QUOTE(Belty @ 2009 03 19, 15:43)
Vat o mums jau po antro menesio priaugus 400gr liepe primaitinti-tai kaip man cia traktuot-kaip jos savivaliavima
(aisku as nedaviau)
Tai jus manot, kad nesvarbu kiek-svarbu kad yra prieaugis? Nesvarbu kad ir tik 100-200gr priaugtu tureciau nesirupint
-kazkaip abejoju..
Svarbuiausia, kad PRIAUGAT svorio. Vieni mažiau, kiti daugiau- kas būtų, jei visi vienodai priauginėt turėtų?
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) puslapis vaikų augimo standartai (anglų kalba) www.who.int/childgrowth/standards
Nuo gimimo PRIAUGTĄ svorį padalint iš turimų mėnesių- (apie 500g. vidurkis turėtų būt iki pusmečio) Dar atsižvelkit į savo ir vyro sudėjimą.
Papildyta:
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 19, 16:54)
Ir dabar mano panelyte budama 2,2 m. yra 82 cm ugio ir 11,5 kg svorio, nors paprastai dvimetinukai buna aukstesni ir sunkesni.
Vingro kn. radau: dviejų metų mergaitė vidutiniškai yra 87,5 (79,5-96)cm ir sveria 12,6 (10,5-15,8)kg
Papildyta:
QUOTE(sauadsa @ 2009 03 19, 10:20)
Mažajai pusantro mėnesio, tačiau į antrą dienos pusę, o ypač vakare, prašo valgyti kas 15 minučių, patraukia patraukia, pyksta, meta krūtį, arba pažinda kelias minutes, užmiega, atitraukiu nuo krūties, vėl už penkių minučių prašo. Matosi, kad nori tos krūties, bet kaži ar ką ten ištraukia. Gal aš ir bloga mama, bet labai išvargstu nuo tokio maratono, o tai pieneliui gamintis irgi nepadeda... Atsisakyti maitinimo krūtim nenoriu, kad tai ir maistas, ir "vaistas"
, kai mažoji nerami, duodu krūtį, nors ir truputį patraukia, bet iškart apsiramina. Dar nėščia būdama buvau nusiteikusi maitinti pati. Nors ir primaitinu mišinuku,bet prieš tai duodu jai krūtį ir vieną, ir kitą, ir tik paskui pasiūlau mišinio, ir tai nesistemingai. Geriu daug skysčių, arbatų, stengiuosi pavalgyti, pailsėti dieną neišeina , nes turiu 4 metukų dukrytę namie
Per para MP keičiasi- LIESIAUSIAS VAKARE, riebiausias naktį ir paryčiais.
Vakarą paskirkit vaikiukui, kuris ir per dieną nuo "darbų" pavargęs būna, liesesnis pienelis dar greičiau suvirškinamas, todėl ir norisi kuo dažniau, o dar paguodos ir "nervus" nuramint reik
o pasakyk- dar nemoka.
Gera TU MAMA (tik surogato neduok
)
Dažniausia vakariniai irzlumai ir suklaidina mamas