As nustojau skiepyti savo vyresnelities MMR (jo jau neturim). Nematau cia jokios tragedijos, nelabai tikiu "antikuniu slenksciu" - na tipo kazkada reikejo 3kart skiepyt, kad susidarytu pakankamai antikuniu pries liga, o per epidemijas nepasiteisinus skiepams, duriu skaicius buvo (ir yra arba tiksliau bus) didinamas. Mes nesiskiepijam ne todel, kad buvo reakcija, bet tiesiog nusprendem nezaisti su likimu (tokiu budu - vakcinuojant), nerizikuot galimu salutiniu poveikiu ir pasitiket savimi, vaiku sveikata, o ir galimybemis issigydyti, kuriais nors is tu skiepijamu ligu uzklupus.
Siaip sakoma, kad jeigu nebuvo didesniu salutiniu poveikiu po vakcinu, tai revakcinacija nera tokia pavojinga. Jusu, Linsideja, atveju MMR tikrai nereiketu kartoti, o kiti skiepai, jei jie praejo "sekmingai" nera tokie baisus, kaip kad pastarasis. Taciau velgi, dabar jus pasigave alergija, tai nezinau ar tai nebutu kontraindikacija nesiskiepyti ir kitais skiepais. Turi pati apsispresti.....
Vakar turejau skiepyti savo mazyle. Atsisakiau. Is gydytojo, kuris atrodo lb.kompetetingas, ismintingas ir siaip malonus zmogus, susilaukiau dideles nuostabos ir ilgos kalbos apie tai, jog skiepai 100% tik gerai. Man nepatinka tokie zmones (o ypac medikai), kurie nesneka atvirom kortom, kalba apie vienusiska reikalo puse ir visai nebando isgirsti, kur slypi mano abejones ir klausimai. Jei jis butu buves atviras (tikrai netikiu, kad visai nezino skiepu zalos), nuosirdus su manimi, GAL ir sugebetu mane perkalbeti, taciau kai sneka vienapusiskai, man tik priesiska reakcija sukyla ir tada negaliu jo isgirsti ir juo iki galo patiketi. Gal pati tokia jo akims pasirodziau, taciau lygtais sau mastau, kad nesu tokia...
Mes kol kas gyvuojam UK, gydytojas uzsimine, kad ju vakcina DPT ir HippB yra BE gyvsidabrio. Lb.suabejojau jo teigimu, gaila neuzsirasiau vakcinos pavadinimo.
[/url]