O man nesiformuoja tie antikuniai nors tu ka:) Buvau graziai paskiepyta dyvyliktoj klasej, bet laukdamasi pirmo vaikucio antikuniu nebuvo raudonukei. Po gimdymo mane ligoninej paskiepijo, bet vel niekas nesusidare. Ir zinau ne viena toki atveji. Dabar vel laukiuosi, mano pirmas sunus neskiepytas nuo nieko ir nezadu jo vien del to skiepyti, kad jis galetu susirgti ir mane apkresti. Juk is esmes bet kas gali apkresti.
Man atrodo, kad dar daug itakos duoda nusiteikimas. Jei zmones nepasiskiepija ir bijo, kad kiekvienam zingsnyje ju tyko kokia vampyriskai nusiteikusi erke ar kokia kita bacila, tuoj pat sukelsianti visas ypatingas komplikacijas, tai vien jau ta baime sumazina imuniteta.... Man viena akusere, kuri siaip jau pries skiepus, ligoninej buvo sakiusi: jei jus taip bijote ligu ir komplikaciju, jei vien apie tai galvosite nepasiskiepyje, tai verciau skiepykites, nes taip galima ir nuprotet ligu belaukiant:)
QUOTE(uups @ 2007 09 09, 20:43)
1. Tikrai taip
2. Tada galesi skiepytis arba ne. Tavo sprendimas.
3. Kur cia taip skaitei?
As buvau sirgus klinishkai ishreikshta forma (vaikystej) ir etc, bet bunant 30 metu imunitetas jai buvo jau taip smarkiai 'nusidevejes', kad revakcinavo vel
2. Tada galesi skiepytis arba ne. Tavo sprendimas.
3. Kur cia taip skaitei?
As buvau sirgus klinishkai ishreikshta forma (vaikystej) ir etc, bet bunant 30 metu imunitetas jai buvo jau taip smarkiai 'nusidevejes', kad revakcinavo vel
Taip skaičiau keliuose šaltiniuose, bet namie turiu tik vieną, į kurį galėčiau duoti nuorodą - "Padėkime augti", p. 134...
O skiepytis vien dėl to, jog yra kažkokia tikimybė... taigi nuo skiepų ji nedings, galvojau, yra kokių kitokių būdų...
Mano mergyte negavo nei vieno skiepo ir as jos neskiepysiu.Sia varasa buvom Indijoj ir nieko neatsitiko,auga visiskai sveika,net persalimo ligom dar nesirgo.Turi naturalu imuniteta,nepazeista jokiom vakcinom,netikiu tais skiepais.Nors gydytoja mane bara,bet as sakau veliau,kad jai butu ramiau
QUOTE(Ievuzhe @ 2007 09 09, 21:16)
O man nesiformuoja tie antikuniai nors tu ka:) Buvau graziai paskiepyta dyvyliktoj klasej, bet laukdamasi pirmo vaikucio antikuniu nebuvo raudonukei.
Taip tikrai būna, todėl skiepas nuo raudonukės mergaitei yra tokia gana sąlyginė apsauga...
Aš persirgusi natūraliai, tai imunitetas iki šiol yra
o as nzn ka daryt,del tu skiepu .Jau labai as pries esu juos.
Ir mano sirdis nelinksta skiepyti savo mazojo, ypac po vyresniosios skiepijimo patirties , nenoriu, bet jei zinociau, kad nebus reakcijos, skiepyciau noredama apsaugoti , esu girdejus, kad jei berniukas perserga kiaulyte, tai uzauges gali netureti vaiku , cia po visu kiaulyciu, ar po komplikacijos
QUOTE(Liutaure @ 2007 09 12, 23:32)
Ir mano sirdis nelinksta skiepyti savo mazojo, ypac po vyresniosios skiepijimo patirties , nenoriu, bet jei zinociau, kad nebus reakcijos, skiepyciau noredama apsaugoti , esu girdejus, kad jei berniukas perserga kiaulyte, tai uzauges gali netureti vaiku , cia po visu kiaulyciu, ar po komplikacijos
o nuo ko galima apsaugoti skiepijant?
aš irgi pradėjau domėtis tom ligom, nuo kurių skiepijama, tai apie kiaulytę galiu pasakyti, kad ta nuomonė "neturės vaikų" susijusi su tuo, kad sergant kiaulyte kartais (apie 10 proc. berods) pasitaiko kaip komplikacija vienpusis sėklidės uždegimas, kuris trečdaliu atveju gali sukelti sėklidės funkcijų sutrikimą. Bet visa tai tuo lengviau pagydoma, kuo anksčiau diagnozuojama; galiausiai, berniukai turi juk ne vieną sėklidę...
nežinau, man neatrodo, kad kiaulytė keltų didžiausią grėsmę iš tų ligų, nuo kurių skiepijama...
QUOTE(pandorita @ 2007 09 13, 08:36)
nežinau, man neatrodo, kad kiaulytė keltų didžiausią grėsmę iš tų ligų, nuo kurių skiepijama...
Gaila, kad kuo grėsmingesnė liga, tuo mažiau efektyvus vakcinavimas...Pvz., meningitas - net paskiepytas vaikas sėkmingai gali susirgti kita jo atmaina ir numirti...stabligė - vakcina tiek susilpinnta, kad dažnai tiesiog nesusidaro imunitetas...skeipas nuo erkinio encefalito neapsaugo nuo Laimo ligos... ir t.t. ir t.t...
aciu Pandorita uz issamu paaiskinima del tos kiaulytes visiskai sutinku, kad kiaulyte nera pati baisiausia, kur kas baisiau yra difterija ar meningitas at kokliusas, jauciu neskiepysiu nors abiems atvejais tai didele atsakomybe
Va, man idomu, nueisiu pas gydytoja ir sakysiu : nusprendziau neskiepyti, na nebent kai bus didesnis. Ka ji gali sakyt, gal prades berti argumentus ''UZ'', o ar man uzteks pasakyti, kad skiepai neprivalomi, ir kad as jais nelabai pasitikiu, ar ji tures skiepyti vaika, jei dekim, reikes skiepyti 1-2 metu ?
Sveikos, SM.
Kažkurioje temoje skaičiau, kad moterys nenori skiepyti ką tik gimusių savo vaikučių. Ir žiūriu, kad šita tendencija vis auga, plečiasi. Savo pirmąją dukrą prieš 10 metų skiepijom pagal tada galiojusias taisykles ir tradicijas. Bet praėjo jau tiek metų, o kažkas radikaliai pasikeitė?
Gal galėtų tos, kurios neskiepijo, pasidalinti patirtimi - kas, kaip ir kodėl?
Kažkurioje temoje skaičiau, kad moterys nenori skiepyti ką tik gimusių savo vaikučių. Ir žiūriu, kad šita tendencija vis auga, plečiasi. Savo pirmąją dukrą prieš 10 metų skiepijom pagal tada galiojusias taisykles ir tradicijas. Bet praėjo jau tiek metų, o kažkas radikaliai pasikeitė?
Gal galėtų tos, kurios neskiepijo, pasidalinti patirtimi - kas, kaip ir kodėl?
QUOTE(Vilmoshka @ 2007 09 20, 21:51)
Sveikos, SM.
Kažkurioje temoje skaičiau, kad moterys nenori skiepyti ką tik gimusių savo vaikučių. ...Gal galėtų tos, kurios neskiepijo, pasidalinti patirtimi - kas, kaip ir kodėl?
Kažkurioje temoje skaičiau, kad moterys nenori skiepyti ką tik gimusių savo vaikučių. ...Gal galėtų tos, kurios neskiepijo, pasidalinti patirtimi - kas, kaip ir kodėl?
sveikute!
siulau paskaityt temos ,,Neskiepyti vaikai"- pirma tema (nes visai nesenai buvo atidaryta jau antra) ir ,,Vakcinos- uz ir pries". sitose temose rasi daug idomiu diskusiju ir nuomoniu tu mamyciu, kurios atsisake skiepyt savo vaikiukus ir ju motivacijas tai gi, patogiai isitaisyk prie kompo ir pradek skaityt