Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

4u.gif Sveikos
Svarbiausia priezastis yra mano ankstesne patirtis, nes skiepijant dukryte buvo didele reakcija-keliu paru karsciavimas iki 41 laipsnio ir daugiau. Neberasau kiek nes tokiu momentu blink.gif meti termometra ir leki atnesti vaistu. Po visu skiepu atsirado ligos, sumazejo atsparumas, imunitetas ir t.t.
Antra priezastis, gal veliau atsiras vienvalenciu vakcinu (o gal net yra), kuriomis bus skiepijama nuo vienos ligos taip gal bus lengviau pernest.
Trecia priezastis, gal net ne nuo visu ligu reiks skiepyt, gal kas pasikeis, tiesiog manau nebutina vaika toki maza skiepyt, reikia sustipret mirksiukas.gif
O bene svarbiausia priezastis - mano sirdis taip sako, kad nereikia, kad palaukt, toks mazylis wub.gif auga stiprus ir man labai gaila tokius "nuodus" leist smile.gif
Papildyta:
kitaip tariant labai bijau dideliu komplikaciju, po to kai perskaiciau skiepu informacinius lapelius ir SM pasisakymus
Atsakyti
Oi, nu man jau baisu dėl tų skiepų darosi... Nežinau, kaip reikės apsispręsti... Mano dukra skiepyta nuo gimimo, vienintelis dalykas, nuo kurio neskiepijom, tai - vėjaraupiai. Kažkaip neapsisprendžiam... Bet k reikės daryt šį kartą, neišmanau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2007 09 21, 14:17)
Bet k reikės daryt šį kartą, neišmanau... g.gif

pasidomek, paskaityk, surink visas uz ir pries. ir padaryk isvada- ar reikia tavo vaikiukui pirmaisiais gyvenimo metais tu skiepu? g.gif o gal net ju ir is vis nereikia?... rolleyes.gif
Papildyta:
o mes neskiepyjam del to, kad praradom savo mylima dukryte, kuriai buvo 2.4 metukai... verysad.gif mano minetose temose as gan smulkiai aprasiau musu angeliuko neilgo gyvenimo istorija...
Atsakyti
mamytes, sitam skyrelyje daug apsiskaiciusiu mamyciu, ir as labai noreciau jusu pagalbos. gal esate kur skaite, ar girdeje, kas yra maziau blogai tokioje situacijoje: abi mano mazyles po gimimo 3 diena gavo vakcina nuo hep B, mums jau trys menesiukai, ir vakcina zinoma reikejo kartoti, ko mes nepadareme. Viena gydytoja man yra sakiusi, dar anksciau, kad butent kas liecia hep B vakcina, jos nepakartoti ir nezubaigti kurso, butu didesne zala imunitetui, nes karta jau buvo gauta ir reiketu dabaigti suformuoti ta imuniteta hep B. Kaip jus manote?? Gal netycia kas esate girdeje, ar ka panaisiai skaite apie tokia situacija? Ar tai budinga butent siam skiepui, o gal tai visiska nesamone ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo * Linužė *: 22 rugsėjo 2007 - 04:10
QUOTE(* Linužė * @ 2007 09 22, 05:09)
mamytes, sitam skyrelyje daug apsiskaiciusiu mamyciu, ir as labai noreciau jusu pagalbos. gal esate kur skaite, ar girdeje, kas yra maziau blogai tokioje situacijoje: abi mano mazyles po gimimo 3 diena  gavo vakcina nuo hep B, mums jau trys menesiukai, ir vakcina zinoma reikejo kartoti, ko mes nepadareme. Viena gydytoja man yra sakiusi,  dar anksciau, kad butent kas liecia hep B vakcina, jos nepakartoti ir nezubaigti kurso, butu didesne zala imunitetui, nes karta jau buvo gauta ir reiketu dabaigti suformuoti ta imuniteta hep B.  Kaip jus manote?? Gal netycia kas esate girdeje, ar ka panaisiai skaite apie tokia situacija? Ar tai budinga butent siam skiepui, o gal tai visiska nesamone ?

na, mes nekartosim HB ir daugelio kitų skiepų, nors apylinkės gydytoja sako tą pati (ne tik apie hepatitą, bet ir apie kitus skiepus) kaip ir tau. gydytoja, manau, norėjo tokiu būdu paskatinti jus skiepytis. iš kur ji žino, kad suformuos imunitetą, o gal deformuos?
negalvok, kad po pirmos dozės ten aktyvios bacilos gyvena ir laukia dar kelių dozių, o po to jos užsičiaups... organizmas jau tikriausiai "suvirškino" tą pirmą dozę.
Atsakyti
QUOTE(* Linužė * @ 2007 09 22, 02:09)
mamytes, sitam skyrelyje daug apsiskaiciusiu mamyciu, ir as labai noreciau jusu pagalbos. gal esate kur skaite, ar girdeje, kas yra maziau blogai tokioje situacijoje: abi mano mazyles po gimimo 3 diena  gavo vakcina nuo hep B, mums jau trys menesiukai, ir vakcina zinoma reikejo kartoti, ko mes nepadareme. Viena gydytoja man yra sakiusi,  dar anksciau, kad butent kas liecia hep B vakcina, jos nepakartoti ir nezubaigti kurso, butu didesne zala imunitetui, nes karta jau buvo gauta ir reiketu dabaigti suformuoti ta imuniteta hep B.  Kaip jus manote?? Gal netycia kas esate girdeje, ar ka panaisiai skaite apie tokia situacija? Ar tai budinga butent siam skiepui, o gal tai visiska nesamone ?

Nekartoto vakcinos yra blogai tuo, kad nesusiformuos imunitetas. Ty, pirmasis skiepas bus absoliuciai betikslis ir nereikalingas, tik pritershes organizma, ir tiek. Antra vertus, gali buti, kad organizmas susidures su hepB gautu naturaliais keliais, antikunius gamins kiek greiciau. Kalbeti apie kazkokia zala yra absurdas.
Mane labai erzina tokie medikai, gasdinantys neaishkiais dalykais. Jusu, kaip mamos pareiga yra ju paklausti, o mediku,- jums paaishkinti taip, kad suprastumet,- kaip formuojasi imunitetas po skiepo, trukumus, privalumus, galimas ligos komplikacijas ir pan.
Lietuvoj zmones (man bent toks jausmas) aklai pasitiki medikais ir ju sprendimais ir neklausineja. Tai galioja kalbant ne tik apie skiepus. Nzn, as gal labai ishlepus, bet jei man idomu,- issireikalausiu konsultacijos su epidemiologu/imunologu, jei kazkokia rimtesne liga,- gausiu bent 2-3 mediku nuomones apie galima gydyma ir prognozes tiek ji taikant, tiek ne. Kazkaip susinervinau...sorry ax.gif
Atsakyti
aciu mergaites 4u.gif apsisprendziau, kad nebekartosime . as ne Lietuvoje, bet JAV. PEdiatre dar nezino, kad atsisakysime skiepu, nors kaip uzsiminiau, kad noresiu palaukti, ji kaip tik pirma uzkalbejo skaiciusi straipsni pediatrijos zurnale, kad kaip tik buvo svarstoma kokiu tikslu skiepija visus kudikius be isimties, jei HEP B vakcina nusidevi iki paauglystes amziaus. Tada as jai pasakiau, kad as kaip tik galvoju apie skiepijima veliau, arba isvis neskiepyjima.tai ta musu pediatre net pasisiause, sako nesupraskit manes klaidingai, as tik uz vakcinas, ir tik uz skiepus. Na o as sakau, nelabai...taip ir baigesi. Antro menesio vizite pasakiau, skiepysim trecia menesy, na o trecio menesio vizite bus kaip matyti, ka ji sakys. O as kazkada kalbejau su kiniete daktare, ir ji uzmate mano skiepu pase hep B vienas skiepas, mes jo nekartojom su vyru, tai ji uzsimine, oi oi kaip blogai imunitetui taip skiepu neuzbaigti. Tad as prisiminusi si ivyki norejau uzklausti. Bet manau taip pat kuo maziau nuodu, tuo organizmui geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(* Linužė * @ 2007 09 24, 02:42)
aciu mergaites  4u.gif apsisprendziau, kad nebekartosime . as ne Lietuvoje, bet JAV.

nu zinai doh.gif ...JAV sedint info trukumu skustis nederetu. Jei ligonine padori, tai gausit konsultaciju i valias. Musu vaikas iki 4 men augo taip pat JAV,- apie skiepus kaskart mums iskilus klausimu itin issamiai konsultuodavo, prireikus kviete specialiai mums imunologa pokalbiui ir tt ir tp.
Ir 'nuodais' skiepu vadint gal irgi nereiketu unsure.gif Zodziu, siulau pabandyt gauti daugiau info is mediku...
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 09 24, 01:20)
nu zinai doh.gif ...JAV sedint info trukumu skustis nederetu. Jei ligonine padori, tai gausit konsultaciju i valias. Musu vaikas iki 4 men augo taip pat JAV,- apie skiepus kaskart mums iskilus klausimu itin issamiai konsultuodavo, prireikus kviete specialiai mums imunologa pokalbiui ir tt ir tp.
Ir 'nuodais' skiepu vadint gal irgi nereiketu unsure.gif  Zodziu, siulau pabandyt gauti daugiau info is mediku...

As jokiu informacijos trukumu ir nesiskundziu, kaip tik gal "dziaugiuosi" vienos krypties nuomones gausa. Na bet dekui uz tavo patarimus, jei matysiu reikala esant pasitelgsim ir imunologu konsultacija.
Ligonines Illinojaus, Childrens memorial ir Northwestern, labai normalios, gydytojos klasikines, ir gydymo metodai tokie patys. Dar karta dekoju uz atsaka i mano zinute.
Papildyta:
QUOTE(uups @ 2007 09 22, 03:59)
Nekartoto vakcinos yra blogai tuo, kad nesusiformuos imunitetas. Ty, pirmasis skiepas bus absoliuciai betikslis ir nereikalingas, tik pritershes organizma, ir tiek. Antra vertus, gali buti, kad organizmas susidures su hepB gautu naturaliais keliais, antikunius gamins kiek greiciau. Kalbeti apie kazkokia zala yra absurdas.
Mane labai erzina tokie medikai, gasdinantys neaishkiais dalykais. Jusu, kaip mamos pareiga yra ju paklausti, o mediku,- jums paaishkinti taip, kad suprastumet,- kaip formuojasi imunitetas po skiepo, trukumus, privalumus, galimas ligos komplikacijas ir pan.
Lietuvoj zmones (man bent toks jausmas) aklai pasitiki medikais ir ju sprendimais ir neklausineja. Tai galioja kalbant ne tik apie skiepus. Nzn, as gal labai ishlepus, bet jei man idomu,- issireikalausiu konsultacijos su epidemiologu/imunologu, jei kazkokia rimtesne liga,- gausiu bent 2-3 mediku nuomones apie galima gydyma ir prognozes tiek ji taikant, tiek ne. Kazkaip susinervinau...sorry  ax.gif

Man kaip tik atrodo, kad cia zmones priema daktaro zody vos ne kaip Dievo balsa. "Daktaras sake", ir labai daug kur taip. As ir pati mokiausi imunologija antrame kurse, ir labai gerai pamenu ka mokemes apie skiepus. Juk ir pirmagimy skiepijau. O kai ketvirtam menesy atsirado dermatitas, svarsciau nuo kokio gi maisto, nors valgem tik ryziu kose prie misinuko. "Juk daktare sake"-"kazkuo apmaitinau". Na nesvarbu upps, nesu as kokia tai naivuole, beje, daktarai kaip susitare sakys ta paty, 2 ar trys ar 5 kad ir kiek nuomoniu tu pasitelgtum. Esu tikra jie duos zalia sviesa skiepams.
Sakykim skiepai leidziami, po imunologo konsultacijos/tyrimu. Skiepus organizmas toleruoja. Ar tai reiskiasi kad jokiu salutiniu poveikiu nebus 2 savaites, tai jau jie nepasireiks apskritai??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo * Linužė *: 24 rugsėjo 2007 - 20:07
QUOTE(uups @ 2007 09 24, 09:20)
  Zodziu, siulau pabandyt gauti daugiau info is mediku...

na tik ne is Lietuvos mediku... jie gali papasakot tik viena vakcinavimo puse- koks tai geras ir nepakeiciamas budas apsisaugoti nuo ligu doh.gif pradedant nuo Usonio doh.gif

Merginos, kurios neskiepyja savo vaikiukų ir domisi skiepais!

Turiu jums pasiūlymą!!!

Lietuvoje info apie skiepų žalingus šalutinius poveikius laaabai mažai!!!

Siūlyčiau padaryti taip:
jei kas is jūsų randa kokią nors info- nesvarbu kokia kalba-
lietuvių, rusų, anglų, vokiecių ar net lenkų-
parasykite nuorodą, kad galėtų paskaityti ir kitos
.
Padėkime viena kitai kuo daugiau surinkti info apie skiepus!

tai gi mano pirma nuoroda mirksiukas.gif - ją gavau nuo mamytės, kuri irgi neskiepyja savo vaikiuko. straipsnis apie dar vienos vakcinos žalingą šalutinį efektą. Gal bus įdomu.
http://www.msnbc.msn...#storyContinued
Atsakyti
Green. Apple heart.gif , labai gera ydeja deti jau turimus ir naujus straipsnius i viena tema 4u.gif

As nesu dabar namuose, bet turiu issisaugojusi kompe ka esu radusi, pasistengsiu ir as dasideti. 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo * Linužė *: 24 rugsėjo 2007 - 20:02
QUOTE(* Linužė * @ 2007 09 24, 17:48)
Aja. s jokiu  informacijos trukumu ir nesiskundziu, kaip tik gal  "dziaugiuosi" vienos krypties nuomones gausa. Na bet dekui uz tavo patarimus, jei matysiu reikala esant pasitelgsim ir imunologu konsultaci
Ligonines Illinojaus, Childrens memorial ir Northwestern, labai normalios, gydytojos klasikines, ir gydymo metodai tokie patys. Dar karta dekoju uz atsaka i mano zinute.

Nzn... bent mes Bostono, Children's Hospital gavom visapusishka info, ir, (kas mane shokiravo)netgi rekomendaciju neskiepyti nuo stabliges ir difterijos bent iki poros metuku, jei jau atsisakau kitu skiepu. Beje, vaikas negaves nei vieno skiepo, o dermatitas, deja, buvo.

Imunologijos mokiausi pati, isivaizduoju ka mokeisi.
Gilintis i skiepu tema cia tingiu, nes man jau koktu ketvirtus metus ta pati per ta pati rashyt wacko.gif

QUOTE(Green.apple @ 2007 09 24, 17:51)

Siūlyčiau padaryti taip:
jei kas is jūsų randa kokią nors info- nesvarbu kokia kalba-
lietuvių, rusų, anglų, vokiecių ar net lenkų-
parasykite nuorodą, kad galėtų paskaityti ir kitos

labai sveikintina iniciatyva, bet ash pasitikeciau tik Medline publikuotais straipsniais ir oficialiu US komitetu duomenimis (nac skiepu zhalos atlyginimo ir pan) mirksiukas.gif
Atsakyti