Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

Chirurgai suaugusiems po traumu leidzia vakcina suaugusiems. Sake, imumoglobulino nebenaudoja, nes jis turejo ziaurias pasalines pasekmes, patirdavo soka nuo jo ir pan.
Green.apple, o kodel del sito skiepo labaiusiai abejoji?
Papildyta:
o pagal koki grafika jus db skiepys? 

Mus stabliges difterijos skiepu sake skiepys dar du kartus kas du menesius, po to po metu, ir dar karta po penkeriu.

Reakcijos i pirmaji skiepa nepastebejau tfu tfu tfu jokios. Aisku, nezinia, ar gerai darome, bet kita karta atsitikus traumai su gilia ir uztersta zaizda bent galesime buti ramesni, nes dabar zinome, kad ligonineje nieko nepasiulo neskiepytiems vaikams.
Atsakyti
Čia gal klausimas ne visai į temą, bet gal kas žino, nuo ko skiepydavo ir neskiepydavo mažus vaikus, gimusius apie 1980 m.? Nu pvz. žinau, kad esu skiepyta nuo tuberkuliozės, nes turiu randelį. Kad nebuvo skiepų nuo raudoniukės, tymų ir kiaulytės, tai irgi tiesa. Pati esu prasirgus kiaulyte ir raudoniuke. O visokios stabligės, difterijos, kokliušai ir poliomielitas? Būdavo tada skiepai ar ne?
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2007 10 23, 19:21)
Green.apple, o kodel del sito skiepo labaiusiai abejoji?

nes irgi vis pagalvoju apie tokia situacija, kaip atsitiko jums... aisku as neskiepysiu savo suneli pirmaisiais metais, bet po metu, dvieju, manau paskiepysiu nuo stabliges...
Dar norejau taves paklausti- o kodel jus pasirinkot Stablige+Defterija vakcina, o ne vienvalentine Stabliges vakcina? g.gif

QUOTE(ababa @ 2007 10 24, 12:43)
Čia gal klausimas ne visai į temą, bet gal kas žino, nuo ko skiepydavo ir neskiepydavo mažus vaikus, gimusius apie 1980 m.?

ir man idomu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Green.apple @ 2007 10 24, 14:32)
nes irgi vis pagalvoju apie tokia situacija, kaip atsitiko jums... aisku as neskiepysiu savo suneli pirmaisiais metais, bet po metu, dvieju, manau paskiepysiu nuo stabliges...
Dar norejau taves paklausti- o kodel jus pasirinkot Stablige+Defterija vakcina, o ne vienvalentine Stabliges vakcina?  g.gif
ir man idomu  g.gif

vien stabliges vakcinos LT nebuna mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Norejau paklausti, gal galite kokiu nuorodu apie skiepus paskelbti, kad jie naudingi?
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2007 10 24, 16:56)
vien stabliges vakcinos LT nebuna mirksiukas.gif

o jei uzsakyt, nejau neatsius? g.gif

QUOTE(atir81 @ 2007 10 24, 16:57)
Sveikos,

Norejau paklausti, gal galite kokiu nuorodu apie skiepus paskelbti, kad jie naudingi?

pala, nesupratau blink.gif tu neskiepukuose klausi- gal galite kokiu nuorodu apie skiepus paskelbti, kad jie naudingi? blink.gif blink.gif blink.gif
at tu norejai parasyt- nuodingi? mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar norejau taves paklausti- o kodel jus pasirinkot Stablige+Defterija vakcina, o ne vienvalentine Stabliges vakcina? 

Matai, po traumos mums nebebuvo kada laukti tos vienvalentės vakcinos, nes kaip mums vaistų žinyną pacitavo Santariškių pediatrijos centre tą naktį budėjusi gyd. , vienintelė nepatingėjusi paieškoti informacijos, kad po įvykio per tris dienas taikoma aktyvi imunizacija, o mums trauma atsitiko šeštadienį vakare, pirmadienis jau buvo antra para ir skubėjome apsidrausti.

Šiaip tai net ta vakcina suaugusiems , kurią taiko suaugusiems po traumų yra stabligės ir difterijos, tik difterijos komponentas joje mažesnis nei vaikiškoje.

Aš aišku dabar kankinuosi, nežinau, ar gerai padariau,kad skiepijau, nes ko gero nieko ten nebūtų, bet kai atsitiko ta trauma, nervai buvo baisiai pakrikę, pač kai gydytojai dorai patys nežino ką daryti. po to sužinojau, kad į tą vakciną įeina tas komponentas su gyvsidabriu, tai nežinau ar tą skiepijimą tęsti ar ne. Reikės pasidomėti galbūti tik stabligės vakcina kitiems kartams, jei bus galimybė gal ją atsivežti.

Ir šiaip įdomu, kaip tada tie visi traumuoti žmonės išgyvena, reiškias ta vakcina, t. y. revakcinacija, o ne imunoglobulinas veikia?.. arba tų stabligės bacilų ne tiek daug..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnele: 24 spalio 2007 - 18:06
http://www.panevezio...p...1&Itemid=50

straipsnis apie tai , kad LT is tikruju nera serumo stabligei gydyti
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2007 10 24, 19:03)
1. Aš aišku dabar kankinuosi, nežinau, ar gerai padariau,kad skiepijau, nes ko gero nieko ten nebūtų, bet kai atsitiko ta trauma, nervai buvo baisiai pakrikę, pač kai gydytojai dorai patys nežino ką daryti.
2. Reikės pasidomėti galbūti tik stabligės vakcina kitiems kartams, jei bus galimybė gal ją atsivežti.

1. tikriausiai ir mano busena butu tokia pat unsure.gif

2. Pasidomek ir butinai parasyk cia- kaip greitai ja atveza? kiek kainuoja? kur ja galima pasiskiepyt- ar paprastoj poliklinikoj ar reikes vaziuot i kokias nors klinikas, ligonine, centra? ir koks sitos vakcinos skiepyjimo grafikas? g.gif

QUOTE(vilnele @ 2007 10 24, 19:50)
http://www.panevezio...p...1&Itemid=50

straipsnis apie tai , kad LT is tikruju nera serumo stabligei gydyti

blink.gif tiesiog niera zodziu... doh.gif
eilini karta pasitvirtina- Lietuva- ubagu krastas doh.gif
aciu labai uz info 4u.gif
Atsakyti
O as noreciau paklausti visu mamyciu kurios neskiepina savo vaikuciu:nebijote kad kai susirgs jusu vaikelis kokia liga ir jis bus nepaskiepytas,kad kaltu nereiks ieskoti,kalti busite tik jus teveliai?
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 25, 10:56)
O as noreciau paklausti visu mamyciu kurios neskiepina savo vaikuciu:nebijote kad kai susirgs jusu vaikelis kokia liga ir jis bus nepaskiepytas,kad kaltu nereiks ieskoti,kalti busite tik jus teveliai?

O tu nebijai, kad bet kuris skiepas gali kada nors išaukti kokią pašalinę reakciją ar sveikatos sutrikimą (apie cukrinį diabetą jau čia kalbėta)? Praeis dar kažkiek metų ir paskelbs mokslininkai: taip taip, jau patvirtinta moksliniais tyrimais, kad toks ir toks skiepas turi ryšį su tokia ir tokia liga?

Aš esu prieš bet kokias profilaktines intervencijas į žmogaus organizmą. Kai sergam, vaistus vartojam. Ir plaučių uždegimo homeopatiniais negydom. Bet vitaminų negeriam. Nematau reikalo. Mano vaikai sveiki, stiprūs, retai serga, stengiamės sveikai gyventi (maistas, poilsis, emocijos) ir tikiuosi, kad imunitetas atsispirs prieš visas tas bjaurastis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 25 spalio 2007 - 10:56
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 10 25, 08:56)

Tai va, kad mes labiau bijom tu pasaliniu reakciju, kurios nera jau tokios retos kaip gydytojai linke sakyti. Sita klausima visada uzduoda tie, kurie skatina vaikus vakcinuoti:) As tokiu atveju tik paklausiu, o jus ar nebijote, jei vaikui atsiras kokios nors komplikacijos po vakcinu. Juk tada kalti irgi bus tevai, nes lengva ranka leido savo vaika vakcinuot. Su ligom gali buti ir taip, kad susirgs tiek skiepyti, tiek neskiepyti. Kartais vakcinuotam vaikui liga buna kaip tik sunkesne.
Siaip tai jau prasideda diskusija apie ta pati per ta pati, nes yra viena uzbaigta tema apie neskiepytus vaikucius , kur mamos labai placiai ir aktyviai pasisake situo klausimu.

O beje susirgus vaikui tas kaltu ieskojimas ir net suradimas ar ka nors labai pakeis? Nei vienas gydytojas neprisiims kaltes, kad vaikui atsirado pasalines reakcijos po vakcinos. O jei ir prisiimtu, ka tai pakeistu?. Nieko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievuzhe: 25 spalio 2007 - 10:47