Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Green.apple @ 2007 09 25, 06:36)
aciu,Linuze!  aciuks.gif o tai db skaitysiu!!!  thumbup.gif

o mano pagrindinis saltinis- http://homeoint.org/kotok/privivki.htm ten atsiranda vis naujasniu straipsniu, zmones isvercia ir patalpina ten, ir  visada nurodytas tikro straipsnio puslapis- is kur jis paimtas. ir dazniausiai verciami butent mediku straipsniai.

Tai kad nera uz ka, cia dauguma Delfino ideti straipsniai. As dabar skaitau mercola, mastau gal ir knyga nusipirksiu, kakzaip uzsikabinau biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo * Linužė *: 26 rugsėjo 2007 - 20:49
QUOTE(* Linužė * @ 2007 09 26, 11:13)
Tai kad nera uz ka, cia dauguma Delfino ideti straipsniai. As dabar skaitau mercola, mastau gal ir knyga nusipirksiu, kakzaip uzsikabinau biggrin.gif

Mercola mane, žinok, bent kiek baugina - anot jo, viskas yr negerai... Na, beveik viskas ax.gif. Puodai blogi, soja (beveik visa) bloga, grūdai maisto racione blogai ir t.t. Mane depresija beveik buvo apėmusi, kai daug Mercola skaitydavau, tai dabar tik laikas nuo laiko pasižiūriu smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2007 09 26, 16:28)
Mercola mane, žinok, bent kiek baugina - anot jo, viskas yr negerai... Na, beveik viskas ax.gif. Puodai blogi, soja (beveik visa) bloga, grūdai maisto racione blogai ir t.t. Mane depresija beveik buvo apėmusi, kai daug Mercola skaitydavau, tai dabar tik laikas nuo laiko pasižiūriu smile.gif.

as i ji taip stipriai dar neisigilinau, skaiciau tik kas liecia vakcinas. apie puodus esu girdejusi, kad tie ketaus , atrodo yra geriausi, soja turbut del to, kad modifikuota, ar ne?, o del grudu nieko nesu girdejusi g.gif Va kas man buvo ydomu paskaitineti apie vandeny, na kad skonis man jo kazkoks rugstesnis kai kuriu gamintoju jau senokai pajutau, paskui skaiciau kad floras vendenuky negerai, o mano vaiku vandeny buvo deta floro, tad pradejau dometis koks vanduo yra gerai...pasirodo kai kurie gamintojai deda nitratu, ar kt priemaisu, nors ir labai nedidelis procentas, minimalus beveik... Ai , siaip bendram isprusimui ydomu man ji paskaitineti, o paskui zmogus ka sau atsirenki... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lauralin @ 2007 09 12, 11:28)
Mano mergyte negavo nei vieno skiepo ir as jos neskiepysiu.Sia varasa buvom Indijoj ir nieko neatsitiko,auga visiskai sveika,net persalimo ligom dar nesirgo.Turi naturalu imuniteta,nepazeista jokiom vakcinom,netikiu tais skiepais.Nors gydytoja mane bara,bet as sakau veliau,kad jai butu ramiau  mirksiukas.gif

Įdomu, kaip jus išleido neskiepytus užsienin? g.gif Šiaip aš jokia detalesne informacija nesidomėjau dėl išleidimo užsienin nesiskiepijus, bet mūsų gydytoja tokias kalbas šneka: vat, neskiepysit - negalėsit į užsienį išvykt.

Dar gązdina darželiu: vat į darželį, kai norėsit eit, reikės Jums sveikatos pažymos, kad visi skiepai gauti ir pan. Bet man atrodo, kad pažymoje turi būti įrašas, jog pauostarąjį laiką nesirgo infekcinėmis ligomis. O skiepų nedarymas neturėtų būti priežastimi neišrašymu pažymos, ar kad su tokia pažyma nepriimtų į darželį ? g.gif

Jūsų šitas pasisakymas, kurį komentuoju, buvo perskaitytas šiandien per Lietuvos radiją (9 val. 45 min) laidoje apie skiepus kaip argumentų nelabai turinti nuomonė, kodėl neskiepijote savo vaiko. Aišku, laida buvo vienpusė - apie tai, kad skiepai labai gerai. Buvo paleistas interviu su gyd. Usoniu, kuris yra labai didelis šalininkas skiepų. Apie mamas, kurios neskiepija savo vaikų, buvo sakoma, kad jos neskiepija dėl to, jog kiti vaikai yra paskiepyti, ir dėl to nėra nuo ko užsikrėsti - maždaug, kadangi kiti vaikai paskiepyti, tai kam man skiepyti savo vaiką. Na, naivu būtų tikėtis iš nacionalinio radijo kitos nuomonės - juk valstybė apmoka dauguma vaikiškų skiepų.
Atsakyti
Na, dėl užsienio ir daržo ir man labai įdomu, kaip ten iš tikrųjų yra g.gif (šiaip įsivaizduoju, kad jei yra tokia teisė ne(si)skiepyt, tai ji turėtų galioti visose valstybinėse institucijose, tik man įdomu, kas ten iš tikrųjų įrašoma vaiko pažymoje darželiui).O dėl Usonio, kiek teko skaityti jo interviu skiepų tematika, tai vienas topinių jo pasisakymų maždaug "aš gi savo anūką paskiepijau, jei skiepai būtų blogybė, argi aš, gydytojas, skiepyčiau savo šeimos narius?" Nu man žiauriai įdomu, kas yra jo įsivaizduojamoji auditorija, į kurią jis kreipiasi su tokiais argumentais... Gal avių banda? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandorita: 03 spalio 2007 - 10:25
Skiepai gi yra laisvanoriškas pasirinkimas, tad darželiui jokios įtakos nedaro. Taip, parašo gydytoja pažymoj, ar vaikas skiepytas ar neskiepytas, bet svarbiausia, kad nebūtų neseniai sirgęs ar sergantis kokiom infekcinėm ligom, svarbiausia išvada: 'Vaikas lankyti kolektyvą gali". Užtat šį pažyma galioja ribotą laiką.
Mano neskiepyta dukra pradėjo lankyti darželį šią vasarą.

O dėl užsienio, tai pirmą kartą girdžiu, kad reikia pažymą apie vaikiškus skiepus važiuojant turėti. Jei važiuojat gyventi į užsienį ilgesniam laikui, tai gal ir reikia kokio įrodymo vietiniam gydytojui, kokius skiepus vaikas gavęs.
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2007 10 03, 11:22)
Na, dėl užsienio ir daržo ir man labai įdomu, kaip ten iš tikrųjų yra  g.gif

Kiek kartų skridom su neskiepytu sūnum į užsienį, tiek neteko susidurti su reikalavimu pasiskiepyti (ir apskritai, niekam tie skiepai nerūpėjo biggrin.gif ). Gal tik man pačiai būtų rūpėję, jei būtume keliavę, pvz., į kokią Kambodžą... g.gif

Dėl darželio tas pats - sveikatos pažymos reikia tik tam, kad būtų aišku, jog vaikas sveikas ir, kaip jau čia rašė, kolektyvą lankyti gali. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ababa @ 2007 10 03, 11:14)
Jūsų šitas pasisakymas, kurį komentuoju, buvo perskaitytas šiandien per Lietuvos radiją (9 val. 45 min) laidoje apie skiepus kaip argumentų nelabai turinti nuomonė, kodėl neskiepijote savo vaiko.

Ane? Neblogai, vienai pusei atstovauja citata iš mamų forumo, kitai - svari mediko nuomonė biggrin.gif Įdomu, kodėl vietoje Usonio interviu negalėjo įdėti kitos citatos iš mamų forumo, pvz. , kur mamos diskutuoja apie "privalomą ketvirto mėnesio skiepą"? cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 03 spalio 2007 - 11:03
QUOTE(pandorita @ 2007 10 03, 12:22)
tik man įdomu, kas ten iš tikrųjų įrašoma vaiko pažymoje darželiui).

Mano sūnus neskiepytas 4u.gif

Pažymoje, kurią nešėme į darželį, parašyta - ATSISAKĖ SKIEPYTI 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 03 spalio 2007 - 11:12
nu jus cia ir uzsnekejot blink.gif
yra toks dalykas kaip asmens laisves doh.gif prievarta zmoniu niekas neskiepija. Jei protestuosi,- tau net kraujo neperpils.
O kaip isivaizduojat ta 'neleidimo i uzsieni procesa'? stovi ant sienos kareivukas ir skiepu paso reikalauja??? Musu keturmetis gyvena jau trecioj shalyj savo gyvenime, yra aplankes tris zhemynus. Eina i darzeli, lankosi pas gydytojus, ir, zinoma, eis i mokykla. Niekur niekad nebuvo jokiu problemu del to, kad jis neskiepytas.
Aisku, gali buti kad kai kuriose shalyse kai kurie privatus darzeliai ar mokyklos gali nepriimt neskiepyto vaiko . Arba nevezt i ekskursijas i uzsieni drauge su visa klase (kaip gali ir nepaimti kokio, tarkim, astmatiko vaiko). Cia jau, kaip sakant istaigos vidaus politikos reikalas...Bet is esmes daugumoj shaliu vaikas turi konstitucine teise i moksla,- valstybine istaiga visada privales ji priimt.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 10 03, 11:11)
nu jus cia ir uzsnekejot  blink.gif
yra toks dalykas kaip asmens laisves doh.gif  prievarta zmoniu niekas neskiepija. Jei protestuosi,- tau net kraujo neperpils.

Be abejo, kad neperpils kraujo ir neskiepys, jei nepasirašysi. Bėda ta, kad taip šneka Šeškinės poliklinikos (Vilniuje) pediatrės. Dėl užsienio man konkrečiai pasakė, kad neišleis (ir beje, ne tik mūsų apylinkės, bet ir pavaduojanti, kai mūsiškė atostogavo). Dėl darželio taip kategoriškai nesakė, bet paminėjo, kad jei jūs nesiskiepysit, kils pavojus kitiems vaikams darželyje. Šitas teiginys man išvis buvo nesuprantamas: jeigu skiepyti vaikai yra apsaugomi nuo ligų, tai kokį pavojų jiems gali kelt neskiepytas vaikas? g.gif
Dar pabrėžė, kad užsienyje, ir būtent Amerikoje neleidžia neskiepytų vaikų į darželius. Taip ir buvo mintis pasakyti: lygiuojatės į šalį, kur autizmu vaikai serga daug daugiau nei pvz, Europos šalyse - bet nutylėjau..., nes gydytoja nebuvo linkusi bartis. Dabar gydytoja jau žino mano tvirtą apsisprendimą bent jau ankstyvoje vaikystėje neskiepyti, tai nieko ir nebesako.
Atsakyti
QUOTE(ababa @ 2007 10 03, 09:27)
Dar pabrėžė, kad užsienyje, ir būtent Amerikoje neleidžia neskiepytų vaikų į darželius.

Melavo. Butent del tu autizmu ir pan priezasciu daugelis tevu JAV dabar pasirenka neskiepyti savo vaiku, taip kad ten tikrai nieko nenustebinsi neskiepytu vaiku.
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 10 03, 12:11)
Pažymoje, kurią nešėme į darželį, parašyta - ATSISAKĖ SKIEPYTI  4u.gif

nu va.. tai kodėl vieniems rašo "kolektyvą lankyti gali", o kitiems "atsisakė skiepyti" g.gif
Atsakyti