maziukui jau 3 menesiai...toks jau jis man didelis,jau 3 menesius pieneli geria...kazkaip atrodo kad jau kazko daugiau jam reikia,sociau...norisi jau kazka duot paragaut,bet nedrasu dar vis kazkaip...gal bananiuko kokio ant saukstelio galiuko,tegu pratinasi prie skoniu.....
QUOTE(HUGGA @ 2008 09 29, 09:19)
jau kartais ir as pagalvoju, kad damaitinti, bet pienukas teka upemis.Valgau chalva, riesutus, geriu kmynu arbata (api3 litrus)
nuo chalvos mano mazyle labai isbere
labi padeda bent man 'BALTIKA" nealkoholinis alus ir mazei nuo jo pilvo nepucia.
Papildyta:
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 10 11, 16:50)
maziukui jau 3 menesiai...toks jau jis man didelis,jau 3 menesius pieneli geria...kazkaip atrodo kad jau kazko daugiau jam reikia,sociau...norisi jau kazka duot paragaut,bet nedrasu dar vis kazkaip...gal bananiuko kokio ant saukstelio galiuko,tegu pratinasi prie skoniu.....
jei pati maitini - koses tik nuo 4 menesio,jei duosi banano ar obuolio nebevalgys kosiu nes bus neskanu .
QUOTE(Kyria @ 2008 10 11, 23:07)
nuo chalvos mano mazyle labai isbere
labi padeda bent man 'BALTIKA" nealkoholinis alus ir mazei nuo jo pilvo nepucia.
Papildyta:
jei pati maitini - koses tik nuo 4 menesio,jei duosi banano ar obuolio nebevalgys kosiu nes bus neskanu .
Papildyta:
tikrai?gal ne visiem taip...dauguma mamyciu skaiciau,kad jau nuo 3-4menesiuko duoda ir banano ir obuoliuko paragaut....
Sveikos, mano lelka ir ant ranku uzmigdavo bevalgydama. Pabandziau tute duoti, suveike. Ramu nors valandai laiko buvo. Cia taip iki men. laiko. Dabar mum jau 2 men. ir valgom normaliai, ir miegam normalai
Man krutine ir buvo isiskaudejus, visa kieta, skausminga ir guzuota net temperatura buvo pakilusi. Knygoj paskaiciau, kad tokiu atveju reik kreiptis pas gyd. Dar raso, kad reikia vaikui duoti skaudama kruti pirma istraukti, o paskui ta sveika. Taip daryti tol kol bus sveika. Po kekvieno maitinimo dar papildomai dabaigt traukt nors kelis laselius is tos sergancios kruties. Dar reik masazuoti glostymais nuo saves link spenelio. Man padejo
Man krutine ir buvo isiskaudejus, visa kieta, skausminga ir guzuota net temperatura buvo pakilusi. Knygoj paskaiciau, kad tokiu atveju reik kreiptis pas gyd. Dar raso, kad reikia vaikui duoti skaudama kruti pirma istraukti, o paskui ta sveika. Taip daryti tol kol bus sveika. Po kekvieno maitinimo dar papildomai dabaigt traukt nors kelis laselius is tos sergancios kruties. Dar reik masazuoti glostymais nuo saves link spenelio. Man padejo
sveikutes, gal galetumet patarti, gal kam taip buvo kaip ir man? mazyle maitinau pati nuo pat gimimo, taciau gimdymo namuose pritruko pieno, ir keleta kartu daveme misinuko is buteliuko. grize namo misinuko duodavom tik retkarciais, kai atrodydavo kad truksta mano pieno, mazdaug 1 karta per para, kartais viena karta i dvi paras. pradzioj mazule valgydavo kas valanda- dvi, nuo trecios savaites kas 2-4 val. baigiantis pirmajam menesiui jau issiversdavom visai be misinuko. maitinu is kruties, nieko nenusitraukineju. kai sukako menesiukas pasisverem- priaugo 1050g (gimimo svoris 4074g). labai nudziugau kad sekasi mum, visiskai nusiraminau kad pieno pakanka, maze rami, tarp valgymu miega, o jei nemiega, tyrineja aplinka, zodziu skandalu nebuna tai vat taip ir sulaukem antro menesiuko, pasisveriam per apziura- vos 500g priaugta per antra menesi nors jos svoris ir normalus (5600g) taciau gydytoja pasake kad kaip antram menesiui ji priaugo per mazai, dabar seks svori ir turesim po poros savaiciu lekt ziuretis ar priaugineja...
nu zodziu visai nieko nesuprantu...sako kad mano pienas gali buti per liesas, net jeigu jo ir pakankamai yra... va ir dabar maziuke miega jau 2 val. nezinau ka daryti- gal jai dazniau siulyti, gal ji apetito neturi? nes pavalgo per 15-20min ir viskas, nebeikisi, papucia lupytes ir uzmiega, o jei nemiega tai ziuri akutes ibedusi i mane, o nuo kruties sukasi salin vos pakisu...
butu smagu perskaityti ar kas su tokia situacija susiduret, ko emetes, ir kaip jums issisprende?
nu zodziu visai nieko nesuprantu...sako kad mano pienas gali buti per liesas, net jeigu jo ir pakankamai yra... va ir dabar maziuke miega jau 2 val. nezinau ka daryti- gal jai dazniau siulyti, gal ji apetito neturi? nes pavalgo per 15-20min ir viskas, nebeikisi, papucia lupytes ir uzmiega, o jei nemiega tai ziuri akutes ibedusi i mane, o nuo kruties sukasi salin vos pakisu...
butu smagu perskaityti ar kas su tokia situacija susiduret, ko emetes, ir kaip jums issisprende?
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 10, 19:03)
skaiciau lyg savo mintis...
tik kad as dar vis bandau ir bandau...
kad tik nebutu paskui dvigubai skaudziau....
Laikykis, pamatysi paaugs kudikis ir jo sypsenele, gugavimas ir kiti dziaugsmeliai TIKRAI pades pamirsti tas neigiamas mintis
Svarbu vaikas sotus ir sveikas. Jam tas pats ka valgyti, misinukas netgi skaniau . Cia tik mamytem labai norisi maitinti, nes ojojoj kokia stipri dabar MP propaganda. Va mano mamos laikais dzin visom buvo maitins ar ne. Nes nieks taip smegenu neplove. Nera pieno, nu ir kas, yra pakaitalu, vaikas badu nemirs. O dabar daugybe mamyciu, kurioms nepavyko, grauziasi, nes ikalta i galva, kad tikrai gali ir privalai maitinti. Deja, tai tik teorija, ypac tokiais civilizuotais laikais. Kas zino kaip bus dar velesniais laikais. Gal nustatys, kad zindymas labai neigiamai atsiliepia velesniam vaiko gyvenimui .
Ir is savo patirties rekomenduoju, jei tikrai nebegali maitinti, neskaitinet apie zindyma ar MP daugiau jokios info, forumu ir pan. Nes tai tik skaudina.
Geriau paskaitinek apie misinuku privalumus
QUOTE(lavruke @ 2008 10 15, 21:03)
aš manau, kad gydytoja neteisi.
motinos pienas vaikui yra tos sudėties, kokios jam reikia - nei per liesas, nei per riebus.
jei vaikas priaugo pirmą mėnesį 1 kg nuo gimimo svorio (nepamiršk, kad dar ir numestą svorį priaugo) ir antrą mėnesį 0,5 kg, nematau čia jokios tragedijos. ir svoris tikrai neblogas mergaitės. gali pasižiūrėt PSO krūtimi maitinamų mergaičių svorio augimo lentelę, jei neramu čia
manoji gimė 3820 g, pirmą mėnesį buvo 4500 g, antrą - 5200 g ir nei man nei gydytojai nekilo mintis, kad jinai per mažai priauginėja ar mano pienas per liesas.
taip kad tu tik nepradėk pergyvent dėl pieno riebumo ir ramiai sau maitinkitės ir augkit
QUOTE(lavruke @ 2008 10 15, 21:03)
sveikutes, gal galetumet patarti, gal kam taip buvo kaip ir man? mazyle maitinau pati nuo pat gimimo, taciau gimdymo namuose pritruko pieno, ir keleta kartu daveme misinuko is buteliuko. grize namo misinuko duodavom tik retkarciais, kai atrodydavo kad truksta mano pieno, mazdaug 1 karta per para, kartais viena karta i dvi paras. pradzioj mazule valgydavo kas valanda- dvi, nuo trecios savaites kas 2-4 val. baigiantis pirmajam menesiui jau issiversdavom visai be misinuko. maitinu is kruties, nieko nenusitraukineju. kai sukako menesiukas pasisverem- priaugo 1050g (gimimo svoris 4074g). labai nudziugau kad sekasi mum, visiskai nusiraminau kad pieno pakanka, maze rami, tarp valgymu miega, o jei nemiega, tyrineja aplinka, zodziu skandalu nebuna tai vat taip ir sulaukem antro menesiuko, pasisveriam per apziura- vos 500g priaugta per antra menesi nors jos svoris ir normalus (5600g) taciau gydytoja pasake kad kaip antram menesiui ji priaugo per mazai, dabar seks svori ir turesim po poros savaiciu lekt ziuretis ar priaugineja...
Žinai turbūt, kad riebesnis pienukas yra galinis. Ta prasme, kai vaikas pradėda valgyti, pradžioje teka liesesnis pienas, po to riebesnis. Jeigu pavalgo trumpai, per sekantį žindyma gali pradžioje dėti prie tos kruties, iš kurios kūdikis valgė praeitą kartą, o po to jau prie kitos. Bet iš tikrųjų jus priaugot neblogai, manau tikrai neverta jaudintis
natuke, doris, aciu jum labai uz padrasinima. is tikruju tai vakar vos grizus is ligonines puoliau valgyti "kaip uz tevyne" na ir nepastebejau kad butu vakar to pieno ziauriai padaugeje, tai matyt yra kiek yra. susilaikiau nuo lekimo i parduotuve pirkt misinuko, manau ziuresiu kaip menesio vidury svarstykles parodys, tada bus matyt ar verta. na dukryte tai rami rami, netgi po skiepo kuo puikiausiai ismiegojo. va ir as issimiegojau tai dabar nebe taip reaguoju i sia situacija, kaip kad vakar. aciu dar karteli
Na o mano istorija buvo tokia
kai pagimdziau is vis atrode kad nieko nera tai sunelis gyveno tas kelias dienas vien prie kruties prikibes.... visada bijojau netureti pieno ir labai norejau maitinti jokiu priespieniu akyse nebuvau maciusi ( kitoms teka bega o pas mane buvo sausuma)
per tris dienas tenumete 50 gr. deja nemokejo tinkamai paimti kruties taigi labai kankinomes, nes vienos kruties spenelis jam tiko kitas buvo neissikise tinkamai sunku buvo paimti tipo per didelis ar panasiai...
po savaites vargu pradejau nusipumpuoti pienuka ( apie 150 ml is vienos kruties), ir maitinau is buteliuko ir taip iki 2 menesiu po to pastebejau kad pienuko mazeja iki 125 ir maziau ml todel vel pradejau maitinti krutimi ir o stebukle vaikas kuo puikiausiai zinde, gal nusitraukimas pientraukiu suformavo tinkamus spenelius bei vaikelis jau buvo paauges, ir pieno vel padaugejo...
kazkurioje knygoje skaiciau kad krutyje pasigamina tam tikras kiekis pienuko kad vaikas ir atsigeru ir pasimaitintu taciau pasigamina to pienuko daugiau tik jis laikomas kaip ir atsargai ir tik labai stipriai zindant jis pradeda begti tai buna signalas kad reikia gamintis daugiau pienuko, nusitraukinejant stebejau sita tendencija ir tikrai.... patvirtinta atrodo jau viskas nebega ne laso tada nustodavau traukti palaukdavau minutele ir vel pradedavau is leto ir ka tu nori ...pienas tiesiog teketi pradedavo ir labai baltas ir taip dar nusitraukdavau iki 50 ml.
taigi manau esme yra noras maitinti krutimi, visada mama sakydavo kad musu seimoje moterys ne pieningos, mama temaitino iki 3 men kitos moteriskes maziau as jau kaip ir rekordininke
turbut manyje yra per didelis noras maitinti
zinoma dabar yra 4 men tai pienuko kartais truksta taigi pradejau 1 kart dienoje duoti misinuko, bet ir tai ne kiekviena diena,
Manau svarbiausia kad mamyte stengiasi del savo vaikelio ir nesvarbu ar ji maitina krutimi ar misinuku, visos mes skirtingos ir pas visas yra skirtingai...
kai pagimdziau is vis atrode kad nieko nera tai sunelis gyveno tas kelias dienas vien prie kruties prikibes.... visada bijojau netureti pieno ir labai norejau maitinti jokiu priespieniu akyse nebuvau maciusi ( kitoms teka bega o pas mane buvo sausuma)
per tris dienas tenumete 50 gr. deja nemokejo tinkamai paimti kruties taigi labai kankinomes, nes vienos kruties spenelis jam tiko kitas buvo neissikise tinkamai sunku buvo paimti tipo per didelis ar panasiai...
po savaites vargu pradejau nusipumpuoti pienuka ( apie 150 ml is vienos kruties), ir maitinau is buteliuko ir taip iki 2 menesiu po to pastebejau kad pienuko mazeja iki 125 ir maziau ml todel vel pradejau maitinti krutimi ir o stebukle vaikas kuo puikiausiai zinde, gal nusitraukimas pientraukiu suformavo tinkamus spenelius bei vaikelis jau buvo paauges, ir pieno vel padaugejo...
kazkurioje knygoje skaiciau kad krutyje pasigamina tam tikras kiekis pienuko kad vaikas ir atsigeru ir pasimaitintu taciau pasigamina to pienuko daugiau tik jis laikomas kaip ir atsargai ir tik labai stipriai zindant jis pradeda begti tai buna signalas kad reikia gamintis daugiau pienuko, nusitraukinejant stebejau sita tendencija ir tikrai.... patvirtinta atrodo jau viskas nebega ne laso tada nustodavau traukti palaukdavau minutele ir vel pradedavau is leto ir ka tu nori ...pienas tiesiog teketi pradedavo ir labai baltas ir taip dar nusitraukdavau iki 50 ml.
taigi manau esme yra noras maitinti krutimi, visada mama sakydavo kad musu seimoje moterys ne pieningos, mama temaitino iki 3 men kitos moteriskes maziau as jau kaip ir rekordininke
turbut manyje yra per didelis noras maitinti
zinoma dabar yra 4 men tai pienuko kartais truksta taigi pradejau 1 kart dienoje duoti misinuko, bet ir tai ne kiekviena diena,
Manau svarbiausia kad mamyte stengiasi del savo vaikelio ir nesvarbu ar ji maitina krutimi ar misinuku, visos mes skirtingos ir pas visas yra skirtingai...
QUOTE(Gyvate @ 2008 10 17, 00:33)
O maniskis ir vel papa ima, o buteliuko nenori . Nu uzplaukia jam fazem, ka padarysi. bet dabar jau nepergyyvensiu, svarbu, kad nors ka imtu
tik gaila, kad pienelio gamyba man pagal jo fazes gyvenime nesusireguliuos
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 10, 20:03)
Deja, tai tik teorija, ypac tokiais civilizuotais laikais. Kas zino kaip bus dar velesniais laikais. Gal nustatys, kad zindymas labai neigiamai atsiliepia velesniam vaiko gyvenimui .
Tai jau senai ne teorija. Butent siais cevilizuotais laikais...
Jau irodyta kad imunitetas (daugumai vaiku) gaunamas per pirmus 6 menesiuis. Koki mama valgo maista skonis perduodamas vaikeliui su pienuku. Kuo ivairiausias maistas tuo neisrankus vaikas kai paaugs. Galiu parasyti daugiau pavyzdziu, bet tema ne apie tai.
Papildyta:
QUOTE(Gyvate @ 2008 10 17, 00:33)