QUOTE(MarryJane @ 2008 10 26, 15:10)
Viskas, man misios
aha
klausyk, gal yra koks nors protingas zmogus, kuris leistu tau truputi pailseti? pagamintu tau maisto, galbut padetu kokius buities darbelius apsieit, kol tu su mazium ramiai sau pasivoliotum, pasiglaustytum, atsipalaiduotumet, pailsetumet abu ramia galva...
sakau protingas, kad nepultu nieko aiskint apie maitinima ar pan, o tiesiog draugiskai darytu tai, ko tu paprasytum.
sedatif butu gerai. tik ne kudikiui - pati gali pagerti. gal padetu siek tiek atsipalaiduoti, ramiau ir blaiviau ziureti i motinystes sunkumus. o siek tiek per pieneli patektu ir maziukui.
jei tavo paakiai patamseje, gali buti, kad vartoji per mazai skysciu. reiktu isgerti bent 8 stiklines vandens per diena (apie 2 litrus).
dar noriu paklausti, kur guldai maziuka nakti?
QUOTE(Junda @ 2008 10 26, 17:45)
Dėkui ragnez ir egliukui už padrąsinimus. Nebuvo su kuo pasitarti, maniau taip ir reikia tuo mišiniu damaitint visąlaik. Gydytoja tai mūsų seno sukirpimo, vis ragina mišinį duot... Maitinau aš tikrai taisyklingai, net konsultantė buvo atėjus, sakė gerai, be to, buvom žindymo kursuose, daug filmų namie ta tema žiūrėjom. Bet žįsdavo po valandą ir daugiau ir tuos spenelius tiek nukankindavo, kad žiauru. Dar visai neseniai baigiau teptis tepalais. Jau mėnuo maitinu su antspeniu ir netgi tada speneliai skausmingi, bet bent jau nežaizdoti. Aš manau, kad man nuo skausmo to pieno ir buvo sumažėję. Maitinamės mes tiksliai kas 4 val. Dažniau neprašo. Bet jei nustosiu duot mišinį, tai prašys turbūt. Pabandysiu mažinti mišinio normą pamažu. Dabar žindymas užima apie 40 min., damaitinimas mišiniu dar 15 min.
jeigu skauda spenelius, vadinasi, kazkur buvo problema: gali buti minimali apziojimo klaidele. gali buti ir fiziologiniai dalykai, pvz., vaikucio trumpas liezuvio pasaitelis, todel jam sunkiau taisyklingai zysti.
laimei, maziukas greitai auga, auga ir jo burnyte - ir jam kuo toliau, tuo lengviau zysti.
manau, kad 2 men. kudikiui zysti kruti kas 4 val yra gan retai. mazink misini, siulyk kruti - nelauk, kol kudikis ims nerimauti, verkslenti. pamatai, kad prabudo - ir siulyk kruti. ir pasistenk atsisakyti antspeniu.
o pienuka kaip nutraukineji?
jei moki nutraukti rankomis, yra budas padeti mazyliui suvalgyti daugiau pienuko, vadinama kompresija. jei matai, kad vaikutis tik ciulpia kruti, bet neryja, gali apimti delnu kruti netoli rudojo laukelio ir paspausti (kaip nutraukinejant piena rankomis). tada turetum pastebeti, kad vaikuciui i burnyte bega pienukas ir jis pradeda ryti. gali taip spausti, kol matai, kad mazylis ryja.
daugiau info apie pieno nutraukima rankomis gali rasti www.zindymas.lt. nors, manau, jeigu buvai geruose zindymo kursuose, tikriausiai moki tai daryti.
sekmes
taip, as baigusi anglu filologija. gal gali varda priminti, ar siaip koki "sutartini zenkla" duoti. suintrigavai.