Įkraunama...
Įkraunama...

Mažai pienuko. Ką daryti?

QUOTE(Juna08 @ 2008 11 08, 21:27)

Buteliukai ir žindukai yra patys didžiausi "priešai" - iš buteliuko traukti maistą yra lengviau, todėl po to kūdikis gali atsisakyti žįsti krūtį, nes prie jos reikia padirbėti. Tokiu būdu efektyviai neištraukia pienuko, smegenys negauna signalo, kad jo reikia gaminti daugiau, todėl palaipsniui jis iš tiesų nustoja gamintis. Todėl jei nori maitinti pati, turi būtinai atsisakyti buteliukų ir žindukų.

tikrai nepritariu! mano maze nuo gimimo neime kruties tad piena nutraukinejau ir daviau is buteliuko, o po dvieju savaiciu jau buteliuko nebejime tai grauze kruti lotuliukas.gif tai manau cia nuo kiekvieno vaiko priklauso ir mamos uzsispyrimo intensyviai kisti kruti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Waidilute @ 2008 11 14, 18:20)
tikrai nepritariu! mano maze nuo gimimo neime kruties tad piena nutraukinejau ir daviau is buteliuko, o po dvieju savaiciu jau buteliuko nebejime tai grauze kruti  lotuliukas.gif  tai manau cia nuo kiekvieno vaiko priklauso ir mamos uzsispyrimo intensyviai kisti kruti  blush2.gif

Taisyklės visada turi išimčių, bet yra tam tikros tendencijos rolleyes.gif
Dažniausiai, jei nuo pat pradžių yra problemų su žindymu, po buteliukų tos problemos dar labiau padidėja. Ne veltui visur, kur rašoma apie žindymą ir su juo susijusias problemas, visuomet rekomenduojama nenaudoti žindukų ir čiulptukų. Tačiau reikia nepamiršti, kad žindymo sunkumai kyla ne dėl vienos priežasties, taigi reikia daryti viską, norint išspręsti tuos sunkumus (taip pat ir neduoti buteliukų, nes tai padeda).
Atsakyti
Auginu dvieju menesiu dukryte...Ir istiko beda, dingo pienukas, beliko tik kazkoks permatomas skystis. nebezinau ka daryti...nuo pat pradziu mazylei nelabai uztekdavo mano pienuko, didele gime, tad tekdavo primaitinti...Patarkit schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sonnija @ 2008 11 18, 14:28)
Auginu dvieju menesiu dukryte...Ir istiko beda, dingo pienukas, beliko tik kazkoks permatomas skystis. nebezinau ka daryti...nuo pat pradziu mazylei nelabai uztekdavo mano pienuko, didele gime, tad tekdavo primaitinti...Patarkit schmoll.gif

Dažniau dėti prie krūties ir palaipsniui mažinti primaitinimą. Apsišarvuoti kantrybe ir nusiteikti kurį laiką nieko kito neveikti - tik žindyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 18 lapkričio 2008 - 16:04
QUOTE(sonnija @ 2008 11 18, 14:28)

Tas permatomas skystis taip pat yra pienukas, tik liesesnis, kuris bėga iš pradžių. Jei bandei nusitraukti, tai prie riebesnio pati gali net "neprisikasti", nes pientraukis neturi tiek jėgos, kiek mažas leliukas.
O visa kita parašė Ode - pamažu reikia nutraukti primaitinimą, kad vaikiukas efektyviai ištrauktų pienuką.
Atsakyti
aciu labai uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Reikia gert arbata balinta grietinele, valgyk riesutus, chalva.
Man tai labai padeda, kai matau kad pienuko mazeja, tai geriu balinta arbata su chalva, tai pienuko padaugeja 4u.gif Sekmes tau!
Atsakyti
Dėl chalvos ir riešutų - tai būk atsargi juos galima saikingai vartoti tik jeigu mažylio neberia t.y. nėra alerginės reakcijos. O man tai labai padėdavo gausesnis skysčių vartojimas ir pagulėjimai su vaikeliu lovoje vis pasiūlant jam krūtį. neabejoju, kad girdėjai apie tai, kad pienukas pradžioj bėga liesas, kad kūdikis atsigertų, o vėliau krūtis prisipildo riebaus, maistingo pieno, kad mažiukas pavalgytų - jo nuraukinėdama beveik nepasieki, nes tik tiesioginis kontaktas su mažyliu sužadina hormonų, kurie padeda šiam pienukui išsiskirti, gamybą.
Atsakyti
iki 3 men galima dar ta "dingima" sureguliuoti ir atstatyti, tik kantrybes daug reik. Daug skysciu gert, pavalgyt ir gerai pailset ir zinoma duod daugiau pazyst. dar labai geras receptas, kuriuo as issaugojau savo pienuka, tai viriau mieles ir geriau po suaksta pries maitinima. Mieles labai aktyvina pieno gamyba. Ne veltui sakoma, isgert stikline alaus bigsmile.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Mielos mamos, labai noreciau jusu patarimu kaip kovoti su nuolatinemis pieno krizemis 4u.gif Visko lyg prisiskaiciau, pasiruosiau tokiems dalykams, bet jau pradeda varginti vis uzeinatis pieno stygius. Dabar kiekviena diena mum - nesibaigianti kova uz piena schmoll.gif Kai buvo vienas menuo, uzejo pirmoji krize, paskiau kai 2 menesiai suejo, dziaugiaus kad sekmingai iveikem. bet dabar nespejom atsigaut - ir uz poros savaiciu vel jauciu pieno gamyba sumazejo stipriai doh.gif ir visai ne delto, kad mazyle auga ir jos poreikiai dideja, tiesiog atrodo kad mano organizmas sugalvoja karts nuo karto pailseti, "padaryti pertrauka" verysad.gif pienukas gaminasi po nedaug, diena dar siaip taip, bet vakarais mazoji megsta gauti ekstra porcija, ir pyksta kad pienuko ne tiek kiek jai noretus unsure.gif Kai uzeina tokia krize, nepadeda nei valgymas, nei gerimas, ka nori daryk verysad.gif . as ir siaip daug valgau ir skysciu plempinu daug kiekviena diena. Ir maitinu daznai, kai tik uzsimano, ir nakti po kelis kartus, ir diena daznai. bijau kad per tokias daznas krizes vaikucio svoris nukentes, o mum tai labai svarbu, nes turim sirdeles yda, reik augt ir stipret, ruostis operacijai verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaitjovi: 24 lapkričio 2008 - 19:15
QUOTE(Waidilute @ 2008 11 14, 18:20)
tikrai nepritariu! mano maze nuo gimimo neime kruties tad piena nutraukinejau ir daviau is buteliuko, o po dvieju savaiciu jau buteliuko nebejime tai grauze kruti  lotuliukas.gif  tai manau cia nuo kiekvieno vaiko priklauso ir mamos uzsispyrimo intensyviai kisti kruti  blush2.gif

pritariu drinks_cheers.gif maniskis irgi pirmom dienom valge is buteliuko, nes po CZ ilgai pieno neturejau....po5 dienu krutys pritvinko...ir pradejau kist kruti, na zinoma pasikankinom dienele, bet poto puikiai valge is kruties...o vat dbr maitinu ir MP ir misinukais...ir lb gerai valgo is abieju smile.gif
Atsakyti
Mes gimeme cezario pagalba, as visa laika buvau isistikinus pieno turiu,ligoninej kiekviena diena akusere sake laikyk vaikuti prie krutines,pieno yra.Vaikas 3dienas reke,diena nakti ant papo kabejo, nekakojo, slapimas buvo slapimo rugstis,galiausiai 5 diena paziurejo gydytoja kad nukrito 500 g vaiko svorio,puole misinuka duoti,vaikas iskart ramus liko,uzmigo,pakakino,grizus namo, maitinau MP ir misinuku duodavau 3 k dienoj, po 4 dienu misinuku nebedaviau, pieno pradejo rastis.Dabar mums 1men , esam dienom neramus,papa valgom kas 1val, kai labai rekiam ir kas 15 min,diena buna tik vienas ilgasis miegelis 1 val, siaip 10-20 min ir vel nerimas ima gal pienuko truksta.Baisu kad mano noras maitinti MP neuzgostu vaukucio poreikio pavalgyti. doh.gif
Atsakyti