Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(linsideja @ 2008 08 06, 18:19)
Labas visoms,gaila,labai gaila kad skiepais pradejau dometis po laiko.Jauniausiam sunui dabar treji metukai.Pries pusantru metu buvo paskiepytas privalomuoju MMR skiepu.Ko pasekoje prasidejo stipri alergine reakcija verysad.gif Su alergija kovojam ir siandien...Todel daugiau jokiu skiepu.Apie tai pasakiau ir gyd.Jos reakcija Ka?kaip tai juk nebaigtas skiepijimas,reikalinga revakcinacija...Tiesiog susipykom ir tiek.Ka manote jus,ar tikrai jau taip kengsminga toliau nebeskiepyti?Juk is to skiepo jokios naudos.O kiek zalos vaikui. verysad.gif

aš iki metuku atsisakiau,bet atsisakysiu visiškai.aš galvojau,kad gydytoja bandys perkalbėti,bet pasakė,kad teisingas mano pasirinkimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2008 08 06, 17:40)
aš iki metuku atsisakiau,bet atsisakysiu visiškai.aš galvojau,kad gydytoja bandys perkalbėti,bet pasakė,kad teisingas mano pasirinkimas smile.gif

Pas jus kitokia situacija,juk visiskai atsisakete skiepijimo.Pas mus kitaip,mes jau suskiepyti visais privalomais skiepais pagal lietuviska skiepu kalendoriu.Tiesiog noriu daugiau vaiko neskiepyti,juk dar šeseriu metuku priklauso MMR skiepas ir kitokie skiepai.Gydytoja sako kad velu ir nutraukti butu neprotinga.O kaip yra is tiesu?Nerandu info.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linsideja: 06 rugpjūčio 2008 - 17:36
QUOTE(linsideja @ 2008 08 06, 17:19)
Labas visoms,gaila,labai gaila kad skiepais pradejau dometis po laiko.Jauniausiam sunui dabar treji metukai.Pries pusantru metu buvo paskiepytas privalomuoju MMR skiepu.Ko pasekoje prasidejo stipri alergine reakcija verysad.gif Su alergija kovojam ir siandien...Todel daugiau jokiu skiepu.Apie tai pasakiau ir gyd.Jos reakcija Ka?kaip tai juk nebaigtas skiepijimas,reikalinga revakcinacija...Tiesiog susipykom ir tiek.Ka manote jus,ar tikrai jau taip kengsminga toliau nebeskiepyti?Juk is to skiepo jokios naudos.O kiek zalos vaikui. verysad.gif

Neskiepyti toliau nėra kenksminga, ty be to, kad nesusiformuos imunitetas tymams- parotitui- raudonukei, kažkokios žalos vaikui nepadarysite.
Atsakyti
O man absurdiskai skamba kai daktarai kaip paskutinia kovos taktika naudodami sako, akd neprotinga butu nutraukti jau skiepus ipusejus ar pan... YPAC jei vaikas turejo kokia nors reakcija.... taip... taug protingiau toliau skiepinti ir laukti kol dar baisesne reakcija bus ir tada daktarai pasakys, kad cia TIKRAI ne nuo skiepu.... absurdas. Yra parasyta (nors ir labai mazomis raidemis), jei vaikas turejo alergine reakcija nuo vieno ar kito skiepo jo daugiau neskiepinti ir taip pat neskiepinti kitu vaiku. The shot in the dark knygoje istorija parasyta kai pirmas vaikas turejo reakcija nuo dtp skiepo, bet isgyveno, antras vaikas po to pacio skiepo numire, tevams ant ranku, o ant mirties liudijimo taip ir neparase, kad nuo skiepo, zinoma, gi nuo skiepu niekas nemirsta, skiepai tik pasauli gelbsti.
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 08 07, 03:07)
O man absurdiskai skamba kai daktarai kaip paskutinia kovos taktika naudodami sako, akd neprotinga butu nutraukti jau skiepus ipusejus ar pan... YPAC jei vaikas turejo kokia nors reakcija.... taip... taug protingiau toliau skiepinti ir laukti kol dar baisesne reakcija bus  ir tada daktarai pasakys, kad cia TIKRAI ne nuo skiepu.... absurdas. Yra parasyta (nors ir labai mazomis raidemis), jei vaikas turejo alergine reakcija nuo vieno ar kito skiepo jo daugiau neskiepinti ir taip pat neskiepinti kitu vaiku. The shot in the dark knygoje istorija parasyta kai pirmas vaikas turejo reakcija nuo dtp skiepo, bet isgyveno, antras vaikas po to pacio skiepo numire, tevams ant ranku, o ant mirties liudijimo taip ir neparase, kad nuo skiepo, zinoma, gi nuo skiepu niekas nemirsta, skiepai tik pasauli gelbsti.

Absurdiška. Lygiai taip pat absurdiška sakyti, kad bet kokia reakcija į skiepą yra kontraindikacija skiepyjimui mirksiukas.gif
Jei vienas iš vaikų alergiškas pvz. kiaušinio baltymui, ar turėtų reikšti, kad visiems broliukams ir sesutėms draudžiama duoti kiaušinio ar produktų, kuriame jo yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 08 07, 08:30)
Absurdiška. Lygiai taip pat absurdiška sakyti, kad bet kokia reakcija į skiepą yra kontraindikacija skiepyjimui  mirksiukas.gif
Jei vienas iš vaikų alergiškas pvz. kiaušinio baltymui, ar turėtų reikšti, kad visiems broliukams ir sesutėms draudžiama duoti kiaušinio ar produktų, kuriame jo yra  g.gif

Butent mums po sio skiepo reakcijos tesiantis alergijai,atlikti tyrimai parode kad vaikas alergiskas kiausinio baltymui verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linsideja @ 2008 08 07, 09:21)
Butent mums po sio skiepo reakcijos tesiantis alergijai,atlikti tyrimai parode kad vaikas alergiskas kiausinio baltymui verysad.gif

MMR vakcinoje yra aptinkama kiaušinio baltymo pėdsakų, todėl vaikams, alergiškiems kiaušinio baltymui gali pasireikšti alerginė reakcija. Motyvai utraukti skiepyjimą šia vakcina suprantami. Bet kaip supratau, norit nutraukti vakcinavimą visais skiepais g.gif
Atsakyti
As nustojau skiepyti savo vyresnelities MMR (jo jau neturim). Nematau cia jokios tragedijos, nelabai tikiu "antikuniu slenksciu" - na tipo kazkada reikejo 3kart skiepyt, kad susidarytu pakankamai antikuniu pries liga, o per epidemijas nepasiteisinus skiepams, duriu skaicius buvo (ir yra arba tiksliau bus) didinamas. Mes nesiskiepijam ne todel, kad buvo reakcija, bet tiesiog nusprendem nezaisti su likimu (tokiu budu - vakcinuojant), nerizikuot galimu salutiniu poveikiu ir pasitiket savimi, vaiku sveikata, o ir galimybemis issigydyti, kuriais nors is tu skiepijamu ligu uzklupus.

Siaip sakoma, kad jeigu nebuvo didesniu salutiniu poveikiu po vakcinu, tai revakcinacija nera tokia pavojinga. Jusu, Linsideja, atveju MMR tikrai nereiketu kartoti, o kiti skiepai, jei jie praejo "sekmingai" nera tokie baisus, kaip kad pastarasis. Taciau velgi, dabar jus pasigave alergija, tai nezinau ar tai nebutu kontraindikacija nesiskiepyti ir kitais skiepais. Turi pati apsispresti.....

Vakar turejau skiepyti savo mazyle. Atsisakiau. Is gydytojo, kuris atrodo lb.kompetetingas, ismintingas ir siaip malonus zmogus, susilaukiau dideles nuostabos ir ilgos kalbos apie tai, jog skiepai 100% tik gerai. Man nepatinka tokie zmones (o ypac medikai), kurie nesneka atvirom kortom, kalba apie vienusiska reikalo puse ir visai nebando isgirsti, kur slypi mano abejones ir klausimai. Jei jis butu buves atviras (tikrai netikiu, kad visai nezino skiepu zalos), nuosirdus su manimi, GAL ir sugebetu mane perkalbeti, taciau kai sneka vienapusiskai, man tik priesiska reakcija sukyla ir tada negaliu jo isgirsti ir juo iki galo patiketi. Gal pati tokia jo akims pasirodziau, taciau lygtais sau mastau, kad nesu tokia...

Mes kol kas gyvuojam UK, gydytojas uzsimine, kad ju vakcina DPT ir HippB yra BE gyvsidabrio. Lb.suabejojau jo teigimu, gaila neuzsirasiau vakcinos pavadinimo.
Atsakyti
Sveikutes.
As noreciau kreiptis i mamas, turincias jau siek tiek didesnius vaikucius. Maniskiuj 5 su puse metu, jau i pradine klase zingsniuosim. Uzpildant anketa mokykloje buvo ir eilute apie skiepus. Ypatingas demesys stabliges skiepuj. Ir as pati labai del to skiepo nervinuos, tikraja to zodzio prasme. Niekaip negaliu apsispresti. Mano vaikai kolkas neskiepyti, bet va stablige manau vertetu skepyti. Gal kas is cia esanciu irgi susidure su panasiom mintim ir abejonem. Ieskau nesaliskos info nete, ir gal kas pasidalintu patikimais saltinais ??
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 08 07, 07:30)
Absurdiška. Lygiai taip pat absurdiška sakyti, kad bet kokia reakcija į skiepą yra kontraindikacija skiepyjimui  mirksiukas.gif
Jei vienas iš vaikų alergiškas pvz. kiaušinio baltymui, ar turėtų reikšti, kad visiems broliukams ir sesutėms draudžiama duoti kiaušinio ar produktų, kuriame jo yra  g.gif

Dange, gal gali pakomentuoti?

Ziurinejau amerikietiskus dok. filmus (nu ar jie tikrai patikimi, tai nzn).

Neradau skiepu aprasymo pas mus, bet filme irodinejo tokius dalykus: neva tai US kaip konservant skiepuose naudoja medziaga mercury (chemiskai - tri... kazkoks), kaip suprantu, tai gyvsidabris.

Aiskino, kad tyrimai rodo rysy tarp gyvsidabrio ir velyvojo autizmo (kuris isaiskeja ne pirmaisiai gyv. metais). Neva tai Danijoje, uzdraudus gyvsidarbi skiepuose, autizmo atvejai stabilizavosi, or smth. Taip pat teige, kad gyvsidabrio dozes skiepuose santykinai yra zymiai zymiai didesnes, negu leidziama, pvz., lasisoje.

Man idomu, kaip yra LT, ar skiepai su gyvsidabriu, ar ne? Gal mokami yra be?
Atsakyti
QUOTE(prabegom @ 2008 08 07, 14:00)
Dange, gal gali pakomentuoti?

Ziurinejau amerikietiskus dok. filmus (nu ar jie tikrai patikimi, tai nzn).

Neradau skiepu aprasymo pas mus, bet filme irodinejo tokius dalykus: neva tai US kaip konservant skiepuose naudoja medziaga mercury (chemiskai - tri... kazkoks), kaip suprantu, tai gyvsidabris.

Aiskino, kad tyrimai rodo rysy tarp gyvsidabrio ir velyvojo autizmo (kuris isaiskeja ne pirmaisiai gyv. metais). Neva tai Danijoje, uzdraudus gyvsidarbi skiepuose, autizmo atvejai stabilizavosi, or smth.  Taip pat teige, kad gyvsidabrio dozes skiepuose santykinai yra zymiai zymiai didesnes, negu leidziama, pvz., lasisoje.

Man idomu, kaip yra LT, ar skiepai su gyvsidabriu, ar ne? Gal mokami yra be?

Komentuoti sunku dėl nepakankamos informacijos. Būtų įdomu panagrinėti tuos tyrimus, kurie anot filmo kūrėjų, aiškiai įrodo autizmo ir vakcinose esančio timerosalio(gyvsidabrio organinio junginio) ryšį. Pastebėjimas: timerosalio turinčios vakcinos nebenaudojamos JAV nuo 2001m, todėl autizmo atvejų mažėjimą turėtų stebėti patys amerikiečiai mirksiukas.gif Peržiūrėjau JAV rinkoje esančias vaikiškas vakcinas- visos be gyvsidabrio, išskyrus kai kurias vakcinas nuo gripo.Europos ir Lietuvos rinkoje esančias vakcinas reikėtų žiūrėti kiekvieną atskirai g.gif , bet pažadu aptikusi gyvsidabrio priemaišų pranešti pioneer.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 07 rugpjūčio 2008 - 14:10
QUOTE(dange @ 2008 08 07, 14:07)
Europos ir Lietuvos rinkoje esančias vakcinas reikėtų žiūrėti kiekvieną atskirai  g.gif , bet pažadu aptikusi gyvsidabrio priemaišų pranešti  pioneer.gif

Tai va to ir reiketu. Aciu smile.gif

As kazkaip galvoju, kad skiepijant vaikus turetu tevams i dantis ta lapeli, kuris prie vaistu buna, iduot. O tai vaistus nuo slogos perki - ir tai buna, o skiepai gi ne sloga...
Atsakyti