Įkraunama...
Įkraunama...

Mažai pienuko. Ką daryti?

Atrodo tikrai viskas ne taip ir sudetinga butu, jei viskas priklausytu tik nuo mano nuostatatu ir ziniu. Bet dar yra ir kudikis su savo charakteriu ir susitarti su juo nera lengva, o kartais ir isvis neimanoma doh.gif
Bet as vistiek nepasiduodu.... ax.gif
Atsakyti

Pasidalinsiu patirtimi... jos turiu ne daug-tik devynis menesius, bet tas laikas-pats nuostabiausias mano gyvenime, nes galiu zindyti u: . Noriu tai daryti taaip ilgai kiek nores mazoji... kai grizau is gimdymo namu mane irgi kanavo n klausimu-ar teisingai zindau, kaip kaitalioti tuos papukus, ar lialiui uztenka pieno ir tt. ir pan. O paskui tiesiog emiau ir supratau-jei galvosiu apie visa tai, isprotesiu ir,,, tiesiog emiausi zindyti vaika taip daznai, kaip jis to nori-tai yra siulydavau papuka beveik istisai, kai pabusdavo ar tiesiog budraudavo. Maniske buvo tikras apzorijus - maitinau dienom naktim ir pan. kaip ir temos autorei is 70kg beliko 53... Dienom naktim maitinu iki siol - tiesiog ipratau ir psio-nu negaleciau kitaip. O neaiskumai del to, ar lialiai pieno pakanka issisklaide po menesio, kai pasirodem pas gydytoja- buvom priauge 1,5kg, tai tada is viso - atsipuciau drinks_cheers.gif . Taip, kad maziau grauzaties cool.gif . Vis tiek niekas kitas nezino ir negali patarti kaip daznai ir kokiu budu zindyti- su meile vaikui jo mama suras pati geriausia sprendima. Stiprybes Jums, viskas bus puiku drinks_cheers.gif , na, o del svorio kitimu-argi tai ne puiku, kad zindydamos mes galime buti toookios lieknos kokios dar niekada nebuvome? thumbup.gif
Atsakyti
Maitinu jau antrą vaikiuką, pirmą maitinau iki 1,4m, manau ir mažiukę panašiai maitinsiu, nes ilgiau nematau reikalo. Abi mergiotės buvo labai skirtingos. Pirmoji valgė labai dažnai, godžiai ir daug. Dėl to, kad pirmus kartus neteisingai pridėjau prie krūties, atsirado žaizdelės. Gydžiau jas ir tuo pat metu nenutraukiau maitinimo. Kelias dienas teko kęsti nežmonišką skausmą, bet nesiėmiau nei buteliukų, nei kažko kito. Tiesiog mums taip buvo geriau smile.gif Antroji atvirkščiai, labai nevalgi. Nuo pirmų dienų net būdavo taip, kad susidarydavo 5-7val. tarpai tarp maitinimų. Situacija buvo susiklosčiusi taip, kad praėjus po gimdymo savaitei, ilgam likau viena su dviem vaikais. Nuovargis ir stresas darė savo, pienuko pradėjo mažėti. Tuomet mažiau dėmesio skyriau buičiai, daugiau sau. Pamiegodavau pietų su mergaitėm, daugiau pavalgydavau, vartojau labai daug skysčių. Ir labai dažnai duodavau žįsti(kas val). Primaitindavau mišinuko,kad sotesnė būtų. Po 4-6d.mišinuką teko išmest, nes pienuko atsirado tiek, kad dar vyresnėlei nutraukdavau bigsmile.gif
Dar buvo toks atvejis,kai visa šeima užsikrėtėm rota virusu doh.gif (tik mažiukei nieko tongue.gif ). Nors sako, kad suaugę šią ligą lengvai perserga, mes su vyru anaiptol taip nemanom mega_shok.gif Žodžiu man jau sveikstant atsikeliu vieną rytą, o pienuko tiesiog nėra. Nė lašelio verysad.gif . Vyras leisgyvis šliaužė pirkt mišinuko... O aš ir vėl nepasidaviau, duodavau žįst tuštutėlę krūtį unsure.gif Tiesiog privalėjau susigrąžint pienuką. Ir po 1,5d. clap.gif
Nepasiduokit, mamos, viskas įmanoma 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Chloja @ 2008 10 22, 23:20)
na, o del svorio kitimu-argi tai ne puiku, kad zindydamos mes galime buti toookios lieknos kokios dar niekada nebuvome? thumbup.gif

biggrin.gif Teisybė. Man iš 70kg. liko 49kg. Gal jau biškį ir per liekna buvau (čia su pirma, su antra taip greit nekrenta rolleyes.gif )
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 10 22, 13:58)
1. stebeti reikia is esmes ne zindymu trukme ir dazni, o kiek kudikis "pripildo" sauskelniu.
2. blogai. tarpai tarp zindymu gali buti ne ilgesni kaip 3-4 val. be to, per naktinius zindymus issiskiria daugiau prolaktino ir oksitocino (pieno gamyba skatinanciu ir palaikanciu hormonu), todel naktiniu zindymu negalima praleisti.
3. taip. pasisotines kitu maistu, vaikas iszinda maziau pieno, todel pieno gamyba mazeja.
taciau zindant vyresnius negu 6 men. kudikius taisykles keiciasi: motinos pieno kiekis nemazeja, bet vien tik motinos pieno nebeuztenka kudikio energijos poreikiams patenkinti, todel greta motinos pieno siuloma papildomo maisto (kosiu). papildomas maistas reiskia, kad kudikis zindomas pagal poreiki, bet po zindymo jam pasiuloma koses - ir vaikas koses ar tyres suvalgo tiek, kiek jam dar truksta iki pilno sotumo.

1. sauskelnes daug tustesnes nei anksciau g.gif . Tustinasi 2 k i savaite, sunkiai. 1 k per diena gauna misinuko
2. Tai negi dabar reikia zadinti kudiki nakti? Jei ir pazadinciau jis papa i burna ir toliu miegos, tikrai nezis ilgiau nei 2 min (bandziau). Ar neuztenka nakti zindyti 1-2 kartus? Maniskis uzmiega 21 val, keliasi valgyti apie 2-3 val, paskui 5-6 val. Ar tai labai blogai pienuko gamybai?
3. Ar negalima vietoj koses duoti misinuko? Pamaitinti is kruties ir duoti misinuko, kad vaikas pasisotintu kiek jam reikia? Nes man tikrai sunku buna nulaikyti ji ant tuscios kruties.

Beje, sveremes siandien, tai vaikas per 2 sav priaugo apie 230 g. Tai nezinau ar cia uztektinai, juk jis viena karta i diena misinuko 120 g. gaudavo.... g.gif
Atsakyti
as dar vis maitinu 4u.gif kai prisimenu jog taip baiminausi jog maziukui truksta pienuko,o dabar sau rami ir patenkinta maitinu toliau smile.gif ach,tiesiog sunkus laikas turbut buvo...maziulis auga kaip ant mieliu ir pienuko jam pilnai uztenka.kai mamyte rami,turbut ir pienelio daugiau gaminasi ax.gif laikausi teises..tai pienuko nusitraukiu ir palieku.tevelis poto armandeliui viska sumaitina.taigi visi laimingi ir patenkinti.o kaip jum? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 10 11, 18:50)
maziukui jau 3 menesiai...toks jau jis man didelis,jau 3 menesius pieneli geria...kazkaip atrodo kad jau kazko daugiau jam reikia,sociau...norisi jau kazka duot paragaut,bet nedrasu dar vis kazkaip...gal bananiuko kokio ant saukstelio galiuko,tegu pratinasi prie skoniu..... g.gif  smile.gif

QUOTE(Kyria @ 2008 10 11, 23:07)
jei pati maitini - koses tik nuo 4 menesio,jei duosi banano ar obuolio nebevalgys kosiu nes bus neskanu .

Jei leliukas maitinamas MP, iki 6 mėn. nieko jam nereikia duoti (pagal PSO), MP patenkina visus mitybos poreikius. Visiškai neteisinga informacija, kad reikia duoti košių nuo 4 mėn., jei maitinamas MP. Kam reikia primaitinti, jei gerai priauga svorio? g.gif Spėsit dar pripratinti prie naujų skonių, čia ne priežastis duoti vaikui papildomo maisto, juk dar jo virškinimo sistema šiaip nėra visiškai pasiruošusi tiems naujiems skoniams. Toks įspūdis, kad mama labiau nori "pažaisti" su naujais skoniais, o ne leliukui iš tikro to reikia...
Ir tikrai nėra taip, kad paragavęs obuolio ar banano, nevalgys košių.
Papildyta:
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 10 23, 19:56)
as dar vis maitinu 4u.gif kai prisimenu jog taip baiminausi jog maziukui truksta pienuko,o dabar sau rami ir patenkinta maitinu toliau smile.gif ach,tiesiog sunkus laikas turbut buvo...maziulis auga kaip ant mieliu ir pienuko jam pilnai uztenka.kai mamyte rami,turbut ir pienelio daugiau gaminasi ax.gif laikausi teises..tai pienuko nusitraukiu ir palieku.tevelis poto armandeliui viska sumaitina.taigi visi laimingi ir patenkinti.o kaip jum? 4u.gif

Na va, matai, svarbu kantrybė, tikėjimas ir noras. Ir nereikės jokių naujų skonių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 23, 19:35)
1. sauskelnes daug tustesnes nei anksciau  g.gif . Tustinasi 2 k i savaite, sunkiai. 1 k per diena gauna misinuko
2. Tai negi dabar reikia zadinti kudiki nakti? Jei ir pazadinciau jis papa i burna ir toliu miegos, tikrai nezis ilgiau nei 2 min (bandziau). Ar neuztenka nakti zindyti 1-2 kartus? Maniskis uzmiega 21 val, keliasi valgyti apie 2-3 val, paskui 5-6 val. Ar tai labai blogai pienuko gamybai?
3. Ar negalima vietoj koses duoti misinuko? Pamaitinti is kruties ir duoti misinuko, kad vaikas pasisotintu kiek jam reikia? Nes man tikrai sunku buna nulaikyti ji ant tuscios kruties.

Beje, sveremes siandien, tai vaikas per 2 sav priaugo apie 230 g. Tai nezinau ar cia uztektinai, juk jis viena karta i diena misinuko 120 g. gaudavo.... g.gif

1. "Pripildo" reiškia "kiek kartų šlapinasi per parą". Min. - 6 kartus (ir nekoncentruotu šlapimu), tai rodo, kad pienuko užtenka.
2. Blogai, ypač jei turi problemų su pienuko gamyba. Jei nori, kad susireguliuotų pienuko gamyba, būtinai reikia maitinti naktį. Jei bevalgant užmiega - švelniai žadinti. (Man panašu labiau į nenorą stengtis iš to, ką parašei prie šio punkto. Sorry.)
3. Mišinukas yra maitinamas iš buteliuko, o tuomet leliukui lengva priprasti prie lengvo valgymo būdo - iš buteliuko lengviau traukti nei iš krūties. To pasekmė gali būti nenoras ir tingėjimas valgyti iš krūties, neefektyvus žindimas, kuriasm reikia įdėti daugiau pastangų; tuomet vaikiukas gali pradėti pykti ir pan.

Priaugo labai normaliai, juk nereikia, kad kas mėnesį po kilogramą priaugtų.

Labai prisidedu prie Ragnez, Odes ir kitų mamų pasisakymų, bandant Tau padėti.
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 10 23, 21:54)
2. Blogai, ypač jei turi problemų su pienuko gamyba. Jei nori, kad susireguliuotų pienuko gamyba, būtinai reikia maitinti naktį. Jei bevalgant užmiega - švelniai žadinti. (Man panašu labiau į nenorą stengtis iš to, ką parašei prie šio punkto. Sorry.)
3. Mišinukas yra maitinamas iš buteliuko, o tuomet leliukui lengva priprasti prie lengvo valgymo būdo - iš buteliuko lengviau traukti nei iš krūties. To pasekmė gali būti nenoras ir tingėjimas valgyti iš krūties, neefektyvus žindimas, kuriasm reikia įdėti daugiau pastangų; tuomet vaikiukas gali pradėti pykti ir pan.

Priaugo labai normaliai, juk nereikia, kad kas mėnesį po kilogramą priaugtų.

Labai prisidedu prie Ragnez, Odes ir kitų mamų pasisakymų, bandant Tau padėti.

2. na bet negaliu gi as kietai miegancio vaiko zadinti, man sazine neleidzia, gaila. Del saves tai man nesvarbu, nes nakti as vistiek prastai miegu. Kartais guliu ir laukiu kol lelius kelsis, kad laikas veltui neitu doh.gif . Na sianakt jau 1 val atsikele, pazanga smile.gif
3. O JEIGU man pienuko nepadauges, tai gal iseitis butu primaitint kietu maistu pradet nuo 4 men? nebedaug liko istempt.... Tuomet neatprastu nuo kruties ir patenkintu energijos poreiki... g.gif
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 24, 12:08)
2. na bet negaliu gi as kietai miegancio vaiko zadinti, man sazine neleidzia, gaila. Del saves tai man nesvarbu, nes nakti as vistiek prastai miegu. Kartais guliu ir laukiu kol lelius kelsis, kad laikas veltui neitu  doh.gif . Na sianakt jau 1 val atsikele, pazanga smile.gif
3. O JEIGU man pienuko nepadauges, tai gal iseitis butu primaitint kietu maistu pradet nuo 4 men? nebedaug  liko istempt.... Tuomet neatprastu nuo kruties ir patenkintu energijos poreiki... g.gif

Pvz., maniškis ir neatsibudęs pavalgo. Tikrai įmanoma vaiką pamaitinti ir naktį. Jeigu nori, kad susireguliuotų pienuko gamyba, tikrai viskas įmanoma.
JEIGU viską darysi taisyklingai ir NORĖSI, ir dar STENGSIES, pienuko tikrai padaugės.
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 24, 12:08)
2. na bet negaliu gi as kietai miegancio vaiko zadinti, man sazine neleidzia, gaila. Del saves tai man nesvarbu, nes nakti as vistiek prastai miegu. Kartais guliu ir laukiu kol lelius kelsis, kad laikas veltui neitu  doh.gif . Na sianakt jau 1 val atsikele, pazanga smile.gif
3. O JEIGU man pienuko nepadauges, tai gal iseitis butu primaitint kietu maistu pradet nuo 4 men? nebedaug  liko istempt.... Tuomet neatprastu nuo kruties ir patenkintu energijos poreiki... g.gif

2. migdyk vaika salia saves, tada jis miegos ne taip kietai, atsibus pazysti, o fizinis kontaktas stimuliuos pieno gamyba. beje, kudikiai neturi miegoti kietai ir ilgai - i ilga gilu miega kudikiai nugrimzta is streso, tai ju gynybine reakcija. naktiniai maitinimai yra ypac svarbus, jei nori paskatinti pieno gamyba. ju negalima praleisti.
kudikis gali pazysti ir pilnai neatsibusdamas, pasilguldyk ji salia saves, pamasazuok basa pedyte, delniuka, pajudink smakriuka. jei jau visai neketina keltis - pries maitinima pakeisk sauskelnes.

3. ne, jokiu budu. 4 men kudikio virskinimo sistema nepakankamai brandi, kad galetu "isgauti" maistingas medziagas is kosiu, o nervu sistema dar nepasiruosusi zindimo judesiu (ciulpti-ryti) pakeisti valgymo judesiais (kramtyti-ryti). tokio amziaus kudikis greiciausiai bet koki i burna patekusi svetimkuni (sauksta koses) liezuviu isstums is burnos - tai savisaugos reakcija. tik nuo 6 men, kudikis gali PRADETI RAGAUTI "kieto" maisto. ty., kad nurytas saukstelis koses per diena jau yra pasiekimas.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 10 24, 14:07)
beje, kudikiai neturi miegoti kietai ir ilgai - i ilga gilu miega kudikiai nugrimzta is streso, tai ju gynybine reakcija.

gal visai ne į temą, bet turim problemą su vaiko miegu. noriu klaust, kaip patyrusių mamų 4u.gif

mano mergina nemiegalė. per parą miega max 12-14 val. ir taip nuo pat gimimo. bet čia man viskas tvarkoj.
didžiausia problema, kad jinai nu laaaabai sunkiai nusilaužia naktiniam miegui. ir anksčiausiai 12 val. jau mes visaip ir 8 ir 9 bandėm migdyt, bet vis tiek anksčiau 12 nesigauna jai užmigt.
galiu ant vienos rankos pirštų suskaičiuot, kada nulūžo anksčiau.

ant krūties jinai praktiškai neužmiega. na užsnaudžia 5 min ir viskas. lovoj šalia savęs migdytis irgi sunkus atvejis. laaabai retai taip užmiega. jinai jau kai pavalgo prasideda žaidimas - ima krūtį, paleidžia, susinervuoja ir vėl turi paduot ir vėl viskas iš naujo. ir taip gali nežinia kiek tęstis. o paskui visai išsibudina ir nebenori miego. unsure.gif vienžo, kantrybės tikrinimas unsure.gif

todėl prasideda visokie sūpavimai, muzikos klausymai, nešiojimai, vėl valgymai wacko.gif ir taip iki 2-3 val. nakties dažnai. rečiau iki 4-5 val. ryto verysad.gif ir ne tai, kad jai skauda ką nors. tiesiog būdrauja.

naktį normaliai - pavalgo ir vėl toliau miega, o vakare tai kažkokios nesamonės vyksta doh.gif

gal ką patarsit unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doris: 24 spalio 2008 - 17:35
QUOTE(doris @ 2008 10 24, 18:34)

naktį normaliai - pavalgo ir vėl toliau miega, o vakare tai kažkokios nesamonės vyksta doh.gif

matau, kad jusu mazylei dabar 2 men. mano kudikiai tokio amziaus irgi panasiai vakarais elgesi - tampydavo kruti, lyg zyst nori, bet meta, paskui vel praso, nemiega, nerimauja. kartais reikedavo nesioti ir supuoti, kartais pavykdavo salia pasiguldzius "nulauzti".
tikrai nezinau, kodel taip yra. laimei, tai isaugama.

ka as darydavau:
1. nepaisant vaiko elgesio, naktis yra naktis. nuo tos valandos, kai nuspresdavom, kad jau naktis (musu seimoj tai budavo apie 22 val.), gesindavom sviesa, telika, etc., ir eidavom gulti. jei reikedavo vaika panesioti, pakeisti sauskelnes ir pan. - darydavau tai tamsoj be zaidimu ir triuksmo;
2. susitaikiau su ta mintim, kad einu gulti su kudikiu ir neplanuodavau jokiu darbu ar pramogu, "kai vaikas uzmigs";
3. stengiausi susiorganizuoti dienos rezima, kad dienos butu vienodos, neperkrautos veiklos, ispudziu. rezimas pirmiausia galioja MAN, o ne kudikiui. AS viska dariau panasiu laiku - keliausi ryte, laiku pusryciavau, pietavau, eidavau pasivaikscioti. kudikio miego ir zindymo nereguliavau ir nenormavau, bet bent jau mano vaikai naturaliai ir nesunkiai prisitaikydavo prie manes. zinoma, teko kuriam laikui apriboti aktyvias pramogas, iskylas vakare ir pan.
4. labai padejo supratimas, kad kudikiai labai greitai auga ir keiciasi ir toks vakarinis nerimas - laikinas reiskinys. ne nepastebesi, kaip mazyle isaugs, jos miego ritmas pasikeis. beje, ir veliau dar bus etapu, kai ji prastai miegos nakti - tada, kai mokysis sedeti, sliauzioti, vaikscioti, valgyti kieta maista (ty apie 6 men, 9 men, 12 men.)
Atsakyti