Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

Mes naudojam gryna migdolu aliejuka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kipšiukas @ 2005 03 12, 11:36)
O gal galetai tikslu aliejuko pavadinima parasyti ax.gif ,nes kol kremu vakare istepu,tai tiek  cry.gif ,gal aliejuku bus greiciau,nes tept tai visa kuneli reik sad.gif

As vartoju Weledos "Calendula baby oil". Uz 100ml buteliuka iki siol mokedavau 35lt. Kasdien gal ir nepapilstysi i vonia,- brangoka (nors tiesa sakant, nzn kaip daugiau suvartoji,- ar tepant, ar i vandeni pilant) mirksiukas.gif
Siaip, yra pirkt ir visokiu Weledos drekinanciu kremu, etc. Gal geriausia butu su vaistininke pasitart kas labiausiai tiktu g.gif Kaip tik baigiau trecia aliejaus buteliuka,- gal dabar koki krema nusipirksiu unsure.gif
pasiziuret produktus galit cia:
http://www.weleda.co.uk/
Atsakyti
QUOTE(Nomke @ 2005 03 12, 15:27)
Tas aliejukas yra ukrainieciu firmos "Aromatika" 100% eterinis migdolu aliejus, 50 ml buteliuko kaina 15 Lt.  Iki siol vienintelej vaistazoliu vaistinej Kauno senamiestyje rasdavau (pries savaite paskutinius du buteliukus pemiau), nezinau ka toliau darysim sad.gif  Nes kiek klausineju vaistinese, tai kitu sios firmos produktu turi, o sio - ne. Beje galite pasiziureti apie juos cia. Sakiau bandysiu skambinti importuojanciai firmai pasiteirauti kur galima nusipirkti. smile.gif

Mano patariams mamos atsargiai su migdolu aliejumi, nes tiems kurie vaikuciai yra jautrios odeles jis gali labai sudirginti. Aplamai jei turit susirade koki krema ar losjona tai neverta kitu ir bandyt, nes kaitaliojant galima ir labai alergizuot.

Siandien buvau parduotuveje ir paskaiciau kas ieina i margarino sudeti, tai ten yra ir pieno ir kiausiniu cry.gif taigi gaila, bent jau as jo vartoti negaliu. Bet dziaugiuosi kad gal aptikau vaiko berimo kaltininka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kipšiukas @ 2005 03 12, 20:47)
Aciu mamos,bet jei jis su migdolais tai mum schmoll.gif ,beria  bent nuo exipialio su migdolais tai baisi reakcija sad.gif  O dar keista Linolla fett N kremas mum tinka,o tos pacios firmos aliejukas i vonia  schmoll.gif
Ar galejo po 4 dienu isbert nuo mesos?

Na mus tai taip beveik visada ir beria, po tijų - keturių dienų sad.gif . Tai lėto tipo alerginė reakcija. Skaičiau žurnale, kad gali net ir po savaitės išberti blink.gif . Kiekvieno vaiko organizmas individualus.

O dėl tų migdolų g.gif . Mums irgi "Exipialis" su migdolais netiko, ale "Balmandolio" aliejukas irgi iš migdolų aliejaus ir labai tinka thumbup.gif.
g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cole: 13 kovo 2005 - 08:45
Mazis,- ziurek 'prastesniu", ty, pigesniu, margarinu sudetis, tuose turetu nebut nei pieno, nei kiaushiniu mirksiukas.gif

O del migdolu,- pats migdolu aliejus laikomas geriausiu odai, masazams ir pan. Alerginiu reakciju praktishkai nesukelia (jei gerai ishvalytas, ty, gryni riebalai). Kas kita, kosmetika su "migdolu pienu" ir pan. Aisku,priesh pradedant vartot bet kuri krema ar tepala reiketu pasibandyt ant nedidelio odos lopinelio rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=uups,2005 03 13, 14:18]
Mazis,- ziurek 'prastesniu", ty, pigesniu, margarinu sudetis, tuose turetu nebut nei pieno, nei kiaushiniu mirksiukas.gif

Aciu. bet matai man ne pacio margarino norisi valgyt, bet as labai megstu avizinius sausainius o ten yra deta margarino. ir man kazkaip atrodo kai tik as suvalgau ju tai sekancia siena zandukai vaikucio ir rausvi. cry.gif

mamos ,

sakykit o jusu ne vienos vaikelis nebuvo alergiska motinos pieno baltymui. Cia kazkaip domejausi labai ir suzinojau, kad rimti alergologai ligoninej nutraukia vaikui maitinima pienu ir duoda peptidini misini, arba virina motinos piena, t.y. suskaldo baltyma ir tik tada duoda maziui ir stebi ar situacija gereja. Siaip pabandyciau ir as maitint tik misinuku, ale maniskiui buteliuko niekaip neikisi. Gal turit patirties tame?

Atsakyti
Siaip l;abai reti atvejai kai vaika alergizuoja motinos pienas, ir tai ti del laktozes o ne baltymo (iskyrus atvejus kai mama valgo netinkama maista). Nors maniskis i gala isialergizavo ir mano pienui, nors valgiau grieztai sureguliuota maista, net labai grieztai, kad pienas dingo cry.gif O vaika po mano pieno tiesiog uzplusdavo raudonis, ir tai alergologe grieztai uzdraude maitinima nutraukt, deja po savaites jis pats nutruko, nes pieno nebebuvo nei laso. taigi sunu maitinau tik 3 men ir 1 sav cry.gif
Atsakyti
nezinau, kokie ten gydytojai nutraukia maitinima motinos pienu? juk visi rimti alergologai kaip tik netgi liepia kuo ilgiau maitinti tik savo pienu, nesper motinos piena alergines reakcijos kad ir pasireiskia, jos buna silpnesnes, prislopintos. mano patarimas - tik negalvok pradeti misineliu. kankinkis pati, laikykis juodos dietos, kad liktu kuo maziau alergizuojanciu produktu
Atsakyti
Nusipirkau Weledos krema ir alieju thumbup.gif thumbup.gif is kart jauciasi odytes pagerejimas clap.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Norim prisijungti prie jusu, nes mano dukriuke alergiska nuo gimimo (genetiskai persidave mano alergija baltymams). Nuo 1,5 men. valgo Hipp HA1, dabar jau HA2. Jis puikiausiai tinka, bandziau pakesti ji NAN HA, bet netiko (pradejo labai atpylineti). Dabar jau valgo is darzoviu bulve, moliuga; grudu koses tiko kukuruzu ir miezine; dar perku Hipp'o produkcija alergiskiems tinka thumbup.gif
Turiu klausimuka, kaip jus gydot savo alergiukus g.gif Maziukei nepraeina jau 2 sav. kosuliukas unsure.gif nuo Stodalio isbere, Hexalise nepadeda. Dabar gyd. sake duoti Ambroheksali, bet bijau. Tik baigiam isvaryti berimus is kunelio, jau liko tik kelios rausvos nedideles demeles, o buvo visa nugaryte, pilvukas ir rankytes unsure.gif Gal zinot kokiu naturaliu metodu g.gif
Aciu wub.gif
Atsakyti
Nata, žinau, ką jums patarti, mes tik čiobrelių arbatą peršalę geriam. Nuo liepžiedžių truputį beria. Tu geriau užvesk naują temą skyrelyje "Vaikų sveikata" ir pridėk pastabą, kad vaikutis alergiškas. Manau ten tau daugiau mamyčių atsilieptų, nes kai kurios čia retai kada užsuka, o kitos ir visai nebeužsuka, nes jau išaugo jų atžalėlės šia bėdą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cole: 15 kovo 2005 - 13:25
QUOTE(Nata @ 2005 03 15, 09:52)
Sveikos mamytes,
Norim prisijungti prie jusu, nes mano dukriuke alergiska nuo gimimo (genetiskai persidave mano alergija baltymams). Nuo 1,5 men. valgo Hipp HA1, dabar jau HA2. Jis puikiausiai tinka, bandziau pakesti ji NAN HA, bet netiko (pradejo labai atpylineti). Dabar jau valgo is darzoviu bulve, moliuga; grudu koses tiko kukuruzu ir miezine; dar perku Hipp'o produkcija alergiskiems tinka thumbup.gif
Turiu klausimuka, kaip jus gydot savo alergiukus g.gif Maziukei nepraeina jau 2 sav. kosuliukas unsure.gif nuo Stodalio isbere, Hexalise nepadeda. Dabar gyd. sake duoti Ambroheksali, bet bijau. Tik baigiam isvaryti berimus is kunelio, jau liko tik kelios rausvos nedideles demeles, o buvo visa nugaryte, pilvukas ir rankytes unsure.gif Gal zinot kokiu naturaliu metodu g.gif
Aciu wub.gif

mano patarimas butu vienas,- susirask gydytoja-homeopata. Mes kiek vaistu esam bande,- nuo visu buvo alergines reakcijos (ypac sirupams nuo kosulio). daugiau neberizikuoju.
Beje, ciobrelis gali stipriai alergizuot, todel, jei bandysi arbata, atsargiai....
O siaip, esant sausam kosuliui,- pirmas vaistas- garinimas. Labai padeda virtos sutrintos bulves shiltas kompresas ant krutineles. Susirgus pershalimo ligom tinka skiestu citrinu sulciu kompresas ant gerklytes, vilnones kojinytes ant basu koju ir naturalaus shilko skarele ant kaklo pades isgyti skaudanciai gerklytei. Kostint labai padeda kokiu aromatiniu eukalipto/mentolo alieju (pvz, kremo "resorban") imasazhavimas kelis kartus perdiena i refleksines zonas,- padukus ir rieshus. Gailma pamasazuot ir krutine/nugaryte.
Siaip,- kosuliui dvi savaites ne riba. Gali prireikti ir dar dvieju kol visai atsikratysit. Labai nepergyvenk,anksciau ar veliau ishsivalys bronchai.Sekmes gydantis mirksiukas.gif
Atsakyti