Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(vilnele @ 2007 10 26, 13:14)
Ievuze, Ka darytum tokioj situacijoj kaip mano, jei vaikas smarkiai susizeistu, o nuo stabliges serumo LT nera?

Su ta stabliges vakcina yra labai idomus dalykas. Nes netgi kai kurie homeopatai, neskiepijantys nuo nieko, nuo stabliges visgi paskiepija. Del viso pikto. Nes tas serumas nuo stabliges yra daug blogesnis ir stipresnis uz vienvalente stabliges vakcina. Siuo atveju yra siuloma "geresne" blogybe is dvieju galimu. Supanikave tevai nelaimes atveju labai dazhnai neskiepytus vaikus leidzia vakcinuoti ta pasyviaja stabliges vakcina arba serumu, kuris atseit turi neutralizuoti stabliges bakterijas. Bet siuo atveju geresnis varijantas butu vienvalente stabliges vakcina. Jos sudetis nera tokia bloga kaip to stabliges serumo. Daug kur sio serumo buvo net atsisakyta, ypac kai jis buvo gaminamas is arkliu kraujo serumo. Pasekmes po serumo buvo kai kada labai labai liudnos. Siaip man vienas gydytojas homeopatas sake, kad palyginti su visom vakcinom sita vienvalente stabliges vakcina yra labai dar "nepiktybine" ir del to jis ja vaikus pats net paskiepija tevams prasant. Daugiau jokiom kitom vakcinom jis beje neskiepija. Ir tai jis daro tik del vienos priezasties: kad nelaimes atveju supanikave tevai neleistu vaikams suleisti to stabliges serumo!

Taigi Vilnele dar neaisku, kaip cia butu buve geriau tavo atveju...

Apie tai, kad stablige praktiskai isnyko, gydytojai linke dekoti vakcinoms, bet yra daug ir kitu prielaidu. Visu pirma tai labai smarkiai pagerejusi gyvenimo kokybe, sanitarines salygos.
Antra, po stabliges naturaliai nesusiformuoja antikuniai nuo sios ligos! Tai reiskia, kad susirges ir pasveikes nuo sios ligos zmogus gali lygiai taip pat vel ja uzsikresti. Vakcinu propaguotojai dazhnai pasinaudoja siuo teiginiu ir pasako: kad va butent cia ir yra tos vakcinos visas gerumas, va del to ji tokia praktiskai stebuklinga, nes sugeba sukurti antikunius! bet yra visokiu paaiskinimu tiems tariamiems antikuniams, kurie susiformuoja po vakcinos ir turi apsaugoti mus nuo stabliges. as skaiciau, kad tai, ka gydytojai vadina antikuniais, labai gali buti, kad yra aliuminio junginiai is vakcinos sudeties. Musu organizmas yra pakankamai "protingas" mechanizmas, bet nemanau, kad jis gali perzengti save ir pradeti formuoti antikunius, kuriu siaip nebuna.

Su tuom antikuniu formavimusi irgi yra daug visokiu prielaidu. Ypac kai vakcinuojama keleta kartu is eiles. Juk teoriskai po pirmos vakcinos susiformave antikuniai turetu buti kaip sargybiniai ligos atveju. Ir kai antra karta suleidziama vakcina jie turetu, mano nuomone, sureaguot taip: aha, kazhkokia liga uzpuole, reikia sunaikinti ja. Tai taip gautusi, kad tie po pirmos vakcinos susiformave antikuniai turetu neutralizuoti antraja vakcina. Bet vietoj to formuojasi dar daugiau antikuniu. O kaip organizmas zino, kiek ju yra jau gana? Nes po trecios vakcinos ju irgi dar daugeja.... Tai kada jie prades kovoti su liga? Ir tai tik paprastas pavyzdys, kuomet suleidziama lygiai tokia pati vakcina arba kitaip tariant: lygiai tokios pat bacilos ileidziamos i organizma, nuo kuriu pries tai buvo skiepas. O kaip bus kai organizmas is tiesu susidurs su ta liga, kuri bus galbut visai pasikeitusi ir mutavusi?

Kai gydytojai kalba apie stablige ir jos vakcina, visi kaip susitare aiskina, kad stablige atsiranda tuomet kai atvira zaizda nekraujuoja, kuomet i ja patenka stabliges bakterijos, bet kai as pradejau dometis apie stablige, atradau apie ja visokiu man asmeniskai nauju dalyku. Stablige galima uzsikresti ne vien per atviras, nekraujuojancias zaizdas, kuomet zaizda negali issivalyti. Stablige arba Tetanus pasitaiko net per traumas, kuriu metu nebuvo jokios atviros zaizdos. Tetanus puerperalis - tai dar viena stabliges rusis, kuri atsiranda po gimdymo kraujuojant arba po abortu. Stablige pasitaiko ir po pilvo operaciju, i tas operacijas ieina ir cezario pjuviai. Tai tada kyla klausimas: kaip per operacijas patenka Tetanus bakterijos? Va butent kai viskas buna taip sterilu ir dezinfekuojama.

Karo metais arba neissivysciusiose salyse buvo daug stabliges atveju, bet tada dar ieina ir kiti faktoriai: antisanitarines salygos, badas, stresas, nestabili socialine ir politine padetis.

Visoms ligoms, taip pat ir stabligei, galioja viena taisykle: ligoniui reikia gerai issisveikti. Ir cia ne veltui tokia teorija, nes is visu retu stabliges atveju, paskutiniai buvo uzsfiksuoti butent zemes ukio srityse. ( Cia kalbu apie Austrija konkreciai). Ir ne todel, kad tie zmones su zeme pastoviai dirbe, bet todel, kad jie susirge ar susizeide neturi galimybes paprasciasiai pasiimti biuletenio ir pasveikti. Ilga laika tiesiog zemdirbiai ir ukininkai neturejo socialiniu garantiju ir susirges ar susizeides zmogelis toliau kelesi ir dirbo. Niekas del zaizdu nepanikavo taip labai ir nevaziavo is kart i ligonine, kur zaizda butu sutvarkyta ir isdezinfekuota.

As zinau, kad Austrijoje yra tas stabliges serumas, jis vertinamas gydytoju priestaringai, bet jis yra. Siaip tai pas mus yra net tokiu dantistu, kurie pries traukdami danti paskiepyja tave nuo stabliges. Bet nezinau, ka tai turi bendro su stabliges apsauga. Juk is kart po vieno skiepo , skiepu salininku nuomone, antikuniu dar nera pakankamai. Tai vadinasi istraukus ta danti ir neduok dieve uzkretus pacienta stablige, vistiek nebutu naudos is tos vakcinos....

Prirasiau ir taip jau labai daug.... I tavo klausima, ka as daryciau vaikui susizeidus, Vilnele, taip ir neatsakiau dar:) As situo irgi domejausi. Homeopatai be zaizdos sutvarkymo ir dezinfekavimo, ypatingu atveju ir gydytojo apziuros rekomenduoja tokias priemones, skatinancias zaizdos gyjima: Arnica, Calendula, Hypericum und Ledum. Vaistu stiprumas arba homeopatijoj vadinamos potencijos priklauso nuo zaizdos pobudzio.

Mano vaikas buvo nusidegines delna. Priliete ant kapu karsta zvakide, mociute nenusaugojo. Istruko, pribego ir paliete. Nusidegines buvo gana daug, nuvaziavom mes pas gydytoja, nes kai toks mazuliukas, jam metukai buvo, tai man buvo ramiau. Aisku, kad pirmiausiai gydytojas paklause, ar nuo stabliges paskiepytas. Pasakiau, kad ne ir liepe kuo greiciau pasiskiepyt. Net dorai zaizdos neapziurejes jau norejo paskiepyt:). Nieko as neskiepijau, paprasiau, kad apziuretu zaizda, patartu, kaip man ja geriau priziuret, kuom patept ir viskas. Jauciu, kad lygiai taip pat elgciausi ir jei butu susizeides.

Atsakyti
QUOTE(vija @ 2007 10 26, 10:51)
Gal kas žinot, ar yra kur intenete (ar kur kitur) kokie nors statistiniai duomenys, kiek ir kokiais metais Lietuvoje buvo užfiksuota susirgimų pvz difterija, stablige ir kt. ligom, nuo kurių skiepijama?

stai radau! Sergamumas kai kuriomis infekcinėmis ligomis 2000-2006m.

QUOTE(Ievuzhe @ 2007 10 26, 12:03)
1. Zinai, as irgi dar kuri laika kaip ir tu pergyvenau del stabliges vakcinos. Sakiau, kad kai metukai Danieliui sueis, paskiepysim. Bet jam jau pusantru ir kol kas tikrai nezadu to daryt.

2. Pasinaudosiu as siek tiek situo forumu ir paklausiu dar kai ko visu mamyciu, neskiepijanciu vaiku ir naturaliai stiprinanciu imuniteta, pirmai progai pasitaikius nepuolanciu prie vaistu, o besistengianciu naminem priemonem ar homeopatiniais vaistais pagydyt savo seimos narius. Ar yra kur nors tokia tema, kur mamos apie tai pasidalintu patirtimi? As radau tik kur ne kur tokiu nuotrupu sitais klausimais. Praktiskai visur tik pokalbiai apie vaistus ir tik kur ne kur iskyla kokios nors mamos naturalistes pasisakymas. Ar butu kam idomi tokia tema ir kur ja geriausiai butu patalpinti.  Is kart atsiprasau uz offtopic smile.gif

1. matai kokia Lietuvoje situacija. Labai tikiuosi, kad gal kol Einoriukui sukaks kokie 2 metukai kas nors pasikeis ir tas serumas Lietuvoje atsiras, tada tikriausiai is anksto as neskiepysiu, na o jei padetis nepasikeis, tai tikriausiai skiepysiu vienvalentine stabliges vakcina (jei ja imanomu bus uzsakyt).

2. tikrai labai gera mintis!!! 4u.gif siaip nesenai vienam rusiskam tikrai geram forume radau tokia info, ka reikia daryt jei yra galimybe uzsikresti stablige. is homeopatiniu vaistu padeda Ledum 30C, vartoti 3 kartus kas 4-5 val. po 4-5 zirniukus.

QUOTE(Silvute @ 2007 10 26, 14:37)
1. tikrai nzn - tuo nesidomejau. Musu gydytoja paprasciausiai uzsake ir viskas.
SKiepijo kaip  ir dtk periodiskumu, tik kad buvo tiktais atskiros difterijos ir stabliges vakcinos ir isimtas kokliusas + visas procesas pradetas kiek veliau ir pagal tai perskaiciuoti sekantys skiepai. Viso buvo 3 kartais.

2. Tikimybes yra toks dalykas, kad kai jos tave neliecia, tai ir atrodo, kad tai retai... bet kai su ta isimtimi susiduri pats asmeniskai, tai atrodo visai kitaip.

3. O antra, kokliusas nepraeina per kelias savaites kaip bronchitas - liekamieji kosuliai islieka iki puses metu.

1. kodel 3 kartai, jei kudikius skiepyja 4 kartus (2 men, 4 men, 6 men. ir 18 men.)? g.gif o kodel tu nepasidomejai kokiom vakcinom skiepyjo tavo dukryte? siaip gydytoja net gi privalejo atiduot tau pakuotesnuo vakcinos kartu su anotacija. ax.gif

2. liete, liete, mano dukterecia sirgo gan sunkia kokliuso forma, buvo paguldyta ligoninen, bet jos pabego is ten gydytis namo, kai pamate vaistu sarasa, kuriais ju norejo gydyti. namie pratese homeopatini gydyma ir vaikas persirgo ta baisia liga be pasekmiu. tik pasidare daugiau islepinta ir kaprizinga, nes tevai, noredami isvengti eilinio kosulio prepolio, su viskuo sutikdavo ir viska darydavo, ka ji prasydavo, tai gi mergyte ir priprato but princese smile.gif aisku sese iki siol tas dienas prisimena, kaip kazkoki kosmara, bet jau viskas praeiti... ir kai as ja paklausiau- jei atsukt laika atgal- ar skiepytum dukryte? zinai, ka ji man atsake- ne, jei vaikas taip sunkiai persirgo liga, dar neaisku kaip ji sureaguotu i skiepa ir dar pasake, kad kai jos dukriukas pasigavo ta bacila, ju mesteleje buvo maza kokliuso epidemija- ir ka idomiausia- sirgo ir skiepyti ir neskiepyti mirksiukas.gif

3. pries tai, kai susirgo sesers dukryte, laaaabai ilgai kosejo jos vyresnis sunus- tikrai ilgiau negu dvi savaites, ir ka tu galvoji jam nustete gydytojai- letinis bronchitas, o stai kada jau atkrito mergaite, tada jie sutiko, kad gal ir vyresneliam buvo lengva kokliuso forma. jam tada buvo 10 metu, o mergytei 2.5.
Papildyta:
ir dar man labai ''patiko" sie zodziai is nuorodos apie vakcinavima- Pagrindiniai kombinuotų vakcinų naudojimo privalumai: mažėja klaidų tikimybė, mažėja vizitų asmens sveikatos priežiūros įstaigose skaičius, vaikai ir jų tėvai patiria mažesnį psichologinį diskomfortą. blink.gif blink.gif blink.gif kaip jums? doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
kas man užkliuvo:
QUOTE(Ievuzhe @ 2007 10 26, 23:16)
Siaip man vienas gydytojas homeopatas sake, kad palyginti su visom vakcinom sita vienvalente stabliges vakcina yra labai dar  "nepiktybine" ir del to jis ja vaikus pats net paskiepija tevams prasant. Daugiau jokiom kitom vakcinom jis beje neskiepija. Ir tai jis daro tik del vienos priezasties: kad nelaimes atveju supanikave tevai neleistu vaikams suleisti to stabliges serumo!

o tai jis parsisiuntinėja tą vienvalentę vakciną? čia, LT? (pasitaisysiu - įsiskaičiau - čia Austrijoj tikriausiai...)

QUOTE(Green.apple @ 2007 10 26, 23:30)
o kodel tu nepasidomejai kokiom vakcinom skiepyjo tavo dukryte? siaip gydytoja net gi privalejo atiduot tau pakuotesnuo vakcinos kartu su anotacija.  ax.gif

o tu turi visas pakuotes nuo dukrytės laikų? ax.gif aš tik anotaciją nuo to nelaimingo DTP gavau; nuo seselės, ne nuo gydytojos, nes seselė nesugebėjo atsakyti, nuo ko skiepijam ir kokie galimi šalūtiniai poveikiai.

Va dar prisiminiau - kažkas čia klausė, kokie anksčiauvaikams buvo daromi skiepai. Taigi, mano ambulatorinėj kortoj (gimiau 1983 ax.gif ) įrašyti visi tie patys skiepai kaip dabar (išskyrus haemophilus influenzae). Na ir dar tradiciniais buvę mantu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandorita: 27 spalio 2007 - 00:36
QUOTE(pandorita @ 2007 10 27, 01:22)
o tu turi visas pakuotes nuo dukrytės laikų? ax.gif aš tik anotaciją nuo to nelaimingo DTP gavau; nuo seselės, ne nuo gydytojos, nes seselė nesugebėjo atsakyti, nuo ko skiepijam ir kokie galimi šalūtiniai poveikiai.

is gimdymo namu- ne turejau, o is musu poliklinikos, taip, turejau, tik tada as net nebuvau atsivertus tos anatacijos, nes, kaip ir daugelis mamyciu, tikejau, kad tie skiepai- tiesiog sventas geris... doh.gif
Atsakyti
ir dar man labai ''patiko" sie zodziai is nuorodos apie vakcinavima- Pagrindiniai kombinuotų vakcinų naudojimo privalumai: mažėja klaidų tikimybė, mažėja vizitų asmens sveikatos priežiūros įstaigose skaičius, vaikai ir jų tėvai patiria mažesnį psichologinį diskomfortą.   blink.gif  blink.gif  blink.gif  kaip jums?  doh.gif  doh.gif  doh.gif

o ką - labai, žinok, nemenki pasiekimai... tik nelabai suprantu, kam terliotis su tuo vakcinavimu, jei yra ir kitokių, radikalesnių, metodų sumažinti "vizitų asmens sveikatos priežiūros įstaigose skaičių" smile.gif nu ir dėl psichologinio diskomforto - toliau dirbant tą kryptimi galima išsikelti tikslą kombinuoti visas vakcinas į vieną, irgi smagu...
Atsakyti
QUOTE(Ievuzhe @ 2007 10 26, 20:16)

Antra, po stabliges naturaliai nesusiformuoja antikuniai nuo sios ligos! Tai reiskia, kad susirges ir pasveikes nuo sios ligos zmogus gali lygiai taip pat vel ja uzsikresti. Vakcinu propaguotojai dazhnai pasinaudoja siuo teiginiu ir pasako: kad va butent cia ir yra tos vakcinos visas gerumas, va del to ji tokia praktiskai stebuklinga, nes sugeba sukurti antikunius! bet yra visokiu paaiskinimu tiems tariamiems antikuniams, kurie susiformuoja po vakcinos ir turi apsaugoti mus nuo stabliges. as skaiciau, kad tai, ka gydytojai vadina antikuniais, labai gali buti, kad yra aliuminio junginiai is vakcinos sudeties. Musu organizmas yra pakankamai "protingas" mechanizmas, bet nemanau, kad jis gali perzengti save ir pradeti formuoti antikunius, kuriu siaip nebuna.

Su tuom antikuniu formavimusi irgi yra daug visokiu prielaidu. Ypac kai vakcinuojama keleta kartu is eiles. Juk teoriskai po pirmos vakcinos susiformave antikuniai turetu buti kaip sargybiniai ligos atveju. Ir kai antra karta suleidziama vakcina jie turetu, mano nuomone, sureaguot taip: aha, kazhkokia liga uzpuole, reikia sunaikinti ja. Tai taip gautusi, kad tie po pirmos vakcinos susiformave antikuniai turetu neutralizuoti antraja vakcina. Bet vietoj to formuojasi dar daugiau antikuniu. O kaip organizmas zino, kiek ju yra jau gana? Nes po trecios vakcinos ju irgi dar daugeja.... Tai kada jie prades kovoti su liga? Ir tai tik paprastas pavyzdys, kuomet suleidziama lygiai tokia pati vakcina arba kitaip tariant: lygiai tokios pat bacilos ileidziamos i organizma, nuo kuriu pries tai buvo skiepas. O kaip bus kai organizmas is tiesu susidurs su ta liga, kuri bus galbut visai pasikeitusi ir mutavusi?

....jerguteliau...jus jau man atleiskit ir dovanokit, bet turetumet turet bent bendra supratima kas yra antikuniai ir kaip ir kodel jie formuojasi... doh.gif kraupu skaityt tokias mintis....siulyciau pasidometi kas yra antikuniai ir kaip jie atsiranda, o taipogi kodel vakcinos yra kartojamos po 2-3 kartus doh.gif Tokius elementarius dalykus galima rasti net mokykliniuose vadoveliuose....
no offence...
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 10 27, 01:11)
....jerguteliau...jus jau man atleiskit ir dovanokit, bet turetumet turet bent bendra supratima kas yra antikuniai ir kaip ir kodel jie formuojasi... doh.gif  kraupu skaityt tokias mintis....siulyciau pasidometi kas yra antikuniai ir kaip jie atsiranda, o taipogi kodel vakcinos yra kartojamos po 2-3 kartus  doh.gif Tokius elementarius dalykus galima rasti net mokykliniuose vadoveliuose....
no offence...

As gi nesitaikau i vadovelius rasyti, tiesiog gal perdaug prisiskaiciau apie vakcinas ir man tokios mintys atejo. O forumas tam ir yra, kad galetum issakyt savo mintis:)

Del vienvalentes stabliges vakcinos tai pati klausiau. Ji yra. Nezinau, ar ji Austrijoje gaminama, bet man rodos, kad ne. Lygtai Vokietijoje ir is ten tevai ja parsisiuncia. Jei tave domina, galiu dar pasiklausti tiksliai, nes kai nebebuvo aktualu, tai ir nesidomejau. Bet siaip jau vis maziau ir maziau tu vienvalenciu vakcinu gaminama. Mano drauge dirba pati vienam farmaciniam koncerne ir su ja kartais padiskutuoju apie tai. Tai ji tiesiog pasake, nu neapsimoka mums gaminti tu vienvalenciu vakcinu.... Va tokia realybe.
Atsakyti

Lapkričio 27 d. arte televizijos kanalas rodys laidą apie rizikas ir šalutinį skiepų poveikį. Kad tik nepražiopsočiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2007 10 27, 12:40)
Lapkričio 27 d. arte televizijos kanalas rodys laidą apie rizikas ir šalutinį skiepų poveikį. Kad tik nepražiopsočiau  bigsmile.gif

Turbūt LT nėra tokio kanalo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 10 27, 11:17)
Turbūt LT nėra tokio kanalo  ax.gif

arte - Vokietijos/Prancūzijos TV kanalas, rodo kultūrines ir intelektualias laidas, labai gerbiu jį thumbup.gif . Lietuvoj, deja, jo nematydavau, bet mano kolegė, pvz., matydavo per kabelinę g.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2007 10 26, 15:42)
Nelabai supratau.  Kiek žinau, kokliušui nustatyti reikalingas bendras kraujo tyrimas plius pasėlis. Kodėl kraujo tyrimą "daro mažai"?

kokliuso bendras kraujo tyrimas neparodo. Jisai tiktais parodo, kad organizme yra infekcija. Paseliui isauginti reikia apie 10 dienu. Bet yra dar ir specifinis kraujo tyrimas, kuris parodo butent kokliuso reagentus - butent apie ji mazai kas ir zino. Mums ji padare tiktais antakalnio vaiku ligonineje. O pries tai konsultavomes santariskese, tai tenai zinojo tik apie paseli, musu gydytoja apie si tyrima irgi nezinojo.

Papildyta:
QUOTE(vilnele @ 2007 10 26, 15:14)
Silvute, kada tai buvo, kai jus skiepijo atskiromis stabliges difterijos vakcinomis? Siandien paklausiau gydytojos, sako ner tokios, buvo kazkada anksciau.

jau keli metai praejo.
Musu gydytoja sias vakcinas uzsakinejo specialiai mums.
Skiepu pasas yra laikomas korteleje, tai negaliu paziureti vakcinu pavadinimu.

QUOTE(delfinas @ 2007 10 26, 21:36)
Tai kad jokių nesamonių ji nerašė mastau.gif. Įtariu, kad tiesiog ne taip supratai. Man atrodo, kad Green.apple norėjo tiesiog pasakyti, kad medikai nėra linkę diagnozuoti ligos, jeigu nuo jos vaikas vakcinuotas, nes juk negali būti, kad jis susirgo, kai buvo vakcinuotas ax.gif. Tai todėl ir patampa kokliušas bronchitu. Ir nematau čia nieko keisto, nes taip būna mirksiukas.gif.

tai, kad kokliuso ir bronchito simptomatika nera panasi. Brochitui po keliu dienu yra budingas slapias kosulys, karkalai bronchuose.
Kokliusui yra budingas sausas priepuolinis kosulys, kuriu metu sutrinka kvepavimas.
+ ligu ilgumas visai nepalyginamas. Jeigu su kuo ir galima maisyti, tai su astma.
Papildyta:
1. kodel 3 kartai, jei kudikius skiepyja 4 kartus (2 men, 4 men, 6 men. ir 18 men.)?  g.gif o kodel tu nepasidomejai kokiom vakcinom skiepyjo tavo dukryte? siaip gydytoja net gi privalejo atiduot tau pakuotesnuo vakcinos kartu su anotacija.  ax.gif

mes pradejome skiepytis siais skiepais sulauke metu ir gydytoja mums buvo sudariusi toki kalendoriu, kad du skiepai ejo su nedidelia pertrauka ( gal ir du menesiai), o trecias skiepas buvo po beveik vieju metu.
Vakcinos su anotacija tikrai neprasiau. Tuometine savo gydytoja pasitikejau - maciau kiek jinai deda pastangu, kaip konsultuojasi su kitais gydytojais ir t.t.
2. liete, liete, mano dukterecia sirgo gan sunkia kokliuso forma, buvo paguldyta ligoninen, bet jos pabego is ten gydytis namo, kai pamate vaistu sarasa, kuriais ju norejo gydyti.

Ir kuo tas vaistu sarasas toks ispudingas? Jeigu tik kokliusas, tai jam gydyti yra skiriamas ilgas antibiotiku kursas. Mes vartojome beveik tris savaites. Ir veliau kuri laika dar vakarais gerdavome kosuli slopinancius vaistus, kad vaikas bent jau nakti pamiegotu ir pailsetu.
Atsakyti
Kas liečia kokliušą, tai mano pirmas vaikis jau po skiepų praėjus nemažam laiko tarpui irgi kosėjo du mėnesius ir gana stipriai ir su priepoliukais naktim, tai kai gydytoja jį apžiųrėjo skyrė kraujo tyrimą dėl kokliušo nustatymo, aš tada klausiau kam juk vaikas nuo kokliušo skiepytas ir paskutinis skiepas gautas prie pusmetį , o ji pasakė na ir kas, skiepytas lygiai taip pat gali susirgt kaip ir neskiepytas doh.gif tik dažniausiai lengvesne forma. Laimei kokliušo mums nerado nors vaikas dar puse menesio kosejo o po to praejo.
Atsakyti