Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Ievuzhe @ 2008 02 08, 16:34)
Siaip tai yra tema visa apie sita vakcina, Green Apple:) Nors ten dazhniausiai raso uz vakcinas pasisakancios mamos:)

Ievuzhe, ar nebūtų sunku įmest nuorodą į šią temą? 4u.gif
Atsakyti
erkiu reikia vengti...as vaiko neskiepyciau jau vien del to, kad bet kokiu atveju ji pastoviai isrengineciau/apziurineciau/ purksciau apsaugom jo rubus ir tt. man atrodo menka paguoda, jei jis nuo erkes pasigaus ne encefalita, o laimo liga. (nuo kurios skiepu nera)... unsure.gif
Papildyta:
beje, kazkur skiepu temoj buvau imetusi statistikas kiek erkiu ish tukstancio yra encefalito neshiotojos (aishku, priklauso nuo zonos), kokia yra tikimybe, kad busi uzhkrestas encefalitu, jei isisiurbs erke-neshiotoja ir tt ir tp. tikgiu kuistia paieshkoj tik dabar... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Liagushka @ 2008 02 08, 06:39)
Ievuzhe, ar nebūtų sunku įmest nuorodą į šią temą? 4u.gif

Aš ne Ievuzhe, bet tema čia - skiepai nuo erkinio encefalito 4u.gif.

Nagi ir uodų ligotų skraido g.gif. Ir ne tik maliarijos zonose g.gif. West Nile visokie...

Pas mus tai žiema šiemet įvairios temperatūros. Šįvakar, va, žada -23C, o su vėjuku iki -35C... Prieš kokią savaitę gerokai šalčiau buvo - iki -50C su vėjuku. Tai gal negeri parazitai visi išstips laiku bigsmile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 08 vasario 2008 - 19:42
QUOTE(garbaniukee @ 2008 02 07, 10:59)

o va siandien man paskambino musu pediatre ir pasake, kad Kaune siuo metu yra difterito zidinys, o musu abu vaikai neskiepyti, tai turime artimiausiu metu atvykti ir parasyti pakartotini atsisakyma skiepyti.

gal kas nors ka nors zinote apie tai?

QUOTE(uups @ 2008 02 07, 11:01)
blink.gif  kazkokia nesamone... kodel tu turi lakstyt kazkur, gaisht savo laika?

Neturi. Gydytoja bando elementariai apsisaugoti nuo galimo teisinio ieškinio, jei vaikui užsikrėtus difterija, tėvai "pamirštų " pirmąjį atsisakymą skiepytis ir imtų teigti, jog nebuvo informuoti apie riziką.
Papildyta:
QUOTE(uups @ 2008 02 08, 17:08)
erkiu reikia vengti...as vaiko neskiepyciau jau vien del to, kad bet kokiu atveju ji pastoviai isrengineciau/apziurineciau/ purksciau apsaugom jo rubus ir tt. man atrodo menka paguoda, jei jis nuo erkes pasigaus ne encefalita, o laimo liga. (nuo kurios skiepu nera)...  unsure.gif
Papildyta:
beje, kazkur skiepu temoj buvau imetusi statistikas kiek erkiu ish tukstancio yra encefalito neshiotojos (aishku, priklauso nuo zonos), kokia yra tikimybe, kad busi uzhkrestas encefalitu, jei isisiurbs erke-neshiotoja ir tt ir tp. tikgiu kuistia paieshkoj tik dabar... unsure.gif

Laimo liga efektyviai gydoma antibiotikų kursu, jei pagaunama pirminėje odos pažeidimo stadijoje. Tik esant toli pažengusiai ligai pakitimai tampa negrįžtami.
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2008 02 08, 21:38)

ačiū 4u.gif
o ką darytum Tu, jei gyventum Lietuvoj - pati skiepytum vaikelį nuo erkinio ensefalito ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Liagushka @ 2008 02 08, 13:31)
o ką darytum Tu, jei gyventum Lietuvoj - pati skiepytum vaikelį nuo erkinio ensefalito ar ne?

Ne.
Atsakyti

Mes gyvenam pavojingoj erkių zonoj. Bet nesiskiepijam.
Atsakyti
aš pasiskaitinėjau Tavo nurodytoj temukėj, bet ten nėra jokios informacijos, tiesiog mamos rašo, skiepytų ar ne, kaip jų vaikiukai parsinešė erkes, bet man rimtų argumentų norisi pasiskaityt, kad galėčiau priimt sprendimą dėl skiepų: mano mergytei vasarą bus vos daugiau nei metai, bet mes labai mėgstam sodyboje laiką leist, o ten erkių vis tik yra...
Atsakyti
QUOTE(Ievuzhe @ 2008 02 08, 14:34)
Siaip tai yra tema visa apie sita vakcina, Green Apple:) Nors ten dazhniausiai raso uz vakcinas pasisakancios mamos:)

QUOTE(delfinas @ 2008 02 08, 19:38)

toje temoje nera ka skaityt doh.gif
o zinot, merginos, pvz as manau- sitame skyrelyje mes galim kalbet apie visas vakcinas ir apie visus skiepus, musu, neskiepuku, atzvilgiu. labai idomu paskaityt kiekvienos asmenine nuomone, kodel ji pries ta ar ana vakcina.
QUOTE(delfinas @ 2008 02 08, 19:38)
Pas mus tai žiema šiemet įvairios temperatūros. Šįvakar, va, žada -23C, o su vėjuku iki -35C... Prieš kokią savaitę gerokai šalčiau buvo - iki -50C su vėjuku. Tai gal negeri parazitai visi išstips laiku bigsmile.gif.

na nieko sau! blink.gif o Lietuvoj +6 doh.gif vasaris vadinasi doh.gif

QUOTE(delfinas @ 2008 02 08, 23:11)
Ne.

kodel? ar galima placiau? ar galetum issakyt savo nuomone apie ta vakcina ir liga? blush2.gif

QUOTE(balta @ 2008 02 08, 23:19)
Mes gyvenam pavojingoj erkių zonoj. Bet nesiskiepijam.

kodel? pasidalink info- kodel apsisprendet neskiepyt nuo EE? 4u.gif

QUOTE(Liagushka @ 2008 02 08, 23:20)
aš pasiskaitinėjau Tavo nurodytoj temukėj, bet ten nėra jokios informacijos, tiesiog mamos rašo, skiepytų ar ne, kaip jų vaikiukai parsinešė erkes, bet man rimtų argumentų norisi pasiskaityt, kad galėčiau priimt sprendimą dėl skiepų:

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Green.apple @ 2008 02 08, 23:37)
kodel? pasidalink info- kodel apsisprendet neskiepyt nuo EE? 4u.gif

mes apskritai neskiepijam, nes manom, kad tai žaidimas su mūsų baimėm, kažkieno didelis noras užsidirbti, fiksavimas dėmesio į ligas, o ne į sveikatą - o reikia visiems stiprinti imuninę sistemą, sveikai gyventi, sveikai mąstyti, išmokti džiaugtis gyvenimu, būti drąsiam, išmokti prisiimti atsakomybę, mokytis "girdėti save", t. y., klausyti intuicijos...
neina pasiskiepyti nuo baimės, neina pasiskiepyti nuo atsakomybės, niekas kitas sveikatos ir laimės ant lėkštelės neatneš, reikia tuo pasirūpinti pačiam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Green.apple @ 2008 02 08, 14:37)
kodel? ar galima placiau? ar galetum issakyt savo nuomone apie ta vakcina ir liga? blush2.gif

Nuo nieko nevakcinavau, o balta labai gražiai parašė savo priežastis, nelabai ką bepridursi smile.gif. Man jau kaip ir uups pradeda atsibosti penktus metus tą patį per tą patį rašyt smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 02 09, 01:09)
mes apskritai neskiepijam, nes manom, kad tai žaidimas su mūsų baimėm, kažkieno didelis noras užsidirbti, fiksavimas dėmesio į ligas, o ne į sveikatą - o reikia visiems stiprinti imuninę sistemą, sveikai gyventi, sveikai mąstyti, išmokti džiaugtis gyvenimu, būti drąsiam, išmokti prisiimti atsakomybę, mokytis "girdėti save", t. y., klausyti intuicijos...
neina pasiskiepyti nuo baimės, neina pasiskiepyti nuo atsakomybės, niekas kitas sveikatos ir laimės ant lėkštelės neatneš, reikia tuo pasirūpinti pačiam  4u.gif

Ahaaa... Graziai pamastyta.
aciuks.gif
Atsakyti