Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Green.apple @ 2008 07 09, 02:44)
dar, kaip bebūtų keista, gal čia atsitiktinumas, o gal vis dėl to ir nulėmė tas, kad mes vaikiuką neskėpinom- vaikas auga nealergiškas!!!

Aš "iš lempos" dažnokai pagalvoju apie acetonemiją - mano didieji vaikai augo, kai skiepų buvo mažiau ir tokios ligos nežinojome, o mažylė dar motinos pienu maitinama kartais kvepėdavo acetonu ir vėliau ne kartą su tuo teko susidurti, nors stengiamės pirkti maistą su kuo mažiau priedų, gaminam patys (čipsų, guminukų, limonadų ir pan. gėrio visai nevartojam). Vat ir pagalvoju, ar neturi ryšio su hepatito skiepu?
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 07 09, 03:44)
Prieš 25 metus Lietuvoje nuo vėjaraupių vakcinuojama nebuvo  mirksiukas.gif  Taigi vyrą galima reabilituoti, susirgo jis pagal visus knyginius kanonus  biggrin.gif

QUOTE(dange @ 2008 07 09, 05:03)
Vakcina Lietuvoje registruota 1997. Realiai į rinką atėjo dar vėliau.

Dabar zinosim ax.gif

QUOTE(Una Li @ 2008 07 09, 05:51)
Aš "iš lempos" dažnokai pagalvoju apie acetonemiją.
Vat ir pagalvoju, ar neturi ryšio su hepatito skiepu?

Kaip idomiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva57 @ 2008 07 08, 22:35)
manau, kad zinau labai gerai  mirksiukas.gif
artimas zmogus yra infektologas.
taip kad zinau ne vien globalius uzsikretimo budus smile.gif

Elementarus faktas, kad mano sesuo, sakykim, medikė, manęs eksperte medicinoj kažkaip nepadaro bigsmile.gif. Taip, užsikrėtimo būdų yra įvairių, bet tikimybė nedidelė. Žinau atvejį, kai vyriškiui buvo pažeistos smegenys po paprasčiausio dantų valymo - susidarė infekcija ir liko žmogus visam likusiam amžiui neįgalus... Betgi toks atvejis yra tiesiog labai reta nelaimė. Taip yra ir su tais manikiūrais.
Atsakyti
Va butent - B hepatitu uzsikresti manikiuro metu, per odontologinius instrumentus yra nedidele, bet hepatitu C- nuo kurio jokiu vakcinu nera-- reikia itin mazo kiekio organizmo skysciu, kad butu uzsikresta...
As saviskiu vaiku nemaciau rekalo skiepyti sia vakcina..Bet man paciai darbe si vakcina reikalinga, tad esu ja pasikiepyjusi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2008 07 09, 18:07)
Elementarus faktas, kad mano sesuo, sakykim, medikė, manęs eksperte medicinoj kažkaip nepadaro bigsmile.gif.

Butent! Todel nepradekim vieni kitu kritikuoti kaip ekspertai biggrin.gif
O tai jog artimas zmogus yra infektologas - kasdien susiduriantis su konkreciais ligos atvejais - tai be abejo as zinau daugiau realiu uzsikretimo istoriju ir galimybiu - bet jokiu budu neteigiu, kad esu eksperte. Lygiai taip pat negalima teigti jog as neturiu supratimo apie ligos uzsikretimo budus, jeigu tai nera rasoma is ekpertes lupu mirksiukas.gif

QUOTE(delfinas @ 2008 07 09, 18:07)
Taip, užsikrėtimo būdų yra įvairių, bet tikimybė nedidelė. Žinau atvejį, kai vyriškiui buvo pažeistos smegenys po paprasčiausio dantų valymo - susidarė infekcija ir liko žmogus visam likusiam amžiui neįgalus... Betgi toks atvejis yra tiesiog labai reta nelaimė. Taip yra ir su tais manikiūrais.

Pasiskaityk mano ankstesni posta - as apie ta pati ir kalbejau. Pasikartosiu: nenoriu teigti, kad musu uz kiekvieno kampo tyko pavojai - tenorejau paneigti, kad tai vien tik moralinio pobudzio liga.
Atsakyti
Pradejus dometis vakcinomis o ypac ju salutiniais reiskiniais visai pasimeciau...Is vienos puses nenoriu kad vaikas persirgtu tom infekcines ligom kurios gali tureti skaudzias pasekmes ( kaip kad po tymu, raudonukes gali pasireiksti encefalitas ) bet is kitos puses ir skiepyjant gali kilti visokiu reakciju ir dideja pavojus autizmo, alergiju, nervu pakenkimo.. Neesu pilnai issitikinusi ar susilaikymas nuo skiepu yra geras sprendimas..Bet kai pagalvoju juk tie patys vaistai kuriuos naudojam gydymui ir gali sukelti visokias psalinias reakcijas- inkstu, kepenu pakenkimus o vis vien vartojam, gydomes jais Taip ir skiepyjant reakcijos gali pasireiksti bet gali ir nepasireiksti Naturaliai persergant vaikiskas ligas gali pasireiksti komplikaciju o gali ir ju nebuti.. KAip pasverti ta rizika unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2008 07 11, 12:48)
Pradejus dometis vakcinomis o ypac ju salutiniais reiskiniais visai pasimeciau...Is vienos puses nenoriu kad vaikas persirgtu tom infekcines ligom kurios gali tureti skaudzias pasekmes ( kaip kad po tymu, raudonukes gali pasireiksti encefalitas  ) bet is kitos puses ir skiepyjant gali kilti visokiu reakciju ir dideja pavojus autizmo, alergiju, nervu pakenkimo.. Neesu pilnai issitikinusi ar susilaikymas nuo skiepu yra geras sprendimas..Bet kai pagalvoju juk tie patys vaistai kuriuos naudojam gydymui ir gali sukelti visokias psalinias reakcijas- inkstu, kepenu pakenkimus o vis vien vartojam, gydomes jais  Taip ir skiepyjant reakcijos gali pasireiksti bet gali ir nepasireiksti  Naturaliai persergant vaikiskas ligas gali pasireiksti komplikaciju o gali ir ju nebuti.. KAip pasverti ta rizika  unsure.gif

Nežinau, kaip pasverti riziką. Tik žinau, kad savo vaikams gydyti renkuosi kuo natūralias ir kuo mažiau pašalinių poveikių turinčias priemones. Liaudiškas, homeopatines.

Pamenu, kaip prieš du metus su savo gydytoja kalbėjau apie vėjaraupius. Mano dukra tuo metu turėjo kontaktų su sergančiais ir paskaičiavus susirgimo laiką mes turėjome būti prie jūros, toli nuo namų ir savo gydytojos. Jaudinausi, klausiau jos kaip man suprasti, kad jau komplikacijos prasidėjo, nes buvau neseniai mačiusi lankstinuką su vėjaraupių vakcinos reklama. Tai gydytoja nuramino, kad tos komplikacijos retos. Nors paskaičius tą lankstuką gali susidaryti įspūdis, kad komplikuojasi vos ne kas antras atvejis. Beje, tada taip ir nesusirgom vėjaraupiais.

Jeigu vakcinų pašalinis poveikis būtų pripažįstamas ir įvertinamas procentaliai, galbūt būtų galima bandyti spręsti pagal tikimybes ar geriau rizikuot skiepyti, ar geriau rizikuot neskiepyti. Gi dabar - vakcinos totalus gėris, jokių rizikų, o ligos - vienos pavojingos komplikacijos. Ir nėr kaip apsispręsti...
Atsakyti
Labai geras tas straipsnis apie skiepus kur e-mail'a atsiunte, beveik viska esu skaicius is knygu visokiu, nesakau, kad tiems, kurie neapsisprende perskaicius reikia skiepu atsisakyti, bet susimastyti tai nori nenori privercia visus thumbup.gif
Atsakyti
aš savo vaiko neskiepijau. niekuo nesergam, bet tikiuosi, kad dar persirgsim vaikiškom ligom. pati esu labai alergiška. esu iš normalios, kitų supratimu labai geros šeimos. sirgau tuberkulioze. po skiepų amžinai atsidurdavau sanatorijose. tampė tėvai po gydytojus ieškodami sveikatos savo mylimai dukrai. nustojus mane skiepyti, sulaukus paauglystės, "stebuklingai" pasveikau. o kai tėvai nustojo rūpintis mano sveikata ir peršalimus, bronchitus pradėjau gydytis ne antibiotikais, o homeopatiniais vaistais, tfu tfu nebegaliu pasakyti kada rimčiau sirgau.
daug skaičiau literatūros apie skiepus. gaila, kad lietuvių kalba info praktiškai nėra. skiepų nuo stabligės iš vis nesuprantu. vyras susižeidė, tai GMP pirmiausiai paskiepijo nuo stabligės? įdomu kam tada kūdikystėj skiepytas?
Atsakyti
http://articles.merc....aspx?source=nl
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 08 01, 07:24)

Jo... unsure.gif
Atsakyti
Labas visoms,gaila,labai gaila kad skiepais pradejau dometis po laiko.Jauniausiam sunui dabar treji metukai.Pries pusantru metu buvo paskiepytas privalomuoju MMR skiepu.Ko pasekoje prasidejo stipri alergine reakcija verysad.gif Su alergija kovojam ir siandien...Todel daugiau jokiu skiepu.Apie tai pasakiau ir gyd.Jos reakcija Ka?kaip tai juk nebaigtas skiepijimas,reikalinga revakcinacija...Tiesiog susipykom ir tiek.Ka manote jus,ar tikrai jau taip kengsminga toliau nebeskiepyti?Juk is to skiepo jokios naudos.O kiek zalos vaikui. verysad.gif
Atsakyti