Gal kas žinot, ar yra kur intenete (ar kur kitur) kokie nors statistiniai duomenys, kiek ir kokiais metais Lietuvoje buvo užfiksuota susirgimų pvz difterija, stablige ir kt. ligom, nuo kurių skiepijama?
Kažkam reikėjo gerų atsiliepimų apie skiepus
"Skiepijimas laikomas viena didžiausių sėkmių visuomenės sveikatos istorijoje bei būtina asmens sveikatos priežiūros sudedamąja dalimi, įgalinančia apsaugoti vaikus bei suaugusiuosius nuo susirgimų, jų komplikacijų bei mirčių."
Tik dauguma čia pasisakiusių su tuo nesutiktų, aš - irgi
ČIA
"Skiepijimas laikomas viena didžiausių sėkmių visuomenės sveikatos istorijoje bei būtina asmens sveikatos priežiūros sudedamąja dalimi, įgalinančia apsaugoti vaikus bei suaugusiuosius nuo susirgimų, jų komplikacijų bei mirčių."
Tik dauguma čia pasisakiusių su tuo nesutiktų, aš - irgi
ČIA
Man irgi labai patiko skaityti tavo pasisakyma, Green Apple. Taip ramiai ir nuosekliai, paprastai ir aiskiai isedestei savo nuomone:) Zinai, as irgi dar kuri laika kaip ir tu pergyvenau del stabliges vakcinos. Sakiau, kad kai metukai Danieliui sueis, paskiepysim. Bet jam jau pusantru ir kol kas tikrai nezadu to daryt. As esu labai patenkinta, kad pradejau dometis sia tema, nes anksciau is nezinojimo turbut buciau irgi viena is tu, kurios rektu, kad skiepai tai absoliutus geris:)
Pasinaudosiu as siek tiek situo forumu ir paklausiu dar kai ko visu mamyciu, neskiepijanciu vaiku ir naturaliai stiprinanciu imuniteta, pirmai progai pasitaikius nepuolanciu prie vaistu, o besistengianciu naminem priemonem ar homeopatiniais vaistais pagydyt savo seimos narius. Ar yra kur nors tokia tema, kur mamos apie tai pasidalintu patirtimi? As radau tik kur ne kur tokiu nuotrupu sitais klausimais. Praktiskai visur tik pokalbiai apie vaistus ir tik kur ne kur iskyla kokios nors mamos naturalistes pasisakymas. Ar butu kam idomi tokia tema ir kur ja geriausiai butu patalpinti. Is kart atsiprasau uz offtopic
Pasinaudosiu as siek tiek situo forumu ir paklausiu dar kai ko visu mamyciu, neskiepijanciu vaiku ir naturaliai stiprinanciu imuniteta, pirmai progai pasitaikius nepuolanciu prie vaistu, o besistengianciu naminem priemonem ar homeopatiniais vaistais pagydyt savo seimos narius. Ar yra kur nors tokia tema, kur mamos apie tai pasidalintu patirtimi? As radau tik kur ne kur tokiu nuotrupu sitais klausimais. Praktiskai visur tik pokalbiai apie vaistus ir tik kur ne kur iskyla kokios nors mamos naturalistes pasisakymas. Ar butu kam idomi tokia tema ir kur ja geriausiai butu patalpinti. Is kart atsiprasau uz offtopic
QUOTE(Ievuzhe @ 2007 10 26, 12:03)
būtų būtų... jei kur talpinsi tokią temą, įmesk nuorodą ir čia.. o kur talpinti - tai ir "vaikų sveikatoj" galima...
šiaip yra SM tema apie homeopatinius vaistus, bet kaip supratau, tavo siūloma, tema platesnė...
QUOTE(Ievuzhe @ 2007 10 26, 12:03)
Prieš metus ar mažiau buvo straipsnis "Ievoj" apie imunitetą ir jo dirbtinį stiprinimą (beje, man labai patinka 'Ievos' rubrika "Klizma protui", kurioj kiekvieną mėnesį duodama šiek tiek šalto dušo visuomenėje įsigalėjusiems mitams, kaip pvz dietos, skiepai, imunitetas, garbinamos rytų filosofijos, etc). Jie niekada nepateikia kategoriškos ir prieštaringos įsigalėjusiąjai nuomonės, tiesiog pateikia šiek tiek faktų ir pakalbina tuos žmones, kurie nėra suinteresuoti kažką kažkam įteigti ir kurie paprastai nedalina interviu populiariems žurnalams. Žmogaus sveikatos būklė ir imuninė sistema yra paveldima ir netgi kasdien žiemą lakstydamas basas po sniegą ar valgydamas pomidorus vietoj kiaulienos nelabai ką pakeisi. Iš visų vaistinėse parduodamų imunostimuliatorių išvis buvo netiesiogiai pasišaipyta. Tiesiog tvarkingai ir sveikai gyvendamas pats gerini gyvenimo kokybę ir nesilpnini imuninės sistemos, bet vargu ar kokį lepesnį oro permainom žmogėną galima per kelis metus paversti sveikuoliu maudant jį eketėje.
Apie vaikus - kita kalba, nes vaiko imuninė sistema vystosi, tad daržely buvęs nuolatinis ligoniukas mokykloje gali išvis retai sirgti ir visai ne dėl to, kad tėvai jį labai grūdino ir atkakliai stiprino imuninę sistemą.
QUOTE(vilnele @ 2007 10 25, 19:26)
gal zinai tos vakcinos pavadinima ir jos sudeti? Kiek kartu buvo skiepytas vaikas tik nuostabliges, kokiu grafiku? Idomu, ar pradejus stabliges-difterijos skiepu galima testi tik stabliges ?
tikrai nzn - tuo nesidomejau. Musu gydytoja paprasciausiai uzsake ir viskas.
SKiepijo kaip ir dtk periodiskumu, tik kad buvo tiktais atskiros difterijos ir stabliges vakcinos ir isimtas kokliusas + visas procesas pradetas kiek veliau ir pagal tai perskaiciuoti sekantys skiepai. Viso buvo 3 kartais.
QUOTE(Green.apple @ 2007 10 26, 01:13)
rask inete statistikakiek siais laikais mirsta ir net gi tiesiog suserga tom ligom, nuo kuriu siulo skiepytis- tikrai tai laaaabai mazas skicius, paliginant kiek vaiku kas met papuola po masinu ar nuskenda.
zinai, man buvo visai nusispjauti i tai, kad kokliusas yra labai reta liga Lietuvoje ir kai kurie jaunesni gydytojai net gyvai nera mate tokios paciento, kai mano vaikas is miego atsibusdavo dusdamas, o gydytojai niekaip negalejo jai padeti.
Tikimybes yra toks dalykas, kad kai jos tave neliecia, tai ir atrodo, kad tai retai... bet kai su ta isimtimi susiduri pats asmeniskai, tai atrodo visai kitaip.
QUOTE(Green.apple @ 2007 10 26, 01:13)
na jo! suserga ir dar kaip! kokliusas tada tik kazkodel tampa uzsitesusiu bronchitu. ir tik jei prasideda sunki forma, tada gydytojai pripazista, kad is tikruju tai kokliusas
kiek vaiku serrganciu kokliusu slaugei, kad tokias nesamones rasai?
Visu kokliuso diagnozavimas nera paprastas. Is simptomu to nenustatysi. Yra reikalingas kraujo tyrimas, kuri daro mazai kas ir toli grazu ne visi gydytojai ji zino ( santariskese mums siule nebent daryti paseli ir laukti 10 diena, kad suzinotume, kas is jo isaugs) . Ir aisku kaina - tas tyrimas kompensuojamas tiktais gulint ligonineje ( mums tada pakartojo visus tyrimus, nors chlamidijos buvo tik pries kelias savaites darytos).
O antra, kokliusas nepraeina per kelias savaites kaip bronchitas - liekamieji kosuliai islieka iki puses metu.
Zinai, as irgi dar kuri laika kaip ir tu pergyvenau del stabliges vakcinos. Sakiau, kad kai metukai Danieliui sueis, paskiepysim. Bet jam jau pusantru ir kol kas tikrai nezadu to daryt
Ievuze, Ka darytum tokioj situacijoj kaip mano, jei vaikas smarkiai susizeistu, o nuo stabliges serumo LT nera?
Silvute, kada tai buvo, kai jus skiepijo atskiromis stabliges difterijos vakcinomis? Siandien paklausiau gydytojos, sako ner tokios, buvo kazkada anksciau.
QUOTE(Silvute @ 2007 10 26, 14:37)
Visu kokliuso diagnozavimas nera paprastas. Is simptomu to nenustatysi. Yra reikalingas kraujo tyrimas, kuri daro mazai kas ir toli grazu ne visi gydytojai ji zino ( santariskese mums siule nebent daryti paseli ir laukti 10 diena, kad suzinotume, kas is jo isaugs) . Ir aisku kaina - tas tyrimas kompensuojamas tiktais gulint ligonineje ( mums tada pakartojo visus tyrimus, nors chlamidijos buvo tik pries kelias
Nelabai supratau. Kiek žinau, kokliušui nustatyti reikalingas bendras kraujo tyrimas plius pasėlis. Kodėl kraujo tyrimą "daro mažai"?
Dėl kainos. Negi šitaip kostint, kaip žmogus kosėja sirgdamas kokliušu, dar svarstoma, ar gultis į ligoninę?
QUOTE(vilnele @ 2007 10 26, 12:14)
Ievuze, Ka darytum tokioj situacijoj kaip mano, jei vaikas smarkiai susizeistu, o nuo stabliges serumo LT nera?
galima,- pasisakysiu ir ash,- nu tikrai nepanikuociau. Mano vaikui 4.5m, neskiepytas, susizheides, zhinoma, buvo, tik siut niekada , aciudie, neprireike
bet shaligatvio bortelis man atrodo viena nekalciausiu vietu stabliges sporoms buti. Plius, sporoms reikia anaerobiniu salygu. Zhaizda gi nebuvo nei durtine, nei gili, ir, be abejo, med istaigoj ja ishplove.
Mano vaikas yra turejes ir durtiniu zhaizdu, ir nubrozdinimu, bjauriai uzhtershtu zhemem....nemalonu, bet ne tiek, kad panikuociau del stabliges Lietuvoj turbut kasmet buna po stabliges atveji... ir dazniausia tai zhemes ukio darbus dirbantys zmones. Apie vaikus tai nei negirdejau
ale kol kas vis dar galvoju, kad 'kadanors' skiepysiu nuo stabliges Pagal homeopatus, nuo 4 metu jau imunitetas ishauges ish 'kudikystes' stadijos, taigi, kaipo ir galima isikisht
Apie vaikus tai nei negirdejau
bet visada gali buti pirmas tavo vaikas. Dziaugiuosi, kad zaizda palyginti negili ir svari buvo, o pradejau skiepytis butent kitiems kartams, kurie gali buti kitokie...
Nes tuo metu, kai yra trauma, serumo nera, taigi pagalbos jokios - ta parode praktiska situacija.
Nes kai galvojama skiepyti ar ne, kas liecia stablige, visada sakoma, ai tai suleis serumo ar imunoglobulino ir bus gerai. Del to ir mes neskiepijome, tuo tikejome. O kai pamateme praktiskai kaip viskas vyksta, atsoko zandikaulis
QUOTE(Silvute @ 2007 10 26, 04:37)
kiek vaiku serrganciu kokliusu slaugei, kad tokias nesamones rasai?
Tai kad jokių nesamonių ji nerašė . Įtariu, kad tiesiog ne taip supratai. Man atrodo, kad Green.apple norėjo tiesiog pasakyti, kad medikai nėra linkę diagnozuoti ligos, jeigu nuo jos vaikas vakcinuotas, nes juk negali būti, kad jis susirgo, kai buvo vakcinuotas . Tai todėl ir patampa kokliušas bronchitu. Ir nematau čia nieko keisto, nes taip būna .
QUOTE(vija @ 2007 10 26, 00:51)
Gal kas žinot, ar yra kur intenete (ar kur kitur) kokie nors statistiniai duomenys, kiek ir kokiais metais Lietuvoje buvo užfiksuota susirgimų pvz difterija, stablige ir kt. ligom, nuo kurių skiepijama?
Man tas irgi būtų įdomu . Kiek pamenu, kažkada kažkas lyg ir buvo įdėję nuorodą, bet tai buvo seniai ir galbūt netiesa...