Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Una Li @ 2008 08 26, 04:01)
kaip ir visada tokiais atvejais, tyli arba sako, negali būt biggrin.gif . Kokliušui specialaus gydymo kaip ir nėra, tik lauke rečiau užeina kosulys, vaikas geriau jaučiasi. O liaudiškos priemonės tikrai naudingos tokiam ilgalaikiui kosuliui, nuo cheminių gali naują ligą įsigyt tiek laiko vartodamas doh.gif .
Lauksim rezultatų. Kažkada skaičiau, kad kokliušas dažnokai pasitaiko tarp vyresnių vaikų, bet nediagnozuojamas, nes ne taip specifiškai atrodo vyresniame amžiuje ir nėra toks sunkus.

Aisku smile.gif Aciukas uz atsakyma, sveikite wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2008 08 24, 19:57)
Apie kokliušą rašo, kad prasideda paprastu sausu kosuliu naktimis, kuris - antroj stadijoj - pereina į priepuolinį. Iš pradžių kokliušo atvejį aš atmečiau, nes po kosulio nebūdavo tų vadinamųjų reprizų - gilaus oro įkvėpimo, bet paskaičiau, kad 50% atvejų jų nebūna.

Čia net paklausyti kokliušinio kosulio galima - panašu kad mūsiškis toks ir yra...
http://www.whoopingcough.net/

o jums dazni tie kosulio priepoliai?

aciu uz nuoroda! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Green.apple @ 2008 08 28, 00:58)
o jums dazni tie kosulio priepoliai?

Maždaug kas 2-3 val., bet būna dažniau, jei susinervina, jei pradeda verkti. Kartais ilgiau ištempia, tada galvoju, na va viskas baigėsi... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2008 08 26, 10:15)
Šiandien paėmė kraują iš venos kokliušo tyrimui. Rezultatas penktadienį. Žiūrėsim, ar teisingai diagnozavau  biggrin.gif

tai ar teisingai? ar patvirtino tavo diagnoze? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Green.apple @ 2008 08 29, 23:34)
tai ar teisingai?  ar patvirtino tavo diagnoze? rolleyes.gif

Nėra šiandien dar rezultato. Ir turbūt tik antradienį... Ilgai ten kažką augina.
Kosėjam toliau unsure.gif
Atsakyti
Vargšiukės console.gif .
Atsakyti
Tai va - šiandien mums pulmonologė pareiškė, kad turim kokliušą. Bet kažkokia nelabai tikra man ji savo diagnoze pasirodė... Ant lapelio parašė: diagnozė - kokliušas ir bronchitas. Išrašė pagerti Klacid'ą. Šiaip kosuliai nemažėja. Kadangi neturiu kol kas to originalaus tyrimo rezultatų dokumento, nežinau, ar stipriai mes čia viršijom su tais antikūniais. Gal, kas esat susidūrę su kokliušo, žinot?
Ig M 30,55
Ig G 19,54

Šiaip kiek skaičiau, niekur nesiūlo gydyti kokliušo antibiotikais, nes tai neveiksminga. Antibiotikai tinka tik pradžioje, kad ligonis neužkrėstų kitų.

Ar nebus ji čia mumis ėmus ir paprasčiausiai atsikračius su tuo klacidu...
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2008 09 05, 16:05)
Tai va - šiandien mums pulmonologė pareiškė, kad turim kokliušą. Bet kažkokia nelabai tikra man ji savo diagnoze pasirodė... Ant lapelio parašė: diagnozė - kokliušas ir bronchitas. Išrašė pagerti Klacid'ą. Šiaip kosuliai nemažėja. Kadangi neturiu kol kas to originalaus tyrimo rezultatų dokumento, nežinau, ar stipriai mes čia viršijom su tais antikūniais. Gal, kas esat susidūrę su kokliušo, žinot?
Ig M 30,55
Ig G 19,54

Šiaip kiek skaičiau, niekur nesiūlo gydyti kokliušo antibiotikais, nes tai neveiksminga. Antibiotikai tinka tik pradžioje, kad ligonis neužkrėstų kitų.

Ar nebus ji čia mumis ėmus ir paprasčiausiai atsikračius su tuo klacidu...

Mano dukrai prikišo gal trijų rūšių antibiotikų, kol galiausiai nutarė , kad tai kokliušas blink.gif
Tada taip pasitikėjau gydytojais...
Atsakyti
QUOTE(chivaja @ 2008 09 06, 17:01)
Mano dukrai prikišo gal trijų rūšių antibiotikų, kol galiausiai nutarė , kad tai kokliušas  blink.gif
Tada taip pasitikėjau gydytojais...

O nutarė taip kaip? Padarė kraujo tyrimą ar šiaip iš lempos nusprendė?
Šiaip kokliušą nustatyti ganėtinai sunku, nes tarp kosulių ligonis atrodo visiškai sveikas. Na tik kad tie kosuliai tokie išskirtiniai, priepuoliniai, paprastai žmonės taip nekosti...
Šiaip jei maniškei tie kosuliai tikrai kokliušiniai, tai būtų ramiau, bent jau žinotume priežastį... Visgi antibiotikus pradėjom gerti, žiūrėsim, ar bus koks pagerėjimas.
Atsakyti
Och, susinervinau nerealiai. Vis masčiau ir dėliojausi kada ir nuo ko skiepyti savo vaikuti, kol galų gale nutariau kad difterijos ir stabligės vakkcina vistik reikalinga. Vaikui tuo du metukai todel kokliuso vakcina nera tokia aktuali, hepatitui B ateis laikas paauglystėj, o hemofilus influenza man irgi nera patikima vakcina. Pamenu anksčiau vaikus kuriems kontraindikuota kokliučo vakcina skiepijo tik nuo difterijos ir stabligės DT Vax vakcina, ir še tau jos nebėra Lietuvoje ir nebebus, taipkad pasirinkimas vienas vakcinavimas nuo kokliušo išvengiamas tik tuo atveju jei visisškai atsisakai skiepu, net vaikus pries mokykla jau vakcinuoja keturvalente vakcina Tetraxim nuo difterijos stabliges kokliušo ir poliomelito. Tikrai nebežinau ka daryt ar is dvieju man netinkamu vakcinu (pentaxim ir tetraxim) rinktis bent jau keturvalente nei penkiavalente ar visai atsisakyt skiepu, bet gasdina difterija.

Idomu ar yra dar vaikų kuriems uždrausta skiepytis kokliušo vakcina, ką gydytojai jiems siūlo, nes bent jau užkrečiamų ligų skyrius man jokios alternatyvos nepateikė.
Atsakyti
Maniškė (1.5m.) irgi kosti naktimis, jau pora mėn g.gif Prisiskaičiau apie kokliušą, net išsigandau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2008 09 09, 16:26)
Idomu ar yra dar vaikų kuriems uždrausta skiepytis kokliušo vakcina, ką gydytojai jiems siūlo, nes bent jau užkrečiamų ligų skyrius man jokios alternatyvos nepateikė.

Maniškiui uždrausta; prieš metus pediatrė kalbėjo apie analogišką vakciną, bet be kokliušo komponento g.gif Aišku, pavadinimo neminėjo...
Atsakyti