Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(uups @ 2007 07 01, 14:58)
komlikacijos, be abejo, gali buti bet kokiam amziuj po skiepo. Ka ir pati patyriau po revakcinacijos blink.gif

Gal gali plačiau ir konkrečiau? Labai įdomu pasidarė...
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2007 07 02, 06:49)
Gal gali plačiau ir konkrečiau? Labai įdomu pasidarė...

na, nieko ten idomaus,- jau rashiau ne karta,- po eilines revakcinacijos (tada buvau kokiu 16 metu) stabliges-difterijos vakcina (o gal ir kokliushas tais laikais budavo) ishtiko anfilaksinis shokas . Tiesiog mokykloj. Isejau ish pamokos, jauciau, kad reik skubet pas med sesute, jos kabinetas buvo uzhrakintas,tai ir luzhau koridoriuj. Atsipeikejau jau po greitosios vizito,- gretimam kabinete dirbusi stomatologe hazkaip mane aptiko, ar kaip ten buvo unsure.gif Liepe griezhtai nebesiskiepyt ta vakcina daugiau...
beje, rasho, kad jei nuo shios vakcinos buvo kokiu komplikaciju vaikui, jo broliams/seserims greiciausiai bus tas pats rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 07 02, 04:10)
na, nieko ten idomaus,- jau rashiau ne karta,- po eilines revakcinacijos (tada buvau kokiu 16 metu) stabliges-difterijos vakcina (o gal ir kokliushas tais laikais budavo) ishtiko anfilaksinis shokas .

Ačiū 4u.gif. Man su atmintim nekas (nes neprisimenu, kad būčiau tai skaičiusi anksčiau blush2.gif) doh.gif.
Atsakyti
Delfinas, sveikinu tavo sūnelį su gimtadieniu happybday.gif birthday.gif
Atsakyti
oi, neishsigask, su atmintim viskas gerai,- rashiau tik kad shokas buvo po revakcinacijos, taip smulkiai nerashius ax.gif

oi, tikrai, su shvente jus visus 4u.gif
Atsakyti
Labai ačiū už sveikinimus Pingvinuk ir uups 4u.gif. Didelis jau mano berniokas užaugo...
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2007 07 02, 22:24)
Didelis jau mano berniokas užaugo...

Didziausi sveikinimai mamytei ir jos suneliui!!! user posted imageuser posted image
Atsakyti
Dėkui Green.apple 4u.gif.
Atsakyti
4u.gif labas

jungiuosi ir aš prie mamų kuriuos neskiepyja vaikų.
Labai liųdna, kad kai auginau savo pirmus vaikus tokių žinių įgyti negalejau. doh.gif doh.gif doh.gif
Bet kartais pasiguodžiu tuom, kad kažkaip savaime gavosi, kad mano vaikai skiepus jau gavo budami ne kūdikiai: sūnų skiepyjau vėlai, nes rudeninukas ir poliklinikose siautėjo tai gripas, tai dar kas, tai nuvažiuoti negalėjau.....tai taip ir užsitempė iki 1,1metų. Su dukrą panašiai gavosi, pirmą skiepa aiškų gavo GN, o likusius surinkau po 1,3 metų. Bet galiu pasidalinti liūdnoką patirtimi, mano abu vyresnėliai- ALERGIŠKI. blink.gif Mes su vyru esam sveiki sportuojantis žmonės (nerukantys, alkogolis min) o sūnui net Bronchinė astma diagnuozota, bet jis šaunuolis, daug pats sportuoja, vaistų nenaudoja (bet čia jau kitą temą), manau įveiks. g.gif O dukrai latetinė šienligė, tai buna kam jautri, tai ne....
O visos alergijos pasireiškė vaikams tarp 4-6 metų iki to nebuvo NIEKO....?

Tai užtat dabar bandysiu apsaugoti savo trečią vaikutį-dukrytę. Visą savaitę skaičiau daug info, su vyru abudu domėjomės skiepais. Tai tikrai darau sau išvadą, neskiepysiu mažės,(kai bus paauglė tai manau nuo hepB tada skiepysiu).

Atsakyti
QUOTE(mamuliauske @ 2007 07 04, 13:29)
1. jungiuosi ir aš prie mamų kuriuos neskiepyja vaikų.

2. Visą savaitę skaičiau daug info, su vyru abudu domėjomės skiepais.

3. Tai tikrai darau sau išvadą, neskiepysiu mažės,(kai bus paauglė tai manau nuo hepB tada skiepysiu).

1. sveika prisijungus!!! drinks_cheers.gif

2. ar galetum mestelt nuorodas kur ka skaitet? ax.gif

3. o as dar galutinai neapsisprendziau... gal skiepysiu nuo stabliges bet tik po metu, o gal ir daug veliau... ax.gif na ir dar gal nuo difterijos, nors dar tikrai nezinau...
Atsakyti
Sviekos mamos,
Dziaugiuosi kad as neviena kuri neskiepijo savo vaiko. Mano suneliui 8 menesiai ir jis neturi ne vieno skiepo. Kol kas nesiruosiu skiepyti gal but veliau duosiu kelis skiepus.
Gal kas is mamu gyvena JAV (as cia) ir idomu butu suzinoti kaip sekasi spresti si klausima pries ienant i darzeli/mokykla. Zinau kad kiekviena valstija turi ar neturi exemption forms, bet manau gali buti problemu.
Tarp kitko, Vilnius auga sveikas ir tviras. Neseniai persirgom vejaraupiais (uzsikrete nuo manes keliaujant Europoje). Vaikas prasirgo iprastine lengva forma (man buvo sunkiau).
Siaip kas skaito angliskai ir domisi literatura ant www.amazon.com galima atrasti idomiu knygu apie skiepus (uzsisakyti). Manau tikrai verta mamoms paskaitineti ypac kai skiepu info yra tokia iskreipta (ypac pediatru).
Atsakyti
QUOTE(vilniusw @ 2007 07 26, 08:04)
Gal kas is mamu gyvena JAV (as cia) ir idomu butu suzinoti kaip sekasi spresti si klausima pries ienant i darzeli/mokykla.  Zinau kad kiekviena valstija turi ar neturi exemption forms, bet manau gali buti problemu.

Sveikutė 4u.gif

Aš Kanadoj ir pas mus viskas šiek tiek paprasčiau (bet 'oficialios įstaigos' betgi kartais mėgsta ant galvos tuo klausimu palipti). Vieną lietuvaitę mamą JAV tikrai žinau, kuri nevakcinuoja, bet jinai čia nebeapsilanko. Jeigu nori jos koordinačių, parašyk man AŽ 4u.gif.
Atsakyti