QUOTE(pupa999 @ 2008 08 07, 20:09)
Mano lygiai tokia pati reakcija buna
Skiepas ne kiausinis, nemanau,kad galima tai sulyginti.
Jei mama turi alergiju yra 50% sansas, kad vaikas tures, jei mama ir tete alergiski - 75% sansas.(kazkur skaiciau)
Ar tikrai yra absurdiska apsidrausti ? As konkreciai kalbu apie dtp vakcina, ne pati sugalvojau, knygoje perskaiciau
ten parasyta, jei vienas vaikas turejo reakcija, kitu vaiku ja neskiepinti. O TUO LABIAU, jei vaikui buvo reakcija nuo pirmo dtp skiepo jo neskiepinti daugiau ta vakcina. Kai pasakiau, kad mano maze turejo tokia ir tokia reakcija viena daktare i akis man pasijuoke ir pasake, kad privalau skiepinti, nes skiepai pasauli isgelbejo, kita daktare pasake, kad jei buvo reakcija daugiau nebegalima skiepinti. Dar kita daktare pasake, kad mano pasirinkimas ka daryti, bet nepasake, kad negalima butent tuo skiepu skiepinti.
Gerai, kad tik baltymams alergija issivysto, o kike autoimuniniu ligu yra, kurios gali buti, kad nuo skiepu, nes kas vakcinoje yra tam kunas gali antikunius ifyti, o kiek visko ten yra
Nelyginu skiepo su kiaušiniu
Lyginu alergines reakcijas į tą patį antigeną- kiaušinio baltymą. Kodėl manote, kad palyginimas netinkamas, jei alerginės reakcijos mechanizmas tas pats
Apsidraudimas nėra absurdiškas, jei žinai nuo ko draudiesi.Taigi pirmiausia kyla klausmas, apie kokias reakcijas į skiepą kalbama: skiepo vietos paraudimą, karščiavimą, bėrimą, anafilaksiją- visa tai reakcijos, bet jų reikšmė, taigi ir poreikis apsidrausti skirtingas.
Būtų labai įdomu sužinoti, apie kokias reakcijas kalbama jūsų minėtoje knygoje ir kuo remiantis teigiama, kad kitų vaikų skiepyti negalima
Autoimuninė liga yra agresyvi organizmo reakcija į savo paties audinius.Tam tikrų panašumų su alergijomis yra, bet yra ir reikšmingų skirtumų.
Ir dar- toli gražu ne į bet kokią suleistą ar kitaip į organizmą patekusią medžiagą organizmas gali gaminti antikūnus.
Dėl skirtingų gydytojų nuomonių....Jei iš visų būtumėte išgirdusi "skiepyti būtina", tai būtų pretekstas apkaltinti VISUS medikus tendencingumu ir korumpuotumu, ar ne
Iš esmės daugiausia tiesos trečiosios žodžiuose. Sprendimas skiepyti, ar ne- jūsų. Gydytojo darbas suteikti jums informaciją apie vieno ar kito sprendimo pasekmes.
Papildyta:
QUOTE(emigrante @ 2008 08 07, 20:36)
Laba diena mamytes priimkite ir mane i savo pokalbi. Kaip saunu kad radau bendraminciu noreciau padiskutuoti sia tema ir pasidalinti savo info. Auginu dukryte 5 metuku ir planuojame antra vaikeli, ir esu rimtai nusprendusi neskiepyti jokiais skiepais. Lankiausi pas homeopatines medicinos centro vadova, gyd neurologa,homeopata,akupūnkturista L.Stanku del dukrytes bedeliu, ir kalbejome apie skiepus. gydytojas grieztai pasisake pris skiepus, ir taip pat kaip inro pasake kad jie tik slopina ygimta imuniteta ir isbalansuoja visa organizma, jis pats nekovoti pradeda. vat po poklabio su juo as tikrai nutariau kad antro vaikelio neskiepysiu juk senoliai musu buvo neskiepyti ir paziurekime kokie ilgaamziai, kiek visokiu atveju buna paskiepijus. gal kas nors dar palaiko mano ir inro nuomone
Tikrai būtų įdomu išgirsti, kaip konkrečiai yra slopinamas įgimtas imunitetas
O dėl senolių- tiesos tiek, kad veikiant natūraliai atrankai, išgyvendavo ir garbaus amžiaus sulaukdavo stipriausieji
Vaikų mirštamumo procentas tais puikiais laikais buvo gana įspūdingas.