QUOTE(rence25 @ 2008 07 11, 12:48)
Pradejus dometis vakcinomis o ypac ju salutiniais reiskiniais visai pasimeciau...Is vienos puses nenoriu kad vaikas persirgtu tom infekcines ligom kurios gali tureti skaudzias pasekmes ( kaip kad po tymu, raudonukes gali pasireiksti encefalitas ) bet is kitos puses ir skiepyjant gali kilti visokiu reakciju ir dideja pavojus autizmo, alergiju, nervu pakenkimo.. Neesu pilnai issitikinusi ar susilaikymas nuo skiepu yra geras sprendimas..Bet kai pagalvoju juk tie patys vaistai kuriuos naudojam gydymui ir gali sukelti visokias psalinias reakcijas- inkstu, kepenu pakenkimus o vis vien vartojam, gydomes jais Taip ir skiepyjant reakcijos gali pasireiksti bet gali ir nepasireiksti Naturaliai persergant vaikiskas ligas gali pasireiksti komplikaciju o gali ir ju nebuti.. KAip pasverti ta rizika
Nežinau, kaip pasverti riziką. Tik žinau, kad savo vaikams gydyti renkuosi kuo natūralias ir kuo mažiau pašalinių poveikių turinčias priemones. Liaudiškas, homeopatines.
Pamenu, kaip prieš du metus su savo gydytoja kalbėjau apie vėjaraupius. Mano dukra tuo metu turėjo kontaktų su sergančiais ir paskaičiavus susirgimo laiką mes turėjome būti prie jūros, toli nuo namų ir savo gydytojos. Jaudinausi, klausiau jos kaip man suprasti, kad jau komplikacijos prasidėjo, nes buvau neseniai mačiusi lankstinuką su vėjaraupių vakcinos reklama. Tai gydytoja nuramino, kad tos komplikacijos retos. Nors paskaičius tą lankstuką gali susidaryti įspūdis, kad komplikuojasi vos ne kas antras atvejis. Beje, tada taip ir nesusirgom vėjaraupiais.
Jeigu vakcinų pašalinis poveikis būtų pripažįstamas ir įvertinamas procentaliai, galbūt būtų galima bandyti spręsti pagal tikimybes ar geriau rizikuot skiepyti, ar geriau rizikuot neskiepyti. Gi dabar - vakcinos totalus gėris, jokių rizikų, o ligos - vienos pavojingos komplikacijos. Ir nėr kaip apsispręsti...