QUOTE(doris @ 2008 10 24, 18:34)
naktį normaliai - pavalgo ir vėl toliau miega, o vakare tai kažkokios nesamonės vyksta
matau, kad jusu mazylei dabar 2 men. mano kudikiai tokio amziaus irgi panasiai vakarais elgesi - tampydavo kruti, lyg zyst nori, bet meta, paskui vel praso, nemiega, nerimauja. kartais reikedavo nesioti ir supuoti, kartais pavykdavo salia pasiguldzius "nulauzti".
tikrai nezinau, kodel taip yra. laimei, tai isaugama.
ka as darydavau:
1. nepaisant vaiko elgesio, naktis yra naktis. nuo tos valandos, kai nuspresdavom, kad jau naktis (musu seimoj tai budavo apie 22 val.), gesindavom sviesa, telika, etc., ir eidavom gulti. jei reikedavo vaika panesioti, pakeisti sauskelnes ir pan. - darydavau tai tamsoj be zaidimu ir triuksmo;
2. susitaikiau su ta mintim, kad einu gulti su kudikiu ir neplanuodavau jokiu darbu ar pramogu, "kai vaikas uzmigs";
3. stengiausi susiorganizuoti dienos rezima, kad dienos butu vienodos, neperkrautos veiklos, ispudziu. rezimas pirmiausia galioja MAN, o ne kudikiui. AS viska dariau panasiu laiku - keliausi ryte, laiku pusryciavau, pietavau, eidavau pasivaikscioti. kudikio miego ir zindymo nereguliavau ir nenormavau, bet bent jau mano vaikai naturaliai ir nesunkiai prisitaikydavo prie manes. zinoma, teko kuriam laikui apriboti aktyvias pramogas, iskylas vakare ir pan.
4. labai padejo supratimas, kad kudikiai labai greitai auga ir keiciasi ir toks vakarinis nerimas - laikinas reiskinys. ne nepastebesi, kaip mazyle isaugs, jos miego ritmas pasikeis. beje, ir veliau dar bus etapu, kai ji prastai miegos nakti - tada, kai mokysis sedeti, sliauzioti, vaikscioti, valgyti kieta maista (ty apie 6 men, 9 men, 12 men.)