QUOTE(Liagushka @ 2008 02 09, 12:09)
Mano dukterėčia prieš metus dirbo moksliniam institute, tarp biologų, tai ji man pasakojo, kaip tie mokslininkai kalbėję, kad skiepai nuo erkinio encefalito - tai farmacijos kompanijų kaupiamos babkės gąsdinant žmones, kad iš milijono tik viena erkė būna užkrėsta, etc. Kadangi tada dar mažylės neturėjau, o suaugę po žoles labai neropinėja, ir mano nuomone, apsaugai ir aosidraudimui, užtenka įvairių purškalų, neklausiau labai atidžiai ir detaliai neišklausinėjau. Deja...
Balta pamąstymai tikrai šaunūs
, bet tai nėra argumentai už ar prieš skiepą nuo EE.
Gal kuri žinot, kur ieškot detalesnės informacijos, kad susidaryt nuomonę reikia/nereikia skiepyt nuo EE?
*****, kaip mane nervina zmones, kurie nori, kad jiems ne tik i burna ikishtum, bet dar ir sukramtytum
zhiauriai uzhknisa rashyt ta pati per ta pati 5 metus
yra gi SM paieshka, yra google...yra medline
paskutini karta rashau:
rajonuose, kur registruojami nevienkartiniai susirgimai erkiniu encefalitu virusu uzsikretusi yra 1 erke is 900. Zmogaus uzkretimo shansas pavojinguose rajonuose yra 1 is 5400 ikandimu. Labai sunkios ligos tikimybe su komplikacijomis,- 1 ikandimui ish 78000. Cia vokieciu duomenys. Endemijos zonose gal ir dazniau tu ligotu erkiu pasitaiko.
Nepamirshtam, kad dar ir per gyvuliu piena galima uzhsikrest.
Liga prasideda kokiu savaites karsciavimu,- kaip gripu (7-14d po ikandimo). Tada ja ir svarbiausia pagauti,- ty, prisiminti, kad erke ikando. Antraip prasideda encefalitas. Mirtinas 1 atveju is 30.
Yra ir antidotas,- serumas, kuris suleidziamas itarus (ar isitikinus) kad ikando uzhkresta erke. Jis efektyvus.
kiek ash skaiciau,- vakcina daznoka 'lengvomis' komplikacijomis. Vemimu, chronishku nuovargiu,skausmu, temperatura ir pan. 100% apsaugos nera.
tai tiek.