Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Gelyteee @ 2008 07 07, 14:06)
Aciu uz patikrinima  mirksiukas.gif
Si viena knyga (ne  mirksiukas.gif plakatas!) yra mano pagrindinis saltinis. Ir tikrai ne vienintelis  rolleyes.gif Siaip nesu imunologijos zinove, kol kas tam nera galimybiu dometis.

Bet kad horizantalaus perdavimo pasekme ir yra vertikalusis uzkratas, ar ne?  g.gif

Manau sudėtinga ieškoti objetyvumo šaltinyje, kuris pateikia vienpusę nuomonę. smile.gif
Moteris serganti VHB arba viruso nešiotoja(užsikrėtusi anksčiau minėtais būdais- adatos, kraujas, lytiniai santykiai- beje nebūtinai atsitiktiniai ir amoralūs) perduoda infekciją vaikui nėštumo ar gimdymo metu. Tai vadinama vertikaliu perdavimo būdu.
Atsakyti
Dange, temes pavadinimas "Neskiepyti vaikai", jei tu savo skiepini, tai ko kisi cia nosi. Jei mes, cia esancios mamos neskiepinam, tai yra musu apsisprendimas ir tikrai nepabudom viena ryte ir nesugalvojom - nuo siandien neskiepysiu, taip, kad tu savo komentarais nieko nepakeisi. O jei galvoji, kad mums 'butina' isgirsti 'kita' istorijos puse, tai patikek, pakankamai jau esam prisiklause mirksiukas.gif Kad ir kokiais saltiniais remtumemes, kokias knygas ar tyrimus beskaitytumem, vis tiek tiems kurie uz vakcinas musu argumentai butu per silpni ar ju per mazai ir t.t. kas jau ir taip aisku( kai vakcinu suzalotu vaiku tevai bando irodyti, akd tai vakcinos pasekme, kad ir kokius irodymus pateiktu visada isgirs atsakyma- nepakankami irodymai. O vakcinatoriai per daug plesytis neturi ivesdami nauja vakcina. Pavyzdziu toli ieskoti nereikia:neseniai bandyta prastumtu hpv vakcina).

O del hep B, tai tam ir daro nesciosios kraujo tyrimus, jei ji hep b nesiotoja, tegu skiepina vaika, o jei ne tai kam maziuka badyti.
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 07, 17:33)
Dange, temes pavadinimas "Neskiepyti vaikai", jei tu savo skiepini, tai ko kisi cia nosi. Jei mes, cia esancios mamos neskiepinam, tai yra musu apsisprendimas ir tikrai nepabudom viena ryte ir nesugalvojom - nuo siandien neskiepysiu, taip, kad tu savo komentarais nieko nepakeisi. O jei galvoji, kad mums 'butina' isgirsti 'kita' istorijos puse, tai patikek, pakankamai jau esam prisiklause  mirksiukas.gif  Kad ir kokiais saltiniais remtumemes, kokias knygas ar tyrimus beskaitytumem, vis tiek tiems kurie uz vakcinas musu argumentai butu per silpni ar ju per mazai ir t.t. kas jau ir taip aisku( kai vakcinu suzalotu vaiku tevai bando irodyti, akd tai vakcinos pasekme, kad ir kokius irodymus pateiktu visada isgirs atsakyma- nepakankami irodymai. O vakcinatoriai per daug plesytis neturi ivesdami nauja vakcina. Pavyzdziu toli ieskoti nereikia:neseniai bandyta prastumtu hpv vakcina).

O del hep B, tai tam ir daro nesciosios kraujo tyrimus, jei ji hep b nesiotoja, tegu skiepina vaika, o jei ne tai kam maziuka badyti.

Oho kaip "mandagiai" sutinkami oponentai bigsmile.gif
Jei pastebėjote(kartais) savo poste nekritikavau jūsų apsisprendimo neskiepyti, nebandžiau Jūsų kažkuo gąsdinti ir neįtikinėjau "atsiversti į tiesos kelią" . Tiesiog Gelyteee pasisakyme atkreipiau dėmesį į kelis teiginius, apie kuriuos mes sėkmingai su ja padiskutavome mirksiukas.gif
Kadangi forumas viešas, ketinu lankytis bet kurioje mane dominančioje temoje(Jums leidus ar ne). Šiame skyrelyje keliskart teko diskutuoti su mamomis, nusprendusiomis neskiepyti savo vaikų, kurių argumentai buvo tikrai gerai pasverti ir apsvarstyti. Būtent dėl tokių argumentų ir diskusijų lankausi čia.
Beje, manau didžiausia nesusikalbėjimo tarp "stovyklų" priežastis yra ta, kad net klausydamiesi nenorime ir nebandome vieni kitų išgirsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 07 liepos 2008 - 20:06
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 07, 14:33)
Dange, temes pavadinimas "Neskiepyti vaikai", jei tu savo skiepini, tai ko kisi cia nosi...

O zinai, man visai patinka, kad kartais kokia Rituska arba Dange ikisa savo "trigrasiuka" pas mus - nieskiepytukus biggrin.gif . Man visai idomu, ka jos paraso ar paklausia, ar teigia. As ir pati pasitikrinu del savo apsisprendimo (nors jau atrodo 100% apsisprendus, bet ne pro sal save perklaust), o ir musu smekos biski supanaseja i diskusija, o ne tik bliadybliada apie zala, komlikacijas ir t.t. mirksiukas.gif

Atsimenu pacioje pradzioje, gal neskiepytu vaiku pirmoje dalyje daug diskutavo Delfinas su Patologu. Butvo laaabai idomu skaityti - abu pasikauste ir ismanantys savaja puse. Taip gali biski placiau isigilinti i dalyka. Man patiko good.gif
Atsakyti
Man labai gražu, kad Lietuvoj visi tokie mandagūs ir vieni į kitus Jūs kreipiasi bigsmile.gif. O Gelyteees minėtas Patologas į pašnekovą kreipdavosi 'tamsta' ax.gif.
Atsakyti
Paskaiciau Patologo pasisakymu ir radau atsakyma kodel daktarai taip supyksta kai pradedi abejoti skiepu nauda ir pasako, kad susirastum kita daktara . Cituoju: "mamos neskiepydami savo vaiku MMR vakcina,- jus teigiate kad geriau uz gydytojus ismanote kaip vykdyti infekciniu ligu profilaktika" . Niu va ir viskas aisku kodel daktarai pyksta rolleyes.gif Patologas sventai sisitikines "teisingu knygu" teisingumu ir akivaizdu visiskai nesidomejes vakcinu zala. Net nezinociau ka sneketi su tokiu issilavinusiu(matosi) zmogumi, kuris tik viena puse mato(kaip ir Dange rase "Beje, manau didžiausia nesusikalbėjimo tarp "stovyklų" priežastis yra ta, kad net klausydamiesi nenorime ir nebandome vieni kitų išgirsti."). Kaip supratau jis medicinoj pasikaustes ir butent tokie kaip jis iskreipia tiesa, nes yra sventai isitikine vakcinu naudingumu. Jei pas ji nueitum su vaiku kuris gavo reakcija nuo vakcinos jis niekada nepripazintu, kad reakcija nuo vakcinos, pasakytu, kad "taip turi buti", kaip ir vakcinatoriu info teigia jog normali reakcija temperatura, vaiko klykimas ir t.t. Ir aisku toks daktaras tavo vaiko reakcijos neraportuotu atitinkamom instancijom, o paklaustas sakytu,kad reakcijos laaaaabai retos.

Kaip supratau juostine pusleline yra shingles ? Delfinas, tau taip buvo ar ne ?

p.s.: ir man labai smagu skaityti buvo visus "tamsta" post'us cool.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 07, 18:36)
Kaip supratau juostine pusleline yra shingles ? Delfinas, tau taip buvo ar ne ?

Buvo. Nemalonu buvo, bet nepasiutau smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2008 07 07, 22:38)
Buvo. Nemalonu buvo, bet nepasiutau smile.gif.

Klausiu, nes mano vyrui buvo pries pora metu,neskaudejo jam tik spuogiukais kairi sona ismete, o as vejaraupiaias nesirgus,tai biski supanikavau, nes perskaiciau kazkur, kad jei nesirges tai nuo shingles gali vejaraupiais uzsikresti. Kiek skaiciau tuo metu niekur nerase , kad susergi kai imunitetas susilpneja. O dar(nors ir cia jau visai ne i tema rasau blush2.gif ), Patologas rase, kad jei skiepintas nuo vejaraupiu tai shingles nesusergi, o mano vyras mat susirgo.... driso ne pagal "knyga" susirgti lotuliukas.gif
Atsakyti
O ir dar koki gera straipsni tamsta Patologas surades buvo bigsmile.gif
http://www.delfi.lt/....php?id=6627278
Stai keletas "highlights" :
"Neskiepyti vaikų ar bent kritikuoti skiepus tampa madinga. Pediatrus į neviltį varo mamų ir tėčių supratimas apie vakcinavimą. Jis - žymiai prastesnis negu įsivaizdavome", - sakė dvi dienas mamų diskusijas apie skiepus internete sekęs profesorius V. Usonis.
Pasak V. Usonio, į nacionalinę programą įtrauktos vakcinos yra saugios ir efektyvios, tačiau būna ir geresnių. "Pavyzdžiui, pusė vaikų, paskiepytų valstybės kompensuojama kokliušo vakcina, sukarščiuoja. Jeigu šeima turi galimybių ir nori investuoti į savo ramų gyvenimą, gali pirkti vadinamąją komercinę vakciną, kurios saugumas - žymiai geresnis", - aiškino profesorius.

ak.... tik skaitai ir akutemis mirksi.... kokios tos vakcinos saugios ir efektingos..... vakcinos saugios ir efektyvios, bet gali buti dar saugesnes bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa999: 08 liepos 2008 - 06:36
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 08, 04:36)
  Patologas sventai sisitikines "teisingu knygu" teisingumu ir akivaizdu visiskai nesidomejes vakcinu zala. Net nezinociau ka sneketi su tokiu issilavinusiu(matosi) zmogumi, kuris tik viena puse mato

Bet juk tokia pati pozicija būdinga ir kitai diskutuojančiai pusei, įsitikinusiai, jog skiepai yra blogis absoliutusis ax.gif

QUOTE(pupa999 @ 2008 07 08, 07:01)
Patologas rase, kad jei skiepintas nuo vejaraupiu tai shingles nesusergi, o mano vyras mat susirgo.... driso ne pagal "knyga" susirgti  lotuliukas.gif

Vyras buvo skiepytas nuo vėjaraupių g.gif
Atsakyti
Sveikos, neskiepytų vaikų mamos 4u.gif
Nieko čia teisti neisruošiu ax.gif mano vaikai skiepyti, tiesą pasakius man net nekylo mintis kad gali būti kitaip g.gif
Tik noriu paklausti ar jus dar prieš vaiko gimdymą taip apsisprendėt?
Nes kiek atsimenu, vaiką dar gimdymo namuose nuo kažko paskiepijo g.gif
Man atnešė jau paskiepyta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamius @ 2008 07 05, 11:59)
Gimus dukrytei, ligoninej nespejau sugaudyti nesamo skiepyti vaikucio, tai reiskia kad pirmuosius skiepukus mes vis del to turim.

QUOTE(Nimfa* @ 2008 07 08, 09:51)
Tik noriu paklausti  ar jus dar prieš vaiko gimdymą taip apsisprendėt?
Nes kiek atsimenu, vaiką dar gimdymo namuose nuo kažko paskiepijo  g.gif
Man atnešė jau paskiepyta  ax.gif

Mano pirmasis vaikas turi šiokių tokių problemų, todėl laukdamasi sekančio aš domėjausi visais klausimais, galinčiais turėti įtakos kitų mano vaikų raidai. Vienas jų ir buvo - skiepai. Esu dėkinga šio skyrelio mamoms už mintis ir nuorodas bei kitą infomaciją thumbup.gif . Tad sprendimą skiepytis tik kai kuriais skiepais ir pagal individualų skiepijimo planą priėmiau prieš gimdymą. Savo valią neskiepyti pasakiau iš karto vos pamačiusi neonatologę - dar ant gimdymo stalo gulėdama - taip išvengiau bet kokių nesusipratimų dėl galimo paskiepijimo prieš mano valią ax.gif

QUOTE(Gelyteee @ 2008 07 06, 19:42)
Klausykit, mamytes, subforume "Ligos ir kitos problemytes" radau mama NORDEX, kuri ten l.sekmingai platina apie skiepu zala straipsni. Mamyte tikra saunuole, o straipsnis isties l.geras,

Perskaičiau tik pusę to straipsnio, vis nerandu laiko pabaigti, bet to ką perskaičiau užtenka pasakyti, kad tikrai straipsnis vertas paskaitymo, jau vien tam, kad pamąstytum ''apie kitą medalio pusę''

QUOTE(Gelyteee @ 2008 07 06, 23:59)
o hep B - reikia pabuti tarp narkomanu, prostituciu, kad juo susirgt - t.y. man si liga grynai moralinio pobudzio - visu pirma reikia augint vaikus ant tinkamo moralinio pagrindo, kad tokiu dalyku neprisigaudyt (na isimtis, jei jiems bus perpilamas kraujas arba dirbs operacineje - bet butent tada, t.y. veliau ir galima pasiskiepyti).

O kirpykloj ar pas dantistą neįmanoma užsikrėst? g.gif Mano mama gavo šią ligą nežinia kur (įtaria, kad pas dantistą). Nemanau, kad ji amorali moteris tongue.gif Tad nuo šios ligos manau skiepysiu savo vaikus, tik žinoma vėliau, o ne gimdymo namuose, nes mano kraujyje hepatito B nerasta ax.gif

QUOTE(dange @ 2008 07 07, 14:56)
Kaip būtų maža agituoti už skiepus, pamačius keletą už skiepyjimus agituojančių plakatų poliklinikoje.

Nei vienas žmogus nesusiagituos, jei nenorės būti agituojamas 4u.gif

QUOTE(loresa @ 2008 07 05, 22:31)
Sveikos,as esu pasimetusi labai ir nezinau ka daryti.Mes viena dtp  esam padare o dabar  esam  labai  paberti  ir jau kaip menuo  kaip nedarom kita  skiepo ,kadangi as isitikinus ,kad bus  negeriau ,o netgi gali ir blogiau.Zodziu nezinau ka daryt?

Maniškį irgi šiek tiek pabėrė po DTP g.gif Tai dabar irgi mąstau, ką darysiu g.gif
Atsakyti