Na nežinau ar čia labai jau reikia tuos vaikiukus naktim žadint Saviškės nežadinau ir nieko nenutiko. Ne mano vienos patirtis
QUOTE(JO/NE @ 2008 10 24, 22:25)
Na nežinau ar čia labai jau reikia tuos vaikiukus naktim žadint Saviškės nežadinau ir nieko nenutiko. Ne mano vienos patirtis
as irgi nezadinau, ir nieko nenutiko. bet kai yra problemu su pieno gamyba, zindymu praleidinejimas problema gilina, o ne sprendzia.
hm....na gal ir tiesa...tik maziukas man jau toks didelis,apie 8kg sveria.atrodo kad jam jau kazko daugiau,sociau noretusi pavalgyt....tai ir neramu kartais... noriu kad visad mano maziukas sotus ir laimingas butu
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 10 25, 21:45)
hm....na gal ir tiesa...tik maziukas man jau toks didelis,apie 8kg sveria.atrodo kad jam jau kazko daugiau,sociau noretusi pavalgyt....tai ir neramu kartais... noriu kad visad mano maziukas sotus ir laimingas butu
didelis, vadinasi jam puikiai uztenka pienelio, todel gali nesukt sau galvos del jokiu maisteliu ir ramiai laukti 6 menesiu. dabar nera prasmes puiku lengvai virskinama ir visomu imanomu reikalingu ir naudingu medziagu turinti maisteli - savo pienuka, pakeisti sunkiai viskinamomis ir daug maziau naudingu medziagu turinciomis kosemis.
buk rami ir dziaukis, kad tavo mazgiukas puikiai auga
Noriu ir aš pasiklausti jūsų patarimo. Labai norėjau žindyti sūnutį, nes tai kūdikiui sveika. Be to, turėjau karčios patirties su pirmagime. Jos nežindžiau nuo 3 sav. ir turėjom didelių problemų dėl alergijos pienui, gulėjom net ligoninėj, galiausiai mums buvo išrašytas kompensuojamas mišinys Neocate, kuriame nėra pieno baltymų. Tad norėjau su sūnum iš anksto užbėgti problemai už akių. Visų pirma sūnutis neėmė krūties. Verkdavom abu, vyras irgi ėjo iš proto, bandė padėt. Speneliai buvo nugraužti iki kraujų, klykdavau iš skausmo, kai pradėdavo žįsti, man paleisdavo vidurius nuo skausmo. Bet nedaviau nei arbatų, nei mišinių. Apie 3 sav. ėmiau įtarti, kad trūksta pieno, nes vaikas labai neramus, žinda po valandą ir ilgiau. Nuėjom pasisvert. Per 3 sav. priaugom tik 330 g. Gydytoja liepė duoti mišinį. Verkdama daviau, man tai atrodė pasaulio pabaiga, jaučiaus visiška lūzerė. Kaskart per maitinimą duodavau abi krūtis žįsti, o paskui mišinio. Kartais imdavo, kartais ne. Per parą sumoj išgerdavo 200-350 ml mišinio. Per savaitę priaugo 600 g. Pasidarė labai ramus vaikas. Aš vis pergyvenau, kad neturiu pakankamai pieno. Nuo mišinio, be abejo, pradėjo berti, nors iškart daviau hipoalerginį. Dabar jau 1.5 mėn. taip ir maitinamės, pradžioj abi krūtys, tada mišinys (per parą apie 300 ml, ne daugiau). Auga gerai. Pieno lyg ir yra (kartais vienu kartu ir 200 ml nutraukiu), bet kažkodėl po žindimo vaikas dar ir mišinio nori. Tačiau aš norėčiau atsisakyti to mišinio. Gal yra minčių, kaip tai padaryti, nes pasiryžimo yra.
QUOTE(Junda @ 2008 10 25, 21:52)
Noriu ir aš pasiklausti jūsų patarimo. Labai norėjau žindyti sūnutį, nes tai kūdikiui sveika. Be to, turėjau karčios patirties su pirmagime. Jos nežindžiau nuo 3 sav. ir turėjom didelių problemų dėl alergijos pienui, gulėjom net ligoninėj, galiausiai mums buvo išrašytas kompensuojamas mišinys Neocate, kuriame nėra pieno baltymų. Tad norėjau su sūnum iš anksto užbėgti problemai už akių. Visų pirma sūnutis neėmė krūties. Verkdavom abu, vyras irgi ėjo iš proto, bandė padėt. Speneliai buvo nugraužti iki kraujų, klykdavau iš skausmo, kai pradėdavo žįsti, man paleisdavo vidurius nuo skausmo. Bet nedaviau nei arbatų, nei mišinių. Apie 3 sav. ėmiau įtarti, kad trūksta pieno, nes vaikas labai neramus, žinda po valandą ir ilgiau. Nuėjom pasisvert. Per 3 sav. priaugom tik 330 g. Gydytoja liepė duoti mišinį. Verkdama daviau, man tai atrodė pasaulio pabaiga, jaučiaus visiška lūzerė. Kaskart per maitinimą duodavau abi krūtis žįsti, o paskui mišinio. Kartais imdavo, kartais ne. Per parą sumoj išgerdavo 200-350 ml mišinio. Per savaitę priaugo 600 g. Pasidarė labai ramus vaikas. Aš vis pergyvenau, kad neturiu pakankamai pieno. Nuo mišinio, be abejo, pradėjo berti, nors iškart daviau hipoalerginį. Dabar jau 1.5 mėn. taip ir maitinamės, pradžioj abi krūtys, tada mišinys (per parą apie 300 ml, ne daugiau). Auga gerai. Pieno lyg ir yra (kartais vienu kartu ir 200 ml nutraukiu), bet kažkodėl po žindimo vaikas dar ir mišinio nori. Tačiau aš norėčiau atsisakyti to mišinio. Gal yra minčių, kaip tai padaryti, nes pasiryžimo yra.
Nutrauki 200ml, tai labai daug Tikrai apsieitum ir be mišinio, aš jokio mišinio neduodu, bet man niekada nepavyko tiek nutraukti, net kai vieną kartą buvau palikusi sūnų 6 valandoms (tuo metu jam davė mišinį ir tai buvo vienintelis kartas), tai grįžusi nutraukiau tik 160 ml...Bet jis priaugo per mėnesį kilogramą ir to, manau, užtenka. Mišinio duoti niekada nebandžiau po maitinimo, nes žinau, kad gertų su mielu noru ir daug Kadangi arbatėlę (kartais duodavau) geria labai noriai ir net paprastą vandenį geria. Taigi, tikrai tai nėra rodiklis, kad trūksta pieno. Tavo atveju, aš po truputį mažinčiau mišinio kiekį ir dažniau duočiau krūtį, stebėčiau, kad būtinai išvalgytų iki galo, stengčiausi duoti ir tuščią, taip stimuliuoti pieno gamybą, jeigu nerimauji, kad pienuko gali neužtekti. Jei tavo sūnelis alergiškas, tikrai jam būtų labai sveika valgyti vien MP
QUOTE(Junda @ 2008 10 25, 22:52)
sveika,
pirmiausiai noriu pasakyti, kad naujagimis is pradziu numeta svorio ir ta numesta svori turi priaugti per 2 savaites nuo gimimo, ty, jei naujagimi pasvertum sulaukusi 2 savaiciu, jo svoris gali buti toks pat, kaip gimus. tavo vaikas svorio priaugo net 330 g. nuo gimimo svorio, o jeigu butumete sveresi 4 savaiciu, gal butu ir puse kilogramo, o tai yra normos minimumas zindomiems kudikiams.
antra, noriu paklausti, ar susitvarket su zindymu? jei skaudejo spenelius, reiskia mazius blogai apziodavo ir jam buvo sunku istraukti piena. svarbu susitvarkyti zindymo technika, tada vaikas tikrai gerai pavalgys ir paskatins pieno gamyba.
trecia, jei sugebat nutraukti net 200 ml, tai pieno tikrai yra ir daug. gali buti, kad kudikis pritingi zysti kruti, nes yra gaves misini is buteliuko. rasote, kad pamaitinat is abieju krutu ir jis dar nori - duokit ne buteli, o vel pirmaja kruti, tegul zinda toliau. is pradziu vaikas gali buti neramus, nes piena is kruties valgyti sunkiau, negu is butelio. laimei, tokio amziaus mazyliai gali per 3 dienas pamirsti, kas buvo, ir prisitaikyti prie nauju aplinkybiu. dar karta sakau, svarbu, kad kudikis zystu taisyklingai - tada jis geriau pavalgys ir nesuzalos speneliu.
ketvirta, jei pazindzius vis tiek atrodytu, kad mazylis nepakankamai pavalge, papildomai pamaitinkit savo nutrauktu pienu. geriau ne is buteliuko, o is medicinines taureles ar puodelio. buna ir primaitinimo sistemos, kai prie kruties klijuojamas plonas vamzdelis, ir kudikiui zindant pienas papildomai bega ne tik is kruties, bet ir per ta vamzdeli, todel jis pavalgo lengviau ir daugiau, bet kartu stimuliuoja kruti ir pieno gamyba.
svarbiausias rodiklis, ar kudikiui uztenka pieno yra ne svorio augimas, o tai, kiek kartu per para jis slapinasi ir tustinasi. turi buti ne maziau kaip 6 prisisiotos sauskelnes, slapimas turi buti beveik bespalvis ir bekvapis.
"ramus"/"neramus" kudikis yra ne rodiklis: misinys yra sunkiai virskinamas, o gerimas is buteliuko zindomam kudikiui yra stresas, todel vaikas ir miega ilgiau, yra pasyvesnis - savo energija jis skiria susitvarkyti su perkrautu skrandziu ir stresu nuo buteliuko.
sekmes
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 10 25, 21:45)
Panašu, kad mp visiškai patenkina vaikiuko poreikius, nes svoris auga tikrai gerai. Tavo vietoj maitinčiau pati ir džiaugčiausi, kad viskas gerai, net negalvodama apie jokias košes ir nesukčiau galvos Spėsi dar su tom košėm, tikrai O kai jau pradėsi jas duoti, su malonumu ir ilgesiu prisiminsi laiką, kai užteko tik mp...
Viskas, man misios
Jau ketvirtas mienuo vargstam, o kuo tolyn tuo blogyn . Trecia diena vaikas neima nei kruties nei buteliuko, uzsiklykia vos prilietus prie lupu. Keiciu pustuscius pampersus ir toliau. Kada paskutini karta kakojo tai isvis pamirsau. Jau bene daugiau nei savaite. Pilvukas minkstas, pienliges nesimato, ausyciu neskauda. Jau nebeturiu vilties padauginti pienuko, nes, kaip sakiau, jau trecia diena neima papo. Tik iskart pabudusiam ikisu. Paciulpia kazkiek. Tai gaunasi mazdaug 3 k per diena. Siandien per prievarta vos 50 g misinuko sgirdziau. Neimciau i galva, gal apetito neturi, bet labai daznai zyzia arba rekia ir kartais atrodo prarys kumsti (net iki springimo). Nakti pamiega nuo 9 iki 1 val ir tada kas 40 min keliasi. Matyt, isalkes. Sakyciau diena su naktim sumaise, bet nepabunda pilnai. Ikisi papa tai godziai ciulpia. O ir diena nelabai miega. Nebegaliu. Atrodau kaip is konclagerio. Plaukai baigia NUPLIKT ( ne nuslinkt), grynai kaip mano mociutei po chemoterapijos, akys idubo, oda sudziuvo, nemiga, apetito nera, bet valgau per prievarta. Aisku stengiuosi kiek imanoma islikt rami, bet nuo to zirzimo jau galva plysta. Vakar taip isiskaudejo, kad vienos akies niekaip negalejau atmerkt. Reiks pradet duot Sedatif PC kur neurologe israse, nes tikrai jau nesamone. Atrodo, kad ir vaikas i mane ziuret nebegali, nes pastoviai kankinu ji su tuo papu. Kitiems vaikuciams krutis nusiraminimo priemone, o maniskiui - kankinimo irankis. Jauciu as rimtai pazeidziau jo nervu sistema .Gal raminantys tikrai padetu?
O gal man visa tai reikejo parasyt i tema Zindymo istorijos
Jau ketvirtas mienuo vargstam, o kuo tolyn tuo blogyn . Trecia diena vaikas neima nei kruties nei buteliuko, uzsiklykia vos prilietus prie lupu. Keiciu pustuscius pampersus ir toliau. Kada paskutini karta kakojo tai isvis pamirsau. Jau bene daugiau nei savaite. Pilvukas minkstas, pienliges nesimato, ausyciu neskauda. Jau nebeturiu vilties padauginti pienuko, nes, kaip sakiau, jau trecia diena neima papo. Tik iskart pabudusiam ikisu. Paciulpia kazkiek. Tai gaunasi mazdaug 3 k per diena. Siandien per prievarta vos 50 g misinuko sgirdziau. Neimciau i galva, gal apetito neturi, bet labai daznai zyzia arba rekia ir kartais atrodo prarys kumsti (net iki springimo). Nakti pamiega nuo 9 iki 1 val ir tada kas 40 min keliasi. Matyt, isalkes. Sakyciau diena su naktim sumaise, bet nepabunda pilnai. Ikisi papa tai godziai ciulpia. O ir diena nelabai miega. Nebegaliu. Atrodau kaip is konclagerio. Plaukai baigia NUPLIKT ( ne nuslinkt), grynai kaip mano mociutei po chemoterapijos, akys idubo, oda sudziuvo, nemiga, apetito nera, bet valgau per prievarta. Aisku stengiuosi kiek imanoma islikt rami, bet nuo to zirzimo jau galva plysta. Vakar taip isiskaudejo, kad vienos akies niekaip negalejau atmerkt. Reiks pradet duot Sedatif PC kur neurologe israse, nes tikrai jau nesamone. Atrodo, kad ir vaikas i mane ziuret nebegali, nes pastoviai kankinu ji su tuo papu. Kitiems vaikuciams krutis nusiraminimo priemone, o maniskiui - kankinimo irankis. Jauciu as rimtai pazeidziau jo nervu sistema .Gal raminantys tikrai padetu?
O gal man visa tai reikejo parasyt i tema Zindymo istorijos
Dėkui ragnez ir egliukui už padrąsinimus. Nebuvo su kuo pasitarti, maniau taip ir reikia tuo mišiniu damaitint visąlaik. Gydytoja tai mūsų seno sukirpimo, vis ragina mišinį duot... Maitinau aš tikrai taisyklingai, net konsultantė buvo atėjus, sakė gerai, be to, buvom žindymo kursuose, daug filmų namie ta tema žiūrėjom. Bet žįsdavo po valandą ir daugiau ir tuos spenelius tiek nukankindavo, kad žiauru. Dar visai neseniai baigiau teptis tepalais. Jau mėnuo maitinu su antspeniu ir netgi tada speneliai skausmingi, bet bent jau nežaizdoti. Aš manau, kad man nuo skausmo to pieno ir buvo sumažėję. Maitinamės mes tiksliai kas 4 val. Dažniau neprašo. Bet jei nustosiu duot mišinį, tai prašys turbūt. Pabandysiu mažinti mišinio normą pamažu. Dabar žindymas užima apie 40 min., damaitinimas mišiniu dar 15 min.
ragnez, man rodos, mes kartu mokėmės anglų filologijoj smagu tave čia matyt!
ragnez, man rodos, mes kartu mokėmės anglų filologijoj smagu tave čia matyt!
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 26, 15:10)
Viskas, man misios
aha
klausyk, gal yra koks nors protingas zmogus, kuris leistu tau truputi pailseti? pagamintu tau maisto, galbut padetu kokius buities darbelius apsieit, kol tu su mazium ramiai sau pasivoliotum, pasiglaustytum, atsipalaiduotumet, pailsetumet abu ramia galva...
sakau protingas, kad nepultu nieko aiskint apie maitinima ar pan, o tiesiog draugiskai darytu tai, ko tu paprasytum.
sedatif butu gerai. tik ne kudikiui - pati gali pagerti. gal padetu siek tiek atsipalaiduoti, ramiau ir blaiviau ziureti i motinystes sunkumus. o siek tiek per pieneli patektu ir maziukui.
jei tavo paakiai patamseje, gali buti, kad vartoji per mazai skysciu. reiktu isgerti bent 8 stiklines vandens per diena (apie 2 litrus).
dar noriu paklausti, kur guldai maziuka nakti?
QUOTE(Junda @ 2008 10 26, 17:45)
Dėkui ragnez ir egliukui už padrąsinimus. Nebuvo su kuo pasitarti, maniau taip ir reikia tuo mišiniu damaitint visąlaik. Gydytoja tai mūsų seno sukirpimo, vis ragina mišinį duot... Maitinau aš tikrai taisyklingai, net konsultantė buvo atėjus, sakė gerai, be to, buvom žindymo kursuose, daug filmų namie ta tema žiūrėjom. Bet žįsdavo po valandą ir daugiau ir tuos spenelius tiek nukankindavo, kad žiauru. Dar visai neseniai baigiau teptis tepalais. Jau mėnuo maitinu su antspeniu ir netgi tada speneliai skausmingi, bet bent jau nežaizdoti. Aš manau, kad man nuo skausmo to pieno ir buvo sumažėję. Maitinamės mes tiksliai kas 4 val. Dažniau neprašo. Bet jei nustosiu duot mišinį, tai prašys turbūt. Pabandysiu mažinti mišinio normą pamažu. Dabar žindymas užima apie 40 min., damaitinimas mišiniu dar 15 min.
jeigu skauda spenelius, vadinasi, kazkur buvo problema: gali buti minimali apziojimo klaidele. gali buti ir fiziologiniai dalykai, pvz., vaikucio trumpas liezuvio pasaitelis, todel jam sunkiau taisyklingai zysti.
laimei, maziukas greitai auga, auga ir jo burnyte - ir jam kuo toliau, tuo lengviau zysti.
manau, kad 2 men. kudikiui zysti kruti kas 4 val yra gan retai. mazink misini, siulyk kruti - nelauk, kol kudikis ims nerimauti, verkslenti. pamatai, kad prabudo - ir siulyk kruti. ir pasistenk atsisakyti antspeniu.
o pienuka kaip nutraukineji?
jei moki nutraukti rankomis, yra budas padeti mazyliui suvalgyti daugiau pienuko, vadinama kompresija. jei matai, kad vaikutis tik ciulpia kruti, bet neryja, gali apimti delnu kruti netoli rudojo laukelio ir paspausti (kaip nutraukinejant piena rankomis). tada turetum pastebeti, kad vaikuciui i burnyte bega pienukas ir jis pradeda ryti. gali taip spausti, kol matai, kad mazylis ryja.
daugiau info apie pieno nutraukima rankomis gali rasti www.zindymas.lt. nors, manau, jeigu buvai geruose zindymo kursuose, tikriausiai moki tai daryti.
sekmes
taip, as baigusi anglu filologija. gal gali varda priminti, ar siaip koki "sutartini zenkla" duoti. suintrigavai.
Ojej, pakakojo pagaliau. Po 8 paru. gausiai ir zaliai kaip visada. Tokia net zaliai perlamutrine spalva . Iskart nurimo vaikas. Suvalge 100 g misinuko, nes ant kruties nepavyko pakabint. Nieko, nakti pakabes. Net ant sirdies lengviau.
Kas del manes, tai as neesu labai isitempus, tik pavargus, nes naktim nemiegu. Yra kas man padeda, bet kai lelius neramus man tai negelbsti. Matosi, kad jam negera, tai ir man negera del to. Gydytoja patare duot kelis lasus kokiu obuoliu sulciu, kad padet jam pasitustint. Nes jam tikrai negerai su viduriukais... Ka manot? Vis sakau geriau nei visokios ten ale gerosios bakterijos ar sirupiukai.
QUOTE(ragnez @ 2008 10 26, 20:23)
aha
klausyk, gal yra koks nors protingas zmogus, kuris leistu tau truputi pailseti? pagamintu tau maisto, galbut padetu kokius buities darbelius apsieit, kol tu su mazium ramiai sau pasivoliotum, pasiglaustytum, atsipalaiduotumet, pailsetumet abu ramia galva...
sakau protingas, kad nepultu nieko aiskint apie maitinima ar pan, o tiesiog draugiskai darytu tai, ko tu paprasytum.
sedatif butu gerai. tik ne kudikiui - pati gali pagerti. gal padetu siek tiek atsipalaiduoti, ramiau ir blaiviau ziureti i motinystes sunkumus. o siek tiek per pieneli patektu ir maziukui.
Kas del manes, tai as neesu labai isitempus, tik pavargus, nes naktim nemiegu. Yra kas man padeda, bet kai lelius neramus man tai negelbsti. Matosi, kad jam negera, tai ir man negera del to. Gydytoja patare duot kelis lasus kokiu obuoliu sulciu, kad padet jam pasitustint. Nes jam tikrai negerai su viduriukais... Ka manot? Vis sakau geriau nei visokios ten ale gerosios bakterijos ar sirupiukai.