jeigu tai vyktu ne skiepu deka ,tai epidemijos isnyktu, o jos pasikartoja pvz. difterijos epidemija Rusijoje 90taisiais ir mirdavo pirmiausia tiem kurie nebuvo revakcinuoti
arba cia http://img154.images...sessmallxa7.jpg
kaip skyriasi susirgimai tymais skirtinguose valstyjose. nes pagal istatymus Arkansase tymu vakcinacija pries mokykla yra privaloma... kur gi ta evolucija?
nu ir dar
Centers for Disease Control and Prevention. Ten Great Public Health Achievements, 1900-1999. Impact of Vaccines Universally Recommended for Children - United States, 1900-1998.
MMWR Morb Mortal Wkly Rep 48(12):243-248, 1999
http://www.cdc.gov/m...F/wk/mm4812.pdf
as netikiu aklai skiepais bet as prieš fanatiskuma bet kame, as nedarau visu imanomu skiepu, pasirenku tuos kurie mano manymu yra reikalingiausi bet ir aklai tiketi kad gamta mano vaika apsaugos yra kvaila, bent jau musu laikais, gamta yra pries mus
QUOTE(Rituska @ 2008 06 30, 07:21)
aklai tiketi kad gamta mano vaika apsaugos yra kvaila, bent jau musu laikais, gamta yra pries mus
Manau, čia ir prasideda visi prieštaringumai..
Aš asmeniškai nemanau, kad gamta yra prieš mus. Esu gamtos dalis, tad kaip ji gali būti prieš mane. Tada būtų gamta pati prieš save... Jei atskirsim žmogų nuo gamtos, tai gamta išlieka darni, o vat žmogus - tai tikrai pats prieš save (ne tik apie skiepus kalbant). Na, čia tiesiog mano nuomonė.
Manau, kad skiepai gali padėti, bet kad jie štampuojami kiekvienam vaikui lyg gimę mes būtume visi vienodi. Pirmas mano vaikas skiepytas kol kas visais skiepais (ir dabar, kai žiūriu aš į jį, galvoju, kad nepridėjo skiepai sveikatos jam), antrąjį nustojau skiepyti įpusėjus visam vaikystės skiepų maratonui, trečiąjį skiepijau tik nuo tuberkuliozės. Sesutė iš poliklinikos davė mums pasižiūrėt filmuką - supažindinimas su skiepais (sakyčiau, daugiau reklaminis). Ten kalba profesorius Usonis. Nu vat, berods praeitų metų vasarą ar pavasarį jis kalbėjo per Lietuvos radiją. Pasakė, kad vakcinos yra natūralesnis dalykas nei ramunėlių arbata. Vat taip tiesiai ir pasakė. Man akys vos iš orbitų neiššoko. Aš tai sesutei daviau pažiūrėti rusišką filmą - Правда о прививков. Nežinau - pažiūrėjo ar ne. Kiekvienas pasilieka prie savo.
jeigu jus gyventumet miske, maitintumetes tik is savo paciu ukio gal dar galima sakyti apie gamta kuri uz mus. bet dabar mes gamta jau sunaikinom , kodel ji turetu mums padeti? musu vaiku imunitetai ekologijos, produktu ir kito sudo deka yra jau nebepajegus savarankiskai atlaikyti ligas, be komplikaciju. o gamtinė atranka? jus palaikot ta minti kad silpniausi privalo mirti? ir komplikacija vaikui su sirdies yda greiciausiai atsiras po gripo negu po skiepo nuo gripo. cia aisku galima kalbet apie globaline kospiracija, apie farmakologiniu kompaniju susitarima isnaikinti zmonija.
gaila kad tokie filmai kaip Правда о прививков greiciau plinta negu medicinine informacija, kodel? nes ten panaudoti specialus "prijomai" pagasdinti tevus, o mokslo ten nulis. ir jeigu 25 minuciutau uztenka apsispresti tai vargu ar tai galima pavadinti apgalvotu sprendimu.
gaila kad tokie filmai kaip Правда о прививков greiciau plinta negu medicinine informacija, kodel? nes ten panaudoti specialus "prijomai" pagasdinti tevus, o mokslo ten nulis. ir jeigu 25 minuciutau uztenka apsispresti tai vargu ar tai galima pavadinti apgalvotu sprendimu.
QUOTE(Rituska @ 2008 06 30, 11:17)
tai kad neplinta jie greičiau. Retas, kuris neskiepytas vaikas.
ne per 25 min nusprendžiau. Praėjo geri metai, beveik pusantrų.
QUOTE(Rituska @ 2008 06 30, 11:17)
jeigu jus gyventumet miske, maitintumetes tik is savo paciu ukio gal dar galima sakyti apie gamta kuri uz mus. bet dabar mes gamta jau sunaikinom , kodel ji turetu mums padeti? musu vaiku imunitetai ekologijos, produktu ir kito sudo deka yra jau nebepajegus savarankiskai atlaikyti ligas, be komplikaciju. o gamtinė atranka? jus palaikot ta minti kad silpniausi privalo mirti? ir komplikacija vaikui su sirdies yda greiciausiai atsiras po gripo negu po skiepo nuo gripo. cia aisku galima kalbet apie globaline kospiracija, apie farmakologiniu kompaniju susitarima isnaikinti zmonija.
isivelsiu i diskusija:
as irgi nei tvirtai uz nei tvirtai pries vakcinas. Bet zinau viena, kad objektyviu straipsniu yra mazai. Be to jei ta diskusija butu vykus pries 20 metu - butume lygiai taip pat tikeje tuometiniu vakcinu geriu zmogaus organizmui, taciau deja dalies ju buvo atsisakyta kaip kenksmingu ir pastarosios buvo pakeistos naujomis, naujausiais moksliniais tyrimais pakeistomis. Taigi mokslininkai irgi klysta ir mokslas "tobuleja". O kur garantija, kad siandieniniu valcinu po 10-20 metu neatsisakys, nes jos irgi bus grindziamos dar naujesniais moksliniais tyrimais kaip kenksmingos?
Be to tie straipsniai apie pasidergusius vakcinu priesininkus, kuriu laukia teismai - man cia ne irodymas - vaistu pramone yra galinga masina - ten sedi irgi protingi zmones - jums neatrodo, kad tai buvo ideliai sugalvotas ju planas pakisti koki nors numatyta vakcinu priesininka - juk cia idealu. Paagituoju rasyti straipsnius pries vakcinas, kitu keliu pasiulai kysi - o po to viesai sukompromituoji, kad atrodytu itikinamiau visuomenei, jog tokius straipsnius raso nekompetetingi ir nedori zmones.
Be to paziurejus kokie cirkai darosi tarp daktaru ir vaistu kompaniju - kompanijos dovanoja daktarams keliones netgi i Afrikas uz gera vaistu platinima ir reklamavima, kai kitiems valstybes tarnams dovana neturetu virsyti 1 MGL.... Tai ar is to galime spresti jog vienas ar kitas vaistas yra pats geriausias?......
Ir dar vienas paskutinis pastebejimas: netgi gaves vakcinas negali buti tikras, kad organizmas jas pasisavino - busi tas is 1-2 procentu ir ka tada? Nenorejai pasikliauti vien gamta, bet gamta padare savo.
Zodziu niekur nera garantijos - nei gamtoje, o juolab medicinoje - ziurek vienas imlus visoms ligoms ir jokia medicina negelbsti, o kitas spjoves i viska be ligu gyvena.
ech - isifilosofavau as cia
QUOTE(Daiva57 @ 2008 07 01, 17:29)
Be to tie straipsniai apie pasidergusius vakcinu priesininkus, kuriu laukia teismai - man cia ne irodymas - vaistu pramone yra galinga masina - ten sedi irgi protingi zmones - jums neatrodo, kad tai buvo ideliai sugalvotas ju planas pakisti koki nors numatyta vakcinu priesininka - juk cia idealu.
ech - isifilosofavau as cia
Neperdaug nusifilosofavai, pavizdys iš dabarties ir iš Lietuvos - pasidomėkite už ką viena farmacinė kompanija tampo po teismus buvusį VVKT viršininką
as tik galiu viena pasakyt
skiepas ne vitaminas, sveikatos nedadeda, bet ligos atveju tikrai palengvins ir apsaugos.
jei as nedaryciau skiepu, as tirai neagituociau kitu daryti ta pati, nes epidemijos metu as buciau pirma kuri nuo jos nukentetu
skiepas ne vitaminas, sveikatos nedadeda, bet ligos atveju tikrai palengvins ir apsaugos.
jei as nedaryciau skiepu, as tirai neagituociau kitu daryti ta pati, nes epidemijos metu as buciau pirma kuri nuo jos nukentetu
QUOTE(Rituska @ 2008 07 01, 22:21)
Viskas yra reliatyvu ir visai nebūtinai yra taip, kaip čia surašei . Be to, ar čia kas ką agituoja?
QUOTE(Rituska @ 2008 07 02, 07:21)
Ar tikrai? Cia manau yra taip pat ir islyginamoji vaistu kompaniju fraze tiems procentams, kuriems skiepai nesuveike: "Ligos eiga palengvinama".
QUOTE(Rituska @ 2008 07 02, 09:21)
as tik galiu viena pasakyt
Nu kad ne visai taip - pvz. skiepai nuo tuberkuliozės ne tik, kad neapsaugo nuo ligos, bet ir negarantuoja net lengvesnės ligos eigos
be to, šitas skyrelis tikrai ne agitacija. Čia tiesiog dalinasi informacija tos mamos, kurios neskiepija savo vaikų, arba skiepija kitokia tvarka, nei nustatyta.
Sveikos!
Mano dukrelei jau menuo. Kol kas neskiepijome jos visai. Hip B vakcinos kol kas tikrai nenorime. Ypac ji plinta tik per krauja. Tai kazkaip su vyru nusprendem, kad kol kas tikrai neskiepisime.
O perskaicius cia forume santariskiu mediku nuomone apie neefektyvia tuberkuliozes vakcina, tai irgi nusprendem neskiepyti nuo jos.
Del antro menesio skiepo dar galvojame. Labai mazai informacijos apie ji turiu. Zinau, kad jis gali buti ir mokamas. Tai vadinasi irgi su juo kazkas negerai. Planuoju rytoj per vizita pas pediatre paklausti daugiau apie 2 menesio skiepa. O gal kas is jusu gali kazka apie ji daugiau papsakoti. Ar skiepijote?
Mano dukrelei jau menuo. Kol kas neskiepijome jos visai. Hip B vakcinos kol kas tikrai nenorime. Ypac ji plinta tik per krauja. Tai kazkaip su vyru nusprendem, kad kol kas tikrai neskiepisime.
O perskaicius cia forume santariskiu mediku nuomone apie neefektyvia tuberkuliozes vakcina, tai irgi nusprendem neskiepyti nuo jos.
Del antro menesio skiepo dar galvojame. Labai mazai informacijos apie ji turiu. Zinau, kad jis gali buti ir mokamas. Tai vadinasi irgi su juo kazkas negerai. Planuoju rytoj per vizita pas pediatre paklausti daugiau apie 2 menesio skiepa. O gal kas is jusu gali kazka apie ji daugiau papsakoti. Ar skiepijote?
QUOTE(Olkin @ 2008 07 02, 01:33)
Planuoju rytoj per vizita pas pediatre paklausti daugiau apie 2 menesio skiepa. O gal kas is jusu gali kazka apie ji daugiau papsakoti. Ar skiepijote?
Šiaip ši tema yra apie neskiepytus vaikus (žr. pavadinimą)... Vakcinų temų Supermamoj yra daug - manau, kad atsakymą galbūt rastum atitinkamoj temoj .