Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(linsideja @ 2008 08 06, 19:35)
Pas jus kitokia situacija,juk visiskai atsisakete skiepijimo.Pas mus kitaip,mes jau suskiepyti visais privalomais skiepais pagal lietuviska skiepu kalendoriu.Tiesiog noriu daugiau vaiko neskiepyti,juk dar šeseriu metuku priklauso MMR skiepas ir kitokie skiepai.Gydytoja sako kad velu ir nutraukti butu neprotinga.O kaip yra is tiesu?Nerandu info.

manoji iki šiol buvo skiepyta,bet buvo dingusi klausa po skiepo,tai aš pradėjau domėtis(per vėlai)ir nusprendžiau daugiau jokių skiepų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 08 07, 04:42)
GAL ir sugebetu mane perkalbeti, taciau kai sneka vienapusiskai, man tik priesiska reakcija sukyla ir tada negaliu jo isgirsti ir juo iki galo patiketi. Gal pati tokia jo akims pasirodziau, taciau lygtais sau mastau, kad nesu tokia...

Mano lygiai tokia pati reakcija buna blush2.gif

QUOTE(dange @ 2008 08 07, 00:30)
Absurdiška. Lygiai taip pat absurdiška sakyti, kad bet kokia reakcija į skiepą yra kontraindikacija skiepyjimui  mirksiukas.gif
Jei vienas iš vaikų alergiškas pvz. kiaušinio baltymui, ar turėtų reikšti, kad visiems broliukams ir sesutėms draudžiama duoti kiaušinio ar produktų, kuriame jo yra  g.gif

Skiepas ne kiausinis, nemanau,kad galima tai sulyginti.
Jei mama turi alergiju yra 50% sansas, kad vaikas tures, jei mama ir tete alergiski - 75% sansas.(kazkur skaiciau)
Ar tikrai yra absurdiska apsidrausti ? As konkreciai kalbu apie dtp vakcina, ne pati sugalvojau, knygoje perskaiciau ax.gif ten parasyta, jei vienas vaikas turejo reakcija, kitu vaiku ja neskiepinti. O TUO LABIAU, jei vaikui buvo reakcija nuo pirmo dtp skiepo jo neskiepinti daugiau ta vakcina. Kai pasakiau, kad mano maze turejo tokia ir tokia reakcija viena daktare i akis man pasijuoke ir pasake, kad privalau skiepinti, nes skiepai pasauli isgelbejo, kita daktare pasake, kad jei buvo reakcija daugiau nebegalima skiepinti. Dar kita daktare pasake, kad mano pasirinkimas ka daryti, bet nepasake, kad negalima butent tuo skiepu skiepinti.
Gerai, kad tik baltymams alergija issivysto, o kike autoimuniniu ligu yra, kurios gali buti, kad nuo skiepu, nes kas vakcinoje yra tam kunas gali antikunius ifyti, o kiek visko ten yra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(inro @ 2007 10 10, 10:17)
Sveikos, mamos,

Dirbu zurnale "Sveikatos ABC", nutariau parasyti apie skiepus. Pati turiu 2 mazus berniukus, 3,5 ir 2 metuku ir neskiepyjau ne vieno. Esu skeptiska skiepu atzvilgiu, manau, kad jie silpnina naturalu igimta imuniteta, todel kvieciu ir jus skeptiskas pasakyti savo nuomone. Gal sutiktumete tapti straipsnio heroje ir issakyti savo nuomone arba patirti, susijusia su vaiku skiepais. Lauksiu skambuciu arba sms. Mano tel. 8677 99980 Ingrida. Nuosirdziai, lauksiu.

Laba diena mamytes priimkite ir mane i savo pokalbi. Kaip saunu kad radau bendraminciu noreciau padiskutuoti sia tema ir pasidalinti savo info. Auginu dukryte 5 metuku ir planuojame antra vaikeli, ir esu rimtai nusprendusi neskiepyti jokiais skiepais. Lankiausi pas homeopatines medicinos centro vadova, gyd neurologa,homeopata,akupūnkturista L.Stanku del dukrytes bedeliu, ir kalbejome apie skiepus. gydytojas grieztai pasisake pris skiepus, ir taip pat kaip inro pasake kad jie tik slopina ygimta imuniteta ir isbalansuoja visa organizma, jis pats nekovoti pradeda. vat po poklabio su juo as tikrai nutariau kad antro vaikelio neskiepysiu juk senoliai musu buvo neskiepyti ir paziurekime kokie ilgaamziai, kiek visokiu atveju buna paskiepijus. gal kas nors dar palaiko mano ir inro nuomone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emigrante @ 2008 08 07, 20:36)
juk senoliai musu buvo neskiepyti ir paziurekime kokie ilgaamziai,

gyvenimo trukme pasaulyje dabar kaip tik ilgeja.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 08 07, 13:22)

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 08 07, 20:09)
Mano lygiai tokia pati reakcija buna  blush2.gif
Skiepas ne kiausinis, nemanau,kad galima tai sulyginti.
Jei mama turi alergiju yra 50% sansas, kad vaikas tures, jei mama ir tete alergiski - 75% sansas.(kazkur skaiciau)
Ar tikrai yra absurdiska apsidrausti ?  As konkreciai kalbu apie  dtp vakcina, ne pati sugalvojau, knygoje perskaiciau  ax.gif  ten parasyta, jei vienas vaikas turejo reakcija, kitu vaiku ja neskiepinti.  O TUO LABIAU, jei vaikui buvo reakcija nuo pirmo dtp skiepo jo neskiepinti daugiau ta vakcina. Kai pasakiau, kad mano maze turejo tokia ir tokia reakcija viena daktare i akis man pasijuoke ir pasake, kad privalau skiepinti, nes skiepai pasauli isgelbejo, kita daktare pasake, kad jei buvo reakcija daugiau nebegalima skiepinti. Dar kita daktare pasake, kad mano pasirinkimas ka daryti, bet nepasake, kad negalima butent tuo skiepu skiepinti.
Gerai, kad tik baltymams alergija issivysto, o kike autoimuniniu ligu yra, kurios gali buti, kad nuo skiepu, nes kas vakcinoje yra tam kunas gali antikunius ifyti, o kiek visko ten yra  unsure.gif

Nelyginu skiepo su kiaušiniu biggrin.gif Lyginu alergines reakcijas į tą patį antigeną- kiaušinio baltymą. Kodėl manote, kad palyginimas netinkamas, jei alerginės reakcijos mechanizmas tas pats g.gif
Apsidraudimas nėra absurdiškas, jei žinai nuo ko draudiesi.Taigi pirmiausia kyla klausmas, apie kokias reakcijas į skiepą kalbama: skiepo vietos paraudimą, karščiavimą, bėrimą, anafilaksiją- visa tai reakcijos, bet jų reikšmė, taigi ir poreikis apsidrausti skirtingas.
Būtų labai įdomu sužinoti, apie kokias reakcijas kalbama jūsų minėtoje knygoje ir kuo remiantis teigiama, kad kitų vaikų skiepyti negalima g.gif
Autoimuninė liga yra agresyvi organizmo reakcija į savo paties audinius.Tam tikrų panašumų su alergijomis yra, bet yra ir reikšmingų skirtumų.
Ir dar- toli gražu ne į bet kokią suleistą ar kitaip į organizmą patekusią medžiagą organizmas gali gaminti antikūnus.
Dėl skirtingų gydytojų nuomonių....Jei iš visų būtumėte išgirdusi "skiepyti būtina", tai būtų pretekstas apkaltinti VISUS medikus tendencingumu ir korumpuotumu, ar ne mirksiukas.gif Iš esmės daugiausia tiesos trečiosios žodžiuose. Sprendimas skiepyti, ar ne- jūsų. Gydytojo darbas suteikti jums informaciją apie vieno ar kito sprendimo pasekmes.
Papildyta:
Laba diena mamytes priimkite ir mane i savo pokalbi. Kaip saunu kad radau bendraminciu noreciau padiskutuoti sia tema ir pasidalinti savo info. Auginu dukryte 5 metuku ir planuojame antra vaikeli, ir esu rimtai nusprendusi neskiepyti jokiais skiepais. Lankiausi pas homeopatines medicinos centro vadova, gyd neurologa,homeopata,akupūnkturista L.Stanku del dukrytes bedeliu, ir kalbejome apie skiepus. gydytojas grieztai pasisake pris skiepus, ir taip pat kaip inro pasake kad jie tik slopina ygimta imuniteta ir isbalansuoja visa organizma, jis pats nekovoti pradeda. vat po poklabio su juo as tikrai nutariau kad antro vaikelio neskiepysiu juk senoliai musu buvo neskiepyti ir paziurekime kokie ilgaamziai, kiek visokiu atveju buna paskiepijus. gal kas nors dar palaiko mano ir inro nuomone smile.gif

Tikrai būtų įdomu išgirsti, kaip konkrečiai yra slopinamas įgimtas imunitetas g.gif
O dėl senolių- tiesos tiek, kad veikiant natūraliai atrankai, išgyvendavo ir garbaus amžiaus sulaukdavo stipriausieji mirksiukas.gif Vaikų mirštamumo procentas tais puikiais laikais buvo gana įspūdingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 07 rugpjūčio 2008 - 21:29
QUOTE(dange @ 2008 08 07, 14:07)
Būtų labai įdomu sužinoti, apie kokias reakcijas kalbama jūsų minėtoje knygoje ir kuo remiantis teigiama, kad kitų vaikų skiepyti negalima  g.gif

Paskaitysiu dar karteli jei rasiu ir parasysiu, nenoriu pievu rasyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 08 07, 22:31)
Paskaitysiu dar karteli  jei rasiu ir parasysiu, nenoriu pievu rasyti  ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti

as prisirasau prie jusu,neskiepijau savo dukrytes ir tikrai nezadu skiepyti busimu savo vaikuciu schmoll.gif nezadu kankinti savo vaikucio vien del to kad reikia daryti kaip visi schmoll.gif oooj kiek privargome su tais daktarais ir ju uzpuolimais kodel tu neskiepini savo vaiko ir t.t. dabar labai dziaugiuosi kad persirasem pas tokia saunia daktare kuri pritaria mano nuomonei,o ja susiradau per savo mama nes ji taip pat neskiepijo savo vaiku tik mane (nes vyriausia as,buvo dar kvaila jaunute kai gimde nieko nesidomejo tais laikais),bet dziaugiuosi kad ji mane itikino nes esu jaunute mamyte bet nesijauciu neapsisvietusi situo klausymu 4u.gif

QUOTE(Silvute @ 2008 08 07, 21:22)

nu jus cia tai prajuokinot cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzokada: 07 rugpjūčio 2008 - 22:01
QUOTE(dange @ 2008 08 07, 10:26)
Motyvai utraukti skiepyjimą šia vakcina suprantami. Bet kaip supratau, norit nutraukti vakcinavimą visais skiepais  g.gif

Tikrai taip,visais.O kiek ju jau ir belike,mums jau treji metukai.
Atsakyti
QUOTE(linsideja @ 2008 08 08, 10:08)
Tikrai taip,visais.O kiek ju jau ir belike,mums jau treji metukai.

Vadinasi kalbama apie 6-7 metų skiepus: DTP, MMR ir poliomielito g.gif Dėl MMR kaip ir aišku, o kuo "nusikalto" kiti?
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 08 08, 11:38)
Vadinasi kalbama apie 6-7 metų skiepus: DTP, MMR ir poliomielito  g.gif Dėl MMR kaip ir aišku, o kuo "nusikalto" kiti?

"nusikalto"
devil.gif gun_smilie.gif scare.gif swoon.gif lotuliukas.gif
Atsakyti