Įkraunama...
Įkraunama...

Mažai pienuko. Ką daryti?

QUOTE(Sauluzhe @ 2009 03 09, 11:43)
is to,kad niekas nebega is kruties...bandziau nusitraukinet, tai po dieniniu maitinimu po 5 ml istraukdavau...ne kazi kas ar ne? beto,Mazoji alkana rekia poto... doh.gif

Pienas bėga tada, kada krūtis stimuliuojama, kai oksitocino hormonas atleidžia pienelį. O oksitocinas yra taip vadinamas 'drovus' hormonas - tam, kad jis veiktų, reikalingos sąlygos: šiluma, privatumas, ramybė, atitinkamas stimuliacijos objektas (šiuo atveju vaikelis). Jei jūs nerimaujate, jei nenutraukinėjate nuolat, tai nelabai ir ištrauksit. Be to, ir nutraukinėti reikia mokėti taisyklingai, kad būtų pasiektas norimas rezultatas.
Tai čia iš vienos pusės. Iš kitos - kaip jau mamos rašė - net ir teisingiausiai nutraukdama nenutrauksit tiek, kiek ištraukia vaikas.

Rašot, kad "alkana rėkia", bet juk 3 mėn. vaikas dar nemoka pasakyti, kad jis rėkia tikrai dėl alkio, ar ne?... smile.gif O mišiniu užpildytas skandukas tikrai nėra įrodymas, kad vaikas verkė dėl alkio - mišinys yra tiesiog sunkiai virškinamas maistas, todėl vaikai ir aprimsta, apsnūsta jo gavę.

Pirmas požymis, kuomet trūksta pienelio, yra retas ir koncentruotas šlapinimas. Antras - retas ir kietas tuštinimasis. Trečias - mažas arba visai jokio svorio prieaugio. Į šiuos dalykus reikia pirmiausia kreipti dėmesį (su sąlyga, kad vaikelis apskritai yra sveikas, žvalus, turi miego ir būdravimo periodus).

Jūsų mažylei šiuo metu gali būti augimo šuolis, tad jai reikia jūsų artumo, krūties, kad ji galėtų pasididinti pieno gamybą savo padidėjusiems poreikiams. Tiesiog praleiskit kuo daugiau laiko kartu: miegokit, maudykitės, šiaip gulinėkit kartu, nešiokit ją nešioklėje, kuomet tvarkotės namie, didinkit oda-oda kontaktą - visa tai ramina (tiek mamą, tiek vaiką), o tuo pačiu ir skatina pieno gamybą. Jei naudojat čiulptuką - atsisakykite jo ir verčiau raminkite krūtimi.

Sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
Dekui,Ode 4u.gif

Svorio nepriaugom baisiai daug - 700 g, i ugi tiesa, soktelejom - 5cm...
Slapinasi, tustinasi normaliai...

Atsakyti
QUOTE(Sauluzhe @ 2009 03 10, 11:34)
Dekui,Ode 4u.gif

Svorio nepriaugom baisiai daug - 700 g, i ugi tiesa, soktelejom - 5cm...
Slapinasi, tustinasi normaliai...

Čia per mėnesį? Tuomet daugiau ne gerai. smile.gif
Ir ūgio prieaugis (bei galvos apimties) yra labai teigiamas rodiklis.

Žodžiu, puikiai augat, tad atsipalaiduokit ir mėgaukitės tuo.

O vakarais daugiau verkia, krūties ir nusiraminimo ieško turbūt didžioji dalis kūdikių. 4u.gif
Atsakyti
Mūsiškis taip pat vakarais labiau reikalauja krūties. Manau, tiesiog nori artumo ir nusiraminimo. Iš savo patirties galiu rekomenduoti arbatėlę FITO LACTO, yra pirkti vaistinėse, ir pienuko nusitraukimą. Beto kiekvieno mėnesio pradžioje man pamažėja pienuko. Tada kuo dažniau maitinu, taip stimuliuoju pieno gamybą. Sekmės ir kantrybės mamytėms.
Atsakyti
4u.gif Na mano panelė irgi prastai priaugdavo svorio vos po 300-500 gramu kas menesi, as net verkiau, kad mazai pienuko turiu, kad neismaitinsiu, nes labai norejau pati maitinti. Dabar mergicai 1,8 men ir tik dabar nutraukiau maitinima. As pastoviai duodavau ir duodavau papuka, kiek tik ji prase...ar bent man atrode kad praso..
laikykites
Atsakyti
va koki posta radau vienoje SM temoje:
"pries 10 metu pagimdziau sunu ir absoliuciai neturejau pieno.
Drauge patare akupunktura.
Pieno atsirado tooookiais kiekiais po ketvirto seanso, is viso pasidariau sesis.
Po triju menesiu, kai pienas vel eme nykti, pakartojau procedura ir pieno vel atsirado.
Procedura nemaloni, man skaudejo kai tas adateles smaigste, ypac i pazastis . Kiekvieno seanso metu smeigdavo vis i kitas vietas, visada i ausis ir pirstus.
Tai tiek.
Kadangi istorijai 10 metu, tai nemanau, kad galeciau padeti toms , kurios nori zinoti kainas ir kontaktus.
Galiu tik pasakyti, kad gyd. pavarde buvo Baroniene, o dirbo ji gimdymo namuose Tyzenhauzu g-veje."
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2009 03 16, 16:02)
va koki posta radau vienoje SM temoje:
"pries 10 metu pagimdziau sunu ir absoliuciai neturejau pieno.
Drauge patare akupunktura.
Pieno atsirado tooookiais kiekiais po ketvirto seanso, is viso pasidariau sesis.
Po triju menesiu, kai pienas vel eme nykti, pakartojau procedura ir pieno vel atsirado.
Procedura nemaloni, man skaudejo kai tas adateles smaigste, ypac i pazastis      . Kiekvieno seanso metu smeigdavo vis i kitas vietas, visada i ausis ir pirstus.
Tai tiek.
Kadangi istorijai 10 metu, tai nemanau, kad galeciau padeti toms , kurios nori zinoti kainas ir kontaktus.
Galiu tik pasakyti, kad gyd. pavarde buvo Baroniene, o dirbo ji gimdymo namuose Tyzenhauzu g-veje."

oho, kaip įdomu blink.gif sakyčiau jei procedūra maloni-tai visai tikėtina, kad galėjo pieno atsirast, bet mamai net skaudėjo-tai kame čia stebuklas bigsmile.gif aš visgi tikiu į tai, kad jei noras didelis-tai pienelio dažniausiai yra blush2.gif bet aišku būna daug variantų...[pvz. mano draugė sakė, kad gimęs jos vaikas patraukdavo ir klykdavo-tai ji po dviejų savaičių mišinio jam davė, o taip tai sakė krūtys nuo pat pradžių tokios tušios buvo... unsure.gif man tai jos tokios atrodė, kad baisu...prisiliesti be šansų, kraujagyslių mėlynų išvagotos doh.gif po gimdymo pirmas dvi dienas pamačius pakraupdavau doh.gif blink.gif bet kaip pieno atsirado-tai jos suminkštėjo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Sauluzhe @ 2009 03 08, 19:50)
ko as neisbandziau, visiems ausis isuziau - ir poilsio pakankamai, geras mano vaikas,
ir valgau normaliai, ir geriu daug skysciu (jau arbatas VISAS imanomas isbandziau, kur
cia prisiskaiciau SM), ir kudiki prie kruties dejau kiek imanoma dazniau...deja, vien
noro nepakanka - pienelio turiu 4 pilniems maitinimams po nakties...2 maitinimus
duodu pusiau MP pusiau misinuko, paskutiniam tik misinuko, nes MP visai nera...
zodziu, kad uztektu tik noro, viskas butu paprasta...deja... 4u.gif

labai panaši ir mano situacija... pienelio užtenka ne visiems maitinimams, primaitinu mišinuku, o taip norėčiau maitinti tik savo pieneliu.

Atsakyti
QUOTE(sauadsa @ 2009 03 18, 11:19)
pienelio užtenka ne visiems maitinimams, primaitinu mišinuku, o taip norėčiau maitinti tik savo pieneliu.

Sakykit, iš ko sprendžiat, kad pienelio neužtenka? Gal dar nevėlu jį gausinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Kažkurioj temoj jau rašiau kas man padeda. Patarimai mano tokie:
- Mityba. Maitintis sooooočiu naminiu maistu, riebesniu padažu. Aš pvz per kartą sukišu 4-5 kotlečiukus su bulbom. Dar valgau chalvą. Pieno ji negausina, bet padaro riebesniu tikrai.O kad augtų vaikučio svoris riebesnio pienelio ir reikia.
- Skysčiai. Daaaaaug gerti. Jau net per negaliu. Kmynų nuoviras, pankoliai, kisielius(žiaaaauriai nemėgstu, bet geriu), kompotas, žindyvių Hipp arbata, giros su pienu kokteilis.
- Miegas. Vaikutis miega, gulk ir tu šalia. Palauks netvarkyti namai, neplautos lėkštės ir tt
- Kuo dažniau duok vaikui krūtį. Kad ir kas pusvalandį. Paskui laiką tarp maitinimų ilgink. Man pradžioje pavykdavo tik 10 min pertraukėlę padaryti, kuo toliau, tuo daugiau. Dvi valandos būtų geriausiai. Per tą laiką prisipildo krūtys, o vaikas, užpildęs iš karto pilną skranduką nurimsta ir pamiega. Kas 10 min pačiulpinėdamas jis pastoviai alkanas.
- Žindimo laikas. Kad žįstų kuo ilgiau, nešiok ant rankų. Taip vaikutis dairysis ir ilgiau išbus prie krūties.
- Nusitraukinėk. Vaikui pavalgius nusitraukinėk likutį. Nusitrauk nors ir tą lašą, jei jis yra.
- Mintys. Nesinervink dėl to pieno. Nusiteik, kad reiks palaukti, bet pienas tiiikrai atsiras. Aš dar ir labai norėjau maitint.
- Pabūkit su vaikučiu lovoje nuogi. Kartu miegokit naktį, jei leidžia galimybės. Visa tai irgi stimuliuoja gamybą.
Kai vakare krūtys visai ištuštėdavo, nakčiai aš duodavau mišinio. Mano buteliukas Tommie Tippie( krūties imitacija) ir mišinukas alergiškiem. Jis neskanus labai, todėl vaikutis prie jo neįpranta ir noriai ima krūtį.Vakare normalu, kad krūtys būna tuštesnės, nes organizmas nuvargsta per dieną. Geriausiai gaminasi ryte apie 5-6val.
Atsakyti
o pas mane tai pieno nesumažėja, bet vaikui jo nebeužtenka blink.gif nzn ką reik daryt...jau kelias dienas vos vos užtenkam verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 18, 11:34)
Sakykit, iš ko sprendžiat, kad pienelio neužtenka? Gal dar nevėlu jį gausinti  mirksiukas.gif

Mažajai pusantro mėnesio, tačiau į antrą dienos pusę, o ypač vakare, prašo valgyti kas 15 minučių, patraukia patraukia, pyksta, meta krūtį, arba pažinda kelias minutes, užmiega, atitraukiu nuo krūties, vėl už penkių minučių prašo. Matosi, kad nori tos krūties, bet kaži ar ką ten ištraukia. Gal aš ir bloga mama, bet labai išvargstu nuo tokio maratono, o tai pieneliui gamintis irgi nepadeda... Atsisakyti maitinimo krūtim nenoriu, kad tai ir maistas, ir "vaistas" biggrin.gif , kai mažoji nerami, duodu krūtį, nors ir truputį patraukia, bet iškart apsiramina. Dar nėščia būdama buvau nusiteikusi maitinti pati. Nors ir primaitinu mišinuku,bet prieš tai duodu jai krūtį ir vieną, ir kitą, ir tik paskui pasiūlau mišinio, ir tai nesistemingai. Geriu daug skysčių, arbatų, stengiuosi pavalgyti, pailsėti dieną neišeina , nes turiu 4 metukų dukrytę namie ax.gif
Atsakyti