Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

Agnele, gaila kad tokia patirtis bet negali zinot kaip kiekvienas organizmas sureaguos.O kad vaikystej skiepijo nereiskia kaad ta lkiga suauges nesirgis.Va tetis medikas jau 50m ir pasake kad dabartines vakcižnos nuo tuberkuliozes neveiksmingos.Nemanau ka jis linketu blogo savo vaikam ir ankuma(mes su broliu neskiepyti).O del tolimu saliu tai sutinku ka ten visai kitokios higieninies salygos it tikrai gali pasigaut n ligu. Vykstant tuo labaiu dirbt i tenai reik skiepu.
Mano drauges mergaitei 7m, ir ji 3 kart sertga raudoniuke, ir gan ilgai, ta ka cia skaitos toks imunitetas g.gif
O tuberkulioze tikrai dabar siaucia, kaip tik stairpsni skaiciau ka daba jau jos nebepagydo.Tai ar skiepai apsaugos jei ner vaistu g.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif as tai is vis nesuprantu tevu, kurie vaikus skiepija nuo tokiu ligu kaip vejaraupiai, gripas, kiaulyte ir pan.... As pati tom ligom esu persirgusi ir mano dukra vejaraupiais persirgusi ir kai gripu suserga tai as priimu tai kaip naturalu virusa. Manau, kad tevam nereiketu bludyti vien tik atsiradus naujai vakcinai... Suprantu tokias ligas kaip tuberkulioze, hepatitas, kurios neisgydomos tai jo as uz skiepus, o ligos, kuriomis persirgus visam gyvenimui atsiranda imunitetas, tai neverta vaiko imunines sistemos apkrauti nesamonem 4u.gif
Atsakyti
Birutka, aš suprantu, ka tu nori pasakyti. Su skiepais, panasiai kaip su bendru horoskopu biggrin.gif Tik bendras horoskopas netiks gal 80 proc. zmoniu, o va i skiepus blogai organizmas sureaguos, arba visai nepriims skiepu ir nesudarys imuniteto gal tik kokiems 2-iems proc.
As tiesiog bandau isisvaizduoti kas butu, jei visi 100-ta procentinai aplinkui butu neskiepyti? g.gif
O be to, jeigu užaugęs vaikas norės kur nors po Azijos šalis pakeliauti, o neturės nei vieno skiepo? doh.gif Žodžiu, mes nerizikavom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnelė @ 2007 09 04, 10:07)
O be to, jeigu užaugęs vaikas norės kur nors po Azijos šalis pakeliauti, o neturės nei vieno skiepo?  doh.gif Žodžiu, mes nerizikavom  smile.gif

Net jei bus skiepytas, užaugęs turės revakcinuotis smile.gif Ir - nuo kada į privalomą skiepų tvarkaraštį įtraukti skiepai nuo vidurių šiltinės, drugio ir t.t.? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 07 02, 00:58)
pasiguglink  mirksiukas.gif visos galunes ishtinimas, konvulsijos, karsciavimas, klykimas keleta valandu (idomu kodel..ish skausmo? blink.gif ), hypotonic-hyporesponsive episode (nzn kaip lietuvishkai), kolapsas ir tt.
siaip bishki nusishnekejau blush2.gif .... oficialioji medicina tai rekomenduoja skiepyt neziuredama kiek zmogui metu... tik nuo 4 metu rekomenduoja naudoti vakcinas su sumazintu diterijos toksoido kiekiu.... ax.gif

nu, siaip visos sitos komlikacijos, be abejo, gali buti bet kokiam amziuj po skiepo. Ka ir pati patyriau po revakcinacijos blink.gif

Atsakyti
QUOTE(Agnelė @ 2007 09 04, 10:07)
O be to, jeigu užaugęs vaikas norės kur nors po Azijos šalis pakeliauti, o neturės nei vieno skiepo?  doh.gif Žodžiu, mes nerizikavom  smile.gif

tai gi geriau tada vakcinuot suaugusi zmogu, negu kudyki. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruduoke @ 2007 09 03, 11:17)
Laba diena  4u.gif as tai is vis nesuprantu tevu, kurie vaikus skiepija nuo tokiu ligu kaip vejaraupiai, gripas, kiaulyte ir pan.... As pati tom ligom esu persirgusi ir mano dukra vejaraupiais persirgusi ir kai gripu suserga tai as priimu tai kaip naturalu virusa. Manau, kad tevam nereiketu bludyti vien tik atsiradus naujai vakcinai... Suprantu tokias ligas kaip tuberkulioze, hepatitas, kurios neisgydomos tai jo as uz skiepus, o ligos, kuriomis persirgus visam gyvenimui atsiranda imunitetas, tai neverta vaiko imunines sistemos apkrauti nesamonem 4u.gif

Gripui imuniteto neigiji. Ir baisus ne pats gripas o jo komplikacijos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Titia: 05 rugsėjo 2007 - 02:27
QUOTE(vilniusw @ 2007 07 26, 18:04)
Kol kas nesiruosiu skiepyti gal but veliau duosiu kelis skiepus. 
Gal kas is mamu gyvena JAV (as cia) ir idomu butu suzinoti kaip sekasi spresti si klausima pries ienant i darzeli/mokykla. 

Aš šiuo metu gyvenu Pennselvania valstijoje. Prieš ateinant į mokyklą buvo patikrinti visi turimi skiepai. Bet kadangi viską turėjom ką reikia, tai problemų nebuvo. Klausiau iš smalsumo kas būtų, jei nebūčiau turėjusi. Tai sakė, kad šioje valstijoje priimta, kad visi neskiepyti vaikai, jei jų tėvai to nenori daryti, gali mokytis tik namuose. Nei į darželius, nei į mokyklas nepriima, bent valstybinės. Kai man tai ne aktualu, tai daugiau nesidomėjau.

Aš kaip ir visos mamos daug skaičiau apie skiepų pliusus ir minusus, prisiskaičiau įvairių pusių istorijų. Visos jos baisios ir nelinkiu nei vienai mamai to patirti. Man pasisekė, akd turėjau visada nuostabią pediatrę. Tikrai gydytoja dirbanti iš visos širdies. Su ją taip pat pasikalbėjom apie tai. Tai ji atvirai pasakė, kad tiek viena, tiek kita pusė vienodai teisios ir nėra teisingesnio ar blogesnio kelio. Liepė labai smulkiai išklausinėti savo tėvų ir vyro tėvų kaip ten buvo su mūsų skiepų reakcijom. Jei jos buvo normalios, tai skiepyti. Jei buvo kažkokių komplikacijų, tai sakyti jai, o tada jau galvosim ką daryti. Su vyro tėvais tai visai buvo lengva, nes jie padovanojo labai smulkų dienoraštį apie vyro visus pasiekimus nuo gimimo iki paauglystės. Tai žinau kiek kartų, kokiomis ligomis sirgo net kaip jis gydytas. Visi skiepai praėjo kaip nebuvę. Aš taip pat jų nejutusi. Todėl drąsiai paskiepijau vaikus. Jokių reakcijų neturėjo. Tik vidurinėlis po vienos, lyg trijų mėnesių, visą dieną miegojo. O kaip bus ateityje su ligom, tai niekas nėra aiškiaregis.

Stiprybės savo priimtuose sprendimuose 4u.gif
Atsakyti
Ruošiausi ruošiausi parašyti ir pagaliau prisiruošiau smile.gif Noriu paklausti mamyčių, kurios neskiepyja ir nusimano apie skiepus. Tarkim, aš nepaskiepiju vyresnėlio nuo raudoniukės ir pradedu lauktis kito vaikučio. Kaip aš galėčiau apsaugoti jį savo pilvelyje nuo raudoniukės? Juk galimas daiktas , kad vyresnėlis susirgs ir tokiu atveju, būtų tikimybė, kad aš užsikrėsiu ir užkrėsiu dar negimusį vaikutį?
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2007 09 09, 15:23)
Ruošiausi ruošiausi parašyti ir pagaliau prisiruošiau smile.gif Noriu paklausti mamyčių, kurios neskiepyja ir nusimano apie skiepus. Tarkim, aš nepaskiepiju vyresnėlio nuo raudoniukės ir pradedu lauktis kito vaikučio. Kaip aš galėčiau apsaugoti jį savo pilvelyje nuo raudoniukės? Juk galimas daiktas , kad vyresnėlis susirgs ir tokiu atveju, būtų tikimybė, kad aš užsikrėsiu ir užkrėsiu dar negimusį vaikutį?

o ka, tu pati neskiepyta nuo raudonukes/ nesirgus? g.gif
jei nezinai,- gali ishsitirt antikunus ir bus aishku ar turiu shansu uzsikrest ar ne (nebutinai nuo vyresnelio).
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 09 09, 19:18)
o ka, tu pati neskiepyta nuo raudonukes/ nesirgus? g.gif
jei nezinai,- gali ishsitirt antikunus ir bus aishku ar turiu shansu uzsikrest ar ne (nebutinai nuo vyresnelio).

1. na, žinoma, suprantu, kad nuo bet ko galiu apsikrėsti, bet susidarius tokiai situacijai, kurią aprašiau, juk tikimybė žymiai padidėtų...
2. sirgusi raudoniuke tikrai nebuvau, o dėl skiepų nežinau... na, reikalui prispirus bandysim išsitirti tuos antikūnius, bet jei jų nebus, kas tada?
3. kiek aš išskaičiau, imunitetas nuo raudoniukės visam gyvenimui atsiranda tik persirgus kliniškai išreikšta forma, ar taip?
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2007 09 09, 17:16)
1. na, žinoma, suprantu, kad nuo bet ko galiu apsikrėsti, bet susidarius tokiai situacijai, kurią aprašiau, juk tikimybė žymiai padidėtų...
2. sirgusi raudoniuke tikrai nebuvau, o dėl skiepų nežinau... na, reikalui prispirus bandysim išsitirti tuos antikūnius, bet jei jų nebus, kas tada?
3. kiek aš išskaičiau, imunitetas nuo raudoniukės visam gyvenimui atsiranda tik persirgus kliniškai išreikšta forma, ar taip?

1. Tikrai taip drinks_cheers.gif
2. Tada galesi skiepytis arba ne. Tavo sprendimas.
3. Kur cia taip skaitei?
As buvau sirgus klinishkai ishreikshta forma (vaikystej) ir etc, bet bunant 30 metu imunitetas jai buvo jau taip smarkiai 'nusidevejes', kad revakcinavo vel rolleyes.gif
Atsakyti