Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytę ar šuniuką?

QUOTE(Lilli @ 2008 02 06, 14:08)

Girdėjau pletkų, kad maži "berniukai" apsiusioja visus naujus daiktus
O su mergaitėm sunkiau rujos laikotarpiu  unsure.gif

Rinkdamiesi patiną, turite žinoti, kad reikės lauke praleisti ne vieną valandą, na, mažiausiai 45 minutes. Būdami lauke šunys uostinėja, laižo ir žymi savo teritoriją, o tai didina riziką Jūsų augintiniui susirgti infekcinėmis ligomis. Šuo visada konkuruoja dėl vietos ne tik su kitais šunimis, tačiau ir šeimos narių tarpe.

Šeimininkai, auginantys kales, turi kitas problemas. Kalytės rujoja kartą per pusmetį ar kartą per metus, vidutiniškai kas 8 – 10 mėnesiai. Jeigu Jūs nesiruošiate turėti šuniukų, galite sterilizuoti kalę. Kalės visada yra labiau švelnios, labiau prisirišusios prie šeimininkų ir ištikimos.

Atsakyti
auginu 3 sunis (dabar ko gero 6). Taigi turiu nekastruota patina ir dvi neastruotas kales.
Normaliai patinai namuose nieko nezymi. Maniskiui 4 metai, atvaziavo pas mane is veislyno,kuriame gyveno su pampersais, maniau bus bedos, juo lab ,kad turejau kale.
Isvada, vyriskis meilesnis, labiau atsidaves, istikimesnis, grozis priklauso nuo suns lygio ir panasiai. Pas mane fantastiskai grazus patinas.
Kales yra kales , ruja buna 2 kartus i metus, kas 6 menesius. Taigi pas mane rujos metu ,jos gyvena atskirame kambaryje, atskirame narve lygiai 30 dienu.
Jos geros mano drauges istikimi sunys, puikiai atrodancios, nerealiai grazios.
Jei reiketu rinktis, rinkciausi patina.
ziurint is ekonomines puses, patina gerai tureti, jei jis zvaigzde. Jei jis tik patinas, o tu svajoji ji tureti kergimui, ir is to kazka islosti(tikiu , nes troksti jorko), tai jis ir vel turi buti ryski zvaigzde. Bet jei renkiesi tik suniuka, gero patino tikrai nieks tau neparduos.
Ziurint is ekonomines puses turint kale, jei ji dokumentine, kergti galesi tik kas antra ruja. Na del grozio tau ko gero vargti nereikes, nes ir vel, grazios kales tu negausi pirkti, nes esi niekam nezinomas zmogus.
Taigi ir vel, as renkuosi kas bebutu patina, nes jis kur kas meilesnis moteriai, geresnis ir svelnesnis.
P.s.
Jei ka, ir tu ruosiesi pirkti jorka, tai zinok tik viena, jorkai varo puikiai namie, ir ne vien ant nauju daiktu. Taigi...
sekmes besirenkant.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2008 02 06, 18:53)
ups... tokio atsako tikrai nesitikėjau  g.gif
bandžiau lyg ir kultūringai paaiškinkt, kad NE GROŽYJE esmė, bet... ax.gif
be to, pirmąsyk-būtent iš tavęs taip kategoriškai išgirdau, kad "patinai gamtoje-gražesni"  doh.gif

galima pagalvot kad aš koliojausi, aš irgi kulturingai paaiškinau, kad kas gražu vienam, nebūtinai patiks kitam.
galima nesutikti gi su mano nuomone, kad "patinai gamtoje-gražesni" doh.gif
Aš gi nesakau kad tai viena ir neginčijama tiesa ane?
na jei man gražesnis gaidys ar liūtas tai ne mano kaltė turbūt? lotuliukas.gif
man tiesiog toks temos klausimas pasirodė dėl lyties keistas cool.gif kad į jį atsakymo kaip ir nėra. Negali spręsti kas kitam esmė yra, jis tą esmę sau ir nusistato. Beje parašyti kad pirk kalę nes tai jorkšyras irgi doh.gif
Atsakyti
kagi, dekui uz atsakymus 4u.gif
siaip esu auginus kalyte, o patino ne. planavau isigyti patinuka, bet...
pripasakojo tokiu dalyku, kad jau susiplioncinau ax.gif
su kalyte buvo tu problemu, kol ismoko prasytis i lauka, bet manau, kad su kiekvienu suniuku - naujagimiu taip yra. o cia prigasdino, kad patino neimk, nes jie visur "m*ža", ir smirdi tuo paciu 'm*ž*lu"... blink.gif
vat ir iskilo toks klausimas g.gif
Atsakyti
As uz kalyte. Kalytes ramesnes, maziau kovoja del hierarchijos. O ruja -ne problema 1-2 k metus nepaleisti nuo pavadzio kelias savaites mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kopytė @ 2008 02 07, 14:18)
As uz kalyte. Kalytes ramesnes, maziau kovoja del hierarchijos. O ruja -ne problema 1-2 k metus nepaleisti nuo pavadzio kelias savaites mirksiukas.gif

Aš irgi tik už kalytes.
Mes ėmėm mergytę ir neapsirikom. Švelnumas ir prieraišumas garantuotas.
Nesitraukia net lauke lakstydama toliau, kaip 10 metrų.
Be to pastebėjau neturi jokio taip vadinamo šuns kvapo.
Nebent kai sušlampa biggrin.gif
Aišku bus rujos rūpesčių, bet tai natūralu ir man labai tinka jos švelnumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 07 vasario 2008 - 13:10
QUOTE(Lilli @ 2008 02 07, 14:48)
sakau norejau patinuko, bet prigasdino, kad jie smirdži ir t.t., todel ir klausiu  ax.gif

Pas mane bute 2 dideli patinai (misrunas apie 36-40kg ir labradoro retriveris). Ir kvapo nera. Tik aisku kada slapi ateina namo po pasivaiksciojimu lauke, tai tada toks specifinis slapio suns kvapas yra. Bet cia jau nepriklauso nuo to ar patinas tai ar kale. Visi jie slapi taip "kvepia" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilli @ 2008 02 07, 13:48)
sakau norejau patinuko, bet prigasdino, kad jie smirdži ir t.t., todel ir klausiu  ax.gif

tai kalės juk irgi gali namus kraujuku apteplioti, ne visos gi susitvarko, tai tam yra triusikai... o patinukai būna, kad pradeda kilnoti kojas net namuose ant savų baldų, bet tam yra pampersiukai ar kiti kastruoja, čia jau kaip kam užšviečia ir kaip kieno mąstymas kas yra geriau...
bet šiaip jau bent jau dieną kol nemiega kaip naktį iš eilės tarkim 9 val. kalytė turėtų susitvarkyti pati tą rują, o patinukas tikrai juk nemyžinės visą gyvenimą, galbūt tik tada, jei netoliese rujojančią kalę pajaus... o šiiap tai mano širdingas patarimas: nedaryti iš šunų kažko nešuniško, vedžioti juos sysioti į lauką, mažiausiai 3 kartus dienoje (ypač tai patinėlius liečia dėl to daiktų žymėjimo) ir manau nekils tada tokios problemos... tos palutės ar dėžutės man, tai nežinau... nepritariu aš tam... gali kas nors ginčyti, prašau, bet tai mano nuomonė ir patirtis cool.gif
Atsakyti
Jorkas tiek kalė tiek patinas-meilūs. Jie dažnai maudomi, todėl kvapas neturėtų jaustis. Patinukai pigesni, jei jums rūpi finansinė pusė. patinas, augdamas vienas, retai žymisi, bet aišku gali būti visko doh.gif kalė beje irgi prieš rują dažnai sisioja, kartais ir ant lovos lotuliukas.gif Tiesiog jums reikia pačiai mastyti, nes tik jūs žinot savo reikalavimus šuniui. Čia reiktų klausinėti kas, kaip, kodėl ir tik tada rinktis.
Atsakyti
Nekergtas, savo vietoje ant hierarchijos laiptų esantis patinukas namie nesižymi. Paprastai patinai būna didesni ir stambesni už kales, nutrūktgalviškesni, sunkiau paklūstantys. Kalės prieraišesnės žmonėms, greičiau paklūsta šeimos hierarchijai.

Pati norėjau kalytės, bet gavosi taip, kad vadoje nebuvo nė vienos. Kadangi taip laukiau ir norėjau šuniuko, ėmiau patinuką. Tik išsirinkau patį ramiausią. Nemažai bendraudavom su kitomis šunininkėmis, dauguma turėjo kalytes. Vis atsidusdavau, kad mano šuo ne kalytė, nes akivaizdu, kad buvo sunkiau suvaldomas, nutrūktgalvis ir nemeilus. Jam augant ir ragaujant dresūros apie tai, kad jis ne kalytė, galvoju vis mažiau. Gal ir gerai, kad ne kalytė - darosi mielas, vis paklusnesnis šuo, ir dar per rują saugot nereiks.
Atsakyti
as ir kai rinkausi suniuka maniau imsiu tik berniuka bet pries perkant issiaiskinau kad mazyciu veisliu berniukus sunkiau ant palutes ismokyt daryt ax.gif tai pasieme mergaite smile.gif o siaip manau nera skirtumo suns lytis nes abi lytis ir pliusu ir minusu turi mirksiukas.gif
Atsakyti
na mes nuo seno pagrinde patinėlius auginom, dabar turiu kalytę, tos pačios veislės (pekinai) pas tėvus yra patinėlis, tai galiu pasakyti - bent jau mūsų atveju meilesnė ir labiau paklusnesnė yra kalytė, o patinėlis - užsispyręs, mėgstantis būti savarankiškesnis, bet meilus, tik ne tiek kaip mano kalytė smile.gif kalytė paklusnesnė, klauso manes tai tikrai, lengviau jos ko nors išmokinti, meili tai be galo ir be žmogaus negalinti wub.gif .. Nors man atrodo, čia didelio skirtumo ką rinktis- nėra, nes kiekvienas šuo indvidualus, yra šunų-patinėlių super meilių ir paklusnių, būna ir nesuvaldomų kalių. Tiesiog reikia jausti savo šunį renkantis ir imant sau šuniuką. mirksiukas.gif Savo kalytę iš 5 šuniukų vados išsirinkau tiesą sakant intuityviai, nors ji buvo pati ramiausia tarp savo "banditėlių" broliukų ir sesučių lotuliukas.gif Bet kai pasiėmiau, ir augo ji, tai tikrai ne "flegma" manoji, bet ir ne "gyvas sidabras" lotuliukas.gif šuo kaip šuo ir aš juo esu be galo patenkinta wub.gif
Atsakyti