminkštėja. Pienelis gaminasi vaikui žindant. Vakarer pienelis liesiausias, norisi dažniau.
Ar naudojat čiulptuką? Kiek laiko mergytė žinda iš vienos krūties?O iš kitos?
Taisyklingai žindant neturėtų skaudėt. Reiktų žinddimo skausmo priežastį surast
Pasikonsultuokit- http://www.zindymas.lt/node/254 4u.gif
4u.gif
Atsakyti