Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(uups @ 2008 02 05, 11:55)
nu neskiepijau...bet ne del timerasolio:)
tie dumai atsiranda is zmoniu nezhinojimo..ir suglumimo ishgirdus ilgus ir keblius zhodzhius..... kai as ciupinejau ta 'teorija' savo nuosavom rankom ir ant 7 dienu zhiurkiuku smegenu maciau kas konkreciai darosi nuo kokiu kiekiu (ir tie pazeidimai netgi gryzhtamas procesas!),- man visai nebaisu  schmoll.gif

dar kitas dalykas,- tarkim, as zinau, kad gerti alkoholi neshtumo metu nieko baisaus...iki tam tikru kiekiu...bet kai pastoji, automatishkai norisi atsisakyt  net ir tu kiekiu  unsure.gif  nors galeciau labai tiksliai apsiskaiciuoti ribas ir tarkim, vykdyt tik 'puse normos', kad butu absoliuciai saugu  lotuliukas.gif
tai panashiai ir su tais skiepais, jauciu g.gif

sunku diskutuoti, kai pats neišmanai mokslinių dalykų ax.gif

bet apsispręsti padeda intuicija, kai nežinai, kuria puse tikėti unsure.gif

uups, bet žiurkių gyvenimo trukmė turbūt daug trumpesnė nei žmonių, tai jų 7 dienas turbūt reiktų kitaip skaičiuoti pagal žmogaus gyvenimą.

man vis tik siaubingai atrodo, kai ką tik gimusiam žmogučiui sušvirščia nuodų dozę, nesvarbu kokiais kiekiais.

beje, kad ir į alkoholį mes skirtingai reaguojam. man, pvz., pakanka vieno gurkšnio ir jis jau trenkia per galvą doh.gif , nežinau, kodėl ta reakcija tokia greita g.gif
Atsakyti
balta,- zinoma...intuicija ir instinktai yra toks dalykas, kuriuo tikrai verta pasitiketi drinks_cheers.gif

zhiurkiu gyvenimo trukme dideles reiksmes nevaidina, tiesiog tai patogus eksperimentinis gyvunas... ir tu, ir ash, ir visos zhiurkes gimem su dvigubai daugiau lasteliu vienoje ish savo smegenu daliu,- cerebellum,- smegenelese, pas zmogu jos ishmirshta keista ish anksto uzprogramuota mirtim per pirmus 2 gyvenimo menesius...lygiai toks pat mirties 'mygtukas' isijungia susirgus kai kuriom neurodegeneratyvinem ligom,- Alsheimeriu, pvz, arba po insulto... tp ji 'ijungia' ir tam tikra metilgyvsidabrio koncentracija (be galybes kitu 'nuodu').
Idomiausia yra tai, kad jei didziules dozes alkoholio (na, po teisybei, nelabai suderinamos su gyvybe) irgi isshaukia tokia lasteliu mirti, tai nedideles dozes alkoholio po insulto atvirksciai,- stabdo ta procesa blink.gif todel ir sakau,- nera nieko absoliuciai teigiamo ar absoliuciai neigiamo unsure.gif

o i alkoholi reaguojam lasteliniam lygyj /priklausomai nuo doziu vienodai, tik pojuciai skirtingi lotuliukas.gif pas tave gali but tiesiog labai mazai alkoholdehidrogenazes,- fermento, kuris skaldo alkoholi kraujyje... jis pas tave ilgai neskyla,- automatishkai staigiai uzhkyla koncentracija. Daug ishtisu tautu, ne tik zmoniu turi sito fermento deficita,- pakanka prisimint kaip buvo nugirdyti indenai amerikoj, kaip zhaibishkai prisigeria suomiai ar japonai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2008 02 05, 06:27)
i alkoholi reaguojam lasteliniam lygyj /priklausomai nuo doziu vienodai, tik pojuciai skirtingi  lotuliukas.gif  pas tave gali but tiesiog labai mazai alkoholdehidrogenazes,- fermento, kuris skaldo alkoholi kraujyje... jis pas tave ilgai neskyla,- automatishkai staigiai uzhkyla koncentracija. Daug ishtisu tautu, ne tik zmoniu turi sito fermento deficita,- pakanka prisimint kaip buvo nugirdyti indenai amerikoj, kaip zhaibishkai prisigeria suomiai ar japonai  mirksiukas.gif

Pasiskaičius temą apie neskiepytus vaikus, eisiu rašyti disertaciją apie alkoholio poveikį įvairiems organizmams lotuliukas.gif. Visai linksma temikė darosi tongue.gif.

QUOTE(vija @ 2008 02 05, 00:46)
Geriausia būtų kelioms susikooperuoti ir pirkti vieną knygą, o gavus pasidaryti kopijas. Bent man nėra skirtumo, ką skaityti.
Kopijas galėčiau padaryt.

Vienas egzempliorius Lietuvoj tikrai yra, nes aš draugei esu nusiuntusi smile.gif. Bet aš nežinau, ar šitas kopijavimo planas labai etiškai skamba g.gif unsure.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 05 vasario 2008 - 19:19
QUOTE(delfinas @ 2008 02 05, 18:12)
Pasiskaičius temą apie neskiepytus vaikus, eisiu rašyti disertaciją apie alkoholio poveikį įvairiems organizmams lotuliukas.gif. Visai linksma temikė darosi tongue.gif.

nu ish kalbos tiesiog ishejo... unsure.gif
ir, shiaip, manau, suzhinot kanors naujo visai neskauda ir labai i nauda beee.gif

Atsakyti
QUOTE(uups @ 2008 02 05, 10:20)
nu ish kalbos tiesiog ishejo... unsure.gif
ir, shiaip, manau, suzhinot kanors naujo visai neskauda ir labai i nauda beee.gif

Sutinku drinks_cheers.gif. Aš gi ne prieš - tiesiog linksma buvo. Ir tiek 4u.gif.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2008 02 05, 11:55)
nu neskiepijau...bet ne del timerasolio:)

o kodel neskiepijai?
Atsakyti

mano "negalia" dabar turės mokslišką pavadinimą "alkoholdehidrogenazės deficitas" lotuliukas.gif , o tai niekas netiki, kai sakau, kad jau man viskas, išgėrus gurkšnį blink.gif

uups, tu teisi sakydama "nera nieko absoliuciai teigiamo ar absoliuciai neigiamo" drinks_cheers.gif ir ačiū už paaiškinimus - įdomu 4u.gif
Atsakyti
Uups, skaityti moku, tik gal ne taip viska suprantu kaip tu wink.gif Aciu uz paaiskinima.
Laukiu ketvirtadienio, idomu kokia pediatres reakcija bus kai pasakysiu, kad neskiepinsiu ir idomu kaip as jai paaiskinsiu, kad motyvas neskiepinti - mano intuicija, nes ziniu ir svariu faktu kol kas sia tema tikrai neturiu. Kazkuri rase, kad LT reikia kazkoki popieriu pasirasyti jei nenori skiepyti, idomu kaip cia (JAV) viskas bus.
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 02 05, 20:41)
idomu kokia pediatres reakcija bus kai pasakysiu, kad neskiepinsiu ir idomu kaip as jai paaiskinsiu, kad motyvas neskiepinti - mano intuicija, nes ziniu ir svariu faktu kol kas sia tema tikrai neturiu.

Aš sakyčiau, kad aptikau mane neraminančios informacijos ir nutariau nuodugniau pasidomėti vakcinomis ir kad vakcinuosiu vėliau, t.y. šiuo metu vakcinavimą atidedu "geresniems laikams" 4u.gif. Iš tikrųjų svarių faktų pateikinėti nebūtina smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2008 02 05, 19:21)
o kodel neskiepijai?

rashau apie tai jau penktus metus,- parskaicius sita ir senesne tema,- tikrai rasi, jei idomu 4u.gif

QUOTE(pupa999 @ 2008 02 06, 04:41)
Uups, skaityti moku, tik gal ne taip viska suprantu kaip tu wink.gif Aciu uz paaiskinima. 
Laukiu ketvirtadienio, idomu kokia pediatres reakcija bus kai pasakysiu, kad neskiepinsiu ir idomu kaip as jai paaiskinsiu, kad motyvas neskiepinti - mano intuicija, nes ziniu ir svariu faktu kol kas sia tema tikrai neturiu.  Kazkuri rase, kad LT reikia kazkoki popieriu pasirasyti jei nenori skiepyti, idomu kaip cia (JAV) viskas bus.

JAV? -jokiu problemu thumbup.gif . Ten neskiepijimo reishkinys yra gerokai daznesnis nei LT ir pediatrai yra priprate. Galiu ishkart pasakyt kas bus,- pagasdins, kad nebusit priimti i darzeli/mokykla. Ir ish tiesu yra nemazhai tokiu istaigu, kurios reikalauja irodymu del skiepu. Musu vaikas gime tp JAV,- labai dziaugiuosi visu 'servisu', kuri gavom ten,- galybe info del skiepu, ir ish pediatro, ir patikru metu mums ishkviesdavo epidemiologa padiskutavimui ir tt ir tp. Nezinau ar kiekvienoj istaigoj taip 'terliojasi' su 'nepatogiais' pacientais kaip mes, ar cia tik mums pasiseke unsure.gif
Siaip tai delfino patarimas puikus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 02 06, 06:41)
Laukiu ketvirtadienio, idomu kokia pediatres reakcija bus kai pasakysiu, kad neskiepinsiu ir idomu kaip as jai paaiskinsiu, kad motyvas neskiepinti - mano intuicija, nes ziniu ir svariu faktu kol kas sia tema tikrai neturiu.  Kazkuri rase, kad LT reikia kazkoki popieriu pasirasyti jei nenori skiepyti, idomu kaip cia (JAV) viskas bus.

drinks_cheers.gif Mano skiepu atidejimo priezastys irgi labai panasios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 02 06, 05:41)
Laukiu ketvirtadienio, idomu kokia pediatres reakcija bus kai pasakysiu, kad neskiepinsiu

Sekmės! mirksiukas.gif butinai parašyk mums, kokia buvo gydytojos reakcija ir ką ji tau pasakė... nors įtariu, kad, kaip visada prasidės visokiausi gasdinimai doh.gif
Bet... sveika prisijungus į mūsų neskiepukų kompaniją! friends.gif o ilgam atidėsi skiepus? g.gif

Pupa, dukrelei 4u.gif 4 mėn. proga! mirksiukas.gif

QUOTE(jukka @ 2008 02 06, 11:48)
drinks_cheers.gif Mano skiepu atidejimo priezastys irgi labai panasios  ax.gif

Jukka, o tu ilgam atidėsi skiepus? g.gif
Atsakyti