Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(in petto @ 2008 07 08, 08:21)
O kirpykloj ar pas dantistą neįmanoma užsikrėst? g.gif Mano mama gavo šią ligą nežinia kur (įtaria, kad pas dantistą). Nemanau, kad ji amorali moteris tongue.gif Tad nuo šios ligos manau skiepysiu savo vaikus, tik žinoma vėliau, o ne gimdymo namuose, nes mano kraujyje hepatito B nerasta ax.gif

na taip, yra ir kitu uzsikretimo keliu, kur amoralumas nieko detas - kaip kad gydytoju darbas ar kraujo perpylimas ir dantistas (o kaip cia kirpykloj uzsikrest g.gif , nebent ten vyrus skuta arba rimtai su zirklem ausin ikerpa unsure.gif ).
As taip uz skiepyjima VELIAU nuo hepB, jei isvis skiepijima. Bet tikrai ne antra kudikio diena. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 07 06, 21:59)
o hep B - reikia pabuti tarp narkomanu, prostituciu, kad juo susirgt - t.y. man si liga grynai moralinio pobudzio - visu pirma reikia augint vaikus ant tinkamo moralinio pagrindo, kad tokiu dalyku neprisigaudyt (na isimtis, jei jiems bus perpilamas kraujas arba dirbs operacineje - bet butent tada, t.y. veliau ir galima pasiskiepyti).

ne visai taip - uztenka ir kirpykloje pabuti - ar visose kirpyklose matete, kad sukos ar zirkles po kiekvieno kliento dezinfekuojamos - juk netycia islieka tikimybe, jog galima ibrezti? O taip pat ir manikiurai, pedikiurai - nera laikomasi grieztu normu net ir labai prestiziniuose salonuose. Taip kad ne vien narkomanai ir prostitutes ax.gif

Kita vertus mazams kudikeliui nekerpam plauku kirpyklose ir manikiuru pedikiuru nedarom smile.gif

Nors, kai mano mazylis gime, tam paciam naujagimiu skyriuje gulejo narkomanes, kalejme pagimdziusios kudikelis - tai juk visus vaikiukus apziuredavo tos pacios sesutes - nors ir labai saugojosi jos su 2 pirstinem ta kudikeli priziuredavo, bet juk nerami sirdis visviena, kai tas vaikas salia - gali pasitaikyti ir klaidu.......

Nenoriu pasakyti, kad visur mus tyko pavojai - tenorejau paneigti teigini jog tai narkomanu ir prosituciu liga.
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 07, 21:01)
Patologas rase, kad jei skiepintas nuo vejaraupiu tai shingles nesusergi, o mano vyras mat susirgo....

Patologas apsimelavo eilinįsyk ax.gif. Tikimybė susirgti shingles po vėjaraupių vakcinos yra, tik literatūra teigia, jog tas atsitinka rečiau nei persirgus pačiais vėjaraupiais. Betgi yra sąlyginai nauja vakcina nuo shingles, kuri maloniai nuo šios ligos apsaugos bigsmile.gif.

QUOTE(Nimfa* @ 2008 07 07, 22:51)
noriu paklausti  ar jus dar prieš vaiko gimdymą taip apsisprendėt?

Gerokai prieš gimdymą. O koks skirtumas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 08 liepos 2008 - 18:11
QUOTE(delfinas @ 2008 07 08, 19:10)
Tikimybė susirgti shingles po vėjaraupių vakcinos yra, tik literatūra teigia, jog tas atsitinka rečiau nei persirgus pačiais vėjaraupiais. Betgi yra sąlyginai nauja vakcina nuo shingles, kuri maloniai nuo šios ligos apsaugos bigsmile.gif

Juostinės pūslelinės dažnis po vėjaraupių vakcinos 2.6/100,000 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 07 08, 09:36)
Juostinės pūslelinės dažnis po vėjaraupių vakcinos 2.6/100,000  4u.gif

Pasak nemažos krūvos įvairios literatūros, ir komplikacijų nuo bet kurios vakcinos tikimybė nedidelė 4u.gif. Realybė betgi diktuoja bent kiek kitaip ax.gif.
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2008 07 08, 21:31)
Pasak nemažos krūvos įvairios literatūros, ir komplikacijų nuo bet kurios vakcinos tikimybė nedidelė 4u.gif. Realybė betgi diktuoja bent kiek kitaip ax.gif.

Į šiuos duomenis(apie juostinę pūslelinę po vėjaraupių vakcinos) žiūriu pakankamai atsargiai. Žinoma, jei palyginsim su tikimybe susirgti herpes zoster po natūraliai persirgtų vėjaraupių(2/1000) skirtumas įspūdingai didelis.Tačiau nuo masinio vakcinavimo JAV pradžios praėjo apie dešimt metų, o pažeidžiamiausia amžiaus grupė yra tie, kuriems daugiau nei 65-75 metai. Kai paskiepyta karta pasieks šį amžių, sergamumo rizika gali pasikeisti ir vakcinos nenaudai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 07 08, 00:26)
Vyras buvo skiepytas nuo vėjaraupių  g.gif

Jei pries 25 metus LT turejo tokia vakcina tai buvo skiepytas. Dabar matote, negali suzinoti kuo buvai skiepytas ir kuo ne, nes seseles tingi ligos irasu ieskoti ar kazkas pan. As mamos prasiau, kad suzinotu kuo as sirgus ir nuo ko skiepytas, tai sake, tik jei as nueiciau tada duotu ligos istorija doh.gif

QUOTE(Daiva57 @ 2008 07 08, 07:44)
O taip pat ir manikiurai, pedikiurai - nera laikomasi grieztu normu net ir labai prestiziniuose salonuose.

As kur manikiurus pedikiurus darausi po kiekvieno zmogau sterilizuoja viska, net ir dildes visokias. Savo akim matau kaip nuvalo ir ideda i tokia kaip mikrobange dezute.

QUOTE(delfinas @ 2008 07 08, 11:10)
Betgi yra sąlyginai nauja vakcina nuo shingles, kuri maloniai nuo šios ligos apsaugos bigsmile.gif

Good to know bigsmile.gif lotuliukas.gif

QUOTE(dange @ 2008 07 08, 11:36)
Juostinės pūslelinės dažnis po vėjaraupių vakcinos 2.6/100,000  4u.gif

Mano didziausia problema ta, kad po knygu kurias perskaiciau susidariau labai stipria nuomone, kad laaaabai retai galima tiketi tyrimu rezultais..... daznai jie buna iskreipti, pakreipti, neissamiai padaryti, o galu gale primeluoti. Taip, kad nebent pamatyciau pacio tyrimo aprasyma, kaip jis vyko, kokie zmones ji seke ir pan tik tada patikeciau jo teisingumu. Tuo labiau zinant kaip sekmingai tam tikri saltiniai teigia kokios retos reakcijos po vakcinu ir matant dauguma pazystamu vaiku turint tas "retas" reakcijas, pasitikejimas skaiciais tikrai nekyla.
Atsakyti
QUOTE(Nimfa* @ 2008 07 08, 08:51)
Tik noriu paklausti  ar jus dar prieš vaiko gimdymą taip apsisprendėt?

po nelaimės su pirmų vaikelių... tai kai pastojau antru, JAU žinojau, kad pirmaisiais gyvenimo metais tikrai mano vaikas gyvens be skiepų... mirksiukas.gif

dar, kaip bebūtų keista, gal čia atsitiktinumas, o gal vis dėl to ir nulėmė tas, kad mes vaikiuką neskėpinom- vaikas auga nealergiškas!!! bigsmile.gif gali valgyt ir pieno produktus ir produktus iš kviečių (kiaušinio dar nebandėm). jūs neisivaizduojat, kokia man tai laimė, nes tikimybė susilaukt nealergiško vaiko pas mus buvo tik 20% (ir aš ir vyras- alergiški ir pirma dukrytė buvo labai alergiška... skiepyta visais skiepais pagal grafiką) ir net nenoris prisimint, kaip sunku augint alergišką vaiką, kai kiekvieną dieną reikia galvot- kuom šian maitint, kad nesualergizuotų dar labiau?...

QUOTE(Daiva57 @ 2008 07 08, 15:44)
ne visai taip - uztenka ir kirpykloje pabuti - ar visose kirpyklose matete, kad sukos ar zirkles po kiekvieno kliento dezinfekuojamos - juk netycia islieka tikimybe, jog galima ibrezti?
Nors, kai mano mazylis gime, tam paciam naujagimiu skyriuje gulejo narkomanes, kalejme pagimdziusios kudikelis - tai juk visus vaikiukus apziuredavo tos pacios sesutes - nors ir labai saugojosi jos su 2 pirstinem ta kudikeli priziuredavo, bet juk nerami sirdis visviena, kai tas vaikas salia - gali pasitaikyti ir klaidu.......

perskaičiau tavo postą ir susidarė man įspūdis, kad nelabai žinai šios ligos užkrietimo būdus. cool.gif

QUOTE(pupa999 @ 2008 07 09, 00:10)
Tuo labiau zinant kaip sekmingai tam tikri saltiniai teigia kokios retos reakcijos po vakcinu ir matant dauguma pazystamu vaiku turint tas "retas" reakcijas, pasitikejimas skaiciais tikrai nekyla.

joo... apie tai ir aš dažnai pagalvoju... jau kaip pridaryta vaikui žala po vakcinacijos ir gydytojai ir vakcinų žinovai visi vienu balsu teigia- čia tikrai tikrai ne po skiepo, čia tiesiog sutapimas - nemanau, kad tėvams nuo to lengviau... vaikas jau nekada nebebus toks, koks buvo... gal būt neskiepytų tą savo vaikiuką ir būtų viskas, kaip po senovei, o jau po pridarytos žalos laiką atgal neatsuksi...
ir pvz daug kas isitikinę, kad nėra autizmo ryšio su skiepais, bet kaip įtikint tėvus, kurie iki to lemtingo skiepo augino sveiką vaiką, o po jo atsitiko nelaimė?... ir dar vis kila toks klausimas- kodėl vis šneka apie MMR skiepą ryšį su autizmu... o ne, pvz, TB skiepą ir autizmą... tai gal vis dėl to nebuna dumų be ugnies... reiškia daugiausia autizmo atvėjų pasitaiko po MMR skiepo?... o gal, čia tiesiog paskutinis lašas mažam organizmui po visų pridarytų skiepų, nes MMR skiepas jau paskutinis pagal grafiką kūdikystėje...

Gelyteee, atsiusk, prašau, man tą straisnį, jei nesunku 4u.gif mano e-mail: ira.zavoronkova@gmail.com ir dar- kokius skiepus ir kada darysi vaikiukui? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Green.apple: 09 liepos 2008 - 01:45
QUOTE(Green.apple @ 2008 07 09, 01:44)

perskaičiau tavo postą ir susidarė man įspūdis, kad nelabai žinai šios ligos užkrietimo būdus.  cool.gif

Gelyteee, atsiusk, prašau, man tą straisnį, jei nesunku  4u.gif mano e-mail: ira.zavoronkova@gmail.com ir dar- kokius skiepus ir kada darysi vaikiukui?  rolleyes.gif

manau, kad zinau labai gerai mirksiukas.gif
artimas zmogus yra infektologas.
taip kad zinau ne vien globalius uzsikretimo budus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 08, 07:01)
Patologas rase, kad jei skiepintas nuo vejaraupiu tai shingles nesusergi, o mano vyras mat susirgo.... driso ne pagal "knyga" susirgti  lotuliukas.gif

QUOTE(pupa999 @ 2008 07 09, 00:10)
Jei pries 25 metus LT turejo tokia vakcina tai buvo skiepytas. Dabar matote, negali suzinoti kuo buvai skiepytas ir kuo ne, nes seseles tingi ligos irasu ieskoti ar kazkas pan.

Prieš 25 metus Lietuvoje nuo vėjaraupių vakcinuojama nebuvo mirksiukas.gif Taigi vyrą galima reabilituoti, susirgo jis pagal visus knyginius kanonus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 07 09, 08:44)
Prieš 25 metus Lietuvoje nuo vėjaraupių vakcinuojama nebuvo  mirksiukas.gif  Taigi vyrą galima reabilituoti, susirgo jis pagal visus knyginius kanonus  biggrin.gif

Is kur tokios zinios? g.gif

Green.apple - straipsniuka issiunciau. (Svieskites ir kitiems svieskit sita medziaga! mirksiukas.gif )

O skiepyt savo vaikuciu is viso nemanom. Aciu Dievui, Rapoliuka sustojom nepaskiepije MMR, bent del to dziaugiuos (nors VISUS kitus skiepus jis gavo verysad.gif ).
Kol kas jokiais stebuklingais skiepais nesitrucysim. Prevencija pries 10 ligu neuzsiminesim butent vakcinavimo budu - bandysim gyvent sveikai, pilnavertiskai, su meile (kaip kad ir visos mamos) ir pilna atsakomybe gydytis, jei liga uzklups. Man sis kelias priimtinesnis nei rizikavimas vaiko sveikata kovojant su "vejo malunais" (t.y. skiepijant), o ne imantis konkreciu veiksmu susirgus (gal tik 1-2 liga is tu 10)
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 07 09, 12:17)
Is kur tokios zinios?  g.gif

Vakcina Lietuvoje registruota 1997. Realiai į rinką atėjo dar vėliau.
Atsakyti